صالح محمدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برداشت شکوفههای بهار نارنج در استان از اوایل ماه جاری آغاز شده و به مدت یک ماه در ۱۱ هزار و ۳۲۳ هکتار از باغات نارنج ادامه دارد.
وی با اشاره به پیشبینی برداشت ۵۵۰ تن شکوفههای بهار نارنج طی امسال اضافه کرد: در زمان حاضر هر کیلوگرم شکوفه بهار نارنج در بازارهای محلی استان بین ۱۸۰ تا ۲۸۰ هزار تومان به فروش میرسد از این رو باغداران با فروش بهار نارنج حداقل ۹۹۰ میلیارد ریال درآمد کسب خواهند کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: بیشترین شکوفههای بهار نارنج در شهرستانهای رودسر، املش، لنگرود، لاهیجان و تالش تولید میشود.
وی با بیان اینکه خواص درمانی گلبرگهای عطرآگین بهار نارنج از نظر علمی اثبات شده است، اضافه کرد: بانوان گیلانی از بهار نارنج در تهیه اسانس طبیعی، مربا و شربت استفاده میکنند.
گلبرگهای ضخیم بهار نارنج، زبانهای شکل به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آنها حفرههای ترشحی اسانس را به روشنی میتوان دید، گلهای نارنج در ایران به نام بهار نارنج مشهور بوده که قسمت مهم موارد استفاده از آن است.
گلهای بهار نارنج در اردیبهشتماه شکفته میشوند، از این گلها برای تهیه مربا، عرق، دمنوش و شربت استفاده میشود، نارنج درختی به ارتفاع چهار تا شش متر همیشه سبز، بدون کرک با ساقهای دارای پوست تقریبا صاف متمایل به خاکستری؛ برگهای پایا ومتناوب با انتهای نوکدار و کنارههای دالبری به رنگ سبز تیره و براق است.
این گیاه بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است و در مناطق گرم و نیمه گرم به خوبی رشد میکند، در اسپانیا، جنوب آمریکا، کالیفرنیا، برزیل، ایتالیا و همچنین در نقاطی از ایران چون استانهای گیلان، مازندران، گلستان و فارس رویش دارد و امروزه به طور وسیع در دیگر مناطق مثل مدیترانه کشت میشود.
میوه این درخت دارای سطح پوست ناصاف و برجستگیهای کوچک به رنگ زرد نارنجی، گوشت ترش و نسبتا تلخ است، مصرف بهار نارنج علاوه بر درمان بیماری های عصبی، نشاط آور و آرام بخش است.
نظر شما