محمدحسین قائمی چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مسابقات با حضور ۲۰۰ ورزشکار از استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، البرز، گیلان، مازندران و گلستان، از صبح امروز در پنج وزن در گود کشتی پهلوان یعقوبعلی شورورزی گرماب آغاز شد و امشب به پایان رسید.
وی ادامه داد: در وزن ۶۶ کیلوگرم مهدی قدیمی از اسفراین قهرمان شد و شهریار عطایی از سرخس و امیرحسین گرمابی از گرماب دوم و سوم شدند. در ۷۴ کیلوگرم نیز حسن موسی زاده از قوچان به مقام نخست دست یافت. سهراب رخشان از مانه و سملقان دوم شد و علی عباسی از اسفراین مقام سوم را کسب کرد.
رییس اداره ورزش و جوانان فیروزه اظهار داشت: در ۸۴ کیلوگرم علی شاهوردیان و محمد رزم آرا از گرماب مقام اول و دوم را کسب کردند و محمد ابراهیمی از چناران به مقام سوم دست یافت. در وزن ۹۶ کیلوگرم هم حامد میرزاپور از تربت جام قهرمان شد و مرتضی علیزاده و ایوب قلی پور از قوچان بر سکوی دوم و سوم قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در سنگین وزن هم سعید حسینی از تیم گرماب قهرمان شد. بهرام قادرآبادی از مشهد دوم شد و وحیدچوپانی از گرماب مقام سوم را از آن خود کرد.
قائمی ادامه داد: در مجموع تیمی نیز شهرداری گرماب اول شد. قوچان مقام دوم را کسب کرد و اسفراین به مقام سوم دست یافت.
چوخه واژه ای کردی و نام لباسی است که کشتی گیران این رشته به تن می کنند که از شنل کوتاهی که کشتی گیران آن را با شال سفید رنگ محکم می کنند تشکیل شده و از آنجا که این کشتی از قدیم بین عشایر کرد شمال خراسان مرسوم بوده به نام کشتی باچوخه معروف شده است.
مسابقه کشتی با چوخه در اصل رقابتی بدون مدت زمانی مشخص بودهاست و وقتی فردی در آن پیروز میدان اعلام میشده که بتواند سه بار تخت پشت یا شانههای حریفش را به زمین برساند. اما مسابقههای امروزی این رشته در وقت ۱۰ دقیقهای برگزار میشود که اگر در پایان پیروزی نداشته باشد، سرنوشت برنده به وقت اضافی پنج دقیقهای موکول خواهد شد.
کشتی گیران آستینها را تا آرنج بالا میزنند، کمربندی پارچهای به میان میبندند و چوخه را برای آنکه مانع فعالیت دست و پا نشود بر میگردانند و زیر کمربند محکم میکنند؛ شلوار را نیز تا زانو بالا میزنند و با پاهای برهنه زیر نظر داوران کشتی میگیرند.
گرماب در ۳۴ کیلومتری شمال غرب نیشابور و از توابع بخش طاغنکوه شهرستان فیروزه خراسان رضوی است.
نظر شما