تاکید قالیباف و لاریجانی بر تدوین شیوه‌نامه همکاری مجلس و مجمع

تهران- ایرنا- سخنگوی هیات رئیسه مجلس در حاشیه نشست مشترک شورای هماهنگی مجلس شورای اسلامی با اعضای مجمع تشخیص مصلحت، گفت: این جلسه با هدف هماهنگی و هم افزایی تشکیل، و روسای مجمع و مجلس بر شکل گیری دستورنامه بین دو ‌نهاد تأکید کردند.

سید نظام الدین موسوی در حاشیه نشست مشترک امروز دوشنبه مجلس شورای اسلامی ‌و مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران، گفت: مجلس طی چند سال گذشته جلسات هماهنگی و ‌هم افزایی با سایر قوا داشته است که اثرات و ‌نتایج خوبی هم داشته است. بعد از تأکیدات رهبر معظم انقلاب در روز عید فطر مبنی بر ضرورت هماهنگی و ‌هم افزایی بیشتر قوا و مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی کشور انگیزه برای برگزاری این جلسات بیشتر شد.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به مسائل و ‌موضوعات فی مابین مجلس و مجمع در امتداد جلسات گذشته و تأکیدات مقام‌ معظم رهبری، جلسه امروز به دعوت رئیس مجلس شورای اسلامی تشکیل شد. در این جلسه، شورای هماهنگی مجلس، متشکل از اعضای هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس میزبان جلسه بودند و همچنین از رئیس و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام دعوت شده بود. البته در جلسه علاوه بر رئیس مجمع آیت الله صادق آملی لاریجانی، حجت الاسلام ‌والمسلمین غلامحسین محسنی اژه ای رئیس قوه قضاییه به عنوان عضو و رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور داشتند.

موسوی تصریح‌ کرد: هدف جلسه هماهنگی، هم‌افزایی و همفکری مجلس و ‌مجمع تشخیص درباره مسائل اساسی و ‌کلان کشور و تعاملات و موضوعات فی ما بین بود.

وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی و ‌مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگاه قانونی خود را دارند و وظایف آنها صراحتا در قانون اساسی آمده و در حوزه بخش مربوط به داوری مجمع تشخیص بین مجلس و شورای نگهبان سالهاست کار صورت می‌گیرد و این موضوع تقریبا نهادینه شده و اختلاف بسیاری در این زمینه وجود ندارد، جز موارد مربوط به تاخیر در داوری مجمع که برخی نمایندگان هم نسبت به آن گلایه دارند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخش عمده ضرورت هماهنگی و هم افزایی درباره موضوع هیات عالی نظارت بر سیاست های ‌کلان نظام است که از جانب رهبر انقلاب به مجمع ارجاع و این هیات شکل گرفته است، فرایند شکل گیری هیات و اعمال نظرات درباره قوانین در حال انجام است لذا طبیعی است که در ابتدا تفاسیر مختلف یا احیاناً ناهماهنگی و اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد؛ مخصوصا راجع به موضوع بودجه ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ ابهامات و اختلاف نظرهایی خود را نشان داد که بعضا نماینده‌ها به آنها پرداختند. بخش عمده جلسه امروز ناظر بر این مساله بود.

موسوی افزود: رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام یک بحث تفصیلی از تاریخچه شکل گیری هیات عالی نظارت را بیان کردند و ضرورت تفکیک کار ویژه‌های مجمع و هیات عالی نظارت را تبیین کردند. اعضای شورای هماهنگی مجلس نیز دغدغه‌ها درباره موضوعات فی مابین را مطرح‌ کردند.

سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: جلسات ادامه خواهد داشت به ویژه اینکه از نتایج خوب این جلسه که روسای مجلس و مجمع بر آن تاکید داشتند، تداوم جلسات و شکل گیری چارچوب و دستور هماهنگی‌ها برای تداوم جلسات و هماهنگی ها بود.

جلسات هماهنگی مجمع و مجلس از این پس در بازه‌های زمانی معین برگزار می‌شود

آیت الله صادق آملی لاریجانی در حاشیه برگزاری مشترک امروز مجلس شورای اسلامی و ‌مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران، گفت: موضوعاتی مانند رفت و آمد مصوبات میان مجمع تشخیص مصلحت، هیات عالی نظارت و شورای نگهبان در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت، لذا در این جلسه تلاش شد برخی از ابهامات برطرف شود و نکاتی که عده ای از نمایندگان به عنوان اشکال مطرح می کردند، مورد تبادل نظر قرار گیرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: چنین جلساتی موجب نزدیک شدن افکار نمایندگان و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین هیات عالی نظارت می شود؛ این امر برای نهادها و همچنین برای ایجاد سرمایه اجتماعی در کشور مفید است تا مردم احساس کنند همه نهادها هماهنگ بوده و در راستای حل مشکلات آنها فعالیت می کنند. نهادهای مختلف قانونگذاری واقعاً گره‌گشایی از کار مردم را هدف نهایی خود قرار داده اند، هر چند اختلاف نظرهایی وجود دارد که می توان با گفت وگو آنها را برطرف کرد.

وی خاطرنشان کرد: مطابق نظر رئیس مجلس شورای اسلامی مقرر شد این جلسات به صورت مستمر برگزار شود، هر چند هنوز سازوکار قطعی ندارد، اما تلاش خواهیم کرد در بازه های زمانی معین و کوتاهی این جلسات را برگزار کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha