روشنایی امید در کورسوی زندگی «زهرا»

بجنورد- ایرنا- زهرا با تکیه بر خودباوری برای معاش و فرار از تله فقر می کوشد، غافل از اینکه دستی بار سنگین بر دوش او را همراهی می کند و با کمک‌های انسان دوستانه نور امید را در زندگی اش می‌تابد.

با هر طلوع آفتاب و درخشش نور خورشید بر دیار قومیت‌ها حیات آغاز می شود و جانی دوباره می گیرد و سرنوشت برای مردمان این مرزو بوم رقم می خورد، اما در این بین افرادی هستند که زندگی متفاوت تری نسبت به مابقی افراد دارند.

آنها در ظلمت شب به اندیشه بیشتری می پردازند و شاید هم شب ها را به نظاره ماه نشسته و چشم به آسمان دوخته اند که فردا چه خواهد شد ...

روز را با سرآغازی از همت جانانه سپری می کنند تا نانی حلال بر سفره خود و فرزندانشان قرار دهند.

آنها زنان سرپرست خانواری هستند که نامشان برای تمامی ما آشنا است، این زنان با تکیه بر خودباوری و توانمندیشان بار مضاعفی را برای تامین نیازهای عاطفی، اقتصادی و مسایل اعضای خانواده بر دوش می‌کشند و اینجاست که در برآورده کردن آرزوی این شیرزنان، رسالت دولت و مسوولان در حمایت از این قشر را می طلبد.

داستان زندگی آنها چکیده‌ای از رنج در کنار تلاش برای زیستن است که در تاریکی و ظلمت چرخ گردون و در روزمرگی آدم‌هایی که بی تفاوت از کنارشان می گذرند، پنهان شده است.

جنس تلاش برای زندگی آنها متفاوت تر از دیگران است و آنها زمان را در بین ترک های دست هایشان پنهان کرده اند و زندگی را با کار و سخت آغاز می کنند.

تلاش برای گریز از تله فقر

مجبور است برای اینکه خرج ۲ فرزند سه و ۶ ساله‌اش را تامین کند تا دیرهنگام فعالیت‌های کاری خود را ادامه دهد اما خودش از اینکه مجبور شده تحت هر شرایطی کار کند چندان راضی نبود، از غصه‌هایش می‌گوید و اینکه برای درآوردن نان حلال چه مرارت‌هایی کشیده، از اذیت و آزارهای اجتماعی می‌گوید و اینکه کسی در طوفان فشارهای اجتماعی حامی‌اش نبوده، نگاه سنگین جامعه را آن‌چنان بر خود سخت و ناگوار می‌داند که زندگی را به کامش تلخ کرده است.

زهرا وقتی‌ که خود را در نقش سرپرست خانوار سه نفره‌اش یافت ۲۸ سال بیشتر نداشت با ۲ بچه قدونیم‌قد؛ همسرش ۲ سال پیش به دلیل اعتیاد خانه را ترک کرده بود و از همان ابتدا زهرا با ۲ فرزند کوچکش برای تأمین مخارجش مجبور بود با هر سختی که شده آستین همت را بالا زده و برای خود کسب‌وکاری دست‌ و پا کند.

وضع مالی خانواده پدری خود و همسرش نیز آن‌چنان تعریفی نداشت که بتواند روی حمایت‌های آن‌ها حساب باز کند برای همین خود مشغول به کار شد از سبزی پاک کردن تا نظافت منزل اما فقط کار شبانه روزی پاسخ خانواده را نمی داد باید کسی همراهش باشد تا اندکی از بار زندگی بر دوشش کاسته شود.

تدبیری باید اندیشید کار کردن برای دیگران و در آخر هم نارضایتی طرفین بیش از پیش وی را خسته و دلسرد کرده است، اما با وعده پرداخت تسهیلات اشتغال شاید درد وی و همنوعان درمان شود.

این سرپرست خانوار که در یکی از شهرستان های خراسان شمالی ساکن است از اقدام برای دریافت تسهیلات اشتغال در نهاد حمایتی کمیته امداد می گوید، حال خرسند است چرا که با دریافت این تسهیلات زندگی وی دگرگون شده و اکنون با برپا کردن دار قالی و بافتن فرش در منزل هم نان آور خانه و هم مادری دلسوز برای فرزندان است.

این تنها بخشی از زندگی سرپرستان خانوار در این دیار است که علاوه بر دسته و پنجه نرم کردن با مشکلات زندگی از تسهیلات نیز بهره مند شده اند.

کمکی از جنس بخشش

فارغ از اینکه مشکلات زنان سرپرست خانواده در خراسان شمالی قابل درک و لمس است و این شیرزنان همواره برای آبرو معاش خانواده تلاش می کنند این نهادهای حمایتی هستند که در این زمینه نقش آفرینی می کنند و با ارایه تسهیلات همدرد بسیاری از این خانواده ها می شوند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی در رابطه با کمک های حمایتی این نهاد می گوید: پارسال ۴۵۸ میلیارد تومان وام اشتغالزایی در راستای خودکفایی به مددجویان زیر پوشش استان پرداخت شد و این میزان تسهیلات برای ۶ هزار و ۴۵۲ فرصت شغلی در راستای خودکفایی مددجویان بوده است.

مجید الهی راد می افزاید: از این تعداد؛ چهار هزار و ۱۸۵ فرصت شغلی از محل تسهیلات تبصره ۱۶، یکهزار و ۴۹۲ فرصت شغلی از طریق هم افزایی با بانک های عامل و صندوق امداد ولایت، ۳۰۱ فرصت شغلی از طریق معرفی به مراکز کاریابی، ۹۶ فرصت شغلی از طریق پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و مابقی نیز طرح های توسعه ای اشتغال است.

تسهیلات تبصره ۱۶ مربوط به اشتغال، مسکن، فرزندآوری، درمان بیماران صعب العلاج و همچنین حمایت از خود اشتغالی افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی است و دولت تقویت ارکان اصلی خانواده را با پرداخت این نوع از تسهیلات در دستور کار خود قرار داده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان شمالی بیان می کند: در مجموع پارسال برای مددجویان زیر پوشش این نهاد حمایتی ۹ هزار و ۴۳ فرصت شغلی هدفگذاری شده بود که تا پایان سال ۶ هزار و ۴۵۲ فرصت شغلی ایجاد شد.

الهی راد با بیان اینکه سقف تسهیلات قابل پرداخت به هر طرح ۱۵۰ میلیون تومان است، می گوید: به طور میانگین برای هر طرح اشتغال ۷۵ میلیون تومان پرداخت شده است که بنابر نوع طرح این رقم متفاوت است و دامپروری و اصلاح نژاد دام، زنبورداری، نوغانداری، قالیبافی، خیاطی، گلخانه، مشاغل خرد خدماتی و خرید ادوات کشاورزی و تراکتور از جمله این طرح ها است.

وی تصریح می کند: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی برای مددجویان تحت پوشش از ۲ منبع قرض الحسنه امدادی با کارمزد چهار درصد (بازپرداخت هفت ساله) و قرض الحسنه صندوق امداد ولایت با کارمزد ۲ درصد(بازپرداخت پنج ساله) است.

استان خراسان شمالی با جمعیت یک میلیون نفری ۵۳ هزار و ۲۸۹ خانوار شامل ۱۰۶ هزار و ۲۶۲ مددجو زیر پوشش خدمات حمایتی کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند.

۵۰ درصد این مددجویان بانوان و مابقی را مردان تشکیل می دهند که ۶۶ درصد افراد زیر پوشش در مناطق روستایی و ۳۴ درصد هم در مناطق شهری استان ساکن هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha