مطالبات فعالان مردمی فرهنگ و هنر فارس از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چه بود؟

شیراز- ایرنا- جمعی از فعالان مردمی فرهنگ و هنر استان فارس در دیدار با محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به بیان مسائل، مشکلات، دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر یک روزه خود به شیراز در جمع فعالان مردمی فرهنگ و هنر این استان در سالن شهید دستغیب حرم مطهر شاهچراغ (ع) حضور یافت و پای صحبت ها و درد دل های آنها نشست.

ایجاد نظام صنفی و هنری، فعالیت فرقه های مختلف در شیراز، لزوم حفظ گویش شیرازی، حمایت از فضای رسانه ای فارس، توجه به حوزه سینمایی، حل مشکلات حوزه موسیقی، توجه به نقش زنان در تاریخ انقلاب، افزایش بودجه مساجدو ساماندهی حقوق عکاسان خبری از مهمترین مسائل و دغدغه هایی بود که در این نشست از سوی فعالان مردمی فرهنگ و هنر مطرح شد.


ایجاد نظام صنفی هنری نخستین موضوعی بود که در این نشست از سوی ‘چیزفهم’ هنرمند خوشنویس شیرازی مطرح شد.

وی گفت: پزشکان و مهندسان اگر بخواهند در حوزه خود مساله ای را دنبال کنند این کار را از طریق نظام پزشکی یا نظام مهندسی دنبال می کنند اما جامعه هنری از چنین نظام صنفی محروم است.
وی افزود: باید با ایجاد یک نظام صنفی هنری، تمام فعالیت های هنری زیر نظر این نظام صنفی قرار گیرد.

امام جمعه شهرک های شمال غرب شیراز نیز با بیان اینکه شیراز از قدیم از محورهای فعالیت فرقه ها بوده است، گفت: خاستگاه برخی فرقه ها از جمله بهابیت که از دل آن بهائیت شکل گرفت شیراز است.

حجت الاسلام محسن روحانی افزود: برخی از آثار تاریخی که مورد سوء استفاده برخی جریانات قرار می گیرد نیز در شیراز است و این منجر شده که فرقه های مختلفی در این شهر فعال باشند.
وی ادامه داد: بخشی از مکتوبات برخی از این جریانات و فرقه ها به راحتی چاپ و منتشر می شود مکاتوبات و کتاب های مربوط به مکتب غنی اسلام و یک گراش قوی مانند تشییع به شکل ضعیف به چاپ می رسند.

غلامعلی خوشبخت شاعر شیرازی و برنده کتاب سال استان فارس هم گفت: لهجه و گویش شیرازی سرشار از عطر بهار نارنج شیراز و نوازش گر و میهمان نواز است.

وی افزود: سعدی و حافظ و شاه داعی الله نیز به گویش شیرازی اشعاری سروده اند اما امروز این گویش در حال فراموش شدن و از دست رفتن است.

این شاعر ادامه داد: اگر بخواهیم کتابی در این زمینه منتشر کنیم با توجه به شرایط اقتصادی مقدور نیست.

خوشبخت اظهارکرد: شاعرانی که با گویش شیرازی شعر می سرایند نیازمند حمایت و تشکیل یک انجمن هستند.

علیرضا پرنیان دبیر خبرگزاری مهر در استان فارس هم گفت: امروز فضای رسانه ای این استان به رغم حمایت های استاندار و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، فاقد حامی و پشتیبان است.

وی افزود: اگر این روند اینگونه ادامه یابد، طی یک و نیم سال آتی تعداد روزنامه های استان کمتر از تعداد انگشتان یک دست خواهد شد.

مجتبی الله مرادی فعال سینمایی هم، کمبود امکانات و عدم همکاری مناسب دستگاه های اجرایی را از جمله دلایل نامطلوب بودن وضعیت سینما در فارس دانست و گفت: اگر سینما به پیشرفت برسد قطعا استان نیز پیشرفت خواهد داشت.

وی ادامه داد: از طریق سینما می توان فرهنگ غنی مردم فارس و شیراز را نیز منتقل کرد.

این فعال سینما اضافه کرد: به رغم فراهم بودن شرایط و توانمندی، هیچ سریال و مجموعه تلویزیونی که بخواهد گویش و فرهنگ و هنر مردم این دیار را معرفی کند نداشته ایم.

اسلامی فعال قرآنی هم، ضمن ابراز نگرانی از تعطیل شدن ۷۰ درصد موسسه های قرآنی طی حدود ۲ سال گذشته گفت: علت این مساله بی توجهی نسبت به زیربنای مسائل قرآنی است.

وی افزود: در نمایشگاه قرآنی به ۱۶۰ موسسه استان فارس قوا داده شد که بن هایی در اختیار آنها گذاشته می شود اما این مساله تاکنون محقق نشده است.
این فعال قرآنی ادامه داد: باید تحول در مسائل قرآنی مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیده شود.

هدایت رضایی از فعالان حوزه موسیقی هم گفت: باید به موسیقی به عنوان یک هنر تاثیرگذار توجه کنیم.

وی افزود: در شیراز سال هاست که مشکلات بسیاری در حوزه موسیقی داریم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هماهنگی دیگر وزارتخانه ها باید در جهت بررسی و حل این مشکلات گام بردارند.

جوکار از فعالان حوزه زنان و خانواده نیز، با اشاره به نقش زنان در عرصه خانواده و اجتماع گفت: استان فارس دارای ۱۵۰ شهیده زن است و نخستین شهید زن تاریخ انقلاب اسلامی است.

وی افزود: با این وجود اما تاکنون هیچ تولیداتی در زمینه نقش زنان انقلابی نداشته ایم.

این فعال حوزه زنان ادامه داد: باید در زمینه نقش زنان بودجه اختصاصی دیده شود و از بانوان ارزشی و انقلابی در حوزه تصمیم سازی و تصمیم گیری استفاده شود.

امین برنجکار هنرمند عکاس نیز با اشاره به میزان حقوق و دستمزد عکاسان گفت: حقوق این عکاسان یک سوم حقوقی است که از سوی انجمن صنفی عکاسان خبری تعیین می شود.

وی افزود: اگر عکاسی هم به این وضعیت حقوقی معترض شود بلافاصله گفته می شود که افراد دیگری با همان حقوق آماده جایگزین شدن هستند.

این عکاس ادامه داد: این مساله موجب شده که عکاسان خبری از امنیت شغلی هم بی بهره باشند.

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این دیدار بیان کرد که چنین گفت و گوهایی پیش از هر چیز برای من و همکارانم مغتنم است چرا که اصحاب فرهنگ هنر و رسانه با موشکافی و تیزبینی مسائل و مشکلات را رصد می‌کنند و به اطلاع ما تصمیم گیران و تصمیم سازان می رسانند.

وی گفت: امیدواریم با حل مشکلات و مسائلی که در این نشست توسط فعالان مردمی فرهنگ و هنر مطرح شد، در نشست بعدی شاهد رضایتمندی نسبی آنها باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha