معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان روز چهارشنبه با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا گفت: عملیات برداشت محصولات کشاورزی در سطح ۷۱۴هزار و ۳۹۲ هکتار ، ابتدا از مناطق جنوبی هندیجان، ماهشهر، شادگان و مناطق گرمسیری بهبهان، رامهرمز و کارون شروع شده و در روزهای آینده به مناطق غربی و مرکزی استان نیز کشیده خواهد شد.
تورج نوروزی پیشبینی کرد تا پایان دوره برداشت محصولات کشاورزی خوزستان که تا دهه نخست تیرماه طول خوان کشید حدود هفت میلیون تُن محصولات زراعی شامل گندم ، جو ، دانه روغنی کلزا ، چغندر قند ، ذرت دانهای و علوفهای ، سبزی، محصولات صیفی و جالیزی برداشت و به بازارهای داخلی کشور عرضه شود.
وی برآورد کرد حدود ۱.۵میلیون تُن گندم از سطح ۴۲۱هزار هکتار گندم آبی و ۱۷۲هزار هکتار گندم دیم به قیمت تضمینی خریداری و حدود ۴۵هزار تُن دانه روغنی کلزا نیز تحویل کارخانههای روغنکشی شود.
برداشت چغندر قند نیز حدود ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تُن برآورد شده است.
تامین سوخت کمباین ها و ادوات کشاورزی
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه خوزستان(اهواز) گفت: تمهیدات لازم و هماهنگی با سازمان جهادکشاورزی استان برای تامین و توزیع سوخت ادوات کشاورزی انجام و طبق برنامه سهمیه مورد نیاز تامین شده است.
عبدالکریم محمدی سوخت مورد نیاز برای ادوات برداشت محصولات کشاورزی را ۷۴میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر بیان کرد و افزود: فرآیند توزیع سوخت مورد نیاز کشاورزان شروع شده و تا پایان دوره عملیات برداشت توزیع سوخت ادامه خواهد داشت.
وی گفت: حدود سه هزارو ۷۰۰دستگاه کمباین بومی و مهاجر برای برداشت محصولات کشاورزی( گندم و کلزا) در خوزستان فعال خواهند بود.
محمدی افزود: حتی درصورت نیاز به افزایش سهمیه سوخت، نسبت به افزایش تخصیص سوخت ادوات کشاورزی به خصوص کمباینها و دروگرها اقدام خواهد شد.
مدیر شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی منطقه خوزستان (اهواز) سهمیه سوخت بخش کشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری را ۲۳۵ میلیون لیتر بیان کرد و افزود: با پیگیری های مستمر با شرکت ملی پخش فراورده های نفتی ایران، سهمیه سوخت بخش کشاورزی خوزستان با ۲۵ میلیون لیتر افزایش به ۲۶۰میلیون لیتر در سال رسیده است.
بکارگیری یک هزار نفر برای خرید گندم در مراکز تعاون روستایی خوزستان
مدیر تعاون روستایی خوزستان گفت: برای خرید تضمینی گندم در مراکز خدمات تعاون روستایی یک هزار نفر فعالیت خواهند کرد تا بتوانند در یک فرآیند ۲۰ روزه که اوج تراکم خرید گندم و کلزا در خوزستان است، کار را طبق برنامه پیش ببرند.
جمیل زرگانی افزود: مجموعه تعاون روستایی به عنوان مباشر اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان وابسته به شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران ۶۳ مرکز خرید گندم و کلزا را تجهیز کرده است.
بانک کشاورزی عاملیت پرداخت خرید تضمینی گندم و کلزا
مدیر بانک شعب بانک کشاورزی خوزستان از آمادهسازی زیرساخت های لازم این بانک برای پرداخت به موقع بهای گندم و دانه روغنی کلزا خبر داد.
جهانپور معماریان به ایرنا گفت: امسال نیز همچون سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ عاملیت پرداخت بهای گندم و کلزای کشاورزان خوزستانی به بانک کشاورزی واگذار شده و متعاقب آن برنامهریزی و هماهنگیهای لازم برای پرداخت نقدی بهای گندم انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه گندم کشاورزان به صورت تضمینی توسط دولت خریداری میشود گفت: منابع مالی خرید تضمینی گندم توسط شرکت مادر تخصصی دولتی ایران در اختیار بانک کشاورزی قرار میگیرد و این بانک طبق فهرست تایید شده اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان، اقدام به واریز بهای گندم به حساب بانکی کشاورزان گندمکار خواهد کرد.
معماریان مبلغ خرید تضمینی هرکیلوگرم گندم معمولی در سال زراعی جاری را ۱۳۰ هزار ریال اعلام کرد.
به گزارش ایرنا خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات کشاورزی، باغی، دامی، شیلات و عسل معادل ۱۴ درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور در جایگاه نخست قرار دارد.
خشکسالی و تنش آبی شدید در ۲ سال اخیر، میزان تولیدات بخش کشاورزی خوزستان را حدود ۲۵ درصد کاهش داده است ولی امید است امسال با توجه به بارندگیهای به موقع و مناسب، تولیدات بخش کشاورزی استان به شرایط قبل از دوره خشکسالی برسد.
استان خوزستان یک میلیون و۲۵۰هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.
نظر شما