به گزارش خبرنگار ایرنا، پس از تجاوز رژیم بعثی عراق و حمایتهای استکبار از صدام، این بار هم آمریکای جنایتکار بود که میخواست بر خلیج همیشه فارس تسلط پیدا کند اما این ناوها و قایقهای نیروی دریایی ارتش و سپاه بودند که مردانه ایستادند و مقاومت کردند.
یکی از آن روزهای مقاومت، ۲۹ فروردین سال ۱۳۶۷ است که حماسه مقاومت سرداران شهید اسحق دارا و اسدالله رئیسی در خلیج فارس است؛ رزمندگانی که خون پاکشان به دریای خلیج فارس ریخته شد تا تاریخ گواهی بدهند آمریکاییها هیچگاه حتی در دریای خودمان دست از ما برنمیدارد.
عملیات ۲۹ فروردین سال ۶۷ ، عملیات پیچیدهای بود که آمریکاییها سکوهای سلمان، رشادت و نصر ایران را زدند.
سرداران شهید اسحق دارا و اسدالله رئیسی در خلیج فارس با ادوات ناچیز در مقابل ناوشکنها و بالگردهای مجهز آنها ایستادند و با تمامی وجود از مرزهای آبی دفاع کردند.
در نبرد با آمریکا در ۲۹ اسفند ۱۳۶۷ که به دنبال انهدام سکوهای نفتی نصر و سلمان از سوی آمریکاییها با گلوله و موشک صورت گرفت، شهیدان اسحاق دارا و اسدالله رییسی به سمت سکوها حرکت کردند اما با ظاهر شدن ۲ جنگنده آمریکایی و با احتمال قوی که این هواپیما قصد شناسایی و انهدام قایق تندرو را دارد، دستور داده شد قایقها آرایش بگیرند و در مواضع پدافندی وظایف خود را انجام دهند.
حجم سنگین آتش قایقهای سپاه به حدی بود که لحظاتی بعد یک هلی کوپتر آمریکایی سقوط کرد.
بعد از آن یک هواپیما شروع به بمباران قایقهای سپاه کرد و قایقهای براتی، مسوول عملیات سپاه ابوموسی در سال ۶۷ و شهیدان دارا و رییسی با بمب لیزری مورد هدف قرار گرفتند.
سرانجام شهید دارا به صورت مستقیم مورد هدف جنگندههای آمریکایی قرار گرفت و پیکر مطهرش به اعماق دریا رفت و رییسی نیز به شهادت رسید.
جستجو برای پیدا کردن جنازه شهید دارا بعد از دو روز در خلیج فارس بی فایده بود و پیکر این شهید برای همیشه در خلیج فارس باقی ماند.
نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی نیز در عملیات ۲۹ فروردین ۶۷ نیز شهیدانی از جمله محمد آسودان، محمدعلی سعیدی، حمید قهرمانی، حسین آذری، کاظم نظافت و علیرضا ارسنجانی را در ناوشکنهای سهند و سبلان و ناوچه جوشن در این جنگ نابرابر با تروریستهای آمریکایی تقدیم انقلاب اسلامی کرد.
بیشتر بخوانید:
روایت سهند؛ از نبرد نابرابر با شیطان در خلیج فارس
هرمزگان از دفاعمقدس تا حراست از مرزهای دریایی
شهیدان دارا و رییسی هدف بمب لیزری آمریکا قرار گرفتند
دوشنبه شب و در شب سالگرد ۲۹ فروردینماه سال ۶۷ حماسه عاشورایی دلیرمردان و دریادلان هرمزگانی شهیدان «اسحق دارا» و «اسدالله رییسی» در آبهای نیلگون خلیجفارس و حماسه ناوشکن سهند و سبلان، مراسم شب خاطره «ایستاده چون موج» به میزبانی حوزه هنری استان هرمزگان و نیروی دریایی سپاه با حضور بر روی عرشه ناو تمام ایرانی «شهید ناظری»؛ شهیدی که بقول فرمانده نیروی دریایی سپاه برای تقویت نیروی دریایی سپاه سعی میکرد سربازانش را تکاور تربیت کند تا در هر شرایطی بتوانند از مرزهای آبی کشور دفاع کنند، در بندرعباس برگزار شد.
سردار شهید محمد ناظری بعد از جنگ بهدلیل برقراری امنیت بیشتر در مرزهای آبی، یگان ویژه نیروی دریایی سپاه را ایجاد و حضور پررنگش در خلیجفارس و جسارتی که برای دفاع از آبهای نیلگون آن به خرج داد، باعث شد نیروی دریایی آمریکا عجز و خواری را تجربه کند. وی بامداد ۲۲ اردیبهشت در بندرلنگه بر اثر عارضه شیمیایی بهسوی خدا پرواز کرد.
سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی درباره شهید حاج محمد ناظری گفته بود: بزرگترین ویژگی شهید ناظری این بود که در این سالها از ابتدای انقلاب تا کنون هیچ تغییری در ایشان ایجاد نگردید. همیشه پرکار و در صحنه بود و هر جای انقلاب که نیاز بود مسئولیت سخت ترین کارها را به عهده میگرفت.
چهره زشت استکبار در حماسه ۲۹ فروردین ۶۷ نمایان شد
در ابتدای این مراسم دریادار دوم پاسدار عباس غلامشاهی فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه متن پیام دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه را قرائت کرد.
در بخشی از این پیام عنوان شد: ۲۹ فروردینماه یادآور ایستادگی جانانه و هوشمندانه دریادلان غیور و جان برکف نیروی دریایی سپاه در مقابل ارتش تا بن دندان مسلح آمریکای جنایتکار که در حال جولان دادن در آبهای نیلگون خلیج تا ابد فارس و پشتیبانی وسیع از اقدامات متجاوزانه صدام جنایتکار برای به زانو درآوردن جمهوری اسلامی ایران بوده است و رشادتهای دریادلان ما باعث شد تا این نبرد مستقیم هیچ وقت به نفع آنها تمام نشود.
تنگسیری در بخش دیگری ضمن گرامیداشت یاد و خاطره این شهیدان در پرتو الطاف بیکران خداوند متعال و تحت توجهات خاص حضرت ولی عصر(عج) و پیروی از رهنمودها و منویات رهبر معظم انقلاب یادآور شد: در حقیقت ثمره این رشادتها و از خودگذشتگیها همین روحیه و انگیزه ایجاد شده و جوامع و دولتهای بینالمللی برای مقابله با زورگوییها و ستمگریهایی است که بر اثر تخریب چهره پوشالی سران استکبار جهانی در منطقه و سراسر دنیا و در راس آن آمریکای جنایتکار ایجاد شده است.
جایگاه مسوولان از برکت خون شهدا است
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه نیز در بعد از قرائت این پیام ابراز کرد: شاید امروز برای کسی باورکردنی نباشد که بالگرد آپاچی آمریکایی با دست خالی و حداقل امکانات مورد اصابت نیرویهای پاسداران ما قرار بگیرد اما نیروهای ما این بالگرد را با دوشیکا و توپ ۲۳ میلیمتری زدند و سقوط کرد.
سردار غلامشاهی با بیان اینکه تکهای از آن بالگرد منفجر شده آمریکاییها در همین ساحل به نمایش گذاشته شد، ادامه داد: جنایتکاران آمریکایی در پایان با ۲ فروند جنگنده پیشرفته خود ناجوامردانه با بمبهای هوشمند و کالیبرهای جنگندههایشان شناور شهیدان رییسی و دارا را مورد اصابت قرار دادند.
وی اضافه کرد: سرمداران آمریکاییها میدانند که ۲۹ فروردین سال ۶۷ در آبهای خلیج فارس چه بلایی سرشان آمد.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در بیان رشادتهای شهیدان رییسی و دارا بیان کرد: آنها برگشته از عملیاتهای سخت زمینی در لشکر ۴۱ ثارالله بودند.
سردار غلامشاهی گفت: شهید دارا در عملیات والفجر چهار در تپههای پنجوین مجروح شده بود با پای مجروح و جانبازی در سال ۶۷ در آبهای خلیج فارس مقابل آمریکاییها ایستاد و در نهایت شهید شد.
وی ادامه داد: امروز ما میراثدار شهیدان هستیم حماسه ۲۹ فرودین سال ۶۷ و حماسهآفرینیهای جوشن، سهند و سبلان هستیم که امروز جمهوری اسلامی بر قلههای عزت و افتخار ایستاده است.
این فرمانده نظامی با بیان اینکه همه عزت و آبروی امروز ما از ایثار و جانفشانیهای شهدا است، گفت: مسوولانی که برای کار برای شهدا وقت ندارند، در هر پست و مسوولیتی که هستند بدانند که همه آنها جایگاه و منزلتشان به برکت خون شهدا و خانوادههای آنها است.
سردار غلامشاهی خاطرنشان کرد: شهدا همچنان الگو، راهنما و نقشه راه ما هستند و نسل جوان ما نیز این را ادامه خواهد داد.
هویت هرمزگان با خلیج فارس درهم آمیخته است
رییس حوزه هنری استان هرمزگان نیز ضمن قدردانی از مشارکت و همراهی نیروی دریایی سپاه و ارگانهای دستاندارکار برای اجرای این برنامه بیان کرد: هفته هنر انقلاب اسلامی یادآور خاطرات و رشادتهای شهیدان هنرمند و بزرگترین افتخار امروز ما نیز ادامه دادن راه شهدا است.
سعید عبدلیزاده افزود: این ویژه برنامه به افتخار هفته هنر انقلاب و گرامیداشت حماسه جاودان عاشورایی شهدای عرصه نبرد دریایی ۲۹ فروردین سال ۶۷ (شهیدان دارا و رییسی و دهها شهید ناوچههای سهند و سبلان نیروی دریایی ارتش) برگزار شده است.
وی «۲۹ فروردین سال ۶۷» را تداعی غیرت و دلاورمردیهای نیروهای شجاع سپاه و ارتش دانست و بیان کرد: برگزاری این ویژه برنامه یک ادای دین به شهدا و خانوادههای شهدای این حماسه و احترام به هویت والای مردم استان هرمزگان که با هویت خلیج فارس درهم آمیخته دانست.
ناو سهند را بخشی از میراث وجودی خودمان میدانستیم
ناوسروان مجید زمانی، بازنشسته منطقه یکم نیروی دریایی ارتش و جانباز ۲۵ درصد دوران دفاع مقدس و یکی از حاضران صحنه درگیری عملیات ۲۹ فروردین ۱۳۶۷ در خلیج فارس دارا و رییسی در این روز نیز به بیان خاطراتی از نبرد نابرابر با شیطان در خلیج فارس در ناوچه سهند و سبلان پرداخت.
وی که در سال ۶۷ در ناوشکن سهند حضور داشته است، گفت: ۲۹ فروردین سال ۶۷ برابر با یکم ماه رمضان پس از درگیری نیروهای سپاه با آمریکاییها در خلیج فارس به ما ماموریت داده شد که به کمک پاسداران برویم، قبل از حرکت در لنگرگاه عباسی، فرمانده وقت شاهرخفر دستور آزمایش سلاحها و تجهیزات را داد و پس از اطمینان از سلامت تجهیزاتمان راهمان را به سمت محل ماموریت ادامه دادیم.
زمانی گفت: نزدیکیهای جزیره هنگام بودیم که هواپیمای شناسایی آمریکایی روی ناو ظاهر اما نیروهای توپخانه به طرف آن شلیک کردند که متواری شد اما آمریکاییها دست بردار ما نبودند، ما نیز همه جلیقهپوشیده آماده مقابله بودیم که اخطاری از طرف ناوشکنهای آمریکایی به ناو سهند ابلاغ شد که ترک ناو بزنید.
این رزمنده دفاع مقدس گفت: فرمانده ما توجهی به پیام آمریکاییها نکرد و به ماموریتمان ادامه دادیم، سه بار دیگر اخطار داد بازهم توجه نکردیم، من در آن زمان ارشد توپخانه بودم و آماده دستور فرمانده که یک موشک از طرف ناوشکن آمریکایی به طرف سهند شلیک شد.
وی ادامه داد: بعد از چند لحظه ناو ما تکان شدیدی خورد و روشنایی ما قطع شد، موشک به پایین سهند اصابت کرده بود اما نیروهای ما با وجود تاریکی و خسارت هنوز بر این باور بودند که میتوانند از خودشان دفاع کنند.
این نظامی شاهد در نبرد نابرابر در خلیج فارس تصریح کرد: برق مسلسل ما قطع شده بود اما به صورت دستی کار میکرد و درحالی که آماده دفاع بودیم یک هواپیما بالای سرسهند ظاهر شد و موشک دوم را زیر پل فرماندهی زد، تعدادی از نیروهایمان در اتاق مخابرات محصور شده بودند.
زمانی توضیح داد: هواپیماهای آمریکایی با راکت به سمت ما شلیک کردند و هدفشان فقط غرق کردن ناوشکن سهند بود.زمانی توضیح داد: با وجود شلیک ۲ موشک هواپیماهای آمریکایی ارتفاعشان را کم کردند و با راکت به سمت ما شلیک کردند و هدفشان فقط غرق کردن ناوشکن سهند بود.
به گفته وی؛ آمریکاییها به قدری به سمت ما شلیک کردند که تمام تجهیزات و سلاح دفاعی ما منهدم و تمام شده بود و با وجود اعلام ترک ناو از سوی فرمانده اما نیروهای ما حاضر به ترک از ناوشکن نبودند بلکه سهند را بخشیی از میراث وجودی خودشان میدانستند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس اضافه کرد: تا رسیدن یدککشها حدود پنج ساعت در آب بودیم و برخی از نیروها از جمله شهیدان کهورینژاد، قلندری، رضوانی و پرهیزکار به شهادت رسیدند و تعدادی از نیروها هم که به شدت زخمی شده بودند را غواصها از آب بیرون کشیدند، تعدادی از نیروها هم در ناوشکن محصور شده بودند تا اینکه ساعت یازده شب تمامی نیروهایی که از آب گرفته بودند، برای درمان به بیمارستان اعزام شدیم.
ایرج انصاریفرد شاعر برجسته هرمزگانی نیز شعرخوانی خود را با این بیت «از سایه خویش بیگمان میترسند، از نام تو ای شهید جان میترسند، برخیز ببین که دشمنان تو هنوز از ناو سهند و سبلان هنوز میترسند» آغاز کرد.
گروه سرود نوجوانان سقای حسین میناب نیز با لهجه محلی و با این بیت شعر: «میشه اسمهاشونو حتی رو موجها بنویسید، اگر از دریا بپرسید مینویسه دارا و رییسی» به اجرای قطعهای از ترانه مجید ذاکری باغستانی شاعر هرمزگانی در بیان حماسهآفرینیهای شهیدان دارا و رییسی در خلیج فارس پرداختند.
اجرای تئاتر «میهمان دریا» کاری از گروه نمایش حوزه هنری به کارگردانی حبیبالله ناصری، تجلیل از چهرههای هنری به پاس تولید آثار فاخر در حوزه مقاومت از جمله محمود شهبازی فیلمساز برجسته هرمزگانی بخش دیگری از برنامههای این ویژه برنامه بود.
نظر شما