به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی ارتش پاکستان، در جریان اولین سفر رسمی ژنرال «سید عاصم منیر» فرمانده ارتش این کشور به چین، رهبران نظامی دو کشور دیدار و پیرامون گسترش همکاریهای دوجانبه و تحولات منطقه گفتوگو کردند.
اسلامآباد و پکن شرکای قدیمی و دوستان راهبردی یکدیگر محسوب میشوند که طی دهههای اخیر همکاریهای دوجانبه در حوزههای اقتصادی، سیاسی، امنیتی، نظامی و تعاملات منطقهای آنان رشد قابل توجهی داشته است. رهبران چین و پاکستان با چالش مشابه یعنی کارشکنی آمریکا در بحث روابط دوجانبه آنان و فشارهای نامحسوس یا علنی واشنگتن بر اسلامآباد برای اجتناب از توسعه روابط با پکن، مواجه هستند اما با این وجود دولتمردان پاکستانی همواره تقویت روابط با کشور همسایه خود چین را در دستورکار قرار داده و همچنین نگران تشدید جنگ سرد بیان چین و آمریکا و تبعات آن بر منطقه و روابط دوجانبه با پکن هستند.
پاکستان از حامیان دیلماسی چین برای تقویت ارتباطات منطقهای و اقتصادی به صورت دوجانبه و چندجانبه است. اسلامآباد همچنین دیپلماسی پکن برای کمک به تنش زدایی در خاورمیانه را ستوده و نقش چینیها برای تسهیل احیای روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان را نیز الگویی برای حل صلح آمیز منازعات منطقهای میدانند.
روابط عمومی ارتش پاکستان امروز با صدور بیانیهای اعلام کرد: فرمانده ارتش این کشور در جریان سفر ۴ روزه رسمی خود به پکن با همتای چینی دیدار و طرفین آخرین تحولات مرتبط با همکاریهای دوجانبه و تحولات منطقهای را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
برخی گزارشها در پاکستان از تلاش این کشور برای افزایش خریداری تجهیزات نظامی چین برای پیشبرد عملیاتهای ضدتروریسم در پاکستان از جمله خرید بالگردهای نظامی حکایت دارد با این حال مقامات نظامی پاکستان اظهار نظر رسمی در این خصوص نکردهاند.
در جریان دیدار فرماندهان ارتش پاکستان و چین طرفین بر عزم و اراده قوی یکدیگر برای تقویت مناسبات دوجانبه در حوزههای نظامی و امنیتی تاکید کردند. آنان همچنین خواستار حفظ صلح و ثبات منطقهای شدند.
ژنرال عاصم منیر از آخرین دستاوردهای نیروهای مسلح چین در حوزههای مختلف بازدید کرد و در جریان استاندارهای بالای چین در بخش آموزشی و حرفهای قرار گرفت.
تلویزیون ملی پاکستان گزارش داد که فرمانده ارتش این کشور قرار است در طول سفر به پکن با برخی دیگر از رهبران بلندپایه سیاسی، نظامی و امنیتی چین دیدار کند.
اسلامآباد به رغم ملاحظات غرب به ویژه ایالات متحده طی سالهای اخیر اقدام به تقویت روابط دوجانبه با پکن کرده و طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین موسوم به "سیپک" یکی از مولفههای ارتباط قوی اقتصادی و امنیتی میان دو کشور است که همواره اعتراض آمریکاییها را درپی داشته است.
وزیر امور خارجه پاکستان خرداد سال گذشته طی سفر رسمی به چین با تاکید بر اهمیت راهبردی و اقتصادی مناسبات اسلامآباد با پکن، تاکید کرد: روابط ۲ کشور برای صلح منطقهای و ثبات بینالمللی ضروری است و پاکستان با مخالفان روابط با چین به شدت برخورد خواهد کرد.
این بازدید پس از حمله مرگبار به اساتید چینی در دانشگاه کراچی (فروردین ۱۴۰۱) که منجر به جان باختن ۳ تبعه چینی شد، انجام شد؛ حادثهای که بار دیگر اخطار پکن به اسلامآباد را درپی داشت و باعث شد تا دولتمردان پاکستانی برای افزایش ضریب امنیتی برای اتباع چینی به ویژه مهندسان و کارشناسان این کشور که در ارتباط با طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین CPEC در مناطق مختلف پاکستان از جمله ایالت بلوچستان مستقر هستند، دست به کار شوند.
نظر شما