به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر محمدعلی کیانی روز دوشنبه در نشست خبری هفته سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: طرح پزشکی خانواده به ترتیب در چهار سطح شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر، شهرهای بزرگ خراسان رضوی، حاشیه شهر مشهد و هسته مرکزی شهر مشهد اجرا میشود.
وی ادامه داد: برنامههای هفته سلامت امسال نیز حول محور طرح ملی پزشکی خانواده برنامه ریزی شده است، لذا عنوان و شعار اصلی این هفته "سلامت برای همه با پزشکی خانواده" تعیین شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از سلامت و امنیت به عنوان ۲ نعمت بسیار بزرگ یاد کرد و گفت: در سازمان بهداشت جهانی، سلامت به عنوان تاجی بر سر انسانها مطرح است که تنها افراد بیمار قادر به دیدن و درک آن هستند.
وی با بیان اینکه یکی از زیرساختهای توسعه، منابع انسانی است و انسان سالم محور توسعه پایدار است و می تواند تولید پایدار را ایجاد کند، افزود: رشد تولید با داشتن جامعهای سالم محقق میشود و وقتی جامعهای سالم داشته باشیم میتوانیم مواردی همچون رشد تولید را نیز شاهد باشیم.
وی ادامه داد: سلامت موضوعی جمعی است که وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی ۳۰ درصد در آن نقش دارد و ۷۰ درصد آن مربوط به مشارکت مردم، سایر نهادها، سازمانها و گروهها است.
وی با اشاره به عناوین روز شمار هفته سلامت طی روزهای شنبه ۹ تا جمعه ۱۵ اردیبهشت ماه بیان کرد: "پزشکی خانواده، پوشش همگانی سلامت"،"جوانی جمعیت و سالمندی سالم"، "دسترسی عادلانه به سلامت"، "جامعه سالم و رشد تولید"، اقتصاد خانواده و پزشکی خانواده"، " سلامت و رسانه" و "پزشکی خانواده و سبک زندگی سالم" عناوین روزهای هفته سلامت است که برنامه های مختلفی در این هفته در حال برگزاری است.
افزایش میزان رضایتمندی بیماران غیرایرانی در مشهد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان رضایتمندی بیماران غیرایرانی در مشهد افزایش چشمگیری داشته است که عمده دلیل آن کاهش حضور واسطهگران حوزه سلامت بوده است.
دکتر مجید غیور مبرهن نیز در این نشست خبری افزود: در حوزه پژوهش و فناوری، راهاندازی پژوهشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد را در پیش داریم که فاز نخست آن تکمیل و آماده بهره برداری است و با این اقدام کارهای پژوهشی به شکلی بهتر و هدفمندتر دنبال خواهد شد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: ثبت ۲۰ اختراع و تولید بیش از ۹۰ محصول، رتبه دانشگاههای شاخص کشور در زمینه دانشمندان یک درصد برتر و ارتقا رتبه در زمینه داروسازی از دیگر دستاوردهای معاونت پژوهشی این دانشگاه بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین در حوزه بین الملل هم تفاهمنامههای همکاری زیادی با بسیاری از کشورها از جمله آلمان، عراق، تاجیکستان، افغانستان، پاکستان ترکمنستان در حوزههای آموزش، درمان، توریست سلامت و جذب بیش از پیش دانشجوی غیرایرانی منعقد شده است.
غیور مبرهن گفت: بدنبال اقدامات انجام شده نه تنها جلوی بسیاری از مهاجرتها در حوزه پزشکی گرفته شده است، بلکه مهاجرت معکوس را هم داشتیم و بسیاری از نخبگان داخلی خارج از کشور را به ایران بازگرداندیم.
نظر شما