۵ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۴:۱۲
کد خبرنگار: 5353
کد خبر: 85092111
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مسکو: دستیابی به سندی جایگزین معاهده «استارت» به دلیل رویکرد غرب غیرممکن است

تهران- ایرنا- مقام ارشد وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه مسکو تثبیت روابط بین قدرت‌های هسته‌ای را ضروری دانسته و از آن حمایت می‌کند، گفت در شرایط حاضر و به دلیل رویکرد نامناسب غرب، رسیدن به یک سند جدید به عنوان جایگزین معاهده «استارت جدید» غیرممکن خواهد بود.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، ولادیمیر یرماکوف مدیر بخش عدم اشاعه هسته‌ای و کنترل تسلیحات در وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری تاس گفت: در حال حاضر ایجاد یک سند جدید به عنوان جایگزین معاهده «استارت جدید» با توجه به شرایط کلی ژئوپولیتیک غیرممکن است.

وی پرسش درباره امکان شکل‌گیری معاهده‌ای جدید به جای استارت جدید که در آن زرادخانه‌های هسته‌ای فرانسه و انگلیس نیز مد نظر قرار گیرد، را اینگونه پاسخ داد: در وضعیت کنونی چنین چشم‌ اندازی وجود ندارد.

یرماکوف با تاکید بر تفکیک ناپذیر بودن موضوع کنترل تسلیحات از وضعیت کلی ژئوپلیتیکی و راهبردهای نظامی، خاطر نشان کرد: هر گام جدیدی در این خصوص همواره با فرآیندهای سیاسی سازنده در روابط طرف‌های مرتبط همراه است.

این دیپلمات روس، کمترین شرط لازم برای حصول نتیجه در این زمینه را وجود اراده سیاسی و درک متقابل طرف‌ها از نیاز به برقراری گفت‌وگو دانست و تصریح کرد نه تنها چنین رویکردی از سمت غرب مشاهده نمی‌شود، تاکنون همه چیز در جهت مخالف بوده است.

به گفته وی، آمریکا و متحدانش یک جنگ ترکیبی علیه روسیه راه انداخته‌اند که در آن تلاش می‌کنند تا با وارد کردن «آسیب راهبردی» در حوزه نظامی و اعمال فشار از طریق تحریم‌ها، این کشور را در موضع ضعف قرار دهند.

این مقام روس ادامه داد: غربی‌ها بر این باورند «یک روسیه ضعیف» دربرابر خواسته‌های آن‌ها تسلیم خواهد شد، اما تاریخ بارها ثابت کرده که چنین رویکردی در برابر مسکو کاملا بیهوده است.

در فوریه ۲۰۲۳، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه اعلام کرد که این کشور مشارکت خود در معاهده کاهش تسلیحات استراتژیک جدید (استارت جدید) را به حالت تعلیق در آورده، اما از آن خارج نمی شود.

پوتین تاکید کرد مسکو پیش از بازگشت به مذاکرات برای تمدید این معاهده باید از چگونگی توجه آن به زرادخانه‌های هسته‌ای دیگر اعضای ائتلاف ناتو از جمله فرانسه و انگلیس، اطلاع پیدا کند.

مدیر بخش عدم اشاعه هسته‌ای و کنترل تسلیحات در وزارت خارجه روسیه در ادامه تاکید کرد که مسکو تثبیت روابط بین قدرت‌های هسته ای را ضروری دانسته و معاهدات امنیتی جدید احتمالی با غرب در آینده را رد نمی‌کند.

وی تصریح کرد: این [زیر ساخت‌های امنیتی بین‌المللی ] تنها در صورتی می‌تواند اجرا شود که بر پایه درک متقابل طرف‌ها از منافع اساسی یکدیگر باشد.

یرماکوف ادامه داد: اگر آمریکا و متحدانش برای چنین اقدامی آماده بودند، فرصت‌هایی برای ترتیبات جدید و قابل اجرا با این کشورها در زمینه‌های ثبات استراتژیک و کنترل تسلیحات ایجاد می‌شد.

این دیپلمات روس در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به خروج آمریکا از معاهده نیروهای هسته‌ای میان‌برد (INF) گفت که ممکن است مسکو نیز به دلیل اقدامات اخیر واشنگتن از جمله استقرار موشک‌های ساخت آمریکا در منطقه آسیا اقیانوسیه، از این معاهده خارج شود.

در مرداد ۱۳۹۸، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور وقت آمریکا، معاهده نیروهای هسته‌ای میان‌برد (INF) را لغو کرد و مسکو را متهم کرد که قبل‌تر آن‌ها بودند که از طریق توسعه موشک های کروز جدید خود با برد ۳۱۰ تا ۳۴۲۰ مایلی که برای خشکی ممنوع شده بود، از این توافق سرپیچی کردند

یرماکوف همچنین در پاسخ به پرسشی درباره نوع واکنش روسیه به تهاجم به خاک این کشور و اینکه از چه تسلیحاتی استفاده خواهد شد، گفت: روسیه این حق را برای خود محفوظ می‌دارد که در صورت «حمله قریب الوقوع» علیه این کشور با تمام ابزارهای موجود، امنیت ملی خود را تامین کند.

وی با تاکید بر لزوم پیروی از دکترین نظامی روسیه درصورت تهاجم به این کشور افزود: در هنگام حل و فصل درگیری‌های بین دولتی، روسیه مانند گذشته در ابتدا به دنبال راه حل صلح آمیز از طریق مذاکره و دیپلماسی خواهد بود؛ درصورت ناکارآمدی ابزارهای غیرنظامی و غیر قابل اجتناب بودن تهاجم به خاک کشور، ما حق خود برای تامین امنیت ملی روسیه با تمام ابزارهای موجود را محفوظ می‌دانیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha