به گزارش ایرنا، در تاریخچه فرودگاه بین المللی پیام وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات واقع در جنوب غربی کلانشهر کرج آمده است که این فرودگاه سال ۱۳۷۱ تاسیس شد و شروع فعالیت های رسمی آن از سال ۱۳۹۶ بوده است .
فعالیت آغازین این فرودگاه با آموزش خلبانی هواپیماهای سبک و حمل بار پست هوایی بود که بخشی از صادرات و واردات کشور از طریق این مجموعه انجام می گیرد هر چند که در طول فعالیت خود بارها با فراز و نشیب هایی مانند عدم تخصیص سوخت یارانه ای مواجه شده است .
شکل گیری منطقه ویژه اقتصادی پیام
اواخر دهه ۸۰ فصل جدیدی از تحول و توسعه با شکل گیری منطقه ویژه اقتصادی در پیام شکل گرفت. اختصاص زمین های اطراف فرودگاه به منطقه ویژه اقتصادی پیام ظرفیتی بی بدیل برای بهره گیری از توان فرودگاهی و توسعه اقتصادی استان البرز به وجود آورد.
همزمان با گسترش منطقه اقتصادی پیام ، تکاپو برای توسعه فرودگاه بین المللی پیام از باربری یا کارگو به مسافری نیز آغاز شد. سرانجام شهریورماه سال ۱۳۹۸ نخستین هواپیمای مسافری در استان البرز بر زمین نشست و امید به رشد و بالندگی منطقه را دوچندان کرد.
دولت سیزدهم و تقویت دانش بنیان ها
کارهای بر زمین مانده تا قبل از سال ۱۴۰۰ در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام فراوان بود و بخش عمده این کارها به دولت سیزدهم رسید. تحول در تولید منطقه ویژه اقتصادی پیام شهریورماه سال ۱۴۰۰ با روی کارآمدن دولت سیزدهم وارد مرحله جدیدی شد.
تقویت دانش بنیان ها در مجموعه خدمات فرودگاهی و منطقه ویژه اقتصادی پیام در کنار شکل گیری و توسعه فعالیت های گمرکی ، بانکی و ارزی موجب شد تا ۲ مجموعه فرودگاهی و اقتصادی پیام مورد توجه سرمایه گذاران قرار گیرد.
با اینکه تعداد واحدهای تولیدی منطقه ویژه اقتصادی پیام تا قبل از سال ۱۴۰۰ به حدود ۹۰ واحد تولیدی می رسید اما اکنون آمارها رشدی بیش از سه برابری را نشان می دهد. در این میان فعالیت شرکت های دانش بنیان به ویژه در زمینه لوازم و تجهیزات پزشکی و غذایی در این منطقه حکایت از تحولی شگرف در عرصه تولید و رقابت در بازارهای جهانی دارد.
ساخت تجهیزات پیشرفته پزشکی از جمله سونوگرافی در منطقه ویژه اقتصادی پیام بیانگر بالندگی و پرواز دانش بنیان ها در ارتفاع علم و دانش است که مصداقی عینی برای شعار «ما می توانیم » به شمار می آید.
با این اوصاف مجموعه خدمات هوایی و منطقه ویژه اقتصادی پیام دارای ساختاری نظام مند، مستقل و پرتحرک است؛ از همین رو سرمایه گذاران کمترین چالش را در دریافت مجوز فعالیت در عرصه تولید و خدمات را دارند.
حضور پرتعداد مسوولان کشوری در منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام برای بررسی نیازهای این منطقه و تسهیل در خدمات رسانی به سرمایه گذاران و مردم بیانگر آن است که دولت سیزدهم برای توسعه چنین فرصت هایی آستین بالا زده است .
ورود سرمایه گذاران جدید به پیام
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام از جذب ۶۳ شرکت جدید سرمایه گذاری طی سال گذشته در این منطقه خبر داد و گفت : اکنون شمار شرکت های تولیدی و دانش بنیان در منطقه ویژه اقتصادی پیام به ۳۰۰ واحد رسیده است .
به گفته اکبر قنبر پور، ۵۳ درصد این شرکت ها در حوزه آی سی تی و الکترونیک فعالیت دارند که تلاش ها بر این است تا پایان دولت سیزدهم میزان مشارکت شرکت های حوزه آی سی تی و الکترونیک در منطقه ویژه پیام به ۷۳ درصد برسد.
وی ادامه داد: اکنون راه اندازی گمرک ویژه آی سی تی به عنوان یک برنامه تکلیفی در منطقه ویژه اقتصادی پیام دنبال می شود و شهریور ماه امسال محقق خواهد شد.
ایجاد قطب دیتا سنتر کشور در پیام
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام بیان کرد: ایجاد قطب دیتا سنتر (مرکز داده پردازی) کشور به عنوان یک برنامه اصلی در این منطقه دنبال می شود و زیر ساخت های آن برای استقرار شرکت های حوزه آی سی تی و الکترونیک در حال تکمیل است.
قنبرپور اظهار کرد: تاکنون ۹ مجموعه خصوصی دیتا سنتر در منطقه ویژه پیام راه اندازی شده است ضمن آنکه تولید محصولات عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات روز به روز در حال افزایش است.
وی به برخی محصولات تولیدی حوزه ارتباطات منطقه ویژه اقتصادی پیام اشاره کرد و افزود: در زمان حاضر سالانه ۵۰۰ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه در این منطقه تولید می شود که امسال این ظرفیت به یک میلیون دستگاه خواهد رسید.
اجاره ۲۵ ساله زمین در منطقه ویژه اقتصادی پیام
قنبرپور با اشاره به مساحت سه هزار و ۶۰۰ هکتاری منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام، گفت : تلاش ها براین است تا شرکت های حوزه آی سی تی با هدف توسعه طرح ارتباطات در این منطقه مستقر شود ضمن آنکه زمین مناسب با اجاره ۲۵ ساله در اختیار این شرکت ها قرار می گیرد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام بیان کرد: اجاره این زمین ها تا چهار سال اول فعالیت شرکت ها ثابت و پس از آن سالانه ۱۵ درصد افزایش می یابد.
ارائه تمام خدمات اداری به سرمایه گذاران
قنبرپور با بیان اینکه صدور مجوزهای تاسیس، راه اندازی و ساخت شرکت ها در داخل منطقه ویژه اقتصادی انجام می شود، گفت : این امر موجب شده تا بستر جذب سریع سرمایه گذاران با شتاب انجام شود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و فرودگاه بین المللی پیام گفت: اکنون ۲ گمرک تخصصی حوزه منطقه ویژه و استان البرز در این منطقه فعالیت دارند که بیانگر اهمیت فعالیت های منطقه ویژه اقتصادی پیام است.
وی به فعالیت های فرودگاهی منطقه ویژه و فرودگاه بین المللی پیام اشاره کرد و افزود: اکنون ۷۰ درصد فعالیت های فرودگاه پیام به آموزش خلبانی اختصاص یافته ضمن آنکه پروازهای باری و مسافری در حال انجام است.
تسهیل در جذب سرمایه گذاران
منطقه ویژه اقتصادی پیام با اتخاذ ساز و کار مناسب گام موثری در جذب آسان سرمایه گذاران به وجود آورده و اکنون تمام شرکت های تولیدی مستقر در این مجموعه به صورت دانش بنیان فعالیت می کنند.
طبق پیش بینی ها ، تعداد شرکت های دانش بنیان و تولیدی این مجموعه تا پایان دولت سیزدهم به بیش از ۲ برابر ظرفیت موجود خواهد رسید.
اکنون بخشی از تولیدات غذایی و تجهیزات پزشکی منطقه ویژه اقتصادی پیام به خارج از کشور صادر می شود.
نظر شما