به گزارش خبرنگار ایرنا مریم جلالی که به همراه رئیس جمهور به استان خوزستان سفر کرده است، روز پنجشنبه در بازدید از کارگاههای صنایع دستی ایذه اظهار کرد: صنایع دستی هر منطقهای نماد فرهنگ، سلیقه، دانش و هوش انسانی آن منطقه است؛ شهرستان ایذه هم با توجه به پیشینه تاریخی و منابع طبیعی، این نگاه زیباشناسانه را به دستهای هنرمندان این خطه داده است که بتوانند نقشهای مختلفی را در گلیم به تصویر بکشند.
وی افزود: ما موظف هستیم این سلیقه و هوش را به بازارهای جهانی معرفی کنیم و تکمیل کننده این زنجیره تامین باشیم لذا دیدار با بانوان ایذه ای و داشتن دارهای گلیم متعدد در خانههایشان میتواند هم به اشتغال بانوان کمک کند و هم به تولید ناخالص ملی کمک کند.
جلالی با بیان این که تمام تلاش ما براین است که بتوانیم تولید را به فروشنده متصل کنیم، ادامه داد: از این طریق فروشنده میتواند با مطالعات بازار صنایع دستی را بفروشد و انتظار این که هنرمندان ما خودشان کار فروش را به عهده بگیرند انتظار بیهودهای است.
گلیم ایذه قابلیت جهانی شدن را دارد
وی افزود: گلیم ایذه این قابلیت را داردکه جهانی شود به شرط این که بتواند شاخص های بین المللی را از نظر مواد ،رنگرزی ،نقش ،کالیته رنگی کسب کندکه لازمه این موارد نگاه کارشناسانه است.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به هنر لته بافی در ایذه گفت: این هنر به محیط زیست کمک می کند و ازآن جا که ضایعات پارچه و لباسهای قدیمی با توجه به اینکه دوره بازیافت طولانی دارند، میتوانند بزرگترین آسیب را به محیط زیست بزنند ولی هنر لته بافی که حاصل سلیقه ایرانی است میتواند به تولید یک محصول جدید از مواد اولیه بازیافتی کمک کندو امیدوارم بتوانیم این هنر را احیا کنیم.
وی با بیان اینکه صنایع دستی یک امر فرابخشی است، افزود: همه دستگاهها باید با کمک هم میراث گذشتگان را حفظ کنیم و هم خلاقیت داشته باشیم برای این که بتوانیم به بازارهای آینده رسوخ کنیم.
جلالی با اشاره به این که ثبت ملی یک بهانه برای شناسایی و معرفی آثار است،ادامه داد: ما باید اقتضائات ثبت ملی را فراهم کنیم چرا که صرف ثبت ملی هیچ امتیازی برای گلیم ایذه نمیآورد و فقط یک گواهینامه و امضاست، بلکه ما باید بتوانیم گلیم ایذه رابه بازارهای جهانی معرفی کنیم.
اشکفت سلمان نماد اقتدار خانواده ایرانی است
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخش دیگری از سخنانش گفت:"اشکفت سلمان "نماد اقتدار خانواده ایرانی است ،بر پیشانی کوه ما یک خانواده اصیل ایرانی را میبینیم که در یک موازنه زن، مرد و فرزند اهمیت خانواده را نشان میدهد لذا تولید محتوای مناسب از این داشته و سرمایه ای که پیشنیان به میراث گذاشتند، بسیار مهم است.
وی افزود: اقدامات خوبی در بهسازی این اثر تاریخی صورت گرفته که باید برای معرفی آن تلاش کنیم که هر گردشگری خود یک راهنمای تور محسوب شود و همانطور که اطلاعات سینه به سینه منتقل میشود بتوانیم راهنمایان بومی داشته باشیم.
جلالی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی وصنایع دستی ما باید کلیشه های رایج و سازماندهی شده اداری را بشکنیم لذا همه اهالی ایذه کارمندان سازمان میراث فرهنگی و راهنمایان تورو هم هنرمندان صنایع دستی هستند،و رویکرد خانواده محور بایددر بحث ساماندهی اتفاق بیافتد.
وی با اشاره به بازدید خود از موزه ایذه بیان کرد: موزه ایذه از حیث نگهداری و زیر ساخت در خور توجه است ولی موزه باید از حالت استاتیک خارج شود و داینامیک شود و یک فعالیت پویا در موزه داشته باشیم.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: موزه و کارگاه باید با هم پیوند بخورندو یک هم جوشی با هم داشته باشند و تمام نقوش که ازظرف های کشف شده به دست آمده میتواند دستمایه گلیم ها و بافتها باشد و این همجوشی کمک میکند که مخاطب مورد نظر را جذب کنیم که هم گذشته و آینده را در صنایع دستی و از جمله گلیم ها ببیند.
آیت الله سیدابراهیم رییسی، رییس جمهور صبح پنجشنبه همراه با اعضای هیات دولت با استقبال استاندار خوزستان، جمعی از مسئولان عشایر و نخبگان استان از طریق فرودگاه دزفول وارد خوزستان شد.
نظر شما