به گزارش ایرنا، طبق برنامه قرار بود رکابزنان کشورمان در مسابقات بینالمللی ازبکستان حضور یافته و در رقابتهای یک روزه با سایر حریفان به رقابت بپردازنند. رویدادی که در قالب مسابقات یک روزه مردان و بانوان تعریف شده بود و رکابزنان کشورمان این فرصت را داشتند تا در مجموع ۴ مسابقه خوب و با کیفیت را تجربه کنند، اما در نهایت این اعزام لغو شد.
مدیر فنی تیمهای ملی دوچرخهسواری در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر اینکه ازبکستان با خلف وعده مشکلاتی را برای ما در اعزام ایجاد کرد، گفت: در ابتدا قرار بود تنها هزینه بلیت بر عهده ما باشد اما در ادامه اعلام کردند اسکان و تغذیه هم با تیمهای شرکت کننده است و در مرحله بعد هم گفتند باید برای مسابقات ورودی هم بدهیم که با این حساب حضورمان در این رویداد به هیچ عنوان منطقی نبود.
محمود وفایی ادامه داد: قرار بود ۱۴ دوچرخهسوار را به این کشور اعزام کنیم که با توجه به خلف وعده میزبان و عدم تخصیص بودجه تا این لحظه، تصمیم گرفتیم از اعزام انصراف داده چرا که رویدادهای مهم دیگری در پیش است. البته ما مسابقات قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی را هم در پیش داریم و باید با برپایی اردوها و برنامههای دیگر خودمان را برای این مسابقات آماده کنیم که همه اینها هزینه در پی دارد و باید با حساب و کتاب پیش برویم.
او در خصوص بودجه فدراسیون نیز گفت: در این مورد اطلاعی ندارم اما قرار بود مجلس هم کمکی به فدراسیون داشته باشد که گویا این مبلغ به وزارت داده میشود و بعد به حساب فدراسیون واریز خواهد شد. اما شنیدیم در مورد فدراسیون کشتی این جابجایی به صورت مستقیم انجام شده و بهتر بود در مورد این فدراسیون نیز به همین شکل کار پیگیری میشد تا زودتر بتوانیم مراحل آمادهسازی خود را دنبال کنیم.
ترکیه جایگزین ازبکستان شد
مدیر فنی تیمهای ملی دوچرخهسواری با تاکید بر این موضوع که شرایط اقتصادی موجود امکان حضور در ازبکستان را نمیداد، گفت: با توجه به مسابقاتی که در پیش داریم باید خودمان را برای حضوری شایسته در بازیهای آسیایی و قهرمانی این قاره آماده کنیم، بر همین اساس تصمیم بر این شد تا به جای ازبکستان در تور ترکیه شرکت کنیم تا رکابزنان کشورمان فرصت حضور در مسابقه و رقابت با حریفان را داشته باشند.
او در مورد زمان و تاریخ برگزاری تور ترکیه خاطر نشان کرد: این رویداد از ۲۴ تا ۲۹ اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد، از سویی دیگر به دنبال آن هستیم تا با برگزاری رقابتهای جایزه بزرگ و مسابقات متعدد داخلی به نوعی قهرمانان کشورمان را در جریان مسابقه قرار دهیم تا آمادگی خوبی داشته و برای حضور در مسابقات آتی مشکلی نداشته باشند.
از عدم اعزام تا تضعیف روحیه رکابزنان
محمد گنجخانلو ملیپوش کشورمان در خصوص لغو اعزام به ازبکستان گفت: این مساله اثرات خود را خواهد داشت، البته هر اتفاقی علتی دارد اما هر چه باشد برای رکابزن خبر خوشی نیست چرا که خودش را آماده حضور در یک رویداد کرده و بعد مطلع میشود که خبری از اعزام نیست.
او ادامه داد: در این مدت تمرینات منظمی را پشت سرگذاشتیم و خودمان را برای رقابت با حریفان آماده کردیم، افزایش هزینهها و بالا بودن مخارج علت اصلی عدم این اعزام اعلام شده و چون فدراسیون هنوز اعتباری نگرفته و پولی موجود نیست، قید این سفر را زدیم، اما سایر رقبای ما با هزینههایی به مراتب بیشتر خودشان را آماده حضور در رویدادهای مختلف میکنند و ما باید در فضای رقابتی نابرابری با آنها مبارزه کنیم.
این رکابزن ملیپوش کشورمان یادآور شد: فعلا دخل و خرج فدراسیون به هم نمیخورد، البته قول اعزام به ترکیه را دادهاند اما اگر میخواهیم با رقبای مطرح خود در آسیا رقابت کنیم باید شرایط مناسبی برای تمرین و آمادهسازی تیم به وجود بیاید چرا که همه حریفان آسیایی در بهترین شرایط این مراحل را طی میکنند.
جایزه بزرگ ۳ میلیونتومانی در شان ورزشکار نیست
این رکابزن کشورمان با اشاره به اینکه هزینههای دوچرخهسواری رو به افزایش است و باید فکری برای آن کرد، گفت: در این رشته هر چه بیشتر رقابت کنید و پا بزنید بهتر است و اگر وارد مسیر قهرمانی میشوید باید بدانید انتهایی برای این تلاش نیست اما نباید به گونهای رفتار کرد که شان ورزشکار نیز زیر سئوال برود.
او ادامه داد: به عنوان مثال در این هفته مسابقهای تحت عنوان جایزه بزرگ برگزار شد که جایزه نفر اول فقط ۳ میلیون تومان بود، این مبلغ در شان یک ورزشکار و قهرمان نیست اما چارهای هم نداریم و باید برای حفظ و افزایش سطح آمادگی خود در مسابقات مختلف شرکت کنیم. دوچرخهسواری تجهیزات محور است و هر روز با مشکلات جدیدی مواجه هستیم. به مسوولان فدراسیون هم گفتهام برای حضور در بازیهای آسیایی نیازمند یک دوچرخهخوب در رشته اومنیوم هستم تا بتوانم موفقیت قبلی را تکرار کنم و امیدوارم این مساله محقق شود.
چه کنیم که دیده شویم؟
گنجخانلو گفت: برخی از اتفاقات باعث دلسردی ورزشکاران میشود، وعدههایی میدهند اما کی عملی میشود فقط خدا میداند. این اتفاقات انگیزه ورزشکاران را از بین میبرد. برخی رشتهها برای مسوولان ارجحیت دارد و آنها را به شکل دیگری میبینند اما این دلیل نمیشود سایر قهرمانان دیده نشده و با ناملایمتی رو به رو شوند.
شانس مدال و حضور مداوم در مسابقات
حسین عسگری دیگر ملیپوش ایران نیز با اشاره به اینکه به دلیل مسایل مالی امکان حضور در رویدادهای مختلف وجود ندارد، گفت: شرایط ورزشکاری که در کوران مسابقه است و در رویدادهای متعدد پا میزند با قهرمانی که این امکان را ندارد متفاوت است و همین مسایل در تصاحب مدال نقش مهمی دارد.
وی ادامه داد: شانس مدال با همین حضور در مسابقات بالا و پایین میشود، زمانی که یک ورزشکار با رقبای متعدد مسابقه میدهد و در جریان رقابت قرار میگیرد، اعتماد به نفس بالاتری داشته و از نظر روحی، ذهنی و بدنی در شرایط آمادهتری قرار دارد. رقابت در سطح قهرمانی شانسی نیست و نیازمند تلاش است و باید با برنامه و حساب شده کار کنیم تا بتوانیم در رویدادهای مهم پیش رو موفق باشیم.
او تاکید کرد: اگر به خوبی حمایت شویم میتوانیم روی سه مدال در بازیهای آسیایی حساب کرد اما در غیر این صورت سایر تیمها گوی سبقت را خواهند ربود و نباید این فرصت را از دست بدهیم. امیدواریم مسوولان تا زمان داریم به فکر دوچرخهسواری باشند و با حمایتهای خود ما را در این راه همراهی کنند.
نظر شما