۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۳:۲۴
کد خبر: 85099278
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

تنش لهستان و آلمان مانعی جدی در مسیر اتحاد اروپا برابر روسیه

تهران- ایرنا- فایننشال تایمز در مطلبی با اشاره به تقلای اتحادیه اروپا برای متحد ساختن جبهه‌ای در برابر مسکو با هدف پشتیبانی از اوکراین، تنش میان برلین و ورشو را به عنوان دو عضو مهم این بلوک، از عوامل تاثیرگذار بر این اتحاد ارزیابی کرده‌ است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از روزنامه فایننشال تایمز، درحالیکه از زمان آغاز جنگ در اوکراین، غرب در تلاش برای ایجاد یک جبهه متحد علیه ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه است، تنش میان ورشو و برلین این تلاش ها را تحت الشعاع قرار داده است.

این روزنامه انگلیسی نوشت: در حالیکه گروهی از سربازان آلمانی به عنوان بخشی از نیروهای ناتو از ژانویه سال جاری برای حمایت از اوکراین در برابر روسیه در لهستان مستقر شده اند، اما حضور آنها در این کشور آزمونی برای روابط برلین ورشو است که از زمان فروریختن دیوار برلین تا به این اندازه تنش آمیز نبوده است. پیش از استقرار این سربازان، درگیری های سیاسی میان دو کشور رخ داد و برلین درخواست لهستان برای استقرار موشک های پاتریوت را در اوکراین رد کرد.

فایننشال تایمز در ادامه یادآور شد: از زمان حمله تاریخی آلمان نازی به لهستان که جرقه جنگ جهانی دوم را در سال ۱۹۳۹ زد تا اوج تلاش آلمان برای پیوستن لهستان و دیگر کشورهای کمونیستی پیشین به اتحادیه اروپا در سال ۲۰۰۴، روابط آلمان و لهستان نه تنها برای دو کشور که برای سرتاسر قاره اروپا اهمیت بسیاری داشته است. این امر به ویژه در حال حاضر اهمیت دارد که قدرت‌های غربی می‌خواهند برای خنثی کردن اقدامات پوتین که حمله اش به اوکراین، اروپای شرقی را در مرکز ژئوپلیتیک جهان قرار داده است.

اما در آستانه انتخابات پارلمانی لهستان، در آلمان ناامیدی کم‌سابقه‌ای از دولت ورشو به رهبری حزب محافظه کار قانون و عدالت وجود دارد. آلمان بر این گمان است که دولت ورشو از برلین به عنوان یک "کیسه بوکس سیاسی" برای انتخابات استفاده می برد.

در مقابل، لهستان هم آلمان را به دلیل کندی در ارائه کمک‌های نظامی به اوکراین و نادیده گرفتن نگرانی‌هایش در مورد روابط برلین- مسکو محکوم کرده است. حال آنکه برلین در مقام دفاع از خود می گوید که در حال حاضر سومین تامین کننده بزرگ تسلیحات اوکراین است و این لهستان بود که پیش از آغاز جنگ، واردکننده زغال سنگ از روسیه بوده است.

علاوه بر تمامی این موارد، دولت لهستان یک کارزار حقوقی بلندبالا علیه آلمان برای گرفتن غرامت جنگ به راه انداخته و برلین را به کنترل بیش از حد بر نهادهای اتحادیه اروپا متهم کرده است. لهستان در روابط سالهای اخیرش با آلمان تا حدی پیش رفته که یاروسواف کاچینسکی رئیس حزب قانون و عدالت در سال ۲۰۲۱ آلمان را به تلاش برای تغییر شکل اتحادیه اروپا و تبدیل آن به رایش چهارم متهم کرد.

یانا پوگلیرین رئیس دفتر شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا در برلین در این خصوص گفت: این دست لفاظی های مقامات ورشو باعث شده مقامات آلمان احساس کنند که برای حزب حاکم لهستان، پیروزی در انتخابات مهم‌تر از داشتن یک رابطه سازنده با آلمان است.

اما کشمکش ورشو تنها به برلین ختم نمی شود و دولت لهستان با اتحادیه اروپا نیز بر سر پرداخت نشدن میلیاردها یوروبودجه برای دوران پس از همه گیری ویروس کرونا از سوی کمیسیون اروپا جدال دارد. اتحادیه اروپا در توجیه این اقدام خود حزب عدالت و قانون لهستان را متهم می کند که از دادگاه ها و قضاتش برای سرپیچی از حاکمیت قانون استفاده می برد.

همزمان، رادوسلاف سیکورسکی وزیر امور خارجه پیشین لهستان و عضو کنونی پارلمان اروپا در این خصوص می‌گوید لهستان در خطر تبدیل فرصت به مانع است.

وی تشریح کرد: ما باید درک کنیم که پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا به معنای تغییر بیشتر به سمت شرق برای اتحادیه اروپا است و این بدان معناست که سکان اتحادیه اروپا از آن لحظه به بعد دیگر فقط در دستان رهبران فرانسه و آلمان نخواهد بود.

این سیاستمدار لهستانی در ادامه افزود: اگر لهستان می خواهد نقش رهبری را در مرحله بعدی توسعه اروپا ایفا کند، باید روابط خود را با بروکسل و برلین اصلاح کند.اما من بیم آن دارم که اگر این کار صورت نگیرد، رومانی که مساحتش نصف کشور ما ست بتواند جای لهستان را بگیرد. زیرا دولت آن از جدال های بی مورد و غیرضروری اجتناب می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha