**بورل: سفیر اتحادیه اروپا در سودان مورد حمله قرار گرفت
جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دوشنبه شب گفت که سفیر این اتحادیه در محل اقامت خود در سودان مورد حمله قرار گرفته است.
بورل گفت: سفیر اتحادیه اروپا در سودان در محل اقامت خود مورد حمله قرار گرفت و این نقض آشکار کنوانسیون وین است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص شرایط کنونی سودان نیز افزود: در سودان نیاز فوری به آتش بس وجود دارد تا فضا برای میانجیگری و امنیت برای غیرنظامیان فراهم شود.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی دولت آمریکا پیش تر گفته بود: کارکنان سفارت این کشور در خارطوم به مکانی امن در شهر پناه بردهاند.
«فولکر پرتس» نماینده سازمان ملل متحد در سودان هم دوشنبه شب گفت که در درگیریهای سه روز گذشته بین نیروهای ارتش و شبه نظامیان حمایت سریع در این کشور، ۱۸۰ نفر کشته و ۱۸۰۰ نفر زخمی شدند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
پیش تر به دنبال تداوم درگیریهای مسلحانه و خشونت آمیز میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان برای سومین روز متوالی، وزارت خارجه این کشور از شکست میانجیگریهای بینالمللی و داخلی برای آرام کردن اوضاع خبر داده بود.
https://irna.ir/xjMdMv
**نخست وزیرپاکستان: تبادل هیاتها میان تهران و ریاض پیام آور صلح و امید است
نخست وزیر پاکستان گفت: احیای روابط میان دو کشور برادر جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در ماه مقدس رمضان بسیار خوشایند و سفر هیاتهای آنان به تهران و ریاض حامل پیام صلح و امید برای منطقه است.
«محمد شهباز شریف» دوشنبه شب در سخنرانی در مراسم ضیافت افطار با حضور سفرای کشورهای اسلامی در اسلامآباد، افزود: ماه مبارک رمضان، ماه خیر و برکت برای جهان اسلام است و خرسندیم که در این ایام شاهد نزدیکی تعاملات میان ایران و عربستان سعودی هستیم.
وی با اشاره به دیدار اخیر وزیران امور خارجه ایران و عربستان و آغاز روابط رسمی دو کشور، گفت: هیاتهای ایران و عربستان به پایتختهای یکدیگر سفر داشتهاند که این اقدام پیام آور صلح و امید برای منطقه است.
شهباز شریف تاکید کرد که پیشبرد این تحول و دنبال کردن اهداف آتی بسیار حائز اهمیت است و پاکستان صمیمانه از نزدیکی روابط تهران و ریاض استقبال میکند.
وی گفت: ایجاد پل برای رفع اختلافات بین ایران و عربستان یک دستاورد قابل توجه است و پاکستان با خوشحالی و امیدواری این تحول مثبت را مشاهده میکند.
نخست وزیر پاکستان با ابراز تاسف از تشدید خشونتها علیه مردم فلسطین به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان، افزود: تهاجم رژیم اسرائیل در ماههای اخیر افزایش یافته و نیروهای اشغالگر با بی اعتنایی کامل از خطوط قرمز عبور کردهاند.
در مراسم دوشنبه شب سفیران کشورهای مختلف اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی شرکت کردند. در حاشیه این برنامه «سید محمدعلی حسینی» سفیر ایران در پاکستان و «نواف سعید المالکی» سفیر عربستان سعودی مصافحه کوتاهی نیز انجام دادند.
نخست وزیر پاکستان پنجشنبه گذشته در تماس تلفنی آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران با ابراز خرسندی از احیای روابط دیپلماتیک تهران - ریاض، گفت: پاکستان قدردان تلاشهای ایران برای صلح و ثبات منطقهای است.
https://irna.ir/xjMdLC
**لاوروف: غرب مانع پایان درگیری در اوکراین است
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه گفت: درحالیکه مسکو خواهان رسیدن به یک راه حل پایدار برای پایان درگیری در اوکراین است اما غرب مانع آن بوده و برای رسیدن به این هدف تلاش نمیکند.
لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی با مائورو ویرا همتای برزیلی خود افزود: ما باید مناقشه را به سیاقی پایدار حل کنیم، نه به روش کوتاه مدت؛ اما کشورهای ناتو و غرب به تعهداتی که بر عهده گرفته بودند عمل نکردهاند.
وزیر خارجه روسیه در ادامه از ویرا به دلیل مخالفت برزیل با تحریمهای تجاری اعمال شده علیه مسکو توسط چندین کشور پس از حمله روسیه به اوکراین تشکر کرد.
وزیر خارجه روسیه افزود: این تحریمها محصول یک تصمیم غیرقانونی هستند زیرا از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد تائید نشدهاند.
ویرا همچنین درباره تحریمها گفت که برزیل به طور سنتی فقط از تحریمهایی حمایت میکند که از تائید شورای امنیت برخوردار هستند و خاطرنشان کرد که این تحریمها بر کل اقتصاد جهانی که هنوز از همهگیری کرونا بهبود نیافتهاند، تأثیر گذاشته است.
وزیر امور خارجه برزیل نیز در این کنفرانس مطبوعاتی موضع کشورش را در مورد لزوم دستیابی به آتش بس در اوکراین و تشکیل گروهی از کشورهای دوست برای پیگیری راه حل میانجیگری تکرار کرد.
برزیل اولین ایستگاه تور آمریکای لاتین لاوروف محسوب میشود. وی طی چند روز آینده به ونزوئلا، کوبا و نیکاراگوئه، سه کشوری که روابط نزدیک اقتصادی و سیاسی با روسیه دارند خواهد رفت.
لاوروف پس از نشست خود با ویرا، قرار است با لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا رئیس جمهور برزیل در اقامتگاه رسمی اش در برازیلیا دیداری خصوصی داشته باشد.
https://irna.ir/xjMdMc
**آغاز رزمایش بزرگ بینالمللی در سوئد
رزمایش نظامی بینالمللی «شفق ۲۳» که بزرگترین رزمایش نظامی در ۲۵ سال اخیر است، روز دوشنبه در سوئد آغاز شد.
وزارت دفاع سوئد اعلام کرد: این رزمایش تا ۱۱ ماه مه (۲۱ اردیبهشت) ادامه خواهد داشت و ایالات متحده، بریتانیا، فنلاند، لهستان، نروژ، استونی، لتونی، لیتوانی، اوکراین، دانمارک، اتریش، آلمان و فرانسه در آن شرکت خواهند کرد.
هدف از این رزمایشها افزایش آمادگی رزمی نیروهای مسلح سوئد برای مقابله با حمله نظامی فرضی به این کشور است.
در بیانیه وزارت دفاع سوئد آمده است: این رزمایش یکی از ابزارهای اصلی افزایش، تمرین و نمایش آمادگی رزمی است. ما همراه با واحدهای نظامی متحدان خود، در حال تقویت امنیت و در عین حال تقویت قابلیتهای عملیاتی سوئد هستیم.
این رزمایش در هوا، زمین و دریا با شرکت حدود ۲۶ هزار سرباز از تمام واحدهای نظامی، عمدتاً در جنوب سوئد و همچنین در جزیره گوتلند انجام خواهد شد.
جنگندهها، بالگردها، هواپیماهای ترابری و سایر هواپیماها، پروازهای جنگی را از چندین پایگاه مختلف و فرودگاههای غیرنظامی انجام خواهند داد. میدان اصلی آموزش پرواز در جنوب مرکزی سوئد از ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) تا ۱۱ ماه مه (۲۱ اردیبهشت) به صورت شبانهروزی فعالیت خواهد کرد.
یکی از افسران هنگ اسکارابورگ سوئد در مصاحبه با رادیوی این کشور توضیح داد: یکی از بخشهای اصلی این رزمایش بینالمللی کمک به کشور میزبان (سوئد) و همچنین حمایت از سوی واحدهای خارجی خواهد بود.
https://irna.ir/xjMdMg
**گفت وگوی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با چین گانگ و تکرار اتهام زنیهای واهی به ایران
منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در گفت وگوی تلفنی با چین گانگ وزیر خارجه چین اتهامات بی اساس این رژیم علیه برنامه هستهای صلح آمیز ایران را تکرار کرده است.
«الی کوهن» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی تلفنی با «چین گانگ» وزیر خارجه چین صحبت کرده است.
بر اساس این گزارش، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی با همتای چینی خود درباره برنامه هستهای ایران گفت وگو کرده است.
این گزارش میافزاید کوهن در گفت وگو با گانگ از او خواسته تا کشورش به ایران برای آنچه که وزیر خارجه رژیم صهیونیستی جلوگیری از دستیابی به سلاح اتمی خوانده است، فشار بیاورد.
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در این گفت وگو در ادامه سیاستهای خصمانه این رژیم علیه ایران، مدعی شده است که ایران کانون بی ثباتی است و فعالیتهای منطقهای آن به خاورمیانه آسیب میزند.
کوهن همچنین مدعی شده است که این رژیم برای جلوگیری از دستیابی ایران به آنچه که او سلاح هستهای خوانده است، تمام تلاش خود را خواهد کرد.
این در حالی است که رژیم صهیونیستی بدون نظارتهای بین المللی و عضویت در کنوانسیونهای بین المللی، دارای صدها کلاهک هستهای است. تخمین زده شده است که رژیم صهیونیستی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کلاهک اتمی داشته باشد.
ایران بارها تاکید کرده که برنامه هستهای خود صلح آمیز است و به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
وزیر خارجه چین دوشنبه شب همچنین تلفنی با «ریاض المالکی» وزیر خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین صحبت کرده است.
گانگ در این گفت وگوی تلفنی گفت که کشورش آماده ارائه کمکهای اقتصادی و سیاسی به فلسطین و حمایت از پروژههای عمرانی مورد نیاز است.
وزیر خارجه چین همچنین بر تمایل این کشور برای ارائه حمایت قوی مورد نیاز برای تحقق تشکیل کشور مستقل فلسطینی و عضویت کامل این کشور در سازمان ملل تاکید کرد.
https://irna.ir/xjMdMR
**دستور مکرون به دولت فرانسه: تا ۱۰۰ روز آینده آرامش به کشور بازگردد
امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه به نخستوزیر خود دستور داده است که تا ۱۰۰ روز آینده آرامش را به کشور بازگردانده و مخالفان اصلاحات بازنشستگی را آرام کند.
مکرون در سخنانی با بیان اینکه قبول دارد که فرانسویها اصلاحات او درباره بازنشستگی را نپذیرفتهاند، گفت: اما این اصلاحات برای حفظ ثروت ملت ضروری است.
رئیس جمهور فرانسه در یک سخنرانی تلویزیونی ۱۲ دقیقهای از قبل ضبطشده، خبر داد که دولتش به نخستوزیری الیزابت بورن را موظف کرده است تا طی ۱۰۰ روز آینده اقداماتی صورت دهد که صلح، وحدت و نشاط در فرانسه حاصل شود.
بورن در نظر دارد اقداماتی را در مورد شرایط کاری و مسائل آموزشی و بهداشتی پیشنهاد کند تا رای دهندگان عصبانی را آرام کند.
رئیس جمهور فرانسه همچنین برای ماه اردیبهشت وعده اقدامات مهم از جمله اقدام علیه بزهکاری نوجوانان و تقویت کنترلها علیه مهاجرت غیرقانونی را داد.
مکرون با اشاره به روز باستیل، روز ملی فرانسه که اغلب نقطه عطفی در سیاست فرانسه است، گفت: در ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) ما باید حرفهای زیادی برای زدن داشته باشیم.
وی با دفاع مجدد از اصلاحات خود بار دیگر اعتراف کرد که این اصلاحات توسط مردم فرانسه پذیرفته نشدهاند.
مکرون گفت: با وجود ماهها رایزنی، اجماع حاصل نشد و من متاسف هستم. ما باید همه نتیجه گیریهای لازم را انجام دهیم.
وی با اشاره به اعتراضاتی که نسبت به اصلاحات به راه افتاده است، افزود: هیچکس به ویژه من نمیتوانم در برابر این خواست عدالت اجتماعی ناشنوا بمانم.
پس از سه ماه اعتراضهای گسترده، یک نظرسنجی انجام شده در روز دوشنبه حاکی از آن است که ۶۴ درصد فرانسویها از اقدام مداوم علیه این لایحه حمایت میکنند؛ لایحهای که ماه گذشته بدون رأیگیری در پارلمان به تصویب رسید.
مکرون بامداد روز شنبه این قانون را امضا کرد، درست چند ساعت پس از آن که اصلاحات برای افزایش سن بازنشستگی از ۶۲ به ۶۴ توسط دادگاه قانون اساسی تأیید شد.
اتحادیههای کارگری با تحقیرآمیز خواندن این اقدام، خشم خود را از تصویب آن ابراز کردند اما مکرون مجددا در دفاع از این لایحه گفت که کمی بیشتر کار کردن مانند همه همسایگان اروپاییمان، به مفهوم ایجاد ثروت بیشتر برای کل کشورمان است.
https://irna.ir/xjMdMq
**ولیعهد کویت پارلمان را منحل کرد
منابع خبری دوشنبه شب گزارش دادند، ولیعهد کویت در نطقی پارلمان این کشور را منحل کرده است.
«مشعل الاحمد الجابر الصباح» ولیعهد کویت به نیابت از «نواف الاحمد الجابر الصباح» امیر کویت در سخنانی به مناسبت دهه پایانی ماه مبارک رمضان، پارلمان منتخب سال ۲۰۲۰ را که با حکم دادگاه قانون اساسی در مارس گذشته احیا شده بود، بر اساس ماده ۱۰۷ قانون اساسی این کشور منحل اعلام کرد.
وی همچنین خواستار این شد که طی ماههای آینده انتخابات جدید پارلمانی در این کشور برگزار شود.
ولیعهد کویت گفت: برون رفت از پیآمدهای صحنه سیاسی کنونی، مستلزم بازگشت به قانون اساسی به عنوان مرجع و سند حاکمیت و حمایت از خواست مردم است که لزوم احترام به اراده مردم و حفاظت از جایگاه و منزلت کشور و همچنین پیروی از رهبری عالی امیر کویت و عدم نقض صلاحیتهای قانونی او را ایجاب میکند.
الصباح افزود: بر این اساس مقرر شد پارلمان ۲۰۲۰ که با حکم دادگاه قانون اساسی، در مارس گذشته احیا شد، بر اساس ماده ۱۰۷ قانون اساسی، منحل و فراخوان برگزاری انتخابات عمومی در ماههای آینده اعلام شود.
دادگاه قانون اساسی در مارس گذشته، انتخابات پارلمان سال ۲۰۲۲ را باطل اعلام و پارلمان منتخب سال ۲۰۲۰ را احیا کرده بود.
کابینه جدید کویت یکشنبه گذشته با فرمان امیر این کشور تشکیل شد. پیشتر امیر کویت در ماه گذشته با صدور فرمان حکومتی «احمد نواف الاحمد الصباح» را به عنوان نخست وزیر تعیین و وی را مامور تعیین اعضای کابینه جدید کرده بود.
کابینه قبلی کویت در ژانویه گذشته پس از ۱۰۰ روز از تشکیل در پی اختلاف با مجلس این کشور استعفا داده بود.
https://irna.ir/xjMdN5
**آمریکا: در تماس با طرفین درگیری در سودان خواستار آتش بس فوری هستیم
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا با اعلام اینکه ما مستقیماً با نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در تماس بوده ایم، خواستار آتش بس فوری و بدون قید و شرط در سودان شد.
جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز دوشنبه به وقت محلی گفت: ما از تشدید خشونت ها در خارطوم ونواحی اطراف آن ابراز تاسف می کنیم.
وی تصریح کرد: ما خواستار آتش بس فوری و بدون قید و شرط میان نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع هستیم.
کربی اضافه کرد: این جنگ غیرنظامیان را می کشد و ملت سودان و همچنین ثبات در منطقه را تهدید می کند.وقوع این خشونت به ویژه در ماه مبارک رمضان به ویژه ناراحت کننده است .
این مقام کاخ سفید ادامه داد: ما مستقیماً با نیروهای مسلح سودان و نیروهای پشتیبانی سریع در تماس بوده ایم تا از آنها بخواهیم فوراً و بدون پیش شرط به خصومت ها پایان دهند.
رهبران ارتش سودان ونیروهای پشتیبانی سریع (RSF) پس از درگیریهای شدید که منجر به کشته شدن حداقل ۵۹ غیرنظامی شد، با آتشبس ۳ ساعته بشردوستانه موافقت کردند.
ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) در بیانیههایی اعلام کردند که با آتش بس سه ساعته بشردوستانه از ساعت ۴ تا ۷ بعدازظهر روز یکشنبه (به وقت محلی) که از سوی سازمان ملل پیشنهاد شده است, موافقت کردهاند.
این آتش بس درحالی اعلام میشود که در جریان درگیریهای ۲۴ ساعت اخیر در سودان ۵۶ نفر کشته و ۳ کارمند سازمان ملل کشته شدند.
منابع مطلع اعلام کردند که همزمان با ادامه درگیریها ارتش سودان و نیروهای پشتیبانی سریع این کشور با پیشنهاد سازمان ملل برای اجازه خروج غیرنظامیان و وضعیت بشردوستانه از مناطق درگیری موافقت کردند.
نیروهای پشتیبانی سریع در این باره اعلام کردند که پیشنهاد سازمان ملل به مدت ۴ ساعت اجرایی میشود و شامل ایجاد مسیرهای امن برای خروج غیرنظامیان از مناطق درگیری است.
https://irna.ir/xjMdNb
**رئیس جنبش اسلامی النهضه تونس بازداشت شد
جنبش النهضه تونس دوشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که «راشد الغنوشی» رئیس این جنبش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
جنبش النهضه تونس در بیانیه خود خواستار آزادی فوری «راشد الغنوشی» شده است.
در این بیانیه آمده است: ما از همه آزادگان میخواهیم تا در برابر این اقدامات سرکوبگرانه که حقوق، آزادیها و احترام به مخالفان را نقض میکند کنار هم بایستند.
هنوز مقامهای تونسی به صورت رسمی علت بازداشت رئیس جنبش النهضه را اعلام نکردند؛ اما رادیو موزاییک تونس گزارش داده که تصمیم به بازداشت الغنوشی به دلیل پخش فیلمی از گفت وگوی وی با رهبران جبهه نجات ملی است که در آن او حذف اسلام سیاسی در تونس را پروژهای برای جنگ داخلی در این کشور عنوان کرده است.
پیش تر «بلقاسم حسن» از رهبران جنبش النهضه در توییتی گفته بود که راشد الغنوشی پس از یورش نیروهای امنیتی به خانهاش دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
«رفیق عبدالسلام» وزیر خارجه پیشین تونس نیز گفته بود که رهبر جنبش النهضه تونس پس از بازداشت به پادگان العوینه منتقل شده است.
قیس سعید رئیس جمهور تونس از ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ (سوم مرداد ۱۴۰۰) مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و سپس انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
رئیس جنبش النهضه تونس پیش تر بازداشت مخالفان دولت قیس سعید را محکوم کرده و گفته بود که این بازداشتها مشکلات شهروندان را حل نمیکند.
https://irna.ir/xjMdNm
**آمریکا: از تلاشها برای دستیابی به صلح یمن استقبال میکنیم
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد: از تلاشهای قابل توجه برای برقراری صلح در یمن استقبال میکنیم.
جفری دلاورنتیس، معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت گفت: ما از تلاشهای قابل توجه برای برقراری صلح در یمن، از جمله سفر هیئتهای سعودی و عمانی به صنعا و همچنین تعهد دولت جمهوری یمن به انجام گامهای بیشتر برای دستیابی به صلح استقبال میکنیم.
این دیپلمات آمریکایی افزود: ما خوشحالیم که شرایط آتشبس تا حد زیادی در یمن ادامه یافته است و از دولت جمهوری یمن برای خویشتنداریاش بهویژه پس از حملات حوثیها (انصارالله)، که شورای امنیت در اوایل ماه جاری آن را محکوم کرد، تشکر میکنیم.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل اضافه کرد: ما همچنین از آزادی حدود ۹۰۰ اسیر از سوی همه طرف های درگیر استقبال می کنیم.
وی گفت: این تحولات پیشرفت های مهمی هستند که بر اساس دستاوردها و مذاکرات فشرده در سال گذشته بدست آمده اند.
این دیپلمات آمریکایی ادامه داد: ما حمایت قوی شرکای منطقهای عربستان سعودی و عمان و همچنین تعهد بینظیر دفتر فرستاده ویژه سازمان ملل را به رسمیت میشناسیم.
دلاورنیتس تاکید کرد: ما از طرفها میخواهیم که از این حرکت استفاده کنند و برای دستیابی به یک توافق جدید و جامعتر که راه را برای یک فرآیند سیاسی به رهبری یمنی ها با میانجیگری سازمان ملل هموار می کند، تلاش کنند.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل تصریح کرد: فقط یمنی ها می توانند صلح پایدار را برای یمن به ارمغان بیاورند. به این ترتیب، ما باید بر حمایت از تلاش های سازمان ملل برای گردهم آوردن طرف های یمنی در یک فرآیند سیاسی فراگیر تمرکز کنیم.
وی مدعی شد: ما همچنین از محدودیتهای بشردوستانه، از جمله مداخله حوثیها در ارزیابیهای مستقل و بازدیدهای نظارتی، فرآیندهای قرارداد و مناقصه و همچنین محدودیتهای رفت و آمده آزادانه زنان، نگران هستیم. چنین مداخلاتی باید پایان یابد، زیرا مانع ارسال کمک به مردم یمن میشود و از رسیدن کمکها به آسیبپذیرترین مناطق یمن جلوگیری میکند.
این مقام آمریکایی افزود: ما خواهان آزادی کارکنان یمنی خود هستیم که به مدت ۱۸ ماه به اجبار بازداشت شده اند. با توجه به ماه مبارک رمضان، از حوثی ها می خواهیم که این افراد را فورا و بدون قید و شرط آزاد کنند.
https://irna.ir/xjMdNn
**فرانسه دوباره ناآرام شد / مکرون در جستجوی آرامش میان فوران خشونتها
در حالی امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای بازگشت آرامش به این کشور به نخستوزیرش ۱۰۰ روز فرصت داده که خشونتها و اعتراضات خیابانی هر روز گستردهتر شده و تمام نقاط فرانسه را دربر گرفته است.
پس از سخنرانی مکرون که اعلام کرد اصلاحات بازنشستگی پائیز سال جاری اجرایی خواهد شد، اعتراضات خودجوش در سراسر فرانسه آغاز شده است.
در عرض چند دقیقه پس از سخنرانی تلویزیونی رئیس جمهور فرانسه، اعتراضات در سراسر این کشور آغاز شد و پلیس ضدشورش فرانسه برای سرکوب معترضان وارد عمل شد.
جمعیتی با شعار «مکرون استعفا» در منطقه جمهوری پاریس راهپیمایی کردند و هنگام روشن کردن آتش و شکستن شیشهها فریاد زدند: «مکرون به حرف ما گوش نمیدهد؟ ما به او گوش نمیدهیم!»
بنا به گزارش رسانههای محلی، دستکم ۱۱ نفر در این اعتراضها دستگیر شدهاند.
پلیس برای متفرق کردن جمعیت در مناطق مختلف پاریس از گاز اشک آور استفاده کرد.
تظاهرات کنندگان سطلهای زباله و تابلوهای تبلیغاتی را آتش زدند و راه را بر خودروهای پلیس مسدود کردند.
گزارشها حکایت از این دارد که در لیون، ورودی یک ایستگاه پلیس به آتش کشیده شده است.
آنها در شعارهای خود فریاد میزدند «مکرون دستنشانده شی جین پینگ (رئیس جمهور چین) است و دیگر رهبر جهان آزاد نیست».
مردم با نقابهایی که برای عدم شناسایی از سوی نیروهای امنیتی بر صورت زده بودند در خیابانهای فرانسه به دور آتشهایی که برافروخته بودند به دادن شعار پرداختند.
پس از سخنرانی مکرون، معترضان فرانسوی نیز برای تظاهرات در استراسبورگ (شرق فرانسه) تجمع کردهاند.
لیون عصر دوشنبه پس از سخنرانی امانوئل ماکرون در آتش سوخت.
آنها سخنرانی مکرون در مورد تظاهرات مردم بلاروس در سال ۲۰۲۰ را به یاد او آوردند. او در مورد تظاهرات آنها گفته بود: «دولت استبدادی (بلاروس) در بحران است و قادر به درک دموکراسی نیست. باید داوطلبانه آن را ترک کند. تظاهرکنندگان افراد شجاعی هستند. مردم حق دارند صریح صحبت کنند و مخالفت خود را ابراز کنند.»
مردم فرانسه یکصدا از مکرون خواستند که استعفا دهد!
شب گذشته (دوشنبه) ۲۸۰ تظاهرات در سراسر فرانسه علیه مکرون برگزار شد.
رئیس جمهور فرانسه در یک سخنرانی تلویزیونی ۱۲ دقیقهای از قبل ضبطشده، خبر داد که دولتش به نخستوزیری الیزابت بورن را موظف کرده است تا طی ۱۰۰ روز آینده اقداماتی صورت دهد که صلح، وحدت و نشاط در فرانسه حاصل شود.
بورن در نظر دارد اقداماتی را در مورد شرایط کاری و مسائل آموزشی و بهداشتی پیشنهاد کند تا رای دهندگان عصبانی را آرام کند.
https://irna.ir/xjMdNj
**آمریکا: چین پاسخ تلفنهای ما را نمیدهد/ اراده سیاسی در طرف دیگر وجود ندارد
کالین کال مشاور ارشد و دستیار سیاسی وزیر دفاع آمریکا (پنتاگون) بیان اینکه واشنگتن خواهان درگیری با چین نیست و این کشور یک سیستم متمرکز دارد، گفت: واقعیت این است که وقتی با چین تماس میگیریم، پاسخ تلفن را نمیدهند و این امر ارتباط مقامات رده پایین چین با آمریکا را مشکل میکند.
کالین کال، دستیار وزیر دفاع آمریکا در امور سیاسی روز دوشنبه به وقت محلی در گفتگویی مجازی به میزبانی فارین پالیسی افزود: ما خواهان درگیری با چین نیستیم. جو بایدن (رئیس جمهور آمریکا) در تمام تعاملات خود با شی جین پینگ رئیس جمهور چین، بر ایجاد حفاظ در اطراف رقابت میان دو کشور، ثبات استراتژیک و حفظ ارتباطات زمان بحران تأکید کرده است.
این مقام پنتاگون اضافه کرد: اما واقعیت این است که وقتی با چین تماس می گیریم، پاسخ تلفن را نمی دهند. تلاش ما برای ارتباط با چین تا حد زیادی نادیده گرفته می شود. بنابراین فکر میکنم این وظیفه هر دو طرف است که مطمئن شوند که آن حفاظ ها در جهت رقابت حفظ شوند.
دستیار وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: مشکل ما با چین در زمینه تکنولوژی نیست بلکه اراده سیاسی در طرف دیگر وجود ندارد. از نظر من، چین یک سیستم بسیار متمرکز دارد. شی جین پینگ نمی خواهد به زیردستانش قدرت دهد تا بدون موافقت صریح او، با آمریکا تماس بگیرند. بنابراین این امر ارتباط مقامات پایین رتبه چین با آمریکا را مشکل می کند.
وی گفت: چین دیدگاه بسیار متفاوتی دارد. به نظر می رسد آنها این دیدگاه را دارند که ارتباطات در زمان بحران، بهانه ای برای آمریکا جهت ایجاد بحران های بیشتر است.
اوکراین پویایی جنگ را تغییر خواهد داد/ روسیه با هر معیاری شکست خورده است
کال در خصوص درگیری ها در اوکراین نیز گفت:ما از زمستان شاهد درگیری ها در باخموت بوده ایم. دو طرف در باخموت بر سر تکه های بسیار کوچک زمین و کنترل محله های شهری می جنگند.
این مقام پنتاگون گفت: با وجود این درگیری ها، نقشه باخموت از سه تا چهار ماه گذشته تغییری نکرده است بنابراین، من فکر می کنم اوکراینی ها خواهند توانست پویایی جنگ را تغییر دهند. روسیه با هر معیاری هم اکنون شکست خورده است.
https://irna.ir/xjMdNy
**لاپید: ارتش اسرائیل به پایان خود رسیده است
یائیر لاپید نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی با انتقاد از تلاش کابینه صهیونیستی برای تصویب قانون جدید خدمت سربازی، گفت که تصویب این قانون به معنای پایان ارتش است.
لاپید گفت که طرح قانون جدید خدمت نظامی در ارتش رژیم صهیونیستی به معنای پایانی برای ارتش است.
رسانههای اسرائیلی گفتند که انتظار میرود قانون جدید خدمت سربازی معافیت گستردهای را برای یهودیان حریدی بدهد و این یک تهدید واقعی است.
رئیس مخالفان کابینه صهیونیستی در کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) گفت: فقط فرزندان ما قرار است به ارتش ملحق شوند، فقط آنها هستند که باید سه سال از عمر خود را در ارتش بگذرانند و جان خود در این رابطه به خطر بیاندازند.
لاپید با تاکید بر اینکه این قانون خدمت سربازی نیست بلکه تسلیم بی قید و شرط در برابر فرار و امتناع از خدمت است، افزود: این یک چشم پوشی از ارزشهایی است که (رژیم) اسرائیل بر اساس آن بنا شده است.
این طرح توسط وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و نیز وزیر جنگ این رژیم پیشنهاد شده و بر اساس آن به پیشنهاد وزیر دارایی پیروان جریان حریدیم از سن ۲۱ سالگی و به پیشنهاد وزیر جنگ از سن ۲۳ سالگی از انجام خدمت نظام معاف میشوند، این در حالی است که این سن در حال حاضر ۲۶ سال است.
از سوی دیگر، روزنامه عبری زبان هاآرتص گزارش داد که این نگرانی در ائتلاف حاکم وجود دارد که به دلیل اصلاح قانون خدمت وظیفه این ائتلاف از هم پاشیده شود.
این روزنامه افزوده است که تصمیم احتمالی دیوان عالی برای لغو این اصلاحیه ممکن است احزاب افراطی ارتدوکس را مجبور به خروج از کابینه کند که منجر به سقوط آن میشود.
یهودیان حریدی تا اواسط بیست سالگی آموزشهای دینی میبینند و پیوستن آنها به ارتش رژیم صهیونیستی بعد از سن ۲۳ سالگی است و به این معنی است که آنها دیگر عملا خدمت سربازی را انجام نخواهند داد.
یهودیان حریدی با سربازی اعضای خود که به تحصیل تورات مشغولند مخالف هستند؛ در حالی که گروههای دیگر معتقدند که خدمت سربازی برای همه صهیونیستها الزامی است و بایستی برابری صورت گیرد.
https://irna.ir/xjMdNv
**سازمان ملل: یک سوم جمعیت سودان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند
«مارتین گریفیتس» هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل متحد دوشنبه شب گفت که ۱۶ میلیون نفر یعنی یک سوم جمعیت سودان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
گریفیتس افزود: جنگ در سودان باید متوقف شود و کمکهای بشردوستانه باید به دست همه کسانی که به آن نیاز دارند، برسد.
وی گفت: درگیریها در سودان، آژانسهای سازمان ملل و شرکای بشردوستانه آنها را مجبور میکند که بسیاری از برنامهها را در سراسر این کشور متوقف کنند.
هماهنگ کننده امداد اضطراری سازمان ملل متحد اضافه کرد: بیمارستانها و زیرساختهای اولیه آب و برق در سودان باید محافظت شوند.
گریفیتس همچنین گفت که کشته شدن سه نفر از فعالان در زمینه کمکهای بشردوستانه در سودان او را هراسانده است.
«فولکر پرتس» نماینده سازمان ملل متحد در سودان دوشنبه شب گفت که در درگیریهای سه روز گذشته بین نیروهای ارتش و شبه نظامیان حمایت سریع در این کشور، ۱۸۰ نفر کشته و ۱۸۰۰ نفر زخمی شدند.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
پیش تر به دنبال تداوم درگیریهای مسلحانه و خشونت آمیز میان ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع سودان برای سومین روز متوالی، وزارت خارجه این کشور از شکست میانجیگریهای بینالمللی و داخلی برای آرام کردن اوضاع خبر داده بود.
https://irna.ir/xjMdNx
**زلنسکی: تعلل در تحویل تسلیحات به قیمت جان سربازان ما تمام میشود
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین دوشنبه شب در پیامی ویدئویی گفت: هر بار که عرضه تسلیحات از سوی متحدان ما به تعویق میافتد، به قیمت جان سربازان اوکراینی تمام میشود.
زلنسکی در این پیام تاکید کرد: این اتفاق هر بار که دوستان ما در مورد نوع یا ویژگی خاص سلاحها تاخیر یا تردید میکنند، تکرار میشود.
رئیس جمهور اوکراین یادآور شد: درک این موضوع بسیار مهم است که هر بار که عرضه تسلیحات وعده داده شده به تعویق میافتد یا هر بار که در مورد نوع تسلیحات ارسالی به اوکراین، بُرد یا سایر ویژگیهای کیفی آن تسلیحات شک و تردید به وجود میآید، سربازان ما جان خود را از دست میدهند تا ما فرصت داشته باشیم، فرصتی که باید صرف متقاعد کردن دوستانمان شود تا بالاخره تسلیحات مورد نیاز را در اختیار ما قرار دهند.
زلنسکی افزود: اوکراین در حال آماده شدن برای نشست بعدی با متحدان خود در قالب رامشتاین است و انتظار دارد تصمیمات محکمی که چشماندازهای بسیار بلندپروازانه را در میدان نبرد برآورده میکند، در این نشست اتخاذ شود.
همچنین اولکسی دانیلوف دبیر شورای امنیت ملی اوکراین هم دوشنبه شب در سخنانی درباره تامین تسلیحات از سوی متحدان اوکراین گفت: ما بدون آمادگی کافی اقدام به ضد حمله علیه نیروهای روسیه نخواهیم کرد.
دانیلوف تاکید کرد: متحدان به اوکراین کمک میکنند تا از نظر تجهیزات و امکانات نظامی به سطحی مطلوب برای آغاز یک ضدحمله بر علیه نیروهای روسیه برسد.
وی در عین حال بدون اشاره به جزئیات یا نام کشوری خاص، افزود: گاهی اوقات مقامات کشورهای متحد وعدههایی میدهند اما در مقام عمل، بهگونهای متفاوت عمل میکنند.
پیش از این، نشریه آمریکایی واشنگتن پست اعلام کرده بود که ضدحمله اوکراین علیه نیروهای روسیه به دلیل کُندی عرضه تسلیحات از سوی متحدان این کشور به تعویق افتاده است.
https://irna.ir/xjMdNH
**دولت نجات ملی یمن: آزادی ربوده شدگان جدا از موضوع تبادل اسرا است
رئیس کمیته ملی امور اسرای دولت نجات ملی یمن تاکید کرد که ۹۶ بازداشتی آزاد شده اخیر توسط عربستان، از محل کار خود در این کشور ربوده شده بودند و آزادی آنها به توافق اخیر درباره تبادل اسرا مربوط نمی شود.
«عبدالقادر المرتضی» رئیس کمیته ملی اسرای دولت نجات ملی یمن در حساب کاربری خود در توییتر نوشت که ۹۶ بازداشتی ربوده شده این کشور از سوی عربستان آزاد و وارد فرودگاه بین المللی صنعا شدند.
وی افزود: عربستان تلاش می کرد که این بازداشتی ها را با اسرای خود تبادل کند، اما به آن ها توضیح دادیم که این ها از محل کار خود در داخل عربستان ربوده و باید آزاد شوند، در دور آخر مذاکرات سوئیس هم در این باره توافق شده بود.
المرتضی از همه طرف ها خواست که موضوع ربوده شدگان را وارد مذاکرات برای آزادی اسرا نکنند و آن ها را بدون قید و شرط و در چارچوب یک اقدام انسانی آزاد کنند.
منابع خبری بعداز ظهر دوشنبه، از ورود گروه جدیدی از اسرای آزاد شده یمن به صنعا خبر دادند.
شبکه المسیره گزارش داد که گروه جدیدی از اسرای یمن متشکل از ۱۰۴ اسیر پس از آزادی از زندانهای عربستان، دوشنبه عصر توسط هواپیمای کمیته بینالمللی صلیب سرخ وارد صنعا شدند.
روز دوشنبه نیز کمیته بین المللی صلیب سرخ اعلام کرد که عربستان سعودی در اقدامی یکجانبه، سه روز پس از تبادل همزمان اسرا بین طرف های درگیر در جنگ یمن، تعدادی از اسیران این کشور را آزاد کرد.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ افزود که ۴۸ اسیر یمنی را از فرودگاه بینالمللی «ابها» در عربستان به صنعا پایتخت یمن منتقل کرده است.
این اقدام یک جانبه سه روز پس از تبادل همزمان اسرا بین طرفهای سعودی و یمنی و مبادله سازمانیافته اسیران در بحبوحه تلاشهای دیپلماتیک برای ادامه آتش بس و فراهم کردن زمینه صلح انجام گرفته است.
پیشتر در چارچوب توافق مبادله اسرا در ماه مبارک رمضان، عملیات آزادی ۷۰۶ نفر از اسرای یمنی در ازای آزادی ۱۸۱ اسیر از طرف مقابل از جمله سعودی ها، سودانیها و اتباع دیگر کشورها روز یکشنبه پایان یافت.
https://irna.ir/xjMdPG
**چین: گروه ۷ به اصل "چین واحد" پایبند باشد
وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین با تاکید بر مسئله تایوان به عنوان موضوعی داخلی، از کشورهای گروه ۷ خواست تا بی چون چرا به اصل یک چین واحد پایبند بمانند.
وانگ ونبین سخنگوی وزارت امورخارجه چین در کنفرانس خبری در پاسخ به مسئله تایوان تاکید کرد در جهان تنها یک کشور به عنوان چین شناخته می شود و تایوان نیز بخشی جدانشدنی از خاک چین است و دولت چین تنها دولت قانونی حاکم بر کل این کشور است. این به معنای اصل یک چین واحد و کلید صلح و ثبات در تنگه تایوان است.
وی در ادامه سخنانش افزود کشورهای مربوطه باید مسئله تایوان را به عنوان موضوع داخلی چین به رسمیت بشناسند چرا که هیچ گونه مداخله خارجی قابل تحمل نیست. تایوان و چین یک کشورند و چین هرگز اجازه نمی دهد حق حاکمیت و تمامیت ارضی اش تقسیم شود و این شرایط موجود در تنگه تایوان است.
سخنگوی وزارت امورخارجه چین همچنین از بازگشت تایوان به چین به عنوان یکی از مولفه های مهم نظم جهانی پس از دوران جنگ یاد کرد و خاطرنشان کرد حفظ اصل یک چین واحد دفاع از این نظم جهانی پس از جنگ است.
درهمین راستا وانگ ونبین گفت : « واقعیت ها یکبار دیگر نشان می دهند که دستور کارجدایی طلب ها تا جایی پیش رفته است که عناصری با عنوان " استقلال تایوان " از سوی عوامل خارجی پشیبانی و حمایت می شوند و این موضوع شرایط موجود را در تنگه تایوان تغییر می دهد و تنش می انجامد. »
وی در پایان گفت برای حفظ ثبات در تنگه تایوان و حفاظت از صلح و آرامش در منطقه همه باید بی چون و چرا اصل یک چین واحد را حفظ و با فعالان جدایی طلب استقلال تایوان مخالف کنند. آنهایی که می گویند سیاست هایشان در قبال چین واحد تغییر نکرده اما به جدایی طلب ها چراغ سبز نشان می دهند و از آنها پشتیبانی می کنند و حتی به شکل گیری جدایی طلبان مخالف با شعار تغییر وضعیت موجود کمک می کنند نه تنها پایبند به این اصل نیستند بلکه از سیاست چین واحد دور شدند و صلح و ثبات در تنگه تایوان را در معرض خطر قرار دادندو اقدامات آنها کاملا غیرمسئولانه است.
https://irna.ir/xjMdQ3
**اهالی جولان اشغالی سوریه: به مبارزه تا رهایی از اشغالگری اسرائیل ادامه خواهیم داد
اهالی بخش اشغالی جولان سوریه با برگزاری مراسمی هفتاد و هفتمین سالگرد استقلال سوریه و رهایی از استعمار با خروج آخرین نظامی فرانسوی از استان قنیطره بر بازگشت این منطقه اشغال شده توسط رژیم صهیونیستی به حاکمیت ملی سوریه تاکید کردند.
جمعیت زیادی از مردم استان قنیطره و جولان اشغالی سوریه با تجمع مقابل شهرک اشغال شده «مجد الشمس» فرا رسیدن بیست و هفتمین روز «الجلاء» را جشن گرفتند.
سالگرد خروج یا روز استقلال (الجلاء) مصادف با ۱۷ آوریل روزی است که آخرین سرباز فرانسوی از سرزمینهای سوریه خارج شد و به همین مناسب سوریها در ۱۷ آوریل هرسال این روز را جشن میگیرند.
شرکت کنندگان در مراسم بزرگداشت روز الجلاء در مقابل شهرک اشغال شده «مجد الشمس» تاکید کردند که این مناسبت عزم ما برای ادامه مسیری که پدران و اجداد ما در مبارزه با استعمار و تجاوز تعیین کردهاند را تقویت میکند تا بار دیگر با اشغال جولان اشغالی سوریه توسط رژیم صهیونیستی مخالفت و با اقدامات تجاوزکارانه و شهرکسازی رژیم اسرائیل در این منطقه که با هدف یهودیسازی و از بین بردن هویت عربی و سوری جولان انجام میشود، مقابله کنیم.
سانا گزارش داد: از «مجدل شمس» اشغالی، مردم ثابت قدم جولان سوریه طی سخنانی از طریق بلندگو ضمن اعلام پایبندی خود به هویت عربی سوری که با خون شهدا و عرق پدران و اجداد آنها در آمیخته شده است، تاکید کردند که جولان اشغالی جزء جدایی ناپذیر سوریه است و اشغالگری رژیم اسرائیل در این منطقه پایان خواهد یافت.
مهندس «معتز ابوالنصر جمران» استاندار قنیطره طی سخنرانی در این مراسم که توسط حزب بعث سوسیالیست عرب شاخه قنیطره و با همکاری استانداری قنیطره برگزار شد، با اشاره به معانی و مفاهیم ملی و ستیزه جویانه گفت: این مناسبت قهرمانیها و جانفشانیهای انقلابیون در برابر استعمار فرانسه را در ذهن متبادر میکند و چراغی است که مردم جولان اشغالی که ثابت قدم و معتقد به اجتناب ناپذیر بودن پیروزی بر صهیونیستها هستند را هدایت میکند.
«قاسم محمد» دبیر شاخه اتحادیه سوسیالیست در قنیطره نیز عید الجلاء را نتیجه دههها سال مبارزه و همبستگی مردمی علیه استعمار به منظور آزادسازی سرزمین و حفظ وحدت کشور سوریه دانست.
در پایان این جشنواره، مردم قنیطره و «جولان» با قرائت پیامی که توسط «لمیس الاحمد» رئیس دفتر آمار، فرهنگ و رسانه استان قنیطره قرائت شد وفاداری خود را به بشار اسد رئیس جمهور سوریه اعلام کردند.
منطقه جولان اشغالی، بخشی از استان «القنیطره» در جنوب غرب سوریه است که رژیم صهیونیستی در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ بخش بزرگی از این منطقه را اشغال و در ۱۴ دسامبر ۱۹۸۱ به صورت غیرقانونی بخشی از آن را ضمیمه خود کرد، اما جامعه بینالملل هرگز این اقدام تجاوزکارانه را بهرسمیت نشناخته است.
شمار ساکنان جولان اشغالی سوری به حدود ۲۵ هزار نفر میرسد که در چهار روستای باقیمانده سوریه پس از اشغال این فلات یعنی «مجدل شمس، بقعاثا، عین قنیا و مسعده» ساکن هستند و با طرحهای متوالی اشغالگران صهیونیست برای سلطه بر این زمینها و یهودیسازی آن با توسل به زور، مواجه هستند.
جنگ سال ۱۹۶۷ که میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی مصر، سوریه و اردن رخ داد و به جنگ شش روزه یا جنگ «رمضان» معروف شد، از پنجم ژوئن آن سال و با حمله هوایی ناگهانی بمب افکنهای رژیم صهیونیستی به یک پایگاههای هوایی مصر آغاز و ارتش این رژیم طی ۶ روز توانست نوار غزه و صحرای سینا را از کنترل ارتش مصر، شرق بیت المقدس و کرانه باختری رود اردن را از کنترل اردن و بلندیهای جولان را از کنترل سوریه خارج کرده و به اشغال خود درآورد.
در سال ۱۹۷۳، ارتش سوریه برای باز پس گیری مناطق از دست رفته خود دست به عملیات زد، ولی فقط توانست بخشی از آن را با امضای توافقنامه جداسازی نیروها در سال ۱۹۷۴، آزاد کند و ارتش رژیم اشغالگر صهیونیست از مناطقی که در پایان جنگ رمضان اشغال کرده بود، عقب نشست.
دو قطعنامه ۲۴۲ و ۳۳۸، مهمترین قطعنامههای سازمان ملل برای این دو جنگ میباشد. جولان پس از اشغال تا سال ۲۰۱۱ (۱۳۸۹) تقریبا آرام بود، اما با شروع بحران سوریه در تاریخ یاد شده، منطقه اشغالی جولان با کمک صهیونیستها به جولانگاه تروریستهای تکفیری تبدیل شد و مرز میان آن با سرزمینهای اشغالی باز و تسلیحات و امکانات زیادی از سوی رژیم صهیونیستی برای تجهیز تروریستهای تکفیریِ گروهک «جبهه النصره» (تحریر الشام فعلی) ارسال گردید و طی اشغال دو استان «قنیطره» و «درعا» در جنوب و جنوب غرب سوریه توسط تکفیری ها، هزاران تروریست زخمی از طریق جولان برای درمان به سرزمینهای اشغالی اعزام شدند و پس از بهبودی، دوباره به خاک سوریه برای جنگ و کشتار علیه مردم سوریه بازگشتند.
https://irna.ir/xjMdPH
**بازدید غیرمنتظره پوتین از مناطق جنگی خرسون و لوگانسک
ولادیمیر پوتین رییسجمهوری روسیه روز سه شنبه در اقدامی از پیش برنامهریزی نشده از مناطق جنگی لوگانسک و خرسون بازدید کرد.
پوتین ابتدا با حضور در منطقه خرسون با اعضای گروه نظامی «دینپر» (Dnepr) و سپس در بازدید از منطقه لوگانسک با نیروهای گارد ملی «وستوک» دیدار کرد.
این نخستین بازدید پوتین از این مناطق جنگی بوده است و بنابر اعلام بخش مطبوعاتی کاخ ریاست جمهوری روسیه از پیش برای آن آمادگی صورت نگرفته بود.
رییس جمهوری روسیه در دیدار با فرماندهان نظامی این دو منطقه در جریان وضعیت روند جنگ در این مناطق قرار گرفت.
در ماه مارس (اسفند/ فروردین) نیز پوتین در اقدامی مشابه به منطقه ماریوپل رفته و علاوه بر ارزیابی دقیق زیر ساختهای شهری با ساکنان محلی این منطقه گفتوگو کرده بود.
وی در میانه ماه دسامبر ۲۰۲۲ (آذرماه) نیز از مقر مشترک نیروهای نظامی که در جنگ اوکراین حضور دارند، بازدید کرده بود.
رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس اوکراین به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
https://irna.ir/xjMdQM
**نشست سمرقند؛ تجدید پیمان آسیای مرکزی و روسیه
سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه و همتایانش در کشورهای تاجیکستان، ازبکستان، قزاقستان، ترکمنستان و قرقیزستان اخیرا در نشستی در قالب «آسیای مرکزی-روسیه» به هم اطمینان دادند که با وجود همه چالشهای موجود جهانی، «نزدیک ترین دوست، شریک و متحد» برای هم باقی خواهند ماند.
سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه در سمرقند در این نشست در فرمت آسیای مرکزی- روسیه گفت که مسکو توجه ویژه ای به توسعه روابط با جمهوری های آسیای مرکزی دارد و به وزیران خارجه پنج کشور آسیای مرکزی اطمینان داد که فدراسیون روسیه، با وجود همه چالشها، «نزدیک ترین دوست، شریک و متحد برای کشورهای منطقه» باقی می ماند.
به گفته سرگئی لاوروف، «علیرغم وضعیت جدی ژئوپلیتیکی»، روابط روسیه با کشورهای آسیای مرکزی در حال قوی تر شدن است.
سرگئی لاوروف در کنفرانس مطبوعاتی پس از این نشست گفت: عقیده مشترک ما این است که گستاخی غرب که مسئول اعمال تحریمها هستند فراتر از هر حد و مرزی است. به گفته وی، شرکای مسکو این را به عنوان عدم احترام کامل به استقلال و استقلال خود می دانند. لاوروف توضیح داد که گستاخی به خواسته های آمریکا و اروپا مربوط می شود که کشورهای دارای روابط تجاری و اقتصادی با روسیه را تحریم می کنند.
این نشست به ریاست بختیار سعیدوف وزیر خارجه ازبکستان و با حضور سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، «سراجالدین مهرالدین» وزیر امور خارجه تاجیکستان، «مورات نورتلئو» وزیر امور خارجه قزاقستان، «جن بیک کولوبایف» وزیر امور خارجه قرقیزستان و «وپا حاجی اف» معاون اول وزیر امور خارجه ترکمنستان برگزار شد.
گزارشهای رسانههای آسیای مرکزی حاکی از آن است که طرفین در مورد زمینههای امیدوارکننده همکاری ششجانبه که منعکسکننده توافقهای حاصل شده در اولین اجلاس سران روسیه و آسیای مرکزی در اکتبر ۲۰۲۲ است، بحث کردند.
به گزارش سنترال آسیا نیوز (nCA)، شرکت کنندگان در این نشست همکاری های روسیه و آسیای مرکزی را در زمینه های سیاسی و دیپلماتیک، تجاری و اقتصادی، انرژی، حمل و نقل، بشردوستانه و مهاجرت و همچنین در بهداشت و اپیدمیولوژیک مورد بحث و بررسی قرار دادند.
وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که پس از شفاف سازی فهرست پروژه ها و ابتکارات خاص، وزارتخانه ها و ادارات مربوطه شش کشور اجرای ای پروژه ها آغاز خواهند کرد.
به گزارش nCA، هیئت ترکمنستانی بر لزوم اجرای توافقات صورت گرفته بین روسای جمهور کشورهای آسیای مرکزی و روسیه و همچنین ابتکارات همکاری در زمینه همکاری های سیاسی، دیپلماتیک، تجاری، اقتصادی، فرهنگی و بشردوستانه تاکید کرد.
در این زمینه معاون وزیر امور خارجه ترکمنستان پیشنهاد تهیه پیش نویس چارچوب توافقنامه شش جانبه در زمینه امنیت اطلاعات بین المللی را ارائه کرده است. وی همچنین به اهمیت ایجاد قالب تجاری دائمی کشورهای آسیای مرکزی و روسیه اشاره کرد.
در حوزه فرهنگی و بشردوستانه، ترکمنستان آغازگر برگزاری اولین جشنواره فرهنگ و هنر مردمان آسیای مرکزی و روسیه است.
مسایل منطقه ای و بین المللی نیز در این نشست با تمرکز ویژه بر وضعیت دشوار افغانستان و تاثیر آن بر کشورهای همسایه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بر اساس گزارش ها، طرف روسی از سیاست خارجی مستقلی که توسط رهبری کشورهای آسیای مرکزی بر اساس اولویت های امنیت ملی و توسعه و حفظ همکاری های چندجانبه سودمند دوجانبه با روسیه در زمینه های حیاتی دنبال می شود، ابراز حمایت کرد.
به گزارش کامرسانت برگزاری فرمت آسیای مرکزی - روسیه در حالی است که توجه غرب، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به منطقه نیز به طرز محسوسی در حال افزایش است. چین نز فعالانه مدعی نقش یک شریک کلیدی آسیای مرکزی است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، یک دیدار پنج روزه از آسیای مرکزی داشت. در دیدارهای وی با نمایندگان کشورهای منطقه، موضوع دور زدن تحریم های ضدروسی نیز مورد توجه قرار گرفت.
به دنبال آنتونی بلینکن، دیوید سالیوان، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای اجرای تحریم ها وارد قرقیزستان شد. به گفته وی، هدف از این سفر "ایجاد گفت و گو با مقامات قرقیزستان به منظور به دست آوردن اطلاعات دقیق در مورد جریان های تجاری و اقدامات برای اعمال تحریم های ضد روسیه" بوده است. وی همچنین از برنامه های خود برای سفر به ازبکستان، قزاقستان، گرجستان و ارمنستان خبر داد. همه این کشورها سال گذشته در فهرستی از سوی وزارت خزانه داری آمریکا قرار داشتند که به گفته مقامات آمریکایی به روسیه برای دور زدن تحریم ها کمک می کنند.
همانطور که اندکی قبل از نشست شورای وزیران کشورهای مستقل مشترک المنافع مشخص شد، اتحادیه اروپا قصد دارد بسته بعدی تحریم ها را، تصویب کند. این بار، آنها عمدتاً علیه کشورهای ثالثی که کالاهای تحریم شده را به روسیه عرضه می کنند، هدایت می شوند.
اروپا تاکنون ۱۰ بسته تحریمی را معرفی کرده است ... مرید مک گینس، کمیسر خدمات مالی، ثبات مالی و بازار سرمایه اروپا، در مصاحبه با CNBC گفت: باید مطمئن شوید که روس ها فرصت نقض آنها را نخواهند داشت.
آرکادی دوبنوف، کارشناس منطقه در گفتگو با کامرسانت می گوید: آسیای مرکزی همچنان تحت نظارت بازیگران جهانی است، زیرا نقطه مقابل همه زنجیره های تامین در این قاره است. به عقیده او، منطقه اکنون در "وضعیت اختلاف" قرار دارد، زیرا چین، روسیه و ایالات متحده در تلاش هستند تا قالب روابط خود را با آن برقرار کنند.
در عین حال، به گفته این کارشناس مسائل سیاسی، چین فعال ترین بازیگر در فضای آسیای مرکزی محسوب می شود. آقای دوبنوف خاطرنشان می کند: "امروز روسیه هیچ پروژه اقتصادی جدی را به کشورهای آسیایی نمی آورد. "
شاهد احیای چین در منطقه، شتاب در سرعت و حجم تجارت و سرمایه گذاری است. بر اساس گزارش بانک توسعه اوراسیا «نگاهی جدید به اقتصادهای آسیای مرکزی» که در پایان سال ۲۰۲۲ منتشر شد، طی ۲۰ سال گذشته، تجارت با چین نسبت به تجارت با روسیه «بیشتر» شده است. در این مدت تجارت چین با ترکمنستان برای مثال بیش از ۲۰۰ برابر و با ازبکستان بیش از ۱۰۰ برابر افزایش یافت.
علاوه بر این، پکن نویسنده ابتکارات مختلفی برای همکاری با کشورهای منطقه از جمله پلت فرم چین-آسیای مرکزی است. نشستی در این قالب در اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد. چین در دعوتنامه ای که شی جین پینگ رئیس جمهوری این کشور برای امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان ارسال کرده است، نوشت: «مشتاقانه در مورد طرح بزرگ توسعه روابط چین و آسیای مرکزی و روابط چین و تاجیکستان به منظور پیشبرد همکاری های دوجانبه به مرحله جدیدی گفتگو خواهیم کرد. " او پیام های مشابهی را برای همه همتایان آسیای مرکزی ارسال کرد.
با این حال، به گفته کارشناسان، روسیه همچنان شریک اصلی جمهوریهای آسیای مرکزی است. نه تنها سرگئی لاوروف در این مورد اطمینان داد، بلکه همتایانش نیز در این مورد صحبت کردند. به طور مثال بختیار سعیدوف وزیر امور خارجه ازبکستان اطمینان داد: روسیه نزدیک ترین دوست، شریک و متحد برای کشورهای منطقه ما است.
https://irna.ir/xjMdtd
**افشای سند خوش خدمتی تونی بلر به آمریکا در حمله نظامی به عراق
بر اساس اسناد آرشیو ملی انگلیس، تونی بلر، نخست وزیر وقت این کشور ۲۵ سال پیش برای حفظ روابط با آمریکا و با وجود مخالفت مشاورانش دستور حمله غیرقانونی به عراق را صادر کرده بود.
بر اساس اسنادی که دیروز (۲۸ فروردین) در تارنمای "دیکلسیفاید" (declassifieduk.org) منتشر شد، تونی بلر، نخست وزیر اسبق انگلیس، با وجود هشدارهای مکرر در مورد غیرقانونی بودن بمباران عراق، دستور این اقدام را در سال ۱۹۹۸ صادر کرد. بلر در سال ۲۰۰۳ نیز از این الگو پیروی و دستور مشارکت انگلیس در تهاجم نظامی آمریکا و متحدینش را به عراق صادر کرد.
به نوشته این تارنما، پس از آن که بیل کلینتون، رئیس جمهوری وقت آمریکا، صدام حسین را به نقض تعهدات عراق در برابر سازمان ملل و توسعه سلاح های کشتار جمعی متهم کرد، واشنگتن و لندن در دسامبر ۱۹۹۸ بمباران چهار روزه حدود ۱۰۰ مکان نظامی عراق را آغاز کردند که در جریان آن حدود یک هزار و ۴۰۰ سرباز عراقی کشته شدند.
تارنمای تحقیقاتی دیکلسیفاید که به امور نظامی و اطلاعاتی انگلیس می پردازد، به نقل از اسناد آرشیو ملی این کشور نوشت که مشاوران بلر بارها به وی گفته بودند که استفاده از زور علیه عراق بدون قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل غیرقانونی است.
زمانی که بلر در ماه نوامبر اقدام نظامی را به پارلمان اعلام کرد، گفت: بر اساس اسناد قطعنامه شورای امنیت، شک ندارم که ما از اختیارات قانونی مناسب برخورداریم.
مقام های انگلیسی مدعی شدند که قطعنامه سال ۱۹۹۰ که به اعضای سازمان ملل اجازه می داد ارتش عراق را از کویت خارج کنند، به آنها اجازه مداخله مجدد در این کشور را نیز می داده است. تنها آمریکا، ژاپن و پرتغال از این استدلال حمایت کردند.
بر اساس این اسناد، بلر بمباران عراق را برای حفظ روابط نزدیک خود با کلینتون ضروری می دانست. در ماه نوامبر، وی به ظاهر در ملاقات با مشاورانش گفته بود که عدم مداخله باعث "آسیب شدید" به روابط لندن و واشنگتن خواهد شد. در همان روز و با وجود آنکه دستیارانش این مداخله را غیرقانونی میدانستند، بلر به کلینتون گفت که آمریکا "میتواند روی حمایت ما حساب کند.
https://irna.ir/xjMdSd
**اوکراین، دست آویز آمریکا برای تحریک روسیه است
سفیر روسیه در آمریکا با توجه به ارسال سلاح ساخت آمریکا به کییف و با اشاره به اظهارات یک مقام ارشد حاضر در کاخ سفید، گفت آمریکا جنگ اوکراین را دست آویزی برای تحریک روسیه قرار داده است.
آناتولی آنتانوف (Anatoly Antonov) سفیر روسیه در آمریکا گفت که کالین کال (Colin Kahl) معاون وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست به تازگی در اظهاراتی تصدیق کرد که دولت آمریکا (درنهایت) اقداماتی تحریک آمیز علیه روسیه از طریق اوکراین انجام خواهد داد و این اظهارات خطر تشدید درگیری در اوکراین را افزایش می دهد.
بر پایه این گزارش، کال (یکی از مشاوران امنیت ملی کاخ سفید) در مصاحبه ای با نشریه آمریکایی «فارین پالسی» گفته بود که آمریکا نگران آن است تا از تسلیحاتی که توسط واشنگتن به کییف منتقل می شود علیه خاک روسیه به کار گرفته شوند، و (آمریکا) تمایلی به درگیری مستقیم در این جنگ نداشته است، همانطور که این درگیری می تواند به جنگ جهانی سوم منتهی شود؛ اما در همین حال این طرح که آمریکا خود را به خاطر برخی از مسائل از بیم تشدید این جنگ محدود میکند، (تصوری) اشتباه اشت.
آنتانوف با اشاره به اظهارات این مقام آمریکایی گفت: این سخنان سرشار از بی شرمی، تزویر و نخوت است، نماینده پنتاگون به صراحت می گوید که دولت آمریکا وقتی که سلاح (آمریکایی) به اوکراین ارسال می کند، و با توجه به اینکه این اقدام خطرات احتمالی تشدید (درگیری) دارد، هیچ خودداری و محدودیتی در این زمینه اعمال نکرده است؛ بنابراین طرف آمریکایی تصدیق می کند و پذیرفته است که واشنگتن تعمدا از طریق این درگیری (جنگ اوکراین) علیه روسیه دست به تحریک (نظامی) می زند.
در گفته های سفیر روسیه در آمریکا که از طریق دفتر مطبوعاتی سفارت روسیه در واشنگتن انتشار یافت، آمده است: واشنگتن بطور فزاینده ای (تسلیحات) مرگبار و سامانه های (موشکی) دوربردی را دراختیار اوکراین قرار می دهد که صرفا مقاصد تهاجمی و نه تدافعی دارند.
واشنگتن عامل بنبست در جنگ اوکراین
آنتانوف افزود: اظهارات این مقام آمریکایی گواه آن است که واشنگتن خود عامل بنبست در جنگ اوکراین محسوب میشود.
سفیر روسیه درحالی اظهارات اخیر این مقام کاخ سفید را محکوم می کند که پیشتر گفته بود قصد آمریکا در ادامه کمک های نظامی چند میلیارد دلاری، رویکردی است که تنها به طولانی تر شدن درگیریها میانجامد.
آنتونوف ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ دراین خصوص گفته بود: ارقام بودجه نظامی آمریکا برای سال آینده (۲۰۲۴) که به تازگی منتشر شده است، افزایش تولید تسلیحات و تزریق چند میلیارد دلار به ماشین جنگی پوسیده اوکراین را نشان می دهد؛ به نظر می رسد که آمریکایی ها در حال محک زدن تحمل یا تردید ما برای وارد شدن در یک رویارویی مستقیم هستند؛ به ویژه این که نازی های اوکراین بسیار علاقه مند به رویارویی مستقیم روسیه و ناتو هستند.
دولت آمریکا ماه گذشته یک بسته کمک جدید نظامی امنیتی به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار در اختیار اوکراین قرار داد که تجهیزات سامانههای موشکی، توپخانه و همچنین مهمات برای خودروهای زرهای هیمراس و هویتزر را شامل می شد.
https://irna.ir/xjMdTn
**نژاد پرستی؛ تهدیدی مرگبار برای زنان باردار سیاه پوست در انگلیس
کمیته زنان و برابری پارلمان بریتانیا در گزارشی با اعلام اینکه خطر مرگ زنان باردار سیاه پوست در این کشور چهار برابر زنان سفیدپوست است، نسبت به دستکم گرفتن تبعیض نژادی از سوی دولت ابراز نگرانی کرد.
براساس نتایج یک گزارش جدید، زنان سیاهپوست چهار برابر بیشتر از زنان سفیدپوست در معرض خطر مرگ در دوران بارداری و زایمان هستند. از همین رو نمایندگان پارلمان بریتانیا اعلام کرده اند که دولت نقش نژادپرستی در خدمات زایمان را دست کم گرفته است.
براساس اعلام کمیته زنان و برابری، تدابیری که دولت برای رفع تبعیض در مرگ و میر مادران اتخاذ کرده، ضروری اما ناکافی است.
این کمیته در پارلمان بریتانیا اعلام کرده است که برغم تعهد دولت به تشکیل کارگروهی برای رسیدگی به این موضوع در سال گذشته، نگران است که دولت و مقام های ارشد NHS (سرویس بهداشت همگانی) شدت نژادپرستی را دست کم گرفته باشند.
کارولین نوکس نماینده محافظه کار و رئیس کمیته زنان در این خصوص گفت: ما نگران هستیم که دولت و NHS درک کاملی از اهمیت نژادپرستی در نابرابری ها نداشته باشند و ندانند که ریشه کن کردن آن بخشی از راه حل است.
از همین رو کمیته زنان پارلمان از NHS خواسته است جمعآوری مربوط به دادههای قومیتی را در اولویت قرار داده و از تاخیر در این خصوص بپرهیزد.
آمار تکاندهنده تجاوز جنسی در بیمارستانهای بریتانیا
همزمان شبکه خبری راشا تودی از آمار تکان دهنده میزان تعرض و تجاوزهای جنسی در بیمارستان های بریتانیا خبر داد و نوشت: بر اساس گزارشی که دیروز دوشنبه توسط شبکه حقوق زنان (WRN) بریتانیا منتشر شد، با وجود دوربین های مدار بسته و نگهبانان امنیتی، از سال ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ مورد تعرض و تجاوز جنسی که شامل حتی کودکان زیر ۱۳ سال هم می شود در بیمارستان های انگلیس و ولز صورت گرفته است.
این نهاد غیردولتی اعلام کرده است که از ژانویه ۲۰۱۹ تا اکتبر ۲۰۲۲ دستکم دو هزار و ۸۸ مورد تعرض و چهار هزار و ۴۵۱ مورد تجاوز جنسی در بیمارستان های بریتانیا توسط پلیس این کشور ثبت شده است. در این گزارش آمده است که از هر هفت حمله، یک مورد داخل بخش های بیمارستان رخ داده است.
از جمله این موارد، تجاوز جنسی به یک کودک دختر زیر ۱۳ سال و تجاوز گروهی به یک دختر ۱۶ ساله در دو بیمارستان است.
همزمان وزارت کشور بریتانیا در واکنش به حجم دهشتناک میزان تجاوزها در بیمارستان های این کشور از مدیران بیمارستانها خواسته است که برنامههای امنیتی خود را بررسی کنند و در صورت لزوم دوربینهای مداربسته بیشتری نصب نمایند. علاوه بر این، این سازمان از سرویس بهداشت همگانی خواسته است تا دستورالعملهای سال ۲۰۱۹ خود که براساس آن زنان تراجنسیتی که از نظر بیولوژیکی مرد هستند و مجاز به حضور در بخشهای زنان می باشند را لغو کند.
https://irna.ir/xjMdVc
**خشونت و تنفرنژادی در آمریکا همزمان با افزایش حملات مسلحانه
درحالی که آمریکا در روزها و هفته های اخیر شاهد افزایش حملات مسلحانه مرگبار بوده است، شلیک گلوله به سر یک نوجوان سیاه پوست توسط صاحبخانه سفیدپوست، بار دیگر نگرانی ها درباره خشونت و تنفر نژادی در آمریکا را برانگیخته است.
تارنمای نیوزیک نوشت: رالف یارل، پسر ۱۶ ساله سیاهپوست آمریکایی در شهر کانزاس ایالت میسوری، پس از این که به اشتباه وارد یک خانه شد، توسط صاحب خانه سفیدپوست مورد اصابت گلوله قرار گرفت.
تیراندازی به این نوجوان سیاه پوست اعتراض های گسترده ای را برانگیخته است و پلیس در حال تحقیقات درباره احتمال انگیزه های نژادی در این تیراندازی است.
خانواده این نوجوان گفته اند که رالف پس از این که به اشتباه زنگ خانه ای را که تصور می کرد برادران کوچکتر او در آنجا بسر می برند، به صدا در آورد، مورد حمله قرار گرفت.
او قصد داشت به خانه یکی از دوستان خانوادگی شان که در همسایگی آنها بسر می برد برود اما به اشتباه زنگ خانه دیگری را زد.
عموی این پسر نوجوان در پلتفورمی که برای جمع آوری کمک ها تحت عنوان GOFunfMe تشکیل شده، گفت که صاحبخانه بعد از باز کردن در به سر نوجوان شلیک کرده است.
وی افزود: برادرزاده ام روی زمین افتاد و مرد دوباره به او شلیک کرد. رالف پس از آن توانست بلند شود به سه منزل دیگر مراجعه کرد تا این که یکی از همسایگان موافقت کرد به شرط این که روی زمین بخوابد و دستهایش را بالا بگیرد، به او کمک کند.
به گفته پلیس، با وجود جراحات خطرناک، این نوجوان آمریکایی در وضعیت پایداری قرار دارد. وکیل خانواده رالف گفته که دو گلوله به سر و دست او اصابت کرده است.
روز یکشنبه، صدها معترض بیرون از خانه ای که گفته می شود به این نوجوان شلیک شده تجمع کردند.
سی ان ان در گزارشی در این زمینه نوشت: صاحبخانه ۸۴ ساله سفیدپوست این نوجوان آمریکایی با دو اتهام جنایی روبرو خواهد شد. مقامات حکم بازداشت او را صادر کرده اند ولی او در حال حاضر در بازداشت نیست.
در آمریکا خشونت نژادی موضوع جدیدی نیست. جورج فلوید سیاه پوست آمریکایی که در سال ۲۰۲۰ بدست یک پلیس سفید پوست به قتل رسید، اعتراض های گسترده ای را علیه رفتارهای نژادپرستانه در آمریکا برانگیخت و باعث بروز اعتراضاتی گسترده شد.
مایکل براون ۱۸ ساله در اوت ۲۰۱۴ در شهر فرگوسن در ایالت میسوری به ضرب گلوله پلیس سفید پوست آمریکا کشته شد.
به تازگی وقوع چندین حمله مسلحانه در آمریکا نیز تشدید فضای خشونت آمیز در این کشور را نشان داد و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا را وادار به واکنش کرد.
قانون حمل سلاح یکی از دلایل اصلی وقوع حملات مسلحانه در آمریکا است از مدتها پیش مورد اختلاف دو حزب اصلی آمریکا بوده است. بایدن به تازگی اذغان کرده که اسلحه مهمترین قاتل کودکان در آمریکا است.
وی اظهار داشت: ملت ما به کجا رسیده است که بچه ها نمی توانند بدون ترس در جشن تولد شرکت کنند؟ آیا هر بار که فرزندان برای حضور در مدرسه، سینما یا پارک بیرون می روند، والدین باید نگران باشند؟
سخنان رئیس جمهوری آمریکا به مراسم جشن تولد یک نوجوان آمریکایی در «دادویل» ایالت آلاباما اشاره دارد که وقوع تیراندازی در آن باعث کشته شدن دستکم ۶ نفر و زخمی شدن بیش از ۲۰ نفر شد.
بایدن تابستان گذشته با حمایت هر دو حزب اصلی آمریکا طرح کنترل سلاح را امضا کرد که بررسی سوابق افراد زیر ۲۱ سال پیش از خرید سلاح را شامل می شود و مقررات قاچاق سلاح را تقویت می کند. این طرح همچنین منابع مالی برای نظام های سلامت روانی را گسترش می دهد.
https://irna.ir/xjMdVp
**چین: با ایجاد نسخه آسیایی ناتو مخالفیم
سخنگوی وزارت دفاع چین در کنفرانس خبری اعلام کرد چین قاطعانه با هرگونه حضور ناتو در مسائل آسیا-اقیانوسیه به بهانه موضوعی به نام " چالش چین " برای ایجاد نسخه آسیا-اقیانوسیه ای از ناتو مخالف است.
تان کفئی سخنگوی وزارت دفاع چین مخالفت قاطعانه پکن از ایجاد نسخه آسیایی ناتو در منطقه اسیای شرقی به بهانه موضوعی به نام " چالش چین" اعلام کرد.
ینس استولنبرگ دبیر کل ناتو پیش تر در بیانیه ای اعلام کرده بود که در برابر "چالش امنیتی" از سوی چین، ناتو باید حضور خود را در منطقه هند-اقیانوسیه افزایش دهد.
این مقام ارشد چینی افزود در سال های اخیر ناتو به شکل پیوسته مناطق دفاعی سنتی را درهم می شکند و در جستجوی تقویت روابط نظامی و امنیتی با کشورهای آسیا-اقیانوسیه است. این سازمان به عمد درگیری ها و تفاوت ها را افزایش می دهد و طرفدار تقابل و رویارویی کشورهاست که با ایجاد تنش های منطقه ای چالش واقعی و تهدید برای صلح و ثبات جهانی و منطقه ای است.
سخنگوی وزارت دفاع چین همچنین تاکید کرد چین هرگز با ذهنیت منسوخ قدرت های بزرگ و جستجوی هژمونی موافق نبوده و تنها پایبندی به مسیر پیشرفت صلح آمیز را در قانون اساسی خود تقدیس می کند که شامل حفظ صلح جهانی و مخالفت با جنگ و درگیری با توجه به قوانین دفاع ملی خود است. چین به دنبال ساختن جامعه ای با آینده ای مشترک برای بشریت به عنوان اهمیت جهانی دفاع ملی در زمانه جدید است. چین همواره سازنده صلح در جهان، مشارکت کننده در توسعه جهانی و طرفدار نظم بین المللی بوده است.
مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین چندی پیش گفته بود ناتو با ادعاهایی به عنوان متحد منطقه ای دفاعی فراتر از مناطق سنتی خود برای دفاع ظاهر می شود و به قلمروهای جدیدی پیشروی می کند. این درحالی است که روابط امنیتی و نظامی خو را با کشورهای آسیا- اقیانوسیه تقویت کرده است. کشورهای منطقه باید در برابر چنین پیشروی هایی هشیار باشند. ناتو باید ذهنیت جنگ سرد و تقابل را رها کند و به کارهایی بپردازد که امنیت و ثبات را به اروپا و با نگاهی کلی تر به جهان اشاعه دهد.
«ژائو لی جیان» سخنگوی وزارت امورخارجه چین نیز پیش تر گفته بود با توجه به اینکه ناتو سازمانی نظامی در حوزه آتلاتنیک شمالی است اما در منطقه آسیا-اقیانوسیه به تحریک مناقشات دامن می زند.
از چندی پیش چین ناتو را به اغراق و اظهارات بیاساس علیه چین متهم کرد و از این سازمان خواست انتقادات تحریکآمیز خود علیه دولت چین را متوقف کند. وی ناتو را به پیروی از ایدئولوژی جنگ سرد علیه کشورهای رقیب متهم کرد.
https://irna.ir/xjMdRc
**نتانیاهو: با توافق هستهای با ایران مقابله می کنیم
نخستوزیر رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم با تلاش ها برای توافقی هستهای با ایران مقابله خواهد کرد.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سخنانی به مناسبت مقوله موسوم به «هولوکاست»، ایران را به یهودستیزی متهم کرد.
نتانیاهو در ادامه سیاست کهنه رژیم صهیونیستی برای ایجاد ایرانهراسی، گفت: به این دلیل است که ما با هرگونه توافقی هسته ای با ایران می جنگیم.
رژیم صهیونیستی از گذشته تاکنون، منبع اصلی انتشار شایعات و ادعاهای دروغین علیه برنامه هسته ای ایران در مجامع بین المللی از جمله آژانس بین المللی انرژی اتمی باهدف ایران هراسی و فضاسازی علیه ایران بوده است. تلاش های دیپلماتیک، جنگ روانی، ترور دانشمندان هسته ای و انجام عملیات های خرابکاری علیه تاسیسات صلح آمیز هسته ای ایران از جمله اقدامات این رژیم علیه پیشرفت های هسته ای جمهوری اسلامی است که با شکست مواجه شده اند.
این درحالی است که آژانس بین الملل انرژی اتمی به عنوان تنها مرجع بارها در گزارش های خود بر ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ایران تاکید کرده است. این درحالی است که به اذعان مقامات رژیم صهیونیستی از جمله ایهود باراک وزیر جنگ اسبق صهیونیستها، این رژیم دهها کلاهک هسته ای دارد و عضو پیمان منع گسترش سلاح هسته ای هم نیست.
https://irna.ir/xjMdWg
**هند و روسیه، درباره توافقنامه تجارت آزاد گفتوگو میکنند
هند و روسیه، برای تقویت روابط میان دو کشور، درباره توافقنامه تجارت آزاد گفتوگو میکنند.
وزیر بازرگانی روسیه، گفت: هند و روسیه در حال گفتگو درباره توافقنامه تجارت آزاد (FTA) هستند، اعلامیه ای که می تواند روابط تجاری دوجانبه را که از زمان شروع جنگ در اوکراین شکوفا شده است، تعمیق بخشد.
مذاکرات توافقنامه تجارت آزاد، نشان دهنده افزایش روابط اقتصادی بین دو کشور با وجود درخواست کشورهای غربی از هند برای فاصله گرفتن تدریجی از بزرگترین تامین کننده تسلیحات خود، روسیه، پس از جنگک اوکراین است.
واردات هند از روسیه در طول سال گذشته، بیش از چهار برابر شده و به ۴۶.۳۳ میلیارد دلار در سال مالی گذشته، عمدتاً از طریق نفت، رسیده است.
«دنیس مانتوروف»، معاون نخست وزیر روسیه که وزیر بازرگانی این کشور نیز هست، در یک مراسم در دهلی نو گفت: ما به مسائل دسترسی متقابل تولید به بازارهای کشورهایمان توجه ویژه ای داریم و همراه با کمیسیون اقتصادی اوراسیا، مشتاقانه منتظر گسترش گفتوگوها بر سر توافقنامه تجارت آزاد با هند هستیم.
سوبرانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند گفت: همهگیری کووید باعث ایجاد اختلال در گفتگوها در مورد توافق آزاد تجاری بین هند و اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه شده است، و او امیدوار است که همکاران ما این موضوع را پیگیری کنند.
وی افزود: ما معتقدیم که این توافق، یک دگرگونی در روابط تجاری ما خواهد بود.
مانتوروف گفت: مواد و تجهیزات راهسازی و محصولات شیمیایی و دارویی هندی در روسیه تقاضای زیادی دارد و من مطمئن هستم که این توافق چارچوب هایی را برای شرکت های هندی ایجاد می کند تا عرضه خود را به روسیه افزایش دهند.
این اعلامیه در زمانی منتشر شد که دهلی نو نیز درگیر گفتگوهای آزاد تجاری با بریتانیا، اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس است.
رویترز در ماه نوامبر گزارش داد که روسیه به طور بالقوه به دنبال واردات بیش از ۵۰۰ محصول از هند برای بخشهای کلیدی از جمله خودرو، هواپیما و قطار است، زیرا تحریمهای غرب اعمال شده به دلیل اقدام نظامی روسیه در اوکراین توانایی این کشور برای ادامه فعالیت صنایع اصلی را تضعیف کرده است.
مانتوروف همچنین گفت: روسیه گسترش استفاده از «ارزهای ملی و ارزهای کشورهای دوست» را در نظر خواهد گرفت. هند به دنبال افزایش استفاده از روپیه خود برای تجارت با روسیه بوده است.
روسیه کارزار خود در اوکراین را «عملیات نظامی ویژه» علیه تهدیدات امنیتی توصیف می کند، در حالی که اوکراین آن را یک جنگ نابرابر و ناخواسته می نامد.
دهلی نو به صراحت از حمله روسیه انتقاد نکرده و خواستار حل مسالمت آمیز مناقشه از طریق گفتگو شده است. تجارت دوجانبه روسیه و هند با پیشرفت جنگ افزایش یافته است.
روسیه که به طور سنتی منبع اصلی تامین تسلیحات نظامی هند است، ماه گذشته عراق را کنار زد تا به بزرگترین تامین کننده نفت خام هند تبدیل شود. قبل از جنگی که در فوریه سال گذشته آغاز شد، هند، نفت بسیار کمی از روسیه خریداری می کرد.
تلاش های روسیه برای بهبود تجارت با هند بخشی از استراتژی این کشور برای کمک به فرار از تأثیر تحریم های غرب از طریق تقویت تجارت با غول های آسیایی از جمله چین است.
مسکو همچنین در تلاش برای افزایش یا حفظ همکاری با سایر کشورهای آسیای جنوبی است و اخیراً موافقت خود را با تسویه پرداخت ها به یوان برای ساخت نیروگاه هسته ای در بنگلادش و بحث در مورد صادرات نفت با تخفیف به پاکستان اعلام کرده است.
جایشنکار گفت: اقتصاد هند می تواند از فناوری روسی بهره مند شود و دهلی نو در تلاش است تا مسائل مربوط به پرداخت ها، صدور گواهینامه و لجستیک را برطرف کند.
https://irna.ir/xjMdV8
**تداوم حمایت نظامی ناتو از کییف در آستانه آغاز ضدحملات ارتش اوکراین
در حالی که برخی از منابع از قریب الوقوع بودن ضد حملات اوکراین خبر می دهند، برخی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حمایت از کی یف در این حملات را با ارسال جنگنده میگ-۲۹ افزایش داده اند.
تارنمای نیوزویک با اشاره به این که اسلواکی روند تحویل همه ۱۳ فروند جنگنده میگ-۲۹ خود به اوکراین را تکمیل کرده است، نوشت: وزارت دفاع اسلواکی به عنوان کشور عضو ناتو ضمن اعلام این خبر افزود، دومین و آخرین بخش انتقال ۹ فروند جنگنده نسل چهارم میگ-۲۹ ساخت روسیه را به کی یف تحویل داده است. ۴ فروند از این میگ ها در ماه مارس در اختیار اوکراین قرار گرفت.
بر اساس این گزارش، لهستان نیز هواپیماهای رزمی را به اوکراین ارسال کرده و چهار میگ-۲۹ را در مارس گذشته به این کشور تحویل داد و هفته گذشته از آلمان تایید انتقال ۵ فروند دیگر از این نوع جنگنده را دریافت کرد.
اسلواکی و لهستان اولین کشورهای عضو ناتو هستند که به رغم درخواست های چند ماهه سران کی یف، این هواپیماهای نظامی را به اوکراین ارسال کرده اند. دیگر اعضای ناتو تاکنون از ارسال هوایپماهای ساخت شده توسط غرب برای استفاده اوکراین خودداری کرده اند و مذاکرات درباره ارسال جنگنده های اف-۱۶ ساخت آمریکا ادامه دارد.
نیوزویک نوشت: مسکو تهدید کرده کمک های ناتو در زمینه انتقال این جنگنده ها به اوکراین را بسرعت تلافی خواهد کرد.
دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین مارس گذشته گفت: بارها گفته ایم انتقال این تجهیزات نظامی نمی تواند تاثیری در نتیجه جنگ کنونی داشته باشد.
وی هشدار داد کشورش این تجهیزات را نابود خواهند شد.
روزنامه لهستانی «پراوانا» ژانویه گذشته فاش کرد که ورشو همچنین جنگنده های دیگری از نوع میگ-۲۹ را تحت پوشش ارسال قطعات یدکی برای تعمیر ناوگان هواپیماهای ساخت روسیه در اوکراین به این کشور ارسال کرده است.
جمهوری چک و لهستان توافق کردهاند از حریم هوایی اسلواکی تا زمانی که این کشور جنگندههای جدید F-۱۶ ساخت آمریکا را در سال ۲۰۲۴ دریافت کند، حفاظت کنند.
آمریکا به ازای کمک اسلواکی در زمینه تحویل میگ-۲۹ به اوکراین به این کشور وعده داده که ۱۲ فروند بالگرد جدید تهاجمی Bell AH-۱Z در اختیار این کشور قرار دهد. این هوایپماها حدود یک میلیارد دلار ارزش دارند اما اسلواکی فقط حدود ۳۴۰ میلیون دلار آن را خواهد پرداخت و ارتش آمریکا بقیه هزینه آن را پوشش خواهد داد.
نزدیکی ضدحملات اوکراین؟
نیوزویک همچنین به نقل از رسانه های روسیه گزارش داده که ارتش اوکراین به صورت مخفیانه در حال جمع آوری نیرو در شمال شرق منطقه خارکیف است.
بر اساس این گزارش ها این اقدام اوکراین نشان می دهد که ضد حملات اوکراین که از مدتها قبل درباره آن تبلیغ کرده است می تواند در مراحل ابتدایی آن باشد.
نیوزویک نوشت: سرهنگ ویتالی کیسلیوف، که خبرگزاری دولتی تاس وی را به عنوان کارشناس نظامی مرتبط با مقامات تحت حمایت مسکو در منطقه لوهانسک واقع در شرق اوکراین معرفی کرده در این زمینه گفت، نیروهای کی یف در حال تقویت یگان های خود در اطراف شهر «کوپیانسک/ Kupyansk» در استان خارکیف «برای انجام یک حمله» هستند.
تحلیلگران غربی و مقامات کی یف مدتهاست که می گویند اوکراین در حال برنامهریزی برای یک ضدحمله در فصل بهار علیه نیروهای روسیه است؛ هر چند که رهبران اوکراین تلاش کرده است جزئیات این حمله را کاملاً محرمانه نگه دارند.
هانا مالیار(Hanna Maliar) معاون وزیر دفاع اوکراین، بارها خواستار سکوت رسانه ها در مورد عملیات ضد تهاجمی اوکراین شده است. در اوایل آوریل، الکسی دانیلوف دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، مدعی شد که تعداد افرادی که از این ضد حملات اطلاعاتی خاص دارند به بیش از پنج نفر نمی رسد.
دنیس شمیحال نخست وزیر اوکراین در اوایل ماه جاری میلادی در گفتگو با شبکه خبری فاکس نیوز گفت که در ضد حملات آتی، اوکراین کنترل قلمروهایی را که قبلاً تحت کنترل این کشور بود، بازپس خواهد گرفت.
در هفتههای اخیر، اسناد محرمانه افشا شده پنتاگون در فضای مجازی، حمایت و برنامههای آمریکا در یک ضد حمله از سوی نیروهای اوکراینی را آشکار کرد. برخی از این اسناد که دارای برچسب «فوق محرمانه» بودند تصویری از تلاش های جنگی اوکراین در آغاز ماه مارس ارائه داده اند.
https://irna.ir/xjMdYD
**مسئول روس: توافق ریاض- تهران فضای جدیدی خلق می کند/ عزم کشورها برای کنار گذاشتن دلار
«الکساندر یاکوونکو» رئیس آکادمی دیپلماتیک وزارت امور خارجه روسیه گفت که توافق اخیر بین عربستان و جمهوری اسلامی ایران فضای منطقه ای جدیدی را خلق می کند.
یاکوونکو و هیات همراه او در جریان دیداری با «بثینه شعبان» مشاور ویژه رئیس جمهوری سوریه در دمشق درباره تحولات جهان عرب و منطقه گفت: آنچه در جهان عرب در جریان است، بسیار مهم است.
وی افزود: بی شک، نزدیکی روابط عربستان و ایران و نزدیکی پایان جنگ یمن به ایجاد یک واقعیت منطقه ای جدیدی کمک خواهد کرد که کشورهای منطقه در آن نقشی حیاتی بازی می کنند.
به نوشته سانا، یاکوونکو در این دیدار اقدامات مهمی را که روسیه، چین، برزیل و کشورهای عضو «بریکس» به طور جمعی برای همسویی با فضای اقتصادی جدید همراه با کاهش وابستگی به اقتصاد غرب و نیز تلاش برای ایجاد یک سیستم اقتصادی برای کنار گذاشتن تدریجی دلار برداشته اند، تشریح کرد.
وی افزود: این کار ممکن است کمی طول بکشد، اما این روند آغاز شده و بی شک تحریمهای ناعادلانه غرب علیه چندین کشور جهان و مسدود کردن وجوه سپرده شده در نزد آنها، بسیاری از کشورها را به یافتن جایگزین های امنتر و با ثبات تر برای اقتصاد خود و نیز بازار جهانی تشویق کرده است.
بهدنبال سفر بهمن ماه آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.
در پایان این مذاکرات، روز جمعه ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر و توافق تهران - ریاض برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانههای دو کشور بعد از ۷ سال قطع رابطه اعلام شد.
https://irna.ir/xjMdXD
**نگرانی صهیونیستها از تحقق نظریه «خانه عنکبوت» دبیرکل حزب الله
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» نسبت به خطرات ناشی از اوضاع جدید سیاسی - امنیتی در سرزمینهای اشغالی و فروپاشی توان نظامی و اقتصادی این رژیم هشدار داد و نوشت: دشمنان پیش بینی می کنند که تنش های داخلی به خودویرانگری اسرائیل بر اساس نظریه «خانه عنکبوت» منجر شود.
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی در گزارشی با توصیف شرایط بحرانی کنونی در سرزمین های اشغالی، از خطر فروپاشی نظامی این رژیم سخن گفت و این درحالی است که به گفته این موسسه، نهاد نظامی و امنیتی تل آویو باید برای جنگ احتمالی در آینده آماده باشد.
این مرکز با هشدار نسبت به ادامه وضعیت موجود در سرزمین های اشغالی افزود: درگیری بر سر لایحه تغییرات در قوانین سیستم قضایی صدمات زیادی به اسرائیل وارد کرده و در سطح سیاسی، تصویر حمایت آمریکا متزلزل شده است؛ هرچند در عمل، همکاری امنیتی همچنان مانند قبل در جریان است. در سطح اقتصادی نیز بر اساس گزارش روزنامه «اسرائیل الیوم»، تل آویو شاهد کاهش رتبه اعتبار اقتصادی خود بوده است.
این مرکز صهیونیستی همچنین هشدار داده که بخش فناوری پیشرفته که موتور اصلی رشد اقتصادی رژیم صهیونیستی است و سبب شده تا این رژیم به فهرست بیست حکومت ثروتمند جهان اضافه شود، اکنون در جذب سرمایه با مشکلات فزاینده ای مواجه شده است.
در گزارش مرکز یادشده آمده است: گفتمان عمومی در «اسرائیل» نیز به مرحله تازه و بالایی از افراط گرایی رسیده و مهمتر از همه، استفاده ابزاری از ارتش باعث خدشه دار شدن وحدت اسرائیلی ها شده است.
بر اساس گزارش این مرکز صهیونیست، وقتی از بیرون نگاه می شود، رژیم اسرائیل یک ساختار گروهی از هم گسیخته و در حال تحلیل است که توانایی های خود را از دست می دهد. کشورهای دوست آن از جمله آنهایی که توافق سازش موسوم به «ابراهیم» را امضا کردند و به حضور راهبردی تل آویو در منطقه دل بسته بودند، با وحشت به رویدادهای داخلی رژیم صهیونیستی و عواقب آن در از بین بردن توانایی نظامی این رژیم نگاه می کنند.
این گزارش حاکی است: دشمنان اسرائیل روز به روز اعتماد به نفس بیشتری پیدا میکنند و انتظار دارند که این تنش های داخلی به خودویرانگری بر اساس نظریه «خانه عنکبوت» منجر شود.
سید نصرالله در جشن آزادسازی جنوب لبنان از دست دشمن صهیونیستی در ۲۵ می ۲۰۰۰، رژیم اشغالگر را «ضعیفتر از حانه عنکبوت» توصیف کرده بود. این توصیف از آن زمان تا به امروز در حافظه صهیونیستها حک شده که رسانههای عبری پس از سخنرانی اخیر دبیرکل حزبالله در یادبود «رهبران شهید» دوباره آن را یادآور شدند. سید حسن نصرالله ۲۷ بهمن ماه بار دیگر رژیم صهیونیستی را خانه عنکبوت توصیف کرد.
مرکز «جی آی اس اس» رژیم صهیونیستی در پایان گزارش خود نوشت که این تحولات مهم درحالی در درون رژیم اسرائیل اتفاق می افتد که موازنه منطقه و جهانی در حال تغییر است و همین امر، فضای راهبردی رژیم صهیونیستی را در مقایسه با دهه های قبل، دچار اختلال و اشکالات بسیار کرده است.
https://irna.ir/xjMdTH
**«حمیدتی» از آتش بس ۲۴ ساعته در سودان خبر داد
«محمد حمدان دقلو » ملقب به «حمیدتی» فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع سودان از توافق بر سر آتش بس یک روزه میان طرف های درگیری خبر داد.
نیروهای پشتیبانی سریع سودان از توافق بر سر آتش بس یک روزه خبر دادند.
این توافق در راستای تضمین امنیت شهروندان و انتقال مجروحان انجام شده است.
فرمانده نیروهای پشتیبانی سریع اعلام کرد که این آتش بس بعد از گفت وگو با وزیر خارجه آمریکا و کشورهای دوست انجام شد.
وی گفت که نیروهای مسلح سودان به توافق آتش بس پایبند نبوده و برخی مناطق مسکونی را بمباران کردند.
حمیدتی همچنین تاکید کرد که بمباران غیرنظامیان نقض آشکار قوانین بین المللی و انسانی است.
منابع خبری امروز سه شنبه از آغاز دوباره درگیری ها بین نیروهای ارتش به فرماندهی «عبدالفتاح البرهان » و نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی «محمد حمدان دقلو» ملقب به «حمیدتی» در شهر خارطوم پایتخت سودان خبر داده بودند.
نماینده سازمان ملل متحد در سودان دوشنبه شب اعلام کردکه در درگیریهای آغاز شده از صبح شنبه بین نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع در این کشور، ۱۸۰ نفر کشته و ۱۸۰۰ نفر زخمی شده اند.
این آمار در حالی اعلام می شود که کمیته پزشکان سودان، شمار کشته های غیر نظامی در جریان درگیری ها را ۱۴۴ نفر و شمار زخمی های نظامی و غیرنظامی را ۱۴۰۹ نفر اعلام کرده است.
درگیریهای مسلحانه در سودان از صبح روز شنبه میان نیروهای ارتش و نیروهای پشتیبانی سریع بر سرقدرت آغاز شده و میانجیگریهای بینالمللی برای پایان دادن به آن و نشستن طرفهای درگیر بر سر میز گفت وگوها تاکنون ثمری نداشته است.
https://irna.ir/xjMf2D
**مقام ارشد طالبان: افغانستان تعامل خوب با تمام همسایگان و کشورهای جهان می خواهد
«مولوی هبتالله آخندزاده»، مقام ارشد حکومت طالبان روز سه شنبه در پیامی به مناسبت عید سعید فطر، میگوید که افغانستان با تمام کشورهای همسایه، کشورهای اسلامی و تمام جهان در چارچوب اصول اسلامی مناسبات مثبت و موثر استوار بر تعامل خوب و متقابل میخواهد.
در این پیام، مقام ارشد حکومت طالبان تاکید کرده است که کشورها نباید در مسایل و امور داخلی افغانستان مداخله کنند.
به گفته وی انجام این کار هم به نفع جهان و هم به نفع افغانستان است.
مقام ارشد حکومت طالبان همچنین از نیروهای امنیتی خواسته است در برابر دشمنان دین و کشور، تخریبکنندگان امنیت، دزدان و مجرمین جنایی قاطعانه عمل کنند و در برابرعام مردم رفتاری نرم و مهربان داشته باشند.
https://irna.ir/xjMf2h
**نگرانی از تاثیرات نشت مواد سمی در سراسر آمریکا
سریال انفجارها و آتشسوزیهای مهیب در کارخانههای ساخت مواد شیمیایی سمی و همچنین از ریل خارج شدن و آتش گرفتن واگنهای حمل اینگونه مواد در ایالات متحده، موجی از نگرانی و بحران فزاینده تاثیرات این آلایندههای سمی بر محیطزیست و ساکنان مناطق مختلف آمریکا را موجب شده است.
شبکه خبری انبیسی نیوز در گزارشی با پرداختن به این بحران، بر روی خطرات ناشی از انتشار اینگونه مواد سمی در محیط اطراف به ویژه در هوا و تاثیر آن بر سلامتی و جان شهروندان آمریکایی متمرکز شده است.
این شبکه خبری آمریکایی گزارش داد: از انفجار مهیب کارخانه مواد شیمایی در جورجیا تا نشت مواد شیمایی در فلادلفیا، خروج قطار حامل موادشیمایی در شهر فلسطین شرقی واقع در ایالت اوهایو و انفجار کارخانه پلاستیک سازی در ریچموند ایالت ایندیانا، همگی هراس و نگرانیهای در مورد این وقایع خطرآفرین زیستمحیطی را موجب شده است.
سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا موسوم به EPA در این مناطق مواد شیمایی سیمی همچون هیدروژن سیانید، گاز کلر، مایع بنزن و منوکسید کربن یافته است.
در ریچموند و در پی انفجار کارخانه مواد شیمایی، ساکنانی که در اطراف آن زندگی میکنند دچار سردردهای شدید شدهاند.
در همین حال یکی از ساکنان فلسطین شرقی نیز به این شبکه خبری گفت که وی بیشتر نگران سلامتی فرزندان خود است.
گروهی که این وقایع زیست محیطی را در آمریکا دنبال میکنند، تاکید دارند که وقوع حوادثی نظیر آتش گرفتن، انفجار و انتشار مواد سمی در آمریکا یک روز در میان در حال رخدادن است.
مایا نی (Maya Nye) یکی از مدیران سیاست فضای پاک در آمریکا، وقوع این میزان از حوادث مربوط به انفجار و آتش گرفتن مواد شیمایی خطرآفرین را در آمریکا آمار بسیار بالایی ارزیابی کرد.
وی به این شبکه خبری آمریکایی گفت: شما نمیتوانید تاثیرات اینگونه مواد شیمایی که در محیط پخش میشوند را بر روی پوست بدن خود حس کنید؛ این مواد از لحاظ سرطانزا بودن میتوانند تاثیراتی فوری و یا دراز مدت بر بردن انسان داشته باشند.
در همین پیوند کنشگران محیطزیست آمریکا خواستار اعمال دقیق و شدید دستورالعملهای سازمان حفاظت محیطزیست آمریکا موسوم به EPA برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی در ایالات متحده شدند.
انبیسی نیوز همچنین گزارش داد: اکنون با وقوع چنین حوادثی شاهد افزایش آمار سرطان ریه در آمریکا هستیم؛ روندی که موجب نگرانی است و متخصصان نسبت به نشت و آلودگی اینگونه مواد سمی در هوا هشدار میدهند.
بیتفاوتی تولیدکنندگان مواد سمی به جان انسانها
در حالی شبکه خبری انبیسی نیوز به این گزارش پرداخت که صاحبان شرکتهای بزرگ تولیدکننده سمیترین مواد شیمیایی در آمریکا که به تازگی خروج واگنهای قطار حامل ماده سمی وینیل کلراید را در ایالت اوهایو تجربه کردند، تولید اینگونه مواد سرطانزا را با ارزشتر از جان انسانها خواندند.
تارنمای خبری آمریکایی هیل در مورخ ۲۱ فروردین جاری با انتشار گزارشی در این باره نوشت: در ماه فوریه گذشته (بهمن ماه) و به دنبال خروج یک رام قطار باری (با ۵۰ واگن) از ریل در شهر فلسطین شرقی واقع در ایالت اوهایو آمریکا، نگرانیهای شدیدی درباره انتشار مواد سمی نه تنها در این ایالت بلکه در دیگر مناطقی که کانون تولید و یا در مسیر نقل و انتقال اینگونه مواد سمی خطرآفرین قرار دارند بویژه در ایالت لوئیزیانا (Louisiana) را موجب شده است.
سخنگوی شرکت آمریکایی وستلیک (Westlake Corporation) در اعتراض به نگرانی کنشگران محیطزیست در زمینه تهدید جان انسانها که خطر ابتلا به سرطان را بالا میبرد، در بیانیهای اعلام کرد: ماده شیمیایی وینیل کلراید نقش مهمی در زندگی روزمره انسان ها ایفا میکند.
آمریکا بزرگترین تولیدکننده مواد سمی
بنابر گزارشها، وینیل کلراید یکی از ترکیبات آلی کلر است که به آن مونومر وینیل کلرید (VCM) یا کلرواتن نیز گفته میشود؛ این ترکیب بیرنگ یک ماده شیمیایی مهم صنعتی است که بیشتر برای تولید پلی وینیل کلرید پلیمر موسوم به (PVC) استفاده میشود.
سالانه حدود ۱۳ میلیارد کیلوگرم از این ماده در جهان تولید میشود و در حال حاضر ایالات متحده آمریکا به دلیل موقعیت کم هزینه تولید در مواد اولیه کلر و اتیلن، به عنوان بزرگترین تولیدکننده این ماده در جهان شناخته میشود.
https://irna.ir/xjMdZN
**چین: اروپا در روابطش با پکن، مستقل و براساس احترام متقابل عمل کند
سخنگوی وزارت امور خارجه چین از اتحادیه اروپا خواست در روابط با پکن، مستقل و براساس احترام متقابل و منافع مشترک عمل کند.
وانگ ونبین سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور در پاسخ به سوالی درخصوص روابط چین و اروپا گفت گفت: چین و اتحادیه اروپا دارای طیف وسیعی از منافع مشترک هستند، با همکاری بجای رقابت و تعامل بجای اختلاف، می توانند روابط خود را پیش ببرند.
وی افزود: روابط چین و اتحادیه اروپا کاملا مستقل از عوامل و طرف های ثالث بوده و هیچ تاثیری از عوامل و طرف های ثالث و خارجی نمی پذیرد. اتحادیه اروپا باید استقلال راهبردی بیشتری داشته باشد، درک مستقل و عینیتری از چین داشته باشد و با طرف چینی بر اساس اصول استقلال عمل، احترام متقابل و همکاری متقابل سودمند کار کند تا روابط چین و اتحادیه اروپا بتواند نفوذ جهانی بیشتری داشته باشد و ثبات و انرژی مثبت بیشتری برای جامعه بین المللی فراهم کند.
وانگ ونبین اظهار داشت: می خواهم بگویم که مسئله تایوان یکی از محوری ترین اصول چین است. امیدوارم اتحادیه اروپا به اصل چین واحد پایبند باشد و به تعهد جدی خود مبنی بر عدم حفظ روابط رسمی یا انعقاد هیچ گونه توافقی با تایوان که در هنگام برقراری روابط دیپلماتیک با چین منعقد کرده است، عمل کند و واقعاً از صلح و ثبات در تنگه تایوان محافظت کند. امیدوارم اتحادیه اروپا با تحریک عناصر «استقلال تایوان» مخالفت کند و برخی از سیاستمداران را از باندبازی و بازی با کارت تایوان منصرف کند.
https://irna.ir/xjMdWH
**منابع غربی: روسیه با تمام قوا به ضد حمله اوکراین پاسخ خواهد داد
روزنامه گاردین امروز به نقل از منابع آگاه نوشت که سران کشورهای غربی آماده می شوند تا روسیه در واکنش به ضد حمله آتی اوکراین هر آنچه در اختیار دارد، از جمله تهدید هسته ای و حملات سایبری، را به کار بندد.
روزنامه گاردین به نقل از مقام های انگلیسی شرکت کننده در اجلاس وزیران امور خارجه گروه ۷ در ژاپن نوشت که انتظار می رود روسیه عملیات آتی اوکراین را تلافی کند. این مقام ها افزودند که باید آماده تاکتیک های شدید مسکو برای حفظ مناطق اشغال شده بود.
دمیتری مدودف، رئیس جمهوری پیشین روسیه، چند هفته پیش گفته بود که مسکو آماده ضد حمله اوکراین می شود و در صورت تلاش کی یف برای پس گرفتن شبه جزیره کریمه از "هر جنگ افزاری" استفاده خواهد کرد.
گاردین به نقل از منابع وزارت امور خارجه انگلیس نوشت که تنها راه حل و فصل این درگیری که برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه باقی مانده، خروج نیروهای روس از کریمه است. غرب نیز باید ابزارهای لازم را در اختیار اوکراین قرار دهد تا کار را به پایان رساند.
با این حال، با وجود فشارهای اوکراین و دیگران از جمله بوریس جانسون نخست وزیر پیشین انگلیس برای افزایش حمایت نظامی از کی یف و ارسال تانک و جنگنده بیشتر به این کشور، لندن بر این باور است که آنچه را اوکراین نیاز داشته فراهم کرده است. حتی برخی از منابع آگاه خبر دادند که انگلیس برای کمک به اوکراین در حال استفاده از "اندوخته های روز مبادا" است.
https://irna.ir/xjMf33
**حماس: عملیات «شیخ جراح» پاسخی طبیعی به جنایات وحشیانه رژیم اشغالگر بود
سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در واکنش به عملیات امروز «شیخ جراح» گفت که این عملیات قهرمانانه پاسخی طبیعی به جنایت های رژیم صهیونیستی بود.
«محمد حماده» سخنگوی جنبش حماس عملیات مسلحانه صبح امروز مقاومت در منطقه «شیخ جراح» واقع در قدس اشغالی را که منجر به زخمی شدن دو صهیونیست شد، تبریک گفت.
وی تاکید کرد که عملیات قهرمانانه «شیخ جراح» پاسخی طبیعی به جنایت های وحشیانه رژیم اشغالگر بویژه در قدس اشغالی و مسجد الاقصی است.
سخنگوی حماس ضمن تبریک این عملیات به نیروهای مقاومت، خواستار تداوم نبرد و مقابله با دشمن سرکش صهیونیستی شد.
حماده از مردم قدس خواست که با تمام ابزارها و به هر طریقی از مجری عملیات حمایت کنند.
وی همچنین نسبت به تداوم جنایت های رژیم صهیونیستی هشدار داد.
منابع خبری صبح امروز از زخمی شدن ۲ صهیونیست در عملیات یک مبارز فلسطینی در منطقه شیخ جراح در شهر قدس اشغالی خبر دادند.
مجری عملیات موفق شد که از صحنه متواری شود و نیروهای رژیم صهیونیستی در حال جستجو برای یافتن وی در مناطق اطراف عملیات هستند.
عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن، بشدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
https://irna.ir/xjMf29
**پاشینیان: ایجاد مکانیزم بینالمللی ضامن صلح بین باکو-ایروان ضروری است
نخست وزیر ارمنستان با بیان اینکه باکو و ایروان باید تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند، بر ضرورت شکلگیری مکانیزمهای بینالمللی تضمینکننده یک معاهده صلح بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان تاکید کرد.
نیکول پاشینیان روز سهشنبه در پارلمان ارمنستان اضافه کرد: در غیر این صورت امکان دارد که یک روز پس از امضای توافق، یک جنگی جدید آغاز یا تنشهای نوین تشدید شود.
وی تاکید کرد: پیمان صلح بین ارمنستان و آذربایجان تنها در صورتی امکانپذیر است که دو کشور تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند.
نخست وزیر ارمنستان ادامه داد: در صورتی که دو کشور به شکل شفاف، بدون ابهام و تله، تمامیت ارضی یکدیگر را به رسمیت بشناسند و توافق کنند که در آینده هرگز اختلاف ارضی نداشته باشند، پیمان صلح بین ارمنستان و آذربایجان واقعی خواهد شد.
پاشینیان با بیان اینکه من تایید میکنم که جمهوری ارمنستان تمامیت ارضی آذربایجان را به صورت کامل به رسمیت میشناسد، تاکید کرد: ما انتظار داریم که آذربایجان نیز همین کار را انجام دهد و قلمرو جمهوری سوسیالیستی شوروی سابق ارمنستان را متعلق به جمهوری ارمنستان به رسمیت بشناسد.
https://irna.ir/xjMf3K
**مرکز راهبردی رژیم اسرائیل: فضای منطقهای و جهانی به نفع ایران تغییر کرده است
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» از تغییر فضای منطقه ای و بین المللی به نفع ایران در سایه توافق های اخیر بین تهران و کشورهای عربی و سردرگمی آمریکا در قبال مسائل اوکراین و چین و کاهش نقش واشنگتن در خاورمیانه سخن گفت.
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی موسوم به «جی آی اس اس» در گزارشی مفصل پس از پرداختن به اوضاع بحرانی و متزلزل این روزهای رژیم صهیونیستی به دلیل سیاست های کابینه راست و افراطی آن به رهبری «بنیامین نتانیاهو »، درباره عوامل مشکل سازشدن راهبردی این رژیم نوشت: به خاطر تغییر در موازنه منطقهای و جهانی، فضای استراتژیک اسرائیل نسبت به دهههای قبل مشکلساز و خطرناکتر میشود.
این مرکز صهیونیستی در گزارش خود افزود که اکنون ایران با پایان دادن به اغتشاشات داخلی و ارتباط استراتژیک با روسیه و چین و توافق با کشورهای عربی و در صدر آنها توافق با عربستان اعتماد به نفس بیشتری پیدا کرده است.
گزارش مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی اضافه کرد: سوریه، متحد ایران و در حال نزدیک تر شدن به اتحادیه عرب است. تهران به برنامه خود برای ذخیره مواد رادیو اکتیو بیشتر برای- به زعم این مرکز صهیونیستی - ساخت سلاح هسته ای ادامه می دهد و می داند که آمریکا سر درگم مسائل اوکراین و چین است و نقش خود را در خاورمیانه کاهش داده است.
مرکز راهبردی و امنیت رژیم صهیونیستی تصریح کرد: این اتفاقات باعث شده، ایران و بازوان آن در منطقه آزادی عمل بیشتری در مقابله با اسرائیل پیدا کنند.
این گزارش درحالی منتشر شد که اخیرا مشاور اسبق امنیت رژیم صهیونیستی نیز با ابراز نگرانی از توافق های اخیر برای ازسرگیری روابط بین ایران و عربستان و بهبود روابط تهران با ابوظبی گفت: ایران در حال حاضر اعتماد به نفس بیشتری دارد. تهران با شماری از کشورهای عربی به توافق دست یافته و دنیا در حال تغییر نگاه به آن است. ولی با همه این اوصاف، احتمال وخامت امنیتی اوضاع بیشتر است.
وی با زیرسوال بردن تعهد آمریکا برای حمایت از رژیم صهیونیستی تصریح کرد: آمریکا در حال حاضر آمریکای سابق نیست و ایران نیز متوجه این موضوع شده است. آمریکا امروز درگیر مشکلات بزرگتری از خاورمیانه است. دنیا نیز به اسرائیل با دید دیگری نگاه میکند.
بهدنبال سفر بهمن ماه آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.
در پایان این مذاکرات، روز جمعه ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر و توافق تهران - ریاض برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانههای دو کشور بعد از ۷ سال قطع رابطه اعلام شد.
https://irna.ir/xjMdXw
**تضعیف حریم خصوصی پیامرسانها در انگلیس؛ آیا نرمافزارهای پرطرفدار ممنوع میشود؟
مدیران نرمافزارهای پیامرسان اینترنتی از جمله واتساپ، سیگنال و دیگر سرویسهای پرطرفدار در انگلیس طی نامهای سرگشاده به لایحه جنجالی دولت «ریشی سوناک» که بر تضعیف سیستم رمزگذاری در تبادل پیام نظارت دارد، اعتراض کردهاند.
در این نامه که فرازهایی از آن را رسانههای انگلیسی منتشر کردهاند، تصریح شده است: تضعیف سیستم رمزگذاری، حریم خصوصی و ایجاد نظارت گسترده بر ارتباطات خصوصی مردم، راه پیش رو نیست.
نویسندگان نامه با اشاره به اینکه قوانین کنونی راه را «برای نظارت معمولی بر محتوای پیام های شخصی، باز گذاشته است» هشدار دادهاند که لایحه جدید «یک تهدید بیسابقه برای حریم خصوصی، ایمنی و امنیت هر شهروند بریتانیایی و افرادی بشمار میرود که با آنها در سراسر جهان در ارتباط هستند. همچنین دولتهای متخاصم را به اجرای قوانین مشابه سوق میدهد».
دولت انگلیس به بهانه افزایش ایمنی سایبری و آنچه ریشهکن کردن تصاویر کودکآزاری در فضای مجازی مینامد طرحی را پیشنهاد کرده که دسترسی بیشتری را برای نظارت بر محتوای پیامها توسط نهادهای نظارتی فراهم می کند. دولت سوناک مدعیست که هم میتوان رمزنگاری «سر به سر» و حریم خصوصی و هم جلوگیری از کودکآزاری را در فضای مجازی تضمین کرد.
براساس گزارش پایگاه خبری میل آنلاین، رمزنگاری سر به سر، امنیت پیامها و خوانده شدن آنها توسط گیرنده پیام را تضمین میکند. با این ویژگی، خود واتساپ هم نمیتواند پیامهایی که در این سرویس ارسال می شوند را بخواند و فقط به درخواست مقامات اجرایی برای اهداف ضد تروریستی یا شناسایی و حذف کودک آزاران، عمل میکند.
دولت انگلیس مدعیست که لایحه پیشنهادی منافاتی با رمزنگاری سر به سر ندارد و نیازی به تضعیف سیستم امنیتی سرویسهای پیام رسان نیست.
اما مدیران شرکتهای پیام رسان در نامه خود تاکید کردهاند که «امکان نظارت بر پیام ها بدون تضعیف سیستم رمزگذاری» مقدور نیست. این نامه به امضاء مدیران شرکتهای واتساپ، وایبر، سیگنال، وایر، تریما، اوکسن و المنت رسیده است.
ویل کتکارت، مدیر شرکت واتساپ پیشتر هشدار داده بود این پیامرسان ترجیح میدهد در انگلیس ممنوع شود تا این که بخواهد در راستای قانون اینترنتی جدید دولت این کشور، امنیت خود را ضعیف کند. مدیر این شرکت اعلام کرد حاضر نخواهد بود به لایحه پیشنهادی دولت انگلیس، عمل کند.
https://irna.ir/xjMf5m
**سفیر ایران و وزیر دفتر سلطان عمان زمینههای توسعه همکاری دو جانبه را بررسی کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسقط و وزیر دفتر سلطان عمان زمینههای توسعه همکاریهای مشترک دو کشور را بررسی کردند.
روزنامه الوطن عمان روز سه شنبه نوشت: سپهبد «سلطان بن محمد النعمانی» وزیر دفتر سلطان عمان در دیدار با «علی نجفی خوشرودی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسقط زمینه های همکاری مشترک عمان و جمهوری اسلامی ایران را بررسی کردند.
به نوشته این روزنامه، این دیدار دیروز در دفتر وزیر دربار عمان صورت گرفت.
در این دیدار درباره زمینههای مشترک همکاری تبادل نظر شد و روابط عمان و جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین دو طرف درباره موضوعات مورد علاقه و مشترک و راههای تقویت آن گفت وگو کردند.
این دیدار در حالی انجام شد که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دوشنبه شب در گفتوگوی تلفنی خود با «بدر البوسعیدی» همتای عمانی خود، ضمن تبریک پیشاپیش عید سعید فطر، در خصوص موضوعات مورد اهتمام در روابط دوجانبه و همچنین پرونده های مهم منطقه ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کردند.
روابط جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان به لحاظ همسایگی و اشراف هر دو کشور بر تنگه راهبردی هرمز و نیز مشترکات فرهنگی و دینی و پیشینه تاریخی از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.
سیاست همسایگی که مقامات کشورمان از آن سخن می گویند سال هاست که در روابط ایران و عمان به بهترین نحو اجرا شده است. دو کشور تاکنون توانسته اند نقش موثری در پیشبرد منافع ملی در منطقه خلیج فارس ایفا کنند. نگاه کارگزاران سیاست خارجی دولت سیزدهم نیز بر ایجاد توازن و تعامل با کشورهای منطقه استوار است.
تاریخ نشان می دهد که عمان همواره در حوزه استراتژیک یک شریک راهبردی بوده است، علاوه بر این عمان دارای ریشه های فرهنگی و مذهبی مشترک با سرزمین ایران است. منطقه و همسایگان بال ژئوپلیتیکی قدرت هستند که همواره در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نقش مهمی ایفا کرده اند. در همین راستا، الزامات و بایسته های سیاست خارجی کشورمان در سال های اخیر ایجاب می کرد که نحوه رویکرد دولت ها در جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده و ایجاد یک محیط پایدار منطقه ای در اولویت قرار گیرد.
https://irna.ir/xjMdWM
**پیشبینی تحلیلگران از سقوط بیشتر دلار
تحلیلگران در پی تقویت وضعیت اقتصادی در اروپا و بهبود چشم اندازی که از زمان آغاز جنگ در اوکراین به وجود آمده، پیشبینی کردند که این وضعیت فشار بیشتری بر دلار آمریکا وارد کند.
پیش بینی می شود بهبود رشد اقتصادی اروپا و رکود بالقوه در آمریکا بر دلار فشار بیشتری بیاورد.
این روزنامه نوشت: در پی بهبود وضعیت اقتصادی در اروپا سرمایهگذاران روی سقوط بیشتر دلار آمریکا شرطبندی کردهاند. این امر به ویژه با در نظر گرفتن پیامدهای بحران بانکی ماه گذشته و نامشخص بودن میزان افزایش نرخ بهره بانکی از سوی فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) مورد توجه قرار گرفته است.
ارزش دلار آمریکا که پس از یک دوره صعودی ۱۸ ماهه در سپتامبر سال گذشته به بالاترین حد در ۲۰ سال گذشته رسیده بود، با کاهش انتظارات تحلیلگران از افزایش نرخ بهره آمریکا، رو به کاهش است. هفته گذشته دلار در برابر یورو و همچنین در برابر سبد ارزی به پایین ترین سطح خود در یک سال گذشته رسید.
در این میان برخی از تحلیلگران معتقدند که همچنان ظرفیت بیشتری برای افزایش نرخ ارز در منطقه یورو وجود دارد، ضمن آنکه بریتانیا همچنان به فشار نزولی بر دلار ادامه خواهد داد.
آلن راسکین استراتژیست ارشد بینالمللی دویچه بانک در این خصوص گفت: دلار روند فوقالعادهای داشته، اما وضعیت در حال تغییر است. علاوه بر این، چشم اندازی که سال گذشته در مورد اروپا پس از شروع جنگ روسیه و اوکراین شاهدش بودیم در حال کنار رفتن است.
این روزنامه در ادامه آورده است که بحران بانکی اخیر آمریکا نیز بر دلار تاثیر زیادی گذاشته است.
پس از سقوط سه بانک آمریکایی ظرف یک هفته در ماه مارس، نتایج یک نظرسنجی توسط فدرال رزرو در شهر دالاس نشان داد که حجم وامدهی بانکی در سراسر جهان کاهش یافته است.
ابراهیم رهبری استراتژیست ارشد ارز در بانک سیتی گروپ گفت: آمریکا احتمالا پیش از سایر اقتصادهای بزرگ وارد رکود شود که این امر بی تردید تاثیرات منفی بر روی دلار دارد.
همه این انتظارات و پیش بینی ها در خصوص افول دلار به ویژه در پی تصمیم روزهای گذشته در غرب و شرق جهان بر روند تضعیف جایگاه دلار در معاملات بینالمللی مورد توجه قرار گرفته است. چین و برزیل به تازگی توافق کردند که در تبادلهای تجاری دو طرف، دلار را حذف و از ارزهای ملی خود استفاده کنند.
https://irna.ir/xjMdWZ
**رویکرد مثبت اروپا در قبال چین؛ یک نشانه خوشایند
در مقاله ای که از سوی مارتین ژاک استاد دانشگاه کمبریج در روزنامه گلوبال تایمز منتشر شده روابط چین و اروپا و تاثیرات جنگ اوکراین بر این روابط بررسی و به نشانه های رویکرد مثبت اروپا در برابر چین اشاره شده است.
در پی جنگ سرد روابط میان اروپا و آمریکا به تدریج و بیش از پیش فاصله گرفته است و از زمان جنگ عراق اروپا در جستجوی پیشرفت در موقعیت مستقل خود است. این هویت جدید در روابط میان اروپا و چین هویدا شده است که به شکل کلی از روابط میان آمریکا و چین نزدیک تر است. نماد این روابط جدید در واقع صدراعظم پیشین آلمان آنگلا مرکل بود که به درکی درست از چین برمبنای اولویت بندی های روابط ژئو-اقتصادی میان آلمان و چین رسیده بود.
به هرحال افزایش فاصله میان اروپا و آمریکا و گرم شدن روابط اروپا و چین به پایانی غیرمنتظره با آغاز جنگ اوکراین رسید. چنانکه روندهای ۳۰ سال گذشته ناگهان از تاریخ پاک شد و موجی عظیم از پشتیبانی در سراسر اروپا، غرب و شرق، چپ و راست برای اوکراین و در تقابل با روسیه شکل گرفت. گویی به دوران جنگ سرد بازگشتیم. اروپا بار دیگر چشم به رهبری آمریکا انداخت، روسیه محکوم شد و پناهجویان اوکراینی مورد استقبال قرار گرفتند و گسترش نظامی به شکل قابل توجهی بازگشت. ناتو مورد ستایش قرار گرفت و سوئد و فنلاند نیز برای پیوستن به این سازمان اقدام کردند. بدین ترتیب واقعیت ها و قطعیت های جنگ سرد ظاهر و از سرگرفته شد. آمریکا و اروپا شانه به شانه یک بار دیگر به مرکز جهان تبدیل شدند. این اروپای سال ۲۰۲۱ است و جنگ اوکراین به نظر بی پایان می رسد. اما کم کم این سوال برای اروپا بوجود آمده است که این جنگ چه موقع و چگونه قرار است پایان یابد.
در آغاز جنگ گمانه زنی هایی در اروپا مطرح بود که مکن است چین بتواند برای دستیابی به آتش بس موفق شود اما این نظر به زودی با التهاب حمایت از اوکراین زیر خاک مدفون شد. یکسال بعد این نظر بار دیگر با نقش قابل توجه چین در بازسازی روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان سعودی جان تازه گرفت. اگر چنین اصلاحاتی ممکن بوده چرا آتش بس در جنگ اوکراین با نقش آفرینی چین ممکن نباشد. به آهستگی اروپا به بن بست در جنگ رسیده است.
در حقیقت غیاب اروپا و رضایت تام از دستورکار آمریکا برای جنگ اوکراین که با اشتیاق حمایت از افزایش حمله و هیولا جلوه دادن چین دستکم در بخشی ترکیب شده است یادآور پذیرفتن استقلال اروپا و اشتیاقش برای فاصله گیری از آتلانتیسیزم است. نباید متعجب شد چرا که اروپا چندین قرن است که نگاه غربی رو به آتلانتیک دارد و رابطه اش با آمریکا ریشه های عمیقی دارد.
باوجود این جهان رو به جلو حرکت و عمیقا تغییر کرده است. آمریکا هم دیگر آمریکای گذشته نیست. چین تغییر شکل داده است و جهان رو به توسعه بیش از پیش مهم است. اروپا ممکن است فکر کرده باشد هنوز در مرکز جهان است اما اجتناب بسیاری کشورها از اعمال تحریم علیه روسیه هشداری عمیق است. جهان تغییر کرده و قدرت به جای دیگری منتقل شده است و از غرب تنها سایه ای محو از آنچه بوده بجا مانده است.
سفر اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه به چین، در کنار اورسولا فوندر لان رئیس کمیسیون اروپا به همه جدایی های درون اروپا را نشان داد. بیش از اینکه آمریکا به دنبال لغو روابط اروپا و چین باشد مکرون به محوریت چین در رسیدن به هرگونه توافقی برای جنگ اوکراین تاکید کرد و افزود اروپا باید استقلال خود را در مقابل آمریکا حفظ کند و خاطر نشان کرد متحد بودن به معنای رعیت بودن نیست. وی همچنین بر اراده خود درباره همکاری با چین و اشاره به حضور هیاتی ۵۰ نفره از رهبران کسب و کار به همراه خود تاکید کرد.
در مقابل رئیس کمیسیون اروپا رفتاری کاملا منفی داشت و بر احتیاط در تجارت با چین و حمایت از منافع اروپا در رابطه با چین تاکید و از تعامل چین با روسیه انتقاد کرد و آنرا عامل تعیین کننده در روابط اروپا-چین خواند. بدین ترتیب اروپا در مقابل چین دو شقه شده است. از طرفی امانوئل مکرون و اولاف شولتز صدراعظم آلمان نگاهی مثبت به همکاری با چین دارند. از سوی دیگر کشورهای اروپای شرقی به شدت طرفدار آمریکا هستند. در نهایت مثل همیشه به نظر می رسد فرانسه و آلمان کلید مسیر تصمیم گیری اتحادیه اروپا باشند.
به نظر می رسد پس از سفر مکرون و فوندر لان به چین رهبران سایر کشورهای اروپایی از جمله صدراعظم آلمان و نخست وزیر اسپانیا به برنامه ریزی برای سفر به چین روی آوردند. رهبران اروپایی به روشنی اهمیت گفتگو با چین را دریافتند و در شرایط کنونی منفی غربی علیه چین، این موضوع نشانه ای مثبت است. صحبت کردن بهتر از سکوت و عمل کردن بهتر از حرف است.
https://irna.ir/xjMf2n
**انگلیس فردی را به ظن همکاری با حزبالله لبنان تحریم کرد
وزارت دارایی انگلیس روز سهشنبه از تحریم فردی به نام «ناظم احمد» به ظن همکاری و حمایت مالی از حزب الله لبنان خبر داد.
وزارت دارایی انگلیس با صدور بیانیهای که یک نسخه آن در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، اعلام کرد که تمام اموال و منابع مالی متعلق به این فرد در انگلیس مسدود شده است.
این برای نخستین بار است که انگلیس یک فرد مظنون به همکاری با یک سازمان به اصطلاح تروریستی را تحریم میکند.
در بیانیه وزارت دارایی انگلیس ادعا شده است: ناظم احمد به عنوان بخشی از تلاش های مستمر انگلیس برای جلوگیری از تروریسم در راستای منافع امنیت ملی، تحریم شده است. این اقدام همچنین از یکپارچگی اقتصاد انگلیس در برابر تهدیدات ناشی از منابع مالی تروریسم محافظت می کند.
جوانا پن معاون وزیر دارایی انگلیس در همین پیوند مدعی شد: «ما همیشه فعالانه از اقتصاد خود در برابر کسانی که به دنبال سوء استفاده از آن هستند دفاع خواهیم کرد. اقدام قاطعانه ای که امروز انجام دادیم، کسانی را که از تروریسم بین المللی حمایت مالی می کنند، سرکوب و امنیت اقتصادی و ملی بریتانیا را تقویت می کند.»
طبق این بیانیه، «تمام دارایی ها و منابع اقتصادی متعلق به احمد در انگلیس مسدود شده و هیچ فرد انگلیسی نمی تواند با او یا هر یک از شرکت هایی که مالک یا تحت کنترل اوست تجارت کند.»
نامبرده بر اساس اعلام وزارت دارایی انگلیس صاحب یک مجموعه هنری گسترده در این کشور است و با تعدادی از هنرمندان ساکن انگلیس کار میکرد. طبق تصمیم وزارت دارایی انگلیس، وی از کار در بازار هنر انگلیس منع شده است.
انگلیس اسفند ۱۳۹۷ شاخه سیاسی حزب الله لبنان را به فهرست گروههای تروریستی اضافه کرد و ۱۱ ماه بعد این گروه را با فشار لابی رژیم صهیونیستی، به طور کامل در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد.
https://irna.ir/xjMf7f
**مقاومت فلسطین: عملیات قدس سیلی جدید به اسرائیل است
جنبش جهاد اسلامی و کمیتههای مقاومت فلسطین در بیانیه های جداگانه، عملیات ضدصهیونیستی در منطقه «الشیخ جراح» در قدس اشغالی را سیلی جدیدی به دستگاه نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی ارزیابی کردند.
در بیانیه کمیتههای مقاومت فلسطین آمده است: عملیات الشیخ جراح یک پاسخ طبیعی و واقعی به جنایات دشمن و سیلی جدیدی به دستگاه امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی و رهبران جنایتکاران آن بود.
کمیتههای مقاومت فلسطین تاکید کردند: این عملیات تاییدی بر این مسئله است که پاسخهای ملت ما به جنایات دشمن تکمیل نشده و تا زمان زوال و نابودی آن و همچنین بازگرداندن حقوق سلب شده فلسطینیها ادامه خواهد داشت.
کمیتههای مقاومت فلسطین در ادامه به مجری عملیات درود فرستادند و اعلام کردند که این عملیات بیانگر آمادگی جوانان و نیروهای مقاومت فلسطین برای پاسخ فوری و مداوم به جنایات دشمن صهیونیستی است.
«طارق عزالدین» سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز در سخنانی عملیات ضد صهیونیستی الشیخ جراح را تبریک گفت.
وی تأکید کرد که این عملیات دلاورانه، ادامه مقاومت مردم ما در برابر رژیم اشغالگر جنایت کار و پاسخ طبیعی به جنایات مداوم آن علیه ملت و مقدسات ماست.
عزالدین گفت: ملت ما به حق خود برای دفاع از وجود، سرزمین و مقدساتشان در مقابل جنایات صهیونیستها تاکید دارند.
پیش از این نیز «محمد حماده» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در واکنش به عملیات امروز «شیخ جراح» گفت که این عملیات قهرمانانه پاسخی طبیعی به جنایت های رژیم صهیونیستی بود.
این اظهارات پس از آن بیان شد که منابع خبری صبح امروز از زخمی شدن دو صهیونیست در عملیات یک مبارز فلسطینی در منطقه شیخ جراح در شهر قدس اشغالی خبر دادند.
مجری عملیات موفق شد که از صحنه متواری شود و نیروهای رژیم صهیونیستی در حال جستوجو برای یافتن وی در مناطق اطراف عملیات هستند.
عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن، بشدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
https://irna.ir/xjMf7X
**ادامه تحقیقات از خانواده بایدن/ آیا مسیر انتخابات ۲۰۲۴ تغییر میکند؟
رئیس کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا گفت بررسی سوابق مالی خانواده جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده نشان میدهد که احتمالا ۶ عضو دیگر در سود «طرحهای تجاری» خانوادگی شریک بودهاند.
جیمز کامر نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی و رییس کمیته نظارت مجلس نمایندگان آمریکا به همراه اعضای این کمیته از جمله مارجوری تیلور-گرین قانونگذار جمهوریخواه ایالت جورجیا به منظور مشاهده سوابق مالی مربوط به خانواده رییس جمهور آمریکا و همکاریهای تجاری آن در گذشته به عنوان بخشی از روند تحقیقات خود در محل وزارت خزانه داری آمریکا دیدار کردند.
کامر در اظهاراتی در این خصوص گفت: هزاران صفحه از سوابق مالی مربوط به خانواده بایدن، شرکتها و طرحهای تجاری شرکای آنها در اختیار اعضای کمیته نظارت و پاسخگویی مجلس نمایندگان قرار گرفت.
وی پس از بررسی اسناد مذکور اعلام کرد که این هیات ۶ عضو دیگر از خانواده بایدن را که احتمالا از تجارتهای در دست بررسی این خانواده سهم بردهاند را شناسایی کرده است. این نتیجه، تعداد افرادی که در سودهای مالی این معاملات سهیم بودند را به ۹ نفر میرساند.
به گفته این نماینده جمهوریخواه ایالت کنتاکی، روند تحقیقات برای بررسی احتمال مشارکت عوامل خارجی و اینکه آیا خطری امنیت ملی آمریکا را تهدید میکند، ادامه خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، بررسی سوابق مالی خانواده بایدن پس از آن صورت گرفت که ماه گذشته وزارت خزانه داری آمریکا به کامر اعلام کرد که این وزارتخانه اجازه دسترسی دوربینی به گزارشهای مربوط به فعالیت مشکوک هانتر بایدن و معاملات تجاری خارجی خانواده بایدن را به کمیته نظارت میدهد.
به گزارش فاکس نیوز، طبق سوابق مالی خواسته شده توسط کمیته نظارت مجلس نمایندگان، اعضای خانواده بایدن بیش از یک میلیون دلار از حسابهای مربوط به راب واکر شریک تجاری هانتر بایدن و همچنین سرمایهگذاریهای تجاری چینی آنها در سال ۲۰۱۷ (۱۳۹۶) دریافت کردهاند.
یک سخنگوی تیم حقوقی هانتر بایدن، ماه گذشته با تایید این پرداختها تصریح کرد که این حسابها تنها متعلق به سه نفر است: هانتر، عموی او و هالی (همسر پسر بایدن که سال ۲۰۱۵ بر اثر ابتلا به سرطان درگذشت).
این گزارش میافزاید: در سال ۲۰۲۰ بود که تحقیقات فدرال در مورد «امور مالیاتی» هانتر بایدن پسر جو بایدن رییس جمهور آمریکا همزمان با گزارشها از فعالیت مشکوک در مورد منابع مالی از «چین و کشورهای خارجی دیگر» آغاز شد.
تحقیق در مورد خانواده بایدن و معاملات تجاری آنها در کانون توجه جمهوری خواهان قرار دارد.
جمهوری خواهان پس از به دست گرفتن کنترل مجلس نمایندگان در سال ۲۰۲۳، یک رویارویی با کاخ سفید را آغاز کرده اند و هدف آنها امور خانواده جو بایدن رئیس جمهور دموکرات آمریکا است. این تحقیقات می تواند مسیر رقابت انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ را مشخص کند.
بر اساس گزارشی که واشنگتن پست در اکتبر ۲۰۲۲ منتشر کرد، با وجود اینکه بازرسان فدرال معتقدند شواهد کافی برای متهم کردن هانتر بایدن به جرایم مالیاتی و اتهامات مربوط به جعل اسناد مربوط به خرید اسلحه در سال ۲۰۱۸ جمعآوری کردهاند اما هنوز هیچ اتهامی برای هانتر مطرح نشده است.
در پی کشف اسناد محرمانه در منزل و محل کار جو بایدن در دیماه ۱۴۰۱، تد کروز سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس آمریکا نیز از پلیس فدرال درخواست کرد که خانه هانتر بایدن پسر رئیس جمهور را نیز برای یافتن اسناد محرمانه احتمالی جستجو کند.
https://irna.ir/xjMf2R
**وزیر خارجه کویت هم به سوریه میرود
به دنبال تغییر موضع کشورهای عربی نسبت به روابط با دولت سوریه با توجه به واقعیت های میدانی، سیاسی و منطقه ای و دیدار مقامات مختلف عربی با مقامات سوری، منابع خبری از تصمیم وزیر خارجه کویت برای سفر به سوریه طی پنجشنبه هفته جاری خبر دادند.
یک منبع دولتی کویتی در گفتوگو با روزنامه «القبس» اعلام کرد که «سالم العبدالله الجابر الصباح » وزیر خارجه این کشور پنجشنبه راهی دمشق خواهد شد.
القبس در این باره گزارش داد که تصمیم سفر وزیر خارجه کویت به دمشق پس از آن اتخاذ شده است که کشورهای عربی نسبت به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نرمش نشان دادهاند.
وزیر خارجه کویت در جلسه جمعه شورای همکاری خلیج فارس بر موضع ثابت کشورش مبنی بر حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه تاکید کرده بود.
سالم العبدالله همچنین تأکید کرد که سوریه یک کشور مهم عربی و پایه اصلی در سیستم امنیت ملی اعراب است.
صبح امروز نیز منابع خبری از ورود فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان به دمشق طی امروز خبر دادند.
از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ که بحران سوریه آغاز و به جنگ بین المللی تبدیل شد و با کمک جبهه غربی – عربی – صهیونیستی، گروه های تروریستی – تکفیری پا به عرصه جنگ سوریه گذاشتند، مردم سوریه روز خوشی را شاهد نبودهاند و همواره در نگرانی به سر بردهاند. هرچند ارتش این کشور به کمک رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی و نیروهای روسی توانست بسیاری از گروههای تروریستی همچون داعش را شکست دهد، ولی حضور تروریستهای آمریکایی در شرق و شمال شرق سوریه از سال ۱۳۹۶ امکان برقراری امنیت در سراسر خاک سوریه برای سوریها را فراهم نکرده و اقدامات بیشمار تروریستهای آمریکایی و مزدوران تحت امرشان هنوز کام مردم سوریه را تلخ نگاه داشته است.
در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارتهای زیادی به بار آورد، باب کمکهای برخی کشورهای جهان به سوریه باز شده است.
از این تاریخ چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کردهاند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است.
کشورهایی همچون قطر نیز دفتر معارضان سوری در دوحه را بستند و ریاض چراغ سبز خود را برای برقراری رابطه و رفع کدورتها با دمشق نشان داد. ترکیه نیز طی چند ماه گذشته بارها اعلام کرده که خواهان برقراری رابطه با سوریه است.
این روند، با استقبال کشورهای دوست سوریه و گروههای مقاومت منطقه و با مخالفت واشنگتن و تل آویو مواجه شد؛ چرا که برقراری صلح و دوستی در منطقه به نفع واشنگتن و تل آویو نیست و آنها خواهان ناامنی و بیثباتی سوریه و منطقه برای ادامه حضور نامشروع خود هستند.
https://irna.ir/xjMf8D
**وزیر دفاع روسیه: همکاری مسکو-پکن، وضع جهان را تثبیت میکند
وزرای دفاع چین و روسیه در نشستی مشترک، تعمیق روابط دو کشور را موجب تثبیت وضع جهان و کمک به کاهش تنشها در سطح بینالملل ارزیابی کردند.
سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه روز سه شنبه طی نشستی مشترک با لی شانگفو همتای چینی خود در مسکو، گفت: تلاشهای هماهنگ در عرصه بینالمللی اثر تثبیت کنندهای بر وضعیت جهانی دارد و احتمال و ظرفیت بروز جنگ و درگیری در جهان را کاهش میدهد.
وی ادامه داد: این مسئله مهم است که کشورهای ما چشم در چشم به موضوع تحول و پیشرفت مداوم و چشمانداز ژئوپلیتیک نظر داشته باشند.
شویگو همچنین تاکید کرد که روسیه و چین اقدامات خود را در زمینه آماده سازی گشت های مشترک دریایی و هوایی و مانورهای نظامی دو و چندجانبه در چارچوب سازمان همکاری شانگهای (SCO) و توافق کشورهای عضو آسه آن هماهنگ کردند.
وی افزود: من مطمئن هستم که نشست امروز به تقویت بیشتر مشارکت راهبردی روسیه و چین در حوزه دفاعی و ترویج گفت و گوی صریح در مورد موضوعات مهم امنیت جهانی و منطقهای کمک می کند.
پیش از نشست وزرای دفاع چین و روسیه، شانگفو در راس هیاتی نظامی از مقبره سربازان گمنام در دیوار کرملین بازدید کرد.
https://irna.ir/xjMf8G
**ورود وزیر خارجه عربستان به دمشق برای اولین بار پس از ۱۲ سال/بن فرحان با اسد دیدار کرد
وزیر خارجه عربستان سعودی عصر امروز سه شنبه وارد دمشق شد و با رئیس جمهور سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
«فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی عصر امروز (سه شنبه/ ۱۸ آوریل) وارد دمشق پایتخت سوریه شد و با بشار اسد رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
هفته گذشته (۲۱ ماه مبارک رمضان)، «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه به بنا به دعوت رسمی عربستان، پس از ۱۲سال قطعی روابط بین دو طرف، به ریاض رفته بود.
در دیدار فیصل المقداد با مقامات عربستان به تلاشها برای رسیدن به راه حل سیاسی برای بحران سوریه و راه حلی که به حفظ وحدت و یکپارچگی و امنیت و ثبات این کشور منجر شود، پرداخته شد.
یک روز پس از سفر فیصل المقداد به عربستان، ریاض میزبان نشست وزرای خارجه شورای همکاری و عراق و مصر و اردن برای بررسی پرونده سوریه بود.
ریاض از آغاز بحران سوریه و پس از مدتی تبدیل آن به جنگ بین المللی، روابط خود با دمشق را قطع کرده است. این اولین سفر یک وزیر خارجه عربستان به سوریه پس از آغاز بحران این کشور در سال ۲۰۱۱ محسوب میشود.
کارشناسان میگویند که کشورهای عربی پس از توافق ایران و عربستان سعی دارند با اتخاذ رویکرد دوری از دستورات دیکته شده غرب و اتخاذ سیاست مستقل، فصل جدیدی از روابط خود با سوریه را آغاز کنند.
https://irna.ir/xjMf9x
**آلمان: توقف ارسال سلاح به کییف یعنی شکست اوکراین
وزیر دفاع آلمان گفت: برلین تا زمانی که لازم باشد به کییف سلاح ارسال میکند چراکه توقف این فرایند به منزله شکست اوکراین است.
بوریس پیستوریوس روز سه شنبه در گفت و گو با پیونیر نیوز اضافه کرد: توقف ارسال سلاح به اوکراین به معنای پایان فوری این کشور محسوب میشود.
وی گفت: زمانی که دیگر سلاح به اوکراین ارسال نشود، همان روز شکست و پایان اوکراین است و مادامی که لازم باشد به این کشور سلاح ارسال خواهیم کرد.
اظهارات وزیر دفاع آلمان در حالی بیان شده است که در گذشته بسیاری از مقامات اروپا و آمریکا از محدود بودن منابع خود برای ارسال به اوکراین خبر داده اند.
یک مقام ارشد پنتاگون در دومین سال از جنگ اوکراین و در بحبوبه کشمکش ها در آمریکا بر سر تداوم کمک ها به کی یف، اذعان کرد منابع واشنگتن برای کمک امنیتی به اوکراین نامحدود نیست.
کالین کال معاون وزیر دفاع آمریکا روز دوشنبه به وقت محلی گفت: منابع دولت آمریکا برای ادامه کمک های امنیتی به اوکراین، علیرغم این واقعیت که کنگره "کمک مالی فوق العاده ای" ارائه کرده است، نامحدود نیست.
وی در یک گفت و گوی مجازی به میزبانی فارین پالیسی اظهار داشت: ما بدون شک مبلغ فوقالعادهای از کنگره دریافت کرده ایم تا به ارایه کمکهای امنیتی به اوکراینیها ادامه دهیم، اما این منابع مالی نامحدود نیستند.
https://irna.ir/xjMf9f
**زخمی شدن ۸ فلسطینی در درگیری شدید نیروهای مقاومت و صهیونیستها در جنین
منابع رسانهای بعد از ظهر امروز سهشنبه از یورش نظامیان صهیونیست به شهر جنین و درگیری با فلسطینیها در اردوگاه این شهر خبر دادند.
رسانههای فلسطین اعلام کردند که نظامیان صهیونیست به شهر جنین یورش بردند.
طبق این گزارش، درپی یورش صهیونیستها درگیریهای مسلحانه شدیدی میان آنها و نیروهای مقاومت فلسطین در ورودی اردوگاه جنین شکل گرفت.
در همین راستا، وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که تا بدین لحظه ۸ فلسطینی به ضروب گلوله صهیونیستها مجروح شدهاند.
منابع خبری فلسطین همچنین از تیراندازی صهیونیستها به سمت خودروی آمبولانس در اردوگاه جنین خبر دادند.
برپایه این گزارش، این آمبولانس درصدد امداد رسانی به مجروحان بود که هدف تیراندازی قرار گرفت.
فلسطین الیوم نیز اعلام کرد که صهیونیستها در یورش به جنین چند فلسطینی را بازداشت کردند.
پیش از این منابع خبری صبح امروز از زخمی شدن ۲ صهیونیست در عملیات یک مبارز فلسطینی در منطقه شیخ جراح در شهر قدس اشغالی خبر دادند.
مجری عملیات موفق شد که از صحنه متواری شود و نیروهای رژیم صهیونیستی در حال جستجو برای یافتن وی در مناطق اطراف عملیات هستند.
عملیات ضد صهیونیستی در طول ماههای اخیر در پاسخ به جنایات رژیم صهیونیستی در مناطق مختلف کرانه باختری رود اردن، بشدت افزایش یافته است؛ به گونهای که سران سیاسی و نهادهای نظامی و امنیتی این رژیم به ناتوانی خود در مقابله با این عملیاتها اذغان کرده و درباره گسترش آن هشدار میدهند.
https://irna.ir/xjMf99
**سبد غذایی انگلیسیها زیر تیغ تورم؛ بهای اقلام اصلی ۸۰ درصد افزایش یافته است
نتایج تکان دهنده تحقیقات صورت گرفته در انگلیس نشان میدهد که بهای اقلام اصلی در سبد غذایی مردم این کشور، به طور میانگین ۸۰ درصد طی یک سال گذشته افزایش یافته و این مساله نشانگر تاثیر جهش تورم بر معیشت مردم ششمین اقتصاد بزرگ جهان است.
بر اساس یافتههای شبکه اطلاع رسانی ویچ، قیمت پنیر بیشترین جهش را تجربه کرده و یک بسته ۱۸۰ گرمی مارک درگون که از برندهای معروف بازار انگلیس بشمار میرود، ۸۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. این درحالیست که پایینترین قیمت پنیر، ۷۹ درصد در قیاس با پارسال گرانتر شده است.
سوسیس از دیگر محصولاتی است که بعد از پنیر، بیشترین جهش را داشته است. یافتههای ویچ نشان میدهد که قیمت این محصول ۷۳ درصد رشد کرده است و جو پرک شده و شیر پاستوریزه هم به ترتیب با ۳۵.۵ درصد و ۳۳.۶ درصد افزایش، در انتهای جدول قرار دارند.
جهش بیسابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینههای زندگی در انگلیس، این جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.
چندی پیش نیز یک اندیشکده انگلیسی اعلام کرد که نرخ تورم مواد غذایی به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ رسیده و صدها پوند دیگر به هزینه سالانه میلیونها خانوار انگلیسی که از بحران هزینههای زندگی رنج میبرند تحمیل کرده است.
تحقیقات پژوهشکده انگلیسی کانتار نیز نشان میدهد که نرخ تورم مواد غذایی به ۱۷.۵ درصد در ماه مارس (اسفند/ فروردین) رسیده و اگر مردم عادتهای خرید خود را تغییر ندهند، ۸۳۷ پوند به قبضهای سالانه آنها اضافه میشود.
طبق یافتههای این شرکت پژوهشی برخی اقلام مانند شیر، تخممرغ و پنیر افزایش قیمت قابل توجهی داشتهاند. این وضعیت طبق گزارش یادشده، انگلیسیهایی را که با افزایش افسار گسیخته قیمتها دست و پنجه نرم میکنند بر آن داشته تا برای خرید اجناس ارزان قیمت بین فروشگاههای مختلف سرگردان شوند.
تحقیقات جداگانه کنسرسیوم خرده فروشی بریتانیا (BRC) نیز جهش بیسابقه قیمت مواد غذایی را تائید میکند. طبق یافتههای این نهاد انگلیسی، قیمت شکلات، شیرینی، نوشابههای گازدار، میوه و سبزیجات افزایش قابلتوجهی یافته است.
سو دیویس رئیس بخش مواد غذایی ویچ نیز گفته است که آمارها نشانگر تاثیر واقعی تورم بر وضعیت معیشت و تصویر تلخی از شرایط دشوار زندگی مردم است.
وی به این نکته اشاره کرد که بسیاری از اقشار فقیر جامعه مجبور هستند تا برخی از وعدههای غذایی خود را حذف کنند.
نرخ تورم طبق آخرین گزارش مرکز ملی آمار انگلیس از محدوده ۲ درصد در اوایل سال گذشته میلادی، به ۱۰.۴ درصد رسیده و بانک مرکزی برای جلوگیری از تشدید اوضاع، نرخ بهره بینبانکی را ۴۲۵ واحد افزایش داده است.
این وضعیت فشار مالی قابل توجهی را بر اقساط وام مسکن میلیونها خانوار انگلیسی وارد کرده و پیشبینی میشود که نرخ بهره پیش از آغاز روند نزولی، افزایش دیگری را تجربه کند.
جیم مک ماهون وزیر محیطزیست دولت در سایه انگلیس (حزب کارگر) شرایط بغرنج کنونی را به ضعف مدیریت حزب حاکم محافظهکار نسبت داد و تصریح کرده است: «عملکرد اقتصادی ضعیف محافظهکاران در ۱۳ سال گذشته منجر به افزایش شدید قیمتها در سراسر کشور شده است.»
مقامات دولت انگلیس وعدههایی را برای کاهش نرخ تورم و مهار اوضاع اقتصادی مطرح کردهاند اما ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس به صراحت اعلام کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آنها باشد؛ ضمن آنکه چالشهای اقتصادی نیز امسال از بین نخواهد رفت.
https://irna.ir/xjMf9P
**هلاکت ۴ تروریست در منطقه عملیاتی کرکوک
ستاد عملیات مشترک عراق در بیانیهای اعلام کرد که در عملیات جنگندههای اف ۱۶ این کشور در منطقه عملیاتی کرکوک، چهار تن از عناصر تروریستی به هلاکت رسیدهاند.
در ادامه بیانیه که امروز سهشنبه منتشر شده است، آمده که چهار نفر از تروریستها در یک حمله هوایی موفق در منطقه عملیاتی کرکوک-وادی الشای کشته شده و لانههای آنها منهدم شده است.
در پایان بیانیه ستاد عملیات مشترک عراق تأکید شده که این حمله در ادامه رویکرد تعقیب عناصر تروریستی داعش و بر اساس اطلاعات و رصد دقیق اداراه اطلاعات نظامی تحت نظارت، برنامهریزی فرماندهی عملیات مشترک صورت گرفته است.
عراق در سال ۲۰۱۷ میلادی پس از سه سال نبرد، پیروزی بر گروه تروریستی داعش را اعلام کرد، با این وجود، نیروهای امنیتی عراق هر از گاهی، عملیاتهایی را برای پاکسازی استانهای «دیاله، کرکوک، نینوا، صلاح الدین و الانبار» از لوث وجود تروریستهای باقیمانده انجام میدهند.
https://irna.ir/xjMfbw
**فضاسازی گروهی ضدایرانی برای ۵ دانشگاه آمریکا به بهانه ارتباط با دانشگاههای ایران
گروه ضد ایرانی موسوم به "اتحاد علیه ایران هسته ای" در تداوم سیاست های جنگ طلبانه خود و فضاسازی علیه افراد ونهادهای مخالف جنگ و تحریم، پنج دانشگاه آمریکایی را به همکاری با نهادهای ایرانی تحریم شده توسط واشنگتن و اتحادیه اروپا متهم کرده است.
این گروه ضد ایرانی که ادعا می کند به نظارت بر تهدیدات نشات گرفته از ایران متمرکز شده است، در ماه دسامبر، چند نامه به دانشگاه فناوری ویرجینیا، دانشگاه واشنگتن، موسسه پلیتکنیک ورسستر، دانشگاه کلارکسون و دانشگاه لوئیزیانا در لافایت ارسال و ادعا کرده است افراد مرتبط با این دانشگاه ها در تحقیقات فنی با افراد مرتبط با سه نهاد ایرانی تحریم شده توسط دولتهای غربی همکاری داشته اند.
این نهاد ضد ایرانی در اتهامات خود به مجموعه ای از مقالات پژوهشی منتشر شده در مجلات توسط دانشجویان، محققان یا اساتید این پنج دانشگاه به همراه افرادی از پژوهشکده هوافضای ایران، دانشگاه علم و صنعت ایران و دانشگاه صنعتی شریف به عنوان اسناد همکاری این دانشگاه ها با ایران اشاره کرده است.
به گفته اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، موسسه تحقیقات هوافضای ایران تنها نهادی است که مستقیماً توسط دولت آمریکا تحریم شده است. نامههای ارسال شده به دانشگاهها ادعا میکنند که دانشگاه های کلارکسون و فناوری ویرجینیا در دو مقاله تحقیقاتی جداگانه با موسسه تحقیقات هوافضای ایران همکاری کردهاند.
این نهاد ضد ایرانی همچنین ادعا کرده است که دانشگاه علم و صنعت ایران «کنسرسیومی» از چندین مؤسسه دانشگاهی ایرانی است که دانشگاه صنعتی مالک اشتر بخشی از آن است و این دانشگاه به دلیل نقش آن در کمک به گسترش سلاحهای کشتار جمعی توسط دولت آمریکا تحریم شده است. دانشگاه شریف اگرچه از سوی دولت آمریکا تحریم نشده است، اما اتحادیه اروپا و انگلیس آن را تحریم کرده اند.
سخنگوی دانشگاه فناوری ویرجینیا در بیانیهای به تارنمای آمریکایی واشنگتن اگزمینر گفت: این دانشگاه هرگز با موسسه تحقیقات هوافضا در ایران ارتباط برقرار نکرده است.
سخنگوی لوئیزیانا نیز گفت که تحقیق مشترک "عفیف فقیه" استاد مهندسی برق و کامپیوتر، با افرادی از دانشگاه علم و صنعت ایران با محققان دانشگاهی بوده است که یک نهاد تحریم شده نیست.
وی افزود: دانشگاه لوئیزیانا با نهادهای تحریم شده همکاری نمی کند.
سخنگوی مؤسسه پلیتکنیک ورچستر نیز به واشنگتن اگزمینر گفت که مقاله تحقیقاتی از دو دانشجو با همکاری محققان دانشگاه علم و صنعت ایران قبل از ورود این دانشجویان به این دانشگاه در سال ۲۰۲۱ ارائه شده است.
این دانشگاه اعلام کرد: "ما تأیید می کنیم که هیچ گونه همکاری یا مشارکتی بین این دو موسسه وجود ندارد. طبق اطلاعاتی که داریم، میتوانیم تأیید کنیم که هیچ یک از افراد مرتبط با مؤسسه پلیتکنیک ورچستر با هیچ فرد مرتبط با دانشگاه علم و صنعت ایران همکاری نمیکنند.
دانشگاه کلارکسون نیز به واشنگتن اگزمینر گفت که بر اساس سیاست خود "از تمام الزامات صادرات و تحریم های آمریکا پیروی می کند" و این دانشگاه "پیروی از تحریم ها را جدی می گیرد" و "در حال بررسی این موضوع است."
https://irna.ir/xjMfbH
**رهبر جنبش النهضه تونس در بیمارستان بستری شد
رئیس جبهه نجات ملی تونس از انتقال «راشد الغنوشی» رهبر جنبش النهضه به بیمارستان خبر داد.
احمد نجیب الشابی روز سه شنبه افزود: راشد الغنوشی رئیس جنبش اسلامی النهضه پس از وخیم شدن حالش به بیمارستان منتقل شده است.
جنبش النهضه تونس دوشنبه شب در بیانیهای اعلام کرد که «راشد الغنوشی» رئیس این جنبش توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.
جنبش النهضه تونس در بیانیه خود خواستار آزادی فوری «راشد الغنوشی» شده است.
در این بیانیه آمده است: ما از همه آزادگان میخواهیم تا در برابر این اقدامات سرکوبگرانه که حقوق، آزادیها و احترام به مخالفان را نقض میکند کنار هم بایستند.
هنوز مقامهای تونسی به صورت رسمی علت بازداشت رئیس جنبش النهضه را اعلام نکردند؛ اما رادیو موزاییک تونس گزارش داده که تصمیم به بازداشت الغنوشی به دلیل پخش فیلمی از گفت وگوی وی با رهبران جبهه نجات ملی است که در آن او حذف اسلام سیاسی در تونس را پروژهای برای جنگ داخلی در این کشور عنوان کرده است.
پیش تر «بلقاسم حسن» از رهبران جنبش النهضه در توییتی گفته بود که راشد الغنوشی پس از یورش نیروهای امنیتی به خانهاش دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده است.
«رفیق عبدالسلام» وزیر خارجه پیشین تونس نیز گفته بود که رهبر جنبش النهضه تونس پس از بازداشت به پادگان العوینه منتقل شده است.
قیس سعید رئیس جمهور تونس از ۲۵ ژوئیه ۲۰۲۱ (سوم مرداد ۱۴۰۰) مجموعهای از اقدامهای فوقالعاده را اتخاذ و با اعلام لغو اختیارات پارلمان، رفع مصونیت نمایندگان، انحلال هیات نظارت بر قانون اساسی و سپس انحلال پارلمان این کشور بن بست سیاسی شدیدی در تونس ایجاد کرد که با موجی از مخالفتها و اعتراضهای احزاب و جریانهای سیاسی به ویژه جنبش النهضه این کشور روبرو شد.
رئیس جنبش النهضه تونس پیش تر بازداشت مخالفان دولت قیس سعید را محکوم کرده و گفته بود که این بازداشتها مشکلات شهروندان را حل نمیکند.
https://irna.ir/xjMf9q
نظر شما