حفاظت از رودخانه جاجرود به عنوان تامین کننده بخشی از آب تهران از اهمیت زیادی برخوردار است

تهران- ایرنا - استاندار تهران با تاکید بر اهمیت حفاظت از رودخانه جاجرود به عنوان تامین کننده بخشی از آب تهران گفت: منطقه پایین دست لتیان و حوضه آبریز سد ماملو به دلیل اثرات زیست محیطی فراوانی که بر آب شرب منطقه شرق تهران دارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، علیرضا فخاری روز پنجشنبه همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک با شعار"سرمایه گذاری در زمین، توسعه بازیافت و بهره وری سبز" در مراسم پاکسازی حاشیه رودخانه جاجرود از سد لتیان تا سد ماملو در چهار محور و ۶ مسیر اصلی افزود: هدف از برگزاری این برنامه پاکسازی منطقه از زباله است تا مردم بتوانند از آب بهتری برخوردار شوند.

وی با اشاره به اینکه پویش و پایش مردمی برای پاکسازی محیط زندگی و حاشیه رودخانه جاجرود از سد لتیان تا سد ماملو ابتکار عملی بود که محیط زیست استان تهران در دستور کار قرار داد، افزود: این اقدام تلاش زیبنده ای است که عموما با مسائل زیست محیطی در ارتباط است و زمینه برای استفاده بهتر از ظرفیت های طبیعی این منطقه را فراهم می کند.

فخاری اظهار داشت: امروز مردم زیادی آمده اند تا این نقطه از رودخانه جاجرود را از زباله هایی که شهروندانی دیگر به دلیل رعایت نکردن مسائل محیط زیستی و رها کردن زباله، آلوده کردند، پاکسازی کنند. امید است با این پویش مردمی، فرهنگ نظافت عمومی تقویت شود و مردم بتوانند از ظرفیت های طبیعی این منطقه استفاده بهینه داشته باشند.

استاندار تهران با بیان اینکه اگر همت عمومی و نظارت درست صورت گیرد قطعا به پاکسازی محیط کمک می کند، افزود: قطعا بخشی از این آلودگی که در منطقه مشاهده می شود ناشی از اقدامات انسانی است که نیاز به ابزار و لوازم خاصی برای پاکسازی دارد، اما بخشی از حاشیه رودخانه که در دسترس شهروندان قرار دارد در این مرحله پاکسازی خواهد شد.

فخاری در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر نقش موثر آموزش در ارتقای فرهنگ محیط زیستی شهروندان به ویژه کودکان گفت: باید به کودکانمان حفظ محیط زیست و پاکیزه نگاه داشتن آن را آموزش دهیم و طبیعی است اگر کودکان به درستی آموزش نبینند، این گونه رفتارها و ناملایمتی ها با طبیعت و محیط زیست، نسل به نسل منتقل می شود.

وی ادامه داد: امروز همت و اراده خود مردم بود که باعث شکل گیری این پویش و انجام این برنامه پاکسازی شد و ما هم تلاش کردیم به سهم خود در این برنامه حضور داشته باشیم تا به اتفاق هم فرهنگی را جاری کنیم که از دیرباز نزد ایرانیان بوده و با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما عجین است.

فخاری در خصوص وضعیت رودخانه های تهران عنوان کرد: ناهنجاری های زیادی دیده می شود و این ناشی از استفاده نکردن صحیح از محیط پیرامونی است. توصیه می شود شهروندانی که برای تفریح و تفرج به حاشیه رودخانه ها می آیند بعد از استفاده از طبیعت، زباله های خود را در محیط رها نکنند تا همواره این طبیعت برای همه قابل استفاده باشد.

علیرضا مزینانی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران نیز در حاشیه این برنامه با بیان اینکه رودخانه جاجرود یک رودخانه حفاظت شده و تامین کننده بخشی از آب شرب شهروندان تهرانی است، افزود: برنامه پاکسازی امروز به منظور جمع آوری و انتقال زباله های موجود در این منطقه با کمک خود مردم و گروه های خودجوش و علاقه مندان به طبیعت و محیط زیست در کنار دستگاه های متولی است تا بتوانیم بخشی از آلودگی های این منطقه را پاک کنیم.

وی با بیان اینکه متاسفانه گروهی از شهروندان بدون توجه به ملاحظات محیط زیستی زباله های خود را در محیط زیست رها می کنند، اظهار داشت: باید این موضوع را مدنظر قرار دهیم که طبیعت متعلق به همه ماست و همه در قبال آن مسئولیم و باید به گونه ای رفتار کنیم که این امانت را به خوبی و بهترین شکل به فرزندان و آیندگان خود منتقل کنیم.

مزینانی همچنین با قدردانی از شهروندان، علاقه مندان به طبیعت و دوستداران محیط زیست که با حضور گسترده خود در این برنامه، یک روز خاطره انگیز را برای محیط زیست و طبیعت استان رقم زدند، تصریح کرد: با توجه به اینکه چند پویش محیط زیستی دیگر در سال ۱۴۰۲ در زمینه های مختلف محیط زیستی پیش بینی شده است، انتظار می رود مردم و دستگاه های متولی مانند برنامه امروز حضوری پررنگ داشته باشند.

در این برنامه با عنوان پویش مردمی بی زباله از لتیان تا ماملو، که با حضور گسترده اقشار مختلف جامعه به ویژه کودکان، دانش آموزان و علاقمندان به طبیعت و محیط زیست برگزار شد بخش هایی از مسیر رودخانه جاجرود در چهار محور و ۶ مسیر اصلی شامل لواسان از پل لشکرک تا تپه سرک، پردیس خسروآباد و سعید آباد، جاده پارچین بعد از روستای سنجریان و محدوده پارک ملی خجیر و ورودی سد ماملو پاکسازی و ده ها تن زباله جمع آوری شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha