۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۱۴
کد خبر: 85090721
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چشمه های آب گرم ظرفیت مغفول درآمدزایی در گچساران

۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۹:۱۴
کد خبر: 85090721
فرزانه شریفی
چشمه های آب گرم ظرفیت مغفول درآمدزایی در گچساران

یاسوج - ایرنا- چشمه های آب گرم واقع در روستای بی بی حکیمه یکی از ظرفیت مغفول درآمدزایی در شهرستان گچساران است که در صورت ایجاد زیرساخت های مورد نیاز می تواند تعدادی شغل مستقیم و غیرمستقیم از طریق جذب علاقه مندان به گردشگری سلامت را ایجاد کند.

به گزارش ایرنا،از آنجا که شهرستان گچساران ظرفیت های فراوان برای گردشگری نظیر سواحل سدها، رودخانه ها، جنگل و کوهستان های بکر، دشت های رویایی دارد شکوفایی این ظرفیت می تواند در واقع یک بسته کامل گردشگری برای پاسخگویی به نیاز مسافران با سلیقه های متفاوت را ایجاد کند.

آن طور که کارشناسان اعتقاد دارند چشمه های آب گرم به‌دلیل درصد بالای مواد حل شده معدنی در درمان امراض مختلفی نظیر بیماری‌های پوستی، دردهای عضلانی، تسکین اعصاب، تنظیم فشار خون و بهبود دردهای کلیه موثر هستند؛ ضمن آنکه این مساله جنبه تفریحی نیز دارد، به همین دلیل آبگرم ها در رونق صنعت گردشگری سلامت بسیار حائز اهمیت هستند و به افزایش گردشگر و رونق اقتصادی این مناطق نیز کمک می‌کنند.

تأسیسات آب‌درمانی کلیبر که در تیر ماه ۱۳۹۲ راه اندازی شد یکی از بزرگ‌ترین مجتمع های آب درمانی ایران است که در زمینی به وسعت ۱۳ هزار متر مربع در فاز نخست احداث شده که شامل استخرهای سرپوشیده با سقف متحرک زنانه، مردانه، سونا و جکوزی، مجموعه رستوران، بوفه، کافی شاپ، سالن‌های ورزشی، بدنسازی، فضای بازی کودکان، رختکن‌های مجهز، پارکینگ و نمازخانه به علاوه واحدهای تجاری است.

آب گرم منطقه بی بی حکیمه

چشمه آب گرم بی‌بی حکیمه تنها آب گرم استان کهگیلویه و بویراحمد در ۸۰ کیلومتری جنوب غربی شهر دوگنبدان و جنوب غربی ایستگاه نفتی بی‌بی حکیمه(س) واقع شده است، این چشمه ها از شکاف سنگ‌های آهکی مارنی متعلق به دوران سوم زمین شناسی بیرون می‌آید و آب آن در ردیف آب‌های کلرور سدیم و سولفات کلسیم است که مقدار زیادی گاز سولفور دارد.

این منابع آبی از ۲ چِشمه تشکیل می‌شود که به نام‌های بی‌بی حکیمه یک و بی‌بی حکیمه دو شناخته می‌شوند که هر دو چِشمِه در ارتفاع ۳۰۰ متری از سطح آب‌های آزاد قرار دارند و دمای آب یکی ۳۳ و دیگری۳۵ درجه سانتیگراد است.

در بخش بالای ساختمان امام رضا(ع)، جاده‌ای سنگلاخی به سمت بالا امتداد می‌یابد و به فاصله قریب ۲۰۰ متری منابع فلزی ذخیره آب در آن جاده و در دامنه کوه‌ چِشمِه‌ آب گرمی، سرشار از گوگرد و مواد آلی که دارای خواص درمانی در تسکین و بهبود بیماری‌های پوستی، اعصاب، روماتیسم، دردهای مفصلی و رفع خستگی جسم است سرازیر شده است.

اتاق‌هایی در سال‌های دور توسط اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان گچساران جهت استحمام با این آب ها احداث شده اما این ظرفیت مهم درآمدزایی، بدون استفاده باقی مانده است.

جاذبه ای که کمتر به آن پرداخته شده و شاید عدم معرفی مناسب، نبودن زیرساخت های گردشگری از قبیل؛ راهسازی مناسب، راه های دسترسی، محل اسکان و سایر خدمات موجب شده تا این ظرفیت مهم مغفول بماند.

این در حالی است که در صورت توجه به این حوزه و استفاده از ظرفیت جاذبه های طبیعی، آب گرم ها می توانند زمینه جذب گردشگری در روستاها را فراهم آورده که در آن صورت علاوه بر ایجاد اقتصاد پایدار روستایی، شرایط اقتصادی منطقه نیز بهبود می یابد.

به نظر می رسد با توجه به اینکه چشمه های آبگرم مذکور در روستای زیارتی بی بی حکیمه (س) و در نزدیکی بارگاه خواهر امام رضا (ع) قرار گرفته که سالیانه میزبان هزاران گردشگر است می تواند با ایجاد زیرساخت هایی مانند سرویس بهداشتی، سیستم سرمایشی و گرمایشی، دوش و سیستم تهویه هوا ضمن ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم به رونق گردشگری سلامت در این منطقه کمک کند.

چشمه های آب گرم ظرفیت مغفول درآمدزایی در گچساران

بارگاه نورانی حضرت بی بی حکیمه (س)

آستانه نورانی حضرت بی بی حکیمه (س) دختر باب‌الحوائج امام موسی کاظم(ع) و خواهر پیشوای هشتم شیعیان، امام رضا(ع)از سده‌های پیشین تاکنون کانون معرفت زائرانی از سراسر کشور، کشورهای حوزه خلیج فارس و شیعه نشین از جمله کویت، قطر، بحرین، امارات و دیگر کشورهای عربی از قبیل لبنان، عراق، سوریه و عربستان است.

بارگاه نورانی حضرت بی‌بی حکیمه(س) در حد فاصل بندر گناوه و شهر دوگنبدان، در فضایی تقریباً دایره شکل، بنا شده است،این آستانه در دل غاری کوهستانی و منطقه ای سختگذر، میعادگاه دلدادگانی است که در عمق دریای معرفت، غرق شناخت و اندیشه می‌شوند.

شکل این مکان مقدس با حفظ نمای طبیعی آن سنگ تراشی شده و با علم معماری نوین، مستحکم و زبره کاری سیمانی شده است،در جوار این مکان روحانی آرامگاه دیگری قرار گرفته است که بر اساس روایات معتبر محلی متعلق به بی‌بی گل‌خاتون(س) کنیز با وفا و نجیب بی‌بی حکیمه(س) می‌باشد.

صحن این آرامگاه از کف تا سقف، ارتفاعی بیش از ده مترو مساحت صحن حرم بالغ بر ۴۲۰ متر مربع می‌باشد. از دهانه غار (ورودی آرامگاه) تا کف حرم تعداد ۱۴ پله در قسمت ورودی زنانه و ۱۳ پله در قسمت ورودی مردانه بکار رفته است و دیوار شیشه‌ای جایگاه زوار مردانه و زنانه را حائل شده است.

چشمه های آب گرم ظرفیت مغفول درآمدزایی در گچساران

در سمت شمال غربی ضریح، درب کوچکی معروف به «باب المراد» وجود دارد که به استناد روایات متعدد، ورودی غاری بوده که بی‌بی حکیمه(س) با همراهی کنیز وفادار خود از دست دشمنان ظالمش در آن پناه گرفته است.

برای زیارت این آستانه متبرکه باید از میدان سرباز شهر دوگنبدان راهی شد و زائران پس از عبور از روستاهای آب‌شیرین، کمبل، بابا کلان به این مکان مقدس می رسند.

بارگاه نورانی امامزاده حضرت بی‌بی حکیمه(س) یکی از زیارتگاه‌های معروف جنوب کشور در حدود یک کیلومتری سمت شرقی روستای بی‌بی حکیمه(س) واقع در دهستانی به همین نام از توابع شهرستان گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.

این مکان مقدس در دامان کوه زرد (زردکوه) و تنگه بزرگ و طولانی در فاصله هشتاد کیلومتری جنوب غربی دوگنبدان (مرکز شهرستان گچساران) قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha