فاکس نیوز به اتهام «ترویج دروغ‌ تقلب در انتخابات آمریکا» ۷۸۷میلیون دلار خسارت داد

تهران - ایرنا - اولین جلسه دادگاه شکایت غول تکنولوژی دومینیون از شبکه خبری فاکس نیوز به اتهام افترا زدن، با توافق دو طرف لغو شدوفاکس نیوز موافقت کرد که ۷۸۷میلیون ۵۰۰ هزار دلار یعنی معادل نیمی از خسارت مورد درخواست شرکت دومینیون را بپردازد تا به اتهام ترویج دروغ تقلب در انتخابات محاکمه نشود.

به گزارش رسانه ها، شرکت دومینیون که یکی از بزرگترین شرکت‌های تولیدکننده دستگاه‌های شمارش رای در آمریکاست قراربود دیروز شبکه خبری فاکس نیوز را به دلیل ادعاهای دروغش درباره تقلب انتخاباتی و نقش این شرکت در آن به دادگاه ببرد.

این شرکت خواستار پرداخت ۱.۶ میلیارد دلار غرامت از سوی شبکه خبری فاکس نیوز شده بود.

محافظه‌کاران و دوستان انتخاباتی دونالد ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ادعا کردند که شرکت دومینیون با هدف جلوگیری از انتخاب مجدد دونالد ترامپ به ریاست جمهوری دستگاه‌های شمارش رای خود را دستکاری کرده‌ است. ادعایی که دونالد ترامپ رییس جمهوری سابق آمریکا نیز بدون ارایه هیچ مدرکی به آن دامن زد.

شرکت دومینیون پیشتر در دادگاه و با حکم قاضی ثابت کرده بود که ادعاهای مطرح شده در شبکه خبری فاکس درباره دستکاری در آراء و وابستگی این شرکت به هوگو چاوز، رئیس جمهوری سابق ونزوئلا بی‌اساس است.

شرکت دومینیون می‌گوید توافق با فاکس برای بسته شدن پرونده شکایت به جز پرداخت غرامت مورد توافق شامل اذعان فاکس به دروغگویی و آسیب زدن به شرکت دومینیون نیز می‌شود.

جاستین نلسون، وکیل دومینیون در کنفرانسی خبری گفت: «حقیقت مهم است. دروغ گفتن تبعاتی دارد. بیش از دو سال پیش موجی از دروغ دومینیون و مقام‌های برگزاری انتخابات در سراسر آمریکا را گرفتار جهانی از تئوری‌های توطئه کرد که به شرکت دومینیون و به آمریکا صدمات زیادی وارد کرد.»

اولین جلسه محاکمه قرار بود روز دوشنبه برگزار شود اما در آخرین ساعات یکشنبه شب قاضی دادگاه بدون توضیحی برگزاری اولین جلسه را به روز سه‌شنبه موکول کرد. همان زمان رسانه‌های آمریکا از احتمال گفتگو برای مصالحه میان دو طرف گزارش دادند.

برای روزها و هفته‌ها بعد از این انتخابات - نوامبر ۲۰۲۰ -رئیس جمهوری سابق امریکا و یارانش حاضر به پذیرفتن شکست نبودند. از جمله در شبکه خبری فاکس برخی از «یاران ترامپ» در تلاش برای اثبات پیروزیش در انتخاابات ادعاهایی را علیه شرکت دومینیون مطرح کردند و در هم صدایی با دونالد ترامپ شرکت دومینیون را «طرح هوگو چاوز رییس جمهوری سابق ونزوئلا برای اخلال در دموکراسی آمریکا» خواندند.

دومینیون می‌گوید فاکس نیوز درجریان انتخابات سال ۲۰۲۰مهمانانی را جلوی دوربین اورده است که با طرح ادعاهایی این چنینی، بی محابا واقعیت را زیرپا گذاشته‌اند. این شرکت می گوید متن پیام‌ها و ای‌میل‌های داخلی تهیه کنندگان و ستاره‌های فاکس نیوز تا مدیران اجرایی ارشدش نشان می‌دهد که همه می‌دانستند ادعاهای مربوط به پیروزی ترامپ دروغ است ولی علیرغم این باور به دعوت از میهمانان جنجالی و اظهارات مشابه ادامه دادند چرا که نگران کاهش تعداد تماشاچیان خود بودند.

به نظر می رسد این مواضع مکتوب و غیرقابل انکار و از جمله اطلاع شخص روپرت مرداک، مالک اصلی شرکت فاکس از غیرواقعی بودن ادعاها کار این شرکت را برای دفاع از خود در برابر اتهامات دومینیون سخت کرده بود.

فاکس نیوز پیش از این با این استدلال پیش رفته بود که وقتی ادعای تقلب انتخاباتی و نقش شرکت دومینیون در آن از سوی رییس جمهوری (دونالد ترامپ) مطرح شود، موضوع دارای ارزش خبری می شود و رسانه با حقوق تضمین شده‌اش می‌تواند این ادعاها را منتشر کند.

فاکس از طرف دیگر خسارت ادعا شده از سوی دومینیون را زیر سئوال برده بود و گفته بود این رقم منطقی نیست.

با ختم این پرونده روپرت مرداک مدیر فاکس از دردسر شهادت در دادگاه راحت شد.

باوجود هزینه هنگفتی که حالا با این مصالحه فاکس نیوز باید به دومینیون پرداخت کند، برخی از حقوقدانان معتقدند این مصالحه در مجموع عاقبتی خوش برای این شبکه خبری بوده است.

روی گاترمن، استاد دانشگاه سیراکیوز و محقق متمرکز بر متمم اول قانون اساسی آمریکا (آزادی بیان) گفته است که فاکس می ‌توانست بیشتر از پیش به دلیل پوشش انتخاباتی و بعد از انتخاباتش و آنچه در این شبکه گذشته زیر ذره‌بین برود.»

به گفته این استاد دانشگاه شش هفته محاکمه، تمام کسانی را که در این ماجرا دست داشتند به دردسری بزرگ می‌انداخت واحتمالا مایه شرمساری فاکس می‌شد. ولی حکم علیه فاکس در پایان دادگاه هم می‌توانست هزینه بسیار بیشتری علیه این شبکه آوار کند وهم تبعات گسترده‌ای در خصوص حد و مرز سوءنیت در برنامه‌های خبری و آزادی رسانه‌ها داشته باشد.»

فاکس کماکان به یک پرونده مشابه دیگر از سوی یک شرکت تکنولوژی شمارش آراء به نام اسمارت‌ماتیک روبروست که خواستار ۲.۷ میلیارد دلار غرامت شده است.

دومینیون در عین حال تلویحا گفته است که ممکن است از کسان دیگری نیز شکایت کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha