واگذاری ۲ مکان تاریخی در آذربایجان شرقی به بخش خصوصی

تبریز-ایرنا- مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی از واگذاری ۲ مکان تاریخی در این استان به بخش خصوصی به منظور بهره برداری در راستای جذب گردشگر خبر داد .

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، احمد حمزه زاده اعلام کرد: کاروانسرای کوهستانی و تاریخی گویجه بئل در شهرستان هریس جهت بهره برداری به بخش خصوصی واگذار می شود.

وی گفت: این بنا که تحت مالکیت میراث‌ فرهنگی و در اختیار اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آذربایجان شرقی است، در جاده اهر به تبریز واقع شده و مربوط به زمان حکومت صفویه است که قرار است در مزایده بهاری صندوق توسعه و احیای وزارتخانه به بخش خصوصی واگذار شود.

حمزه زاده اظهار کرد: کاروانسرای گویجه بئل حریم مصوب ندارد و در عرصه حدود ۲ هزار و ۴۳ مترمربع و اعیان یکهزار و ۹۱ متر مربع در یک طبقه ساخته شده است و کاربری کنونی آن به پیشنهاد میراث فرهنگی آذربایجان شرقی اقامتی و پذیرایی است.

وی گفت: این کاروانسرای عظیم که ۱۰ سالن بزرگ دارد، یکی از بناهای تاریخی اصلی و ثبت شده شهرستان هریس است که با توجه به شواهد و قرائن متعلق به دوره صفویه بوده و از آن به‌عنوان کاروانسرای کوهستانی استفاده شده است و بسته بودن بنا و طراحی آن برای مناطق کوهستانی و سردسیر و زمستان‌های سخت و پربرف از ویژگی های آن به شمار می رود که در فاصله ۹۵ کیلومتری تبریز واقع شده است.

حمزه زاده افزود: این بنا بدون حیاط مرکزی با پلان مستطیل شکل است که گوشه‌های بنا با برجک‌هایی تقویت‌ شده و هشتی ورودی از طرف غرب به داخل سالن با پنج گنبد عرقچین گشوده می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: برخلاف کاروانسراهای فلات داخلی که عناصر به دور میان‌سرایی ساخته می‌شدند، این بنا از معماری بومی سرزمین آذربایجان الگو گرفته است و فاقد تزیینات خاصی است که در سال‌های گذشته مرمت شده است و به دلیل قرار گرفتن در مسیر جاده تبریز - هریس و مهم‌تر از آن مسیر محور گردشگری تاریخی طبیعی ارسباران قابلیت تبدیل به مکانی فرهنگی هنری و اقامتی پذیرایی را تحت عنوان مجتمع گردشگری بین‌راهی دارد.

کاروانسرای تاریخی گویجه بل یکی از آثار میراث‌فرهنگی استان آذربایجان شرقی است که به شماره ثبت ۲۹۲۰ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

واگذاری ۲ مکان تاریخی در آذربایجان شرقی به بخش خصوصی

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی همچنین اعلام کرد: عمارت لیقوان واقع در باسمنج نیز در مزایده بهاری صندوق توسعه و احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

عمارت تاریخی لیقوان با شماره آثار ملی ۱۰۴۷۹ ثبت شده است که هم اکنون تحت مالکیت وزارت میراث‌ فرهنگی قرار دارد متعلق به دوران قاجار و پهلوی است.

این بنا که حدود یکهزار و ۱۳ متر مربع عرصه و حدود ۲۴۰ متر مربع اعیان دارد، با نام‌های داش عمارت و خانه حاج احتشام‌الدوله نیز شناخته می‌شود و از مهم‌ترین جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی لیقوان به‌ شمار می‌رود.

این عمارت متعلق به احتشام‌الدوله، ارباب روستای لیقوان بوده و پس از درگذشت او، فرزندانش در این عمارت ساکن شدند.

این بنا با نما و ستون‌های سنگی بر بلندی مشرف به رود لیقوان واقع شده است.

حدود ۲ هزار بنای تاریخی در آذربایجان شرقی ثبت ملی شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha