محسن حیدری روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: استان کرمان با اختلاف بیش از ۳۳میلیمتری در جایگاه دوم کم بارشترینها قرار دارد این در حالیست که میزان بارش سیستان و بلوچستان در دوره بلند مدت مشابه ۸۲ میلیمتر بوده که کاهش ۴۲ درصدی را نسبت به بلند مدت نشان میدهد.
وی بیان کرد: همچنان سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی است و جریانات بارشی کمبود بارش را در استان جبران نمیکند اما اثرات خشکسالی را قدری کاهش میدهد و پیشبینی های انجام شده نشان می دهد که بارش های تابستانه «مونسون» کمتر از حد معمول خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: تاثیرات خشکسالی در هر منطقه خاص و متفاوت شرایط اقلیمی آن منطقه بوده و مدت آشکار شدن آسیبهای آن نیز ممکن است در مناطق مختلف، تفاوت داشته باشد، اما آنچه مشهود هست آسیبهای جدی آن بر روند طبیعی فعالیتهای انسانی، حیات گیاهی و زندگی جانوری و همچنین تاثیر آن بر حوزه کشاورزی، صنعت، اقتصادی، اجتماعی و میزان آبهای سطحی و زیرزمینی است.
حیدری افزود: استان پهناور سیستان و بلوچستان بیش از ۲۰ سال است که درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و به دنبال آن گرفتار خشکسالی مزمن و کمبود شدید منابع آبی بوده و برخاستن ریزگردها و وزش بادهای شدید از پیامدهای تغییرات اقلیمی در این منطقه است.
نظر شما