۳۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال خراسان رضوی فشار خون دارند

مشهد- ایرنا- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: طبق غربالگری‌های در حال انجام، هم‌اکنون ۳۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال خراسان رضوی مبتلا به بیماری فشارخون هستند.

دکتر سید جواد حسینی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یکی از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی در سال جاری توجه به بیماری دیابت و فشار خون و کاهش ابتلا به این بیماریها است، افزود: هم اکنون ۱۲.۴ درصد از جمعیت ۳۰ سال زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی نیز به دیابت مبتلا هستند.

وی بیان کرد: در حال حاضر غربالگری فشارخون و دیابت در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد توسط بهورزان و مراقبان سلامت در حال انجام است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که این دانشگاه دارای هزار و ۱۵۰ بهورز بوده که سال گذشته ۵۵۵ بهورز جدید نیز در مناطق روستایی زیر پوشش این دانشگاه جذب شدند، ادامه داد: همچنین در حوزه مراقبت از بیماران با مشکلات فشار خون، ۳۰ هزار مراقب سلامت جذب شده اند.

وی گفت: اجرای طرح پزشکی خانواده، تقویت بنیان خانواده، آغاز عملیات ۲۶ پروژه خانه‌ بهداشت، ارتقای سطح سواد سلامت، افزایش سطح خدمات دهان و دندان، جوانی جمعیت، کاهش چاقی و اضافه وزن از دیگر اولویت های حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال جاری به شمار می‌رود.

دکتر حسینی با اشاره به اینکه حدود ۵۰ درصد جمعیت زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با مشکل اضافه وزن مواجه هستند، افزود: چاقی و اضافه وزن نقش مهمی در بیماریهای مزمن و زمینه ای دارد.

وی با بیان اینکه اجرای طرح پزشکی خانواده از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، بیان کرد: این طرح از اول اردیبهشت ماه در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر آغاز شده که در این طرح برای هر سه هزار نفر یک پزشک خانواده و ۲ مراقب سلامت دیده شده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه موضوع جوانی جمعیت از مسائل بسیار مهم جمعیتی است که تنها متولیان حوزه سلامت در آن دخیل نیستند، گفت: باید در بحث جوانی جمعیت روی پنج مقوله مهم شامل ازدواج به‌موقع، فرزندآوری به‌هنگام، درمان ناباروری و جلوگیری از سقط جنین سالم و طلاق به‌طور ویژه کار کرد.

غربالگری ۸۵ هزار نوزاد در سال گذشته

وی در خصوص اقدامات معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۱ افزود: از بین ۸۵ هزار نوزاد غربالگری شده در این دانشگاه از طریق نمونه گیری از پاشنه پای نوزادان متولد شده، ۴۰۰ نوزاد دارای مشکل شناسایی و درمان شدند.

وی ادامه داد: انجام ۴۷۵ هزار بازدید بهداشت محیط، ارائه ۲۵ هزار خدمات مشاوره زوجین، ارائه ۲۸ هزار مشاوره فرزندآوری به زنان ۱۰ تا ۵۴ سال، ۲۱۳ هزار مورد غربالگری سرطان پستان، ۳۷۸ هزار مراقبت نوجوان و ۱۴۹ هزار مراقبت جوان و ۱۳۴ هزار مورد مشاوره کرونا، از دیگر اقدامات معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی در سال گذشته بوده است.

دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌حیدریه و دانشکده‌های پزشکی نیشابور و تربت‌جام است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha