۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۸:۳۵
کد خبر: 85098528
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پس لرزه رکود اقتصادی در انگلیس؛ افزایش فقر، بزهکاری و ناتوانی پلیس

لندن – ایرنا – نتایج تحقیقات به‌عمل‌آمده در انگلیس نشان می‌دهد که از یک سو آمار بزهکاری در ششمین اقتصاد بزرگ جهان، به دلیل مشکلات ناشی از بحران اقتصادی و تشدید فقر افزایش یافته و از سوی دیگر مردم این کشور اعتماد خود را به دستگاه‌های تامین‌کننده امنیت اجتماعی از دست داده‌اند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، آمارها نشان می‌دهد که ۴۰ درصد از انگلیسی‌ها در مواجهه با وضع موجود و تلاش برای حفاظت از دارایی‌های خود، به نصب دوربین‌های مداربسته، آیفون‌تصویری و تقویت ورودی‌های ساختمان متوسل شده‌اند. حدود ۶ درصد هم برای پاسبانی سگ‌های نگهبان خریداری کرده‌اند.

طبق تحقیقاتی که به سفارش حزب سیاسی لیبرال دمکرات صورت گرفته، آیفون تصویری یکی از رایج‌ترین تدابیر امنیتی عنوان شده است. هفت درصد از مردم هم به طرح موسوم به دیده‌بان محلی ملحق شده و از هر ۶ خانوار ۲ خانوار دوربین مدار بسته نصب کرده‌اند. همچنین از ۱۰ خانوار یکی ورودی ساختمانش را محکم‌تر و یا آژیرخطر نصب کرده‌ است. با همه این تدابیر انگلیسی‌ها ترجیح می‌دهند که از ترس بزهکاران، شب‌ها خانه‌های خود را ترک نکنند.

گزارش‌های رسمی حاکیست که آمار بزهکاری در نتیجه بحران هزینه‌های زندگی در انگلیس، جهش قابل توجهی را تجربه کرده است. اما مهم‌تر از آن انفعال پلیس اجتماعی در پیگیری چنین پرونده‌هایی است که از نظر کارشناسان، باعث مصونیت بزهکاران از مجازات و دامن زدن به ناامنی اجتماعی شده است.

آمارها نشان می‌دهد که طی یک سال گذشته ۲۰۰ هزار پرونده سرقت توسط پلیس پیگیری نشده است. این میزان معادل ۶۰۰ فقره دزدی در یک روز است که بزهکاران به لطف اهمال پلیس، از زیر اجرای عدالت فرار کرده‌اند. طبق داده‌های آماری ۷۷ درصد از کل پرونده های سرقت توسط پلیس حل نشده و تنها ۶ درصد به سرانجام رسیده است.

کارشناسان، وضع موجود را به تبعات ناشی از بحران اقتصادی و فقر در انگلیس نسبت می‌دهند. طبق آمارهای رسمی ۱۴.۴ میلیون نفر در انگلیس در فقر زندگی می‌کنند که ۲۹ درصد آن را کودکان تشکیل می‌دهند. آمار وزارت کار و امور بازنشستگی انگلیس نشان می‌دهد که چهار میلیون و ۲۰۰ هزار کودک معادل ۲۹ درصد از جمعیت زیر ۱۸ سال در یک سال منتهی به آوریل ۲۰۲۲، در فقر بوده‌اند. افزون بر ۸۰۰ هزار کودک هم در خانواده‌ای زندگی می‌کردند که برای امرار معاش به بانک غذا وابسته است.

این درحالیست که شرایط اقتصادی انگلیس بر اثر چندین بحران متوالی در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار دارد و کشور به گفته رئیس بانک مرکزی دوره طولانی رکود اقتصادی را تجربه می‌کند. نرخ تورم از محدوده ۲ به ۱۰ درصد رسیده و انگلیس تنها کشور در حوزه اروپای غربی است که تورم دو رقمی را تجربه می‌کند.

از سویی بهای انرژی طی یک سال گذشته دو برابر شده و قیمت مواد غذایی طبق آمارهای رسمی ۸۰ درصد افزایش یافته است. چندی پیش یک اندیشکده انگلیسی اعلام کرد که نرخ تورم مواد غذایی به بالاترین حد از سال ۲۰۰۸ رسیده و صدها پوند دیگر به هزینه سالانه میلیون‌ها خانوار انگلیسی که از بحران هزینه‌های زندگی رنج می‌برند، تحمیل کرده است.

مقامات دولت انگلیس وعده‌هایی را برای کاهش نرخ تورم و مهار اوضاع اقتصادی مطرح کرده‌اند اما ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس به صراحت اعلام کرده است که مردم نباید توقع داشته باشند که دولت حلال تمام مشکلات آن‌ها باشد؛ ضمن آنکه چالش‌های اقتصادی نیز امسال از بین نخواهد رفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha