چشم امید میراث فرهنگی فارس به تحقق مصوبات دولت سیزدهم

شیراز-ایرنا- سفر دولت سیزدهم به استان فارس در ۲۲مهرماه ۱۴۰۰ مصوبات و آورده‌هایی از جنس تحول برای میراث فرهنگی و گردشگری این استان پهناور به همراه داشت که گزارش‌ها حکایت از اجرایی شدن و تکمیل برخی از این طرح‌ها و جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تخصیص یافته به این اداره کل از محل مصوبات سفر رییس‌جمهور دارد. 

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان فارس از لحاظ تکثر و تنوع جاذبه‌های تاریخی و گردشگری جایگاه ویژه‌ای در کشور دارد و به رسمیت شناختن پتانسیل میراث فرهنگی و گردشگری این استان، توسعه زیرساخت‌های گردشگری و بهره‌گیری از شیوه‌های خلاق مرمت و حفظ میراث فرهنگی می‌تواند موجب انسجام این جایگاه شود.

تاکنون حدود سه هزار و ۸۷ اثر فارس در فهرست آثار ملی ایران و ۱۱ اثر آن در فهرست آثار جهانی ثبت شده است. همچنین این استان از ۱۰۶ میراث ناملموس بهره می‌برد که این ظرفیت‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری داخلی و خارجی دارد. بدون شک این داشته‌ها، نیاز استان فارس را به حفظ و نگهداری آنها به عنوان گنجینه‌ای برای آیندگان و بهره‌گیری از این آثار ارزشمند را بیش از پیش نمایان می‌سازد.

چشم امید میراث فرهنگی فارس به تحقق مصوبات دولت سیزدهم

مصوبات میراث فرهنگی سفر استانی دولت سیزدهم

در ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ بود که دولت سیزدهم در هفتمین سفر استانی خود به فارس ۱۴۲ پروژه را با اعتباری ۶هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مصوب کرد و بنا شد پیگیری این مصوبات در اولویت مدیران استان قرار بگیرد.

کمک به زیرساخت‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس یکی از مصوبات سفر استانی است که در قالب ۱۵ طرح در حال انجام است. کمک به برندسازی گردشگری استان در ذیل برنامه‌های اقدام ملی گردشگری، کمک به معرفی، تبلیغ و بازاریابی در کشورها و مبادی هدف گردشگری مبتنی بر مطالعه و شناخت بازارهای هدف گردشگری، کمک به تعریف و اجراهای مسیرها و محورهای گردشگری متناسب با تنوع جاذبه‌ها از مصوبات سفر استانی رییس جمهور به فارس به شمار می‌رود.

همچنین ایجاد بازارچه خوداشتغالی صنایع‌دستی، تملک و مرمت خانه سوخکیان داراب، مرمت و احیا باغ گردشگری نشاط لار، ایجاد زیرساخت‌های گردشگری کاخ جهانی سروستان، حصارکشی شهر تاریخی داربگرد داراب، تکمیل موزه بوانات و محوطه‌سازی مسجد سنگی داراب از دیگر پروژه‌هایی هستند که در سفر دولت سیزدهم به استان فارس به تصویب رسیده‌اند.

چشم امید میراث فرهنگی فارس به تحقق مصوبات دولت سیزدهم

تلاش برای تحقق مصوبات

پس از سفر دولت مردمی به استان فارس اقدامات برای اجرایی شدن این مصوبات در دستور کار مدیران استانی قرار گرفت و تلاش‌ها برای پیشرفت و تحقق این مصوبات، رفع موانع احتمالی و تسریع در روند اجرای این پروژه‌ها آغاز شد.

محمدهادی ایمانیه استاندار فارس ۲۴مهرماه ۱۴۰۰ در خصوص مصوبات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در این سفر اعلام کرد: تکمیل مجموعه موزه های منطقه‌ای، تکمیل محوطه سازی ورودی مجموعه تخت جمشید و تکمیل موزه بوانات در دستور کار وزارت‌خانه میراث فرهنگی قرار گرفته است.

با این حال برخی پروژه‌های میراث فرهنگی به شکل ویژه حمایت و با شتاب بیشتری پیش رفت و برخی نیز در مسیر اجرای عملیات عمرانی یا اجرایی با مشکلاتی مواجه شدند؛ حالا با نزدیک شدن دور دوم سفر دولت سیزدهم به استان فارس که پیش بینی می‌شود در نیمه نخست سال تحقق یابد بررسی وضعیت این مصوبات در اولویت مدیران استان قرار گرفته است.

جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تخصیصی مصوبات سفر رییس جمهور به فارس

مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی فارس از جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات تخصیص یافته به این اداره کل از محل مصوبات دور اول سفر رییس جمهور به این استان خبر داد و گفت: مصوبات دور اول سفر رییس جمهور به استان در حوزه میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی شامل ۱۰ مصوبه در قالب ۲۹ پروژه بوده است که این اداره کل موفق به جذب ۱۰۰ درصدی اعتبارات دارای تخصیص شده است.

سید موید محسن نژاد با اشاره به اینکه تخصیص اعتبار برای ۱۸ پروژه از تعداد ۲۹ پروژه مصوب از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی محقق شد،افزود: فعالیت های عمرانی برای ۱۸ پروژه مذکور انجام گرفته و میزان اعتبار تخصیص یافته به هر پروژه کامل جذب شده است.

اختصاص مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برای تعریف و اجرای مسیرها و محورهای گردشگری

وی به پروژه های مورد نظر اشاره کرد و یادآور شد: اجرای زیر ساخت های میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی استان با اختصاص ۲۵ میلیارد تومان شامل ۱۵ پروژه بوده است که ۶ پروژه آن دارای تخصیص بوده است و در مجموع ۳۹ درصد تخصیص اعتبار داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی فارس بیان کرد: اختصاص مبلغ ۲۰ میلیارد تومان برای تعریف و اجرای مسیرها و محورهای گردشگری متناسب با تنوع جاذبه ها از قبیل مسیر تخت جمشید - پاسارگاد- نقش رستم شامل سه پروژه که ۲ پروژه آن دارای تخصیص اعتبار بوده است و در مجموع ۶۰ درصد تخصیص داشته است.

چشم امید میراث فرهنگی فارس به تحقق مصوبات دولت سیزدهم

اختصاص مبلغ پنج میلیارد تومان برای ایجاد بازارچه

محسن نژاد اختصاص مبلغ پنج میلیارد تومان برای ایجاد بازارچه خود اشتغالی صنایع دستی برای پنج پروژه را از دیگر برنامه برشمرد و افزود: به این پنج پروژه ۱۰۰ درصد تخصیص اعتبار تعلق گرفته که کامل جذب شده است.

وی اختصاص مبلغ سه میلیارد تومان برای تملک و مرمت خانه سوخکیان داراب با ۵۰ درصد تخصیص اعتبار ، مرمت و احیای باغ گردشگری نشاط لار با اختصاص ۲ میلیارد تومان و با جذب ۱۰۰ درصد اعتبار ، ایجاد زیرساخت های گردشگری کاخ ساسانی سروستان با اختصاص مبلغ چهار میلیارد تومان و با ۷۵ درصد تخصیص اعتبار ،تکمیل موزه بوانات با اختصاص مبلغ ۲ میلیارد تومان با تخصیص ۵۰ درصد اعتبار ،حصارکشی شهر تاریخی داراب گرد با اختصاص مبلغ سه میلیارد تومان با تخصیص ۵۰ درصد اعتبار ،محوطه سازی مسجد سنگی داراب با اختصاص مبلغ یک میلیارد تومان و تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبار از جمله طرح های مورد نظر بوده اند که اعتبار اختصاص یافته به هریک کامل جذب شده است.

چشم امید میراث فرهنگی فارس به تحقق مصوبات دولت سیزدهم

اعتبارات به چه مصوباتی اختصاص داده نشد؟

مدیرکل میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی فارس به برخی از برنامه‌های پیشنهادی دور اول سفر رییس جمهور اشاره کرد که اعتباری به آنها تخصیص داده نشده و بیان کرد: پروژه های زیرساخت گردشگری سرآسیاب، تنگ براق و سده اقلید، درودزن، روستای هدف گردشگری دشتک، تفرجگاه چشمه انجیر رستم، منطقه گردشگری سیدان، دریاچه پریشان کازرون، مجموعه تاریخی نقش رستم و همچنین طرح برندسازی گردشگری استان از جمله این پروژه ها هستند.

محسن نژاد افزود: برنامه ها و پروژه های پیشنهادی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس جهت طرح و تصویب در سفر دوم رییس جمهور و هیات دولت با اعتبار مورد نیاز ۵۳ هزار و ۵۷۳ میلیون ریال نیز ارایه شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha