به گزارش خبرنگار ایرنا، کاظم نظری عصر چهارشنبه در اختتامیه جشنواره نوجوان مازنی که در محمود آباد برگزار شد، افزود: برگزاری جشنواره «نوجوان مازنی» در مازندران تجربه موفق در بروز و نشان دادن استعدادهای هنرهای بومی به شمار می رود که باعث شناسایی استعدادهای خوب در این بخش شده است.
وی از سازمان ها و نهادهای استانی در هر منطقه خواست تا از این استعدادهای تازه متبلور شده استفاده کنند وآنها را مورد حمایت قرار دهند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ادامه این جشنواره گفت: گویش طبری یا مازندرانی بهشدت در خطر نابودی قرار دارد و این تهدیدی به این بخش از هویت جامعه به شمار می رود.
حسین جوادی افزود : برگزاری جشنواره نوجوان مازنی و آثاری که ارسال شد نشان داد فرزندان مازندرانی نسبت به زبان مادری خودشان تعصب دارند.
وی ادامه داد :۲ هزار و ۸۰۰ اثر از دانش آموزان این استان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد و مورد بررسی داوران قرار گرفت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت : اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری اداره کل آموزش و پرورش مازندران برگزاری این جشنواره را برای حفظ فرهنگ بومی و محلی استان کلید زد و دانش آموزان رده سنی ۹ تا ۱۵ ساله می توانستند آثار خود را ارسال کنند.
وی اعلام کرد: دانش آموزان می توانند در رشته های خاطره گویی، شعر، دکلمه، سرود گروهی، مجری گری، نقالی و قصه گویی آثار خود را به صورت فیلم ارسال کنند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با تاکید بر اینکه موضوعات انتخاب شده برای این جشنواه پیرامون محور مازندران است، ادامه داد : به همین منظور نوجوانان آثار خود را با رویکرد و نگاه به مسائل مازندران در موضوعات آداب و رسوم - رویدادهای تاریخی، مذهبی و فرهنگی - شهدا - مشاهیر ادبی، دینی، علمی، تاریخی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی و هر موضوعی که به معرفی استان مازندران منجر می شود تهیه و ارسال کردند.
وی اظهار داشت: علاقمندان به شرکت در این جشنواره فیلم آثار خود را در قالب لوح فشرده به دبیرخانه جشنواره واقع در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران ارسال کردند.
جوادی با تاکید بر اینکه آثار کیفی خوبی از سوی دانش آموزان مازندران به این جشنواره ارسال شد، گفت: در برهه زمانی که حتی میانسالان رغبتی به حرف زدن با گویش محلی ندارند ارائه از سوی این نوجوانان به این گویش جای خرسندی دارد.
وی گفت : در داوری آثار سعی شد تا از اساتید مازندران در هر یک از بخش ها دعوت و استفاده شد به طوریکه از اسحاقی استاد مسلم موسیقی مازندران، جواد آقاپور از نقالان مطرح استان و داوود فلاح از هنرمندان پیشکسوت برای این منظور دعوت شد و این اساتید آثار را مورد داوری و برررسی قرار دادند.
مراسم اختتامیه این جشنواره با حضور معاونان و مدیران کل وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی و آموزش و پرورش برگزارشد.
نظر شما