به گزارش ایرنا، سید مناف هاشمی دبیرکل کمیته ملی المپیک در گفتوگوی رادیویی با اشاره به افت جایگاه ایران در بازیهای آسیایی از سال ۲۰۱۰ به بعد گفت: بعد از چهارمی در بازیهای آسیایی ۲۰۱۰، در رقابتهای سال ۲۰۱۴(اینچئون) و ۲۰۱۸(گوانگجو) به ترتیب پنجم و ششم شدیم و الان هم باید نگاه ششم و هفتمی داشته باشیم. ما در سال ۲۰۱۰ با ۲۰ مدال طلا توانستیم چهارم شویم اما در ۲۰۱۴ با ۲۱ مدال طلا پنجم شدیم. در بازیهای آسیایی جاکارتا نیز با ۲۰ مدال طلا یک پله عقبتر رفتیم. مفهومش این است کشورهای قزاستان، تایلند، هند و حتی چین تایپه بیکار ننشستهاند و شبانهروزی کار کردهاند و این کار ما را سخت میکند. همه باید دستبهدست هم دهیم تا مدالهای بیشتری را در رنگ طلا بگیریم تا جایگاه ششم را حفظ کنیم. البته امیدمان این است که به سمت جایگاه پنجم برویم اما کار سخت است.
او ادامه داد: از هماکنون تا دو ماه آینده در لیست رشتههایی که انتخاب کردیم اصلاحاتی انجام میدهیم. هدف ما مدالآوری است و طبیعی است که برخی رشتهها را حذف کنیم و یا تعدادش را کاهش دهیم. ما رشتهها را به سه دسته تقسیم بندی کردیم، دسته اول شامل رشتههایی است که مدالآوری آنها قطعی است. دسته دوم رشتههای قطعی با ظرفیت نامشخص هستند که میدانیم مدال میآورند اما چند مدال و چه رنگی مشخص نیست. در مورد برخی از این رشتهها باید مجددا بررسیهایی صورت بگیرد. دسته سوم هم رشتههایی هستند که شانس مدال ندارند اما روند خوبی داشتهاند و بهویژه در ورزش بانوان میتوانند بین عناوین چهارم تا ششم باشند.
انتخاب سرمربی امیدها گامی به سوی کسب سهمیه المپیک
هاشمی در واکنش به امیدواری این کمیته برای کسب مدال توسط تیم فوتبال امید در بازیهای آسیایی گفت: این که در ۲۰ سال گذشته مشکلاتی داشتیم به خاطر این بود که اراده لازم را نمیدیدیم. ما در فوتبال ظرفیت خوبی داریم. هر چند دیر شده است اما میتوان به نقره و برنز فکر کرد. در جلسهای که با آقای تاج داشتیم به این جمعبندی رسیدیم که فدراسیون فوتبال علاقهمند است این تیم موفق باشد. سرپرست را انتخاب کردهایم و سرمربی را هم آقای تاج قول دادند تا پایان هفته انتخاب کنند. اگر این هفته سرمربی مشخص شود، این میتواند زمینهساز کسب سهمیه المپیک هم شود. ما فوتبال را در گروم دوم گذاشتیم اما اینکه قطعی بروند یا نه بستگی به خودشان داشت. الان کمیته ملی المپیک امیدوار شده است که دوستان تلاش خودشان را میکنند. ما تا پایان خرداد برای اصلاح لیست نفرات اعزامی به هانگژو فرصت داریم و فعلا رشتهها را اعلام کردهایم. الان با تک تک فدراسیونها بحث فنی میکنیم تا اگر در آنها بحث مدال را ببینیم، اعزام کنیم.
شرط اعزام بانوان به بازیهای آسیایی
دبیرکل کمیته ملی المپیک گفت: در جلسهای که در کویت با مسئولان شورای المپیک داشتیم، توافق کردیم که تا دو ماه آینده روی رشتههای اعزامی بررسی کنیم و با تمام فدراسیونها بحث فنی میکنیم و حتی بانوانی که میدانیم، چهارم، پنجم و ششم میشوند برای برابری جنسیتی در ترکیب رشتههای اعزامی قرار دادیم.
رشتههای اعزامی در گروه سوم کدامند؟
وی در مورد اختلاف نظر در گروه سوم رشتههایی اعزامی به بازیهای آسیایی تصریح کرد: قرار است با همکاران وزارت ورزش و کمتیه ملی المپیک و با دعوت از فدراسیونها جلساتی بگذاریم و بررسی کنیم. این اختلاف نظر در مورد کسب مدال این رشتهها است و مثلا در شیرجه ادعای فدراسیون این است که مردان مدال میگیرند اما آنالیزهای ما این است که آنها مدال نمیگیرند. ادعای آنها را گوش میدهیم و نفرات را مجددا بررسی میکنیم. رشته سه گانه، اسکواش، تنیسرویمیز و هندبال، والیبال و بسکتبال بانوان هم بررسی میشوند.
کمتر از ۲۰ طلا در هانگژو میگیریم
دبیرکل کمیته ملی المپیک در خصوص پیشبینیها درخصوص کسب تعداد مدالهای طلا در بازیهای آسیایی گفت: در بازیهای آسیایی دوره قبل با ۲۰ مدال طلا ششم شدیم اما آنالیزهای کنونی نشان میدهد که تعداد مدالهای طلای ما بدون در نظر گرفتن گروه سوم رشتهها زیر ۲۰ مدال است. از اول تا ۱۶ مهر با ۴۵ کشور رقابت داریم که کار سنگین و سختی خواهد بود. با تجربه کمیته ملی المپیک و حمایت وزارت ورزش و دولت تلاش میکنیم آبروی ورزش ایران را حفظ کنیم و پرچم ایران را در رشتههای مختلف به اهتزاز درآوریم.
نظر شما