نماینده مجلس آمریکا: دولت بایدن سیاستی عملگرایانه در قبال آمریکای لاتین اتخاذ کند

تهران – ایرنا – یکی از قانونگذاران آمریکایی ضمن هشدار درمورد آنچه «افزایش حضور دشمنان واشنگتن در حیاط خلوت آمریکا» خواند، از دولت بایدن خواست تا برای جلوگیری از چرخش مواضع کشورهای آمریکای لاتین سیاستی عملگرایانه را در قبال آنان در پیش گیرد.

به گزارش ایرنا، هنری کوئیار (HENRY CUELLAR) نماینده دموکرات مجلس آمریکا در گفت و گو با شبکه خبری فاکس نیوز پیرامون اطلاعات فاش شده اخیر مبنی بر حضور پر رنگ چین، روسیه و ایران در منطقه آمریکای لاتین گفت: ایرانی ها، روس ها و به خصوص چینی ها مبادی ورودی مخصوص به خود را در حیاط خلوت آمریکا دارند.

وی افزود: چینی ها به مکزیک و مناطق صنعتی و نزدیک به مرزهای آمریکا رفت و آمد دارند و برخی کالاهای به ظاهر مکزیکی در واقع ساخت چین هستند.

نماینده ایالت تگزاس افزود: چینی ها تقریباً در تمامی کشورهای آمریکای لاتین حضور دارند. به عنوان مثال کلمبیا که زمانی یکی متحدان اصلی آمریکا بود، اکنون به چپ چرخیده است. باید آمریکا مراقب حیاط خلوت خود باشد چرا که ممکن است یکی از این روزها از خواب بیدار شده و ببینیم که چین و دیگر دشمنان آمریکا در آن سوی مرزهای ما هستند.

این عضو کنگره به واشنگتن توصیه کرد تا سیاستی عملگرا را در قبال آمریکای لاتین در پیش گیرد تا مانع از افتادن این کشورها به دامان پکن شود.

در همین حال، وزارت امور خارجه روسیه ساعاتی پیش اعلام کرد که سرگئی لاوروف امروز سفر دوره ای به چهار کشور آمریکای لاتین را آغاز می کند و از ۱۷ تا ۲۱ آوریل (۲۸ فروردین تا اول اردیبهشت) ابتدا از برزیل آغاز می شود و سپس به کوبا، ونزوئلا، نیکاراگوئه خواهد رفت.

لولا داسیلوا رئیس جمهوری برزیل نیز اواخر هفته گذشته راهی چین شد و با مقام های ارشد این کشور دیدار و گفت و گو کرد.

وی به شبکه تلویزیونی دولتی چین گفت: زمانی که بحران مالی در سال ۲۰۰۸ شروع شد، در اولین جلسه اجلاس سران گروه ۲۰ که در آمریکا برگزار شد، بحث کردیم که کشورهای توسعه یافته باید در کشورهای توسعه نیافته سرمایه گذاری کنند تا کشورهای توسعه نیافته بتوانند به رشد اقتصادی در صنایع کوچک، کشاورزی و کاهش وابستگی دست یابند اما هیچ کشوری جز چین سرمایه گذاری نکرد. بنابراین ما نباید به چین حسادت کنیم چون مانند چین عمل نکردیم.

به گفته وی،‌ «چین امروزی نوعی نیروی متعادل کننده در رقابت اقتصادی جهانی و توسعه علمی جهان است».

رئیس جمهور برزیل گفت: چین تقریباً در همه زمینه‌های اقتصادی قدرت زیادی از خود نشان داده است. در زمینه های علم، فناوری، تولید و مهندسی نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha