به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه الشرق نوشت: قطر روز دوشنبه هفته جاری نشستی بین المللی در خصوص افغانستان را با مشارکت بیش از ۲۵ کشور و نهاد بین المللی تحت نظارت سازمان ملل برگزار خواهد کرد.
این نشست دو روزه است (۱۱ و ۱۲ اردیبهشت) و به سیاست های طالبان و فعال شدن مشارکت بین المللی در پرونده افغانستان پرداخته خواهد شد.
«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل ریاست این نشست را برعهده خواهد داشت و در کنار قطر، کشورهای آمریکا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایران، ژاپن، قزاقستان، قرقیزستان، نروژ، پاکستان، روسیه، عربستان، تاجیکستان، ترکیه، ترکمنستان، امارات، انگلیس، ازبکستان و اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی و سازمان همکاری شانگهای مشارکت خواهند داشت.
بر اساس این گزارش، هدف از این نشست فعال شدن مشارکت های بین المللی مشترک و سازنده و در راستای تشویق طالبان برای تغییر رفتارهای خود در کوتاه مدت و میان مدت است.
پیش از این تارنمای شبکه «طلوعنیوز» افغانستان با اشاره به جزییات نشست نوشت: در این نشست درباره نگرانیهای جهانی درباره سیاستهای طالبان و تغییر آن گفتوگو خواهد شد.
اهداف نشست دوحه عبارت اند از: تقویت تعامل بینالمللی پیرامون اهداف مشترک برای یک راه پایدار رو به جلو، و شناسایی پارامترهای خلاق انعطافپذیر، اصولی و تعامل سازنده گفته شده است.
«فرهان حق»، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، گفت: ما دیدگاه خود را عمدتاً از طریق ارزیابیهای ماموریت سازمان ملل به مقامهای حاکم در افغانستان بیان کردیم، همانطور که شما میدانید ما نشستی در دوحه داریم که قراراست در مورد فرمانها و موضوعات دیگر صحبت کنیم.
از سویی هم، طالبان با استقبال از این نشست، میگوید که خواهان به رسمیت شناخته شدن از سوی کشورهای جهان است.
با آنکه سخنگوی طالبان درباره حضور نماینده خود در نشست دوحه چیزی نمیگوید، اما از حاضران در این نشست میخواهد تا در این گونه نشستها از نماینده افغانستان نیز دعوت شود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در این باره میگوید: نماینده افغانستان باید در آنجا باشد تا ما موضعگیری خود را داشته باشیم و دوم این که دیدگاه دیگر کشورها درباره افغانستان باید سازنده و بر اساس همکاری باشد.
با این حال، برخی از کارشناسان مسایل سیاسی درباره شرایط به رسمیت شناخته شدن طالبان دیدگاههای گوناگونی دارند.
نظر شما