میرزاخانی در حالی در مسکو، تشریفات مرسوم آغاز کار دیپلماتیک خود به عنوان سرکنسول ایران را انجام داد که با توجه به دعوت روس ها از مسئولانی از کشورمان برای شرکت در اجلاس قازان که ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ماه جاری برگزار می شود، روزهای پرکاری را از ابتدای مسئولیت برعهده خواهد داشت.
سرکنسول ایران در قازان شامگاه جمعه حکم انتصاب خود را به ماکسیم بارانف معاون مدیر اداره دوم آسیای وزارت خارجه فدراسیون روسیه، تحویل داد.
میرزاخانی در ملاقات با بارانف که در محل وزارت امورخارجه فدراسیون روسیه برگزار شد ضمن اشاره به اهمیت روابط ایران و روسیه، بر لزوم گسترش همه جانبه مناسبات بویژه تعاملات اقتصادی و ارتقای مراودات استان های دو کشور تاکید کرد.
سرکنسول ایران در قازان همچنین تقویت ارتباط بین مسئولان و تجار ایرانی و روسی و گسترش همکاری های علمی و فرهنگی و دانشگاهی که موجب گسترش روابط دوکشور میشود را از اولویت های کاری خود عنوان کرد.
بارانف در این دیدار بر آمادگی طرف روس جهت توسعه بیش از پیش همکاری ها به ویژه در حوزه اقتصادی و استانی تاکید کرد. طرفین در این دیدار درخصوص برگزاری همایش بین المللی اقتصادی روسیه و جهان اسلام (موسوم به قازان سامیت) و زمینه های گسترش همکاری های گردشگری به تبادل نظر پرداختند.
بنا بر گزارش دیگری، سرکنسول ایران در شهر قازان پیش از اعزام به محل ماموریت خود با سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو و دیپلمات ها و رایزنان سفارت کشورمان، ملاقات و تبادل نظر کرد.
جلالی در این جلسه با اشاره به سوابق میرزاخانی و آرزوی موفقیت برای وی در ماموریت جدید، از دیپلمات ها و کارکنان سفارت ایران در مسکو خواست که با همفکری، همافزایی و ارائه پیشنهادات، سرکنسول جدید را در نیل به اهداف کشور، تامین منافع ملی و خدمت به هموطنان یاری کنند.
در این جلسه عنوان شد که میرزاخانی دیپلماتی فعال در حوزه اقتصادی و دارای سابقه طولانی در بخش اوراسیایی وزارت امور خارجه است.
پیش از این، میرزاخانی در آستانه عزیمت به محل ماموریت با وزیر امور خارجه دیدار و درباره وضعیت حوزه ماموریت و مهمترین محورهای همکاری ها گفتگو کرده بود.
حسین امیرعبداللهیان در این دیدار با اشاره به سابقه خوب روابط فیمابین بر ضرورت گسترش تعاملات و مناسبات اقتصادی با جمهوری تاتارستان و سایر جمهوری ها و استان های حوزه ولگا و همچنین توسعه همکاری های فرهنگی، گردشگری و دانشگاهی تاکید کرد.
داود میرزاخانی علاوه بر فعالیت در سفارت جمهوری اسلامی ایران در ازبکستان، در سمتهای دستیار وزیر نیرو در امور اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی و تجاری ایران و روسیه وعضویت در کارگروه ملی امور گمرکی اجرای موافقت نامه تشکیل منطقه آزاد تجاری فی مابین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا فعالیت داشته است.
عضویت در کارگروه های ملی «قاعد مبدا» و موانع فنی فرا راه تجارت کالایی، اجرای موافقت نامه تشکیل منطقه آزاد تجاری فی مابین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و همچنین ریاست یکی از ادارات حوزه نظارتی از دیگر سوابق کاری وی عنوان شده است.
شهر قازان مرکز جمهوری تاتارستان، از مهمترین مراکز دانشگاهی، صنعتی و کشاورزی روسیه در حوزه ولگا و دارای قدمتی تاریخی و قرابت فرهنگی با ایران است. این شهر با شیراز در جمهوری اسلامی ایران، پیمان خواهرخواندگی امضا کرده است.
میزبانی قازان از چهاردهمین اجلاس اقتصادی روسیه و جهان اسلام
چهاردهمین دوره اجلاس بین المللی اقتصادی «روسیه - جهان اسلام» ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت با حضور نمایندگان ۶۴ کشور و ۵۹ منطقه روسیه در قازان برگزار میشود.
از منظر برگزارکنندگان، این اجلاس محل اصلی برای تعامل تجاری بین روسیه و کشورهای جهان اسلام محسوب می شود.
هدف برگزاری این اجلاس تقویت روابط تجاری، اقتصادی، علمی، فنی، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی بین مناطق فدراسیون روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است، سازمانی که از ۵۷ کشور تشکیل شده است.
بر این اساس، در چارچوب این اجلاس حدود ۲۰۰ رویداد از جمله بیش از ۱۴۰ نشست موضوعی برگزار خواهد شد.
موضوعاتی همچون تجارت اسلامی و صنعت حلال، همکاری های بین المللی، حمل و نقل، صنعت، توسعه پایدار و راهبری زیستمحیطی و اجتماعی، فناوری، نوآوری و سرمایه گذاری، جوانان، کسب و کار کوچک و متوسط، مسائل زنان، آموزش، پزشکی و ورزش در این اجلاس بررسی می شود.
نظر شما