بهره‌مندی ۴۶۳ دانش‌بنیان در حوزه مالکیت فکری از حمایت صندوق نوآوری

تهران - ایرنا - مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تعریف ۱۴ خدمت در حوزه مالکیت فکری و پرداخت بلاعوض ۷۵ تا ۹۰ درصد هزینه‌های مربوطه به دانش بنیان‌ها گفت: در چهار سال گذشته ۴۶۳ شرکت دانش‌بنیان از حمایت ۷۸۰ میلیارد ریالی این صندوق در حوزه مالکیت فکری بهره‌مند شده‌اند.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، مرضیه شاوردی روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری در کارگاه آموزشی رویداد «شکوفا» افزود: صندوق نوآوری نهادی است که به موجب قانون شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی شده و در راستای کمک به آن‌ها برای تجاری‌سازی محصولات‌شان فعالیت می‌کند.

وی ماموریت اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی را تأمین مالی زیست‌بوم فناوری عنوان کرد و گفت: خدمات صندوق نوآوری در چهار دسته اصلی تسهیلات، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در طرح‌های دانش‌بنیان و خدمات بلاعوض توانمندسازی به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود.

شاوردی با بیان اینکه خدمات توانمندسازی صندوق در راستای تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان و کمک به حفاظت از اختراعات آن‌ها تعریف شده است، تصریح کرد:صندوق نوآوری به صورت بلاعوض بین ۷۰ تا ۹۰ درصد هزینه‌ها را برای آموزش و مشاوره، دریافت استانداردها، حفاظت از دارایی‌های فکری و حضور در نمایشگاه‌ها به شرکت‌های دانش‌بنیان اعطا می‌کند.

صدور ۱۰ هزار میلیارد تومان ضمانت نامه برای دانش بنیان ها با حمایت صندوق نوآوری
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی بیان کرد: در حوزه تسهیلات از آذر سال ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۱ بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان قرارداد منعقد شده و در حوزه ضمانت‌نامه نیز تاکنون ۴۷۶۲ فقره ضمانت‌نامه از سوی بانک‌های عامل کشور با ارزش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان، با معرفی صندوق نوآوری برای شرکت‌های دانش‌بنیان صادر شده است.

بهره‌مندی ۴۶۳ دانش‌بنیان از حمایت صندوق نوآوری طی چهار سال اخیر

ضریب نفوذ خدمات صندوق نوآوری از ۳۸ به ۶۲ درصد افزایش داشته
به گفته مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی، ضریب نفوذ خدمات این صندوق از ۳۸ درصد سال ۹۷ به بیش از ۶۲ درصد در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ رسیده است.

شاوردی ادامه داد: در حوزه سرمایه‌گذاری که صندوق آن را به روش غیرمستقیم پیگیری می‌کند، تاکنون بیش از ۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بر طرح‌های دانش‌بنیان اتفاق افتاده است.

وی خبر داد: در حوزه توانمندسازی نیز بیش از ۱۲۷ میلیارد تومان در ۴ سال گذشته برای بیش از ۲۶ هزار فقره درخواست شرکت‌های دانش بنیان پرداخت شده است.

۴۶۳ شرکت دانش بنیان از حمایت صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری بهره مند شدند
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری خدمات متنوعی ارائه می‌کند. در این حوزه ۱۴ خدمت تعریف شده است و ۷۵ تا ۹۰ درصد هزینه‌های شناسایی و ثبت دارایی‌های فکری به صورت بلاعوض به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت می‌شود.

شاوردی افزود:خدمات این حوزه در راستای مسائلی چون شناسایی دارایی‌های فکری، تحلیل پتنت، تدوین پیش‌نویس قرارداد، همکاری ثبت اختراع، ثبت علامت تجاری و طرح صنعتی در داخل و خارج از کشور است.

وی همچنین گفت: در کنار حمایت‌های مالی برنامه‌های ترویجی متنوعی را هم اجرا کردیم که مخاطب آن، هم شرکت‌های دانش بنیان و هم افراد حقیقی و شرکت‌های فناور هستند. تاکنون ۳۵ نشست آموزشی با عنوان شنبه‌های آی‌پی و ۱۹ وبینار آموزشی در حوزه کشاورزی و ۱۵ نشست مالکیت فکری برگزار شده است.

بهره‌مندی ۴۶۳ دانش‌بنیان از حمایت صندوق نوآوری طی چهار سال اخیر

به گفته وی، علاوه بر این دو نشست آشنایی با ثبت اختراع ارقام جدید و بذور در حوزه کشاورزی، دو همایش بین‌المللی روز جهانی مالکیت فکری و اولین رویداد شکوفا را طی سال‌های گذشته برگزار شده است و پنج نشست سیاستی در حوزه مالکیت فکری با همکاری بقیه نهادها نیز از برنامه‌های دیگری بوده که صندوق نوآوری برگزار کرده است. در این برنامه‌ها چالش‌های سیاستی و قانونی شرکت‌ها بررسی شده و پیشنهادهایی به نهادهای سیاستی مختلف ارائه شده است.

شاوردی ادامه داد: برگزاری پنج کمپ تسهیل آموزش مالکیت فکری و تجاری‌سازی، دوره آموزشی یک ساله پتنت که با همکاری مرکز مالکیت معنوی ایران و سازمان مالکیت فکری سوئیس برگزار شد و جامعه هدف آن فعالان مالکیت فکری بود که بتوانند متن اظهارنامه اختراعات را دقیق‌تر بنویسند و شانس ثبت اختراعات ایرانی را در سطح جهان افزایش دهند.

وی افزود: علاوه بر این، دوره آموزش بلندمدت مالکیت فکری برای شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک و متوسط را نیز برگزار کردیم که آن هم با همکاری مرکز مالکیت معنوی ایران و سازمان مالکیت فکری سوئیس برگزار شد.

مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی اظهار کرد: در چهار سال گذشته ۴۶۳ شرکت دانش‌بنیان توانستند از حمایت‌های صندوق نوآوری در حوزه مالکیت فکری بهره‌مند شوند و مبلغ این حمایت‌ها به هفت میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان رسیده است که در حوزه‌های مختلف به شرکت‌ها ارائه شده است.

وی افزود: دارایی‌های فکری ۲۰۰ شرکت دانش بنیان را نیز شناسایی کردیم. در این راستا طرحی به عنوان «گنجینه» طراحی کردیم که در قالب آن کارگزاران خبره مالکیت فکری در شرکت‌ها حضور پیدا می‌کنند و به آن‌ها کمک می‌کنند دارایی فکری خود را شناسایی کنند و بهترین روش برای حفاظت از آن‌ها را پی گیرند.

۳۴ ثبت اختراع در داخل کشور با حمایت صندوق نوآوری
شاوردی ادامه داد: ۳۴ ثبت اختراع در داخل کشور با حمایت صندوق نوآوری انجام شده است. همچنین ۵۹ تقاضانامه PCT نیز با حمایت‌های صندوق نوآوری ثبت شده است.

وی افزود:در خارج از کشور نیز تاکنون توانستیم یک ثبت اختراع را به ثمر برسانیم و ۱۴ اختراع نیز در حال ثبت در خارج از کشور داریم. از سوی دیگر ۱۲۴ نشان تجاری ثبت شده در داخل کشور و هشت نشان تجاری ثبت شده و ۱۰ نشان تجاری در حال ثبت در خارج از کشور داریم.

بهره‌مندی ۴۶۳ دانش‌بنیان از حمایت صندوق نوآوری طی چهار سال اخیر


مدیر توانمندسازی صندوق همچنین خبر داد که سه طرح صنعتی در داخل کشور و یک طرح صنعتی خارج از کشور با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی به ثبت رسیده است.
وی گفت: به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری، روز گذشته مسابقه مالکیت فکری را برگزار کردیم و امروز هم کارگاه آموزشی را خواهیم داشت. هفته آینده، ۱۱ اردیبهشت نیز رویداد «شکوفا» در صندوق نوآوری به صورت آنلاین و حضوری برگزار می‌شود.

۱۲ درصد مدیران عامل شرکت‌های دانش‌بنیان را زنان تشکیل می‌دهند
مدیر توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین با اشاره به برگزاری رویداد «شکوفا» به مناسبت روز جهانی مالکیت فکری خاطرنشان کرد: تمرکز شعار روز جهانی مالکیت فکری ۲۰۲۳ «زنان و مالکیت فکری» است.

شاوردی افزود: در ایران نیز آمارها نشان می‌دهد که امروز بیش از ۱۲ درصد مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان را زنان تشکیل می‌دهند که تعداد آنها به ۷۰۶ نفر می‌رسد. همچنین ۲۵۹۲ نفر از اعضای هیئت مدیره شرکت‌های دانش‌بنیان را زنان تشکیل می‌دهند و ۱۷ درصد سهام شرکت‌های دانش‌بنیان کشور نیز در اختیار خانم‌ها است.

وی تصریح کرد: سال گذشته هفت درصد تسهیلات صندوق نوآوری به خانم‌های فعال در حوزه فناوری پرداخت شده است. در خدمات توانمندسازی نیز ۱۴ درصد از حمایت‌های صندوق به زنان فعال حوزه فناوری اعطا شده است. این مقدار در حوزه صدور ضمانت‌نامه‌ها به هشت درصد می‌رسد و درصد خدمات صندوق با سهم ۱۲ درصدی زنان در مدیر عاملی شرکت‌های دانش‌بنیان تناسب دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha