به گزارش ایرنا، پیمان اسکندری روز سهشنبه در جلسه کارگروه بررسیهای اقتصادی بیمه کشاورزی کردستان با محوریت اجباری بودن بیمه آبزیان در سال جاری که در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل شد، اظهار کرد: در سال زراعی جاری تاکنون ۳۱ هزار و ۶۷۸ فقره بیمه نامه کشاورزی در استان صادر شده است.
وی بیشترین تعداد بیمه نامه های کشاورزی صادر شده در استان را مربوط به بخش های زراعت با ۲۴ هزار و ۴۸۴ مورد و دام چهار هزار و ۶۳۷ مورد خواند و افزود: در بخش باغی یک هزار و ۴۱ فقره، بخش طیور یک هزار و ۵۰۴ فقره و در آبزیان هم ۱۲ مورد تاکنون بیمه نامه صادر شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه تاکنون یک میلیون و ۸۰۵ هزار قطعه از آبزیان در استان زیرپوشش بیمه کشاورزی قرار گرفته است، گفت: برای زیر پوشش قراردادن ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه از آبزیان استان تا پایان مهر سال جاری فرصت وجود دارد.
اسکندری با اشاره به اینکه ۲۲۵ مزرعه فعال پرورش آبزیان در استان وجود دارد، افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی آمادگی کامل برای پوشش بیمه همه واحدهای آبزی پروری را دارد.
وی با اعلام اینکه ۹۶ درصد برنامه بیمه محصولات کشاورزی استان تحقق یافت، ادامه داد: به تازگی هم محصول گلرنگ زیرپوشش بیمه قرار می گیرد که تا پنج اردیبهشت ثبت بیمه آن انجام می شود و با این اقدام تحقق برنامه بیمه محصولات کشاورزی به ۱۰۰ درصد می رسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان ادامه داد: فعالیت هایی هم چون برگزاری کارگاه ها دو دوره های آموزشی در راستای توسعه فرهنگ بیمه محصولات کشاورزی در طول سال در استان اجرا می شود و امسال هم استمرار می یابد.
اسکندری یادآور شد: مزرعهداران شیلات استان میتوانند با ارائه مجوز فعالیت و پروانه بهرهبرداری و مراجعه به شعب بانک کشاورزی، شرکت خدمات بیمه و یا ادارات شهرستان و منطقه نسبت به بیمه کردن مزارع و آبزیان اقدام کنند.
یک میلیون و ۲۱۷ هزار و ۳۸ هکتار از مساحت کردستان به اراضی کشاورزی اختصاص دارد که این میزان حدود پنج درصد اراضی کشاورزی کشور را تشکیل داده است.
۹۶ درصد سطح اراضی کشاورزی استان به کشت سالانه محصولات زراعی و سطح آیش (بدون کشت) و چهار درصد به عبارتی ۵۲ هزار و ۶۷۰ هکتار آن هم به اراضی باغی اختصاص پیدا کرده است.
بر اساس آخرین گزارش عملکرد سالانه تولید محصولات زراعی و باغی استان که مربوط به سال ۱۴۰۰ است در ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار زیر کشت، یک میلیون و ۷۵۴ هزار تن محصول تولید شده و میزان برداشت محصولات باغی هم ۴۴۳ هزار تن بوده است.
از ۷۹۱ هزار و ۹۷۰ هکتار اراضی زیر کشت محصولات زراعی استان ۸۷ درصد دیم و فقط ۱۳ درصد آن آبی است. سالانه حدود ۲۱۱ هزار و ۲۶۸ هکتار از اراضی دیم به ویژه در شرق، شمال شرق و شمال استان به طور آیش در تناوب زراعی قرار میگیرد.
۷۹ درصد از سطح زیرکشت محصولات زراعی استان سالانه به غلات، ۱۳ درصد حبوبات، پنج درصد به علوفه و سه درصد دیگر به سایر محصولات زراعی اختصاص پیدا می کند.
نظر شما