۲۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۸:۳۶
کد خبرنگار: 987
کد خبر: 85086901
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

ورود زودهنگام عشایر به استان اصفهان ممنوع است

۲۹ فروردین ۱۴۰۲، ۱۸:۳۶
کد خبر: 85086901
ورود زودهنگام عشایر به استان اصفهان ممنوع است

اصفهان - ایرنا - مدیرکل امور عشایر اصفهان گفت: ۲۵ تا ۳۰ اردیبهشت بعنوان تقویم زمانی ورود عشایر به این استان تعیین شده و بی‌توجهی به آن غیرمجاز است.

مختار اسفندیاری، روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس جلسات برگزار شده و رایزنی‌های صورت گرفته با نهادهای ذیربط، امسال به‌جد از ورود زودهنگام عشایر جلوگیری خواهد شد لذا همکاری این قشر پرتلاش می‌طلبد تا در زمان مقرر به استان وارد شوند.

وی با تاکید بر مدیریت کوچ با هدف حفظ هرچه بیشتر مراتع تصریح کرد: ورود زودهنگام عشایر و بدنبال آن چرای بیش از حد دام‌ها، تخریب عرصه‌ مرتعی و پوشش گیاهی موجود در این اراضی را به همراه دارد که این مساله از حیث ملاحظات زیست محیطی برای منابع طبیعی آسیب‌زاست.

مدیرکل امور عشایر اصفهان با اشاره به هماهنگی با استان‌های مبدا کوچ عشایر شامل فارس، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر افزود: نهادهای مختلف مانند سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، امور عشایر و استانداری‌ها در این زمینه دخیل هستند.

اسفندیاری با بیان‌اینکه با توجه به بارش‌های مناسب چند ماه گذشته، وضعیت رویش علوفه در مراتع استان تا حدی مناسب است، گفت: با این حال برای رسیدن به حد مطلوب به حداقل ۲ بارندگی موثر در ماه اردیبهشت نیاز داریم تا روند رویش گیاهان در عرصه‌ها بهبود یابد.

به گزارش ایرنا، طبق آمار اداره کل امور عشایر اصفهان، ۹ هزار و ۶۰۵ خانوار عشایری در این استان زندگی می‌کنند که این تعداد شامل ایلات قشقایی، بختیاری و عرب جرقویه هستند.

عشایر کوچروی استان اصفهان در بالغ بر ۶۰ درصد از منابع ملی و عرصه‌های طبیعی این خطه بویژه در مراتع حضور دارند و ییلاق و قشلاق می‌کنند.

۶.۳ میلیون هکتار از ۹.۷ میلیون هکتار منابع طبیعی استان اصفهان را مراتع تشکیل می‌دهد و حفظ و احیای این داشته‌های با ارزش طبیعی، اهمیت زیادی دارد و همگان باید در باره آن احساس مسوولیت داشته باشند.

۵.۶ میلیون هکتار معادل ۸۹ درصد از مراتع این استان تراکم گیاهی و میزان علوفه کمی دارد و به اصطلاح فقیر است، تنها ۱۱ درصد از مراتع این استان از وضعیت نیمه متراکم و متراکم برخوردار است و علوفه و پوشش گیاهی قابل ملاحظه‌ای در آن به چشم می‌خورد.

این استان حدود ۲.۲ میلیون واحد دامی دارد اما منابع طبیعی و مراتع استان تنها جوابگوی چرای ۱.۲ میلیون واحد دامی است، بنابراین یک میلیون واحد دامی مازاد، بار اضافه بر عرصه‌های طبیعی این خطه تحمیل می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha