به گزارش ایرنا، غفور راستین، روز سهشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مناسبت "هفته سلامت" افزود: برای رفع این کمبود میتوان از روش هایی مانند افزایش حقالزحمهها و جمعیت زیر پوشش هر پزشک استفاده کرد.
راستین با تاکید براینکه هدف از اجرای طرح پزشک خانواده، عدالت برای همه است، تصریح کرد: برای موفقیت این طرح باید منابع مالی و نیروی انسانی مورد نیاز تامین شود.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از سال ۸۴ در روستاها و شهرهای دارای زیر ۲۰ هزار نفر حمعیت اظهار داشت: در سال جاری با توجه به زیرساخت فراهم شده، این طرح و نظام ارجاع در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت نیز بطور جدی اجرایی میشود.
وی اضافه کرد: اجرای کامل نظام ارجاع و پزشک خانواده برای شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت از دیروز در خوانسار و گلپایگان آغاز شد و به مرور شهرهای بزرگ استان را پوشش میدهد.
راستین با اشاره به اینکه در سال های گذشته حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار نفر از جمعیت استان اصفهان زیر پوشش طرح پزشک خانواده قرار گرفتند، گفت: در مرحله جدید و تکمیلی این طرح میخواهیم سه میلیون و ۷۹۴ هزار نفر را تحت پوشش قرار دهیم یعنی حجم کار ما سه برابر می شود.
به گفته وی، در سال های اخیر، مراکز جامع سلامت به نوعی کار پزشک خانواده را در سطح شهرهای بزرگ انجام می دادند اما از امسال این طرح در قالب نظام ارجاع و در بستر فناوری اطلاعات بطور کامل اجرا می شود.
راستین با اشاره به اینکه مراجعه به نظام ارجاع و طرح پزشک خانواده مزیتهای بسیاری دارد و باعث کاهش هزینهها می شود، خاطرنشان کرد: با این حا، استفاده از این طرح اجباری نیست.
وی همچنین گفت: حدود ۲۵ درصد از جمعیت استان اصفهان با وجود اطلاع رسانی صورت گرفته تاکنون به مراکز جامع سلامت مراجعه نکردهاند.
رییس مرکز بهداشت شماره یک اصفهان هم در این نشست خبری با اشاره به برنامههای هفته سلامت گفت: جوانی جمعیت، خدمات رسانی به مناطق محروم و حاشیهنشین، استقرار گروههای مامایی در سطح شهر برای مشاوره، سالمندان، رابطان سلامت، دندانپزشکی و کارگران، موضوع برنامههای این هفته است.
علی وحدتی با اشاره به اجرای طرح نظام پزشک خانواده افزود: اجرای این طرح بویژه در کلانشهرها از موازی کاریها جلوگیری می کند.
رییس مرکز بهداشت شماره ۲ اصفهان نیز گفت: در هفته سلامت و همچنین هفته جمعیت(از ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت) غُرفههای سلامت در مناطق مختلف شهر برپا می شود.
منصوره ابوفاضلی با تاکید بر اهمیت اطلاعرسانی از خدمات نظام سلامت افزود: مردم باید اطلاعات خوبی در این زمینه داشته باشند تا به پزشک خانواده مراجعه کنند.
مهرزاد آرتنگ معاون اورژانس پیش بیمارستانی استان اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات این واحد برای توانمندسازی نیروی انسانی گفت: ما با کمبود حدود ۶۰۰ نیروی متخصص و ماهر برای بخش اورژانس پیش بیمارستانی مواجه هستیم.
به گزارش ایرنا، طرح پزشک خانواده شهری و نظام ارجاع که در دولت سیزدهم مورد توجه جدی قرار گرفته است؛ برنامهای هدفمند، راهبردی و روشی بسیار مهم و موثر در حفظ سلامت مردم، کاهش هزینه و ارتقای نظام سلامت به شمار میرود.
در قالب طرح پزشک خانواده، پزشکان عمومی بصورت مستقیم با خانوادهها در تماس هستند و مُراقبتهای اولیه را بر عهده دارند و در صورت صلاحدید، بیماران را به پزشکان متخصص ارجاع میدهند و متعاقباً پزشکان متخصص نیز نتیجه معاینات، نوع بیماری و اقدامات درمانی خود را به پزشک خانواده اعلام میکنند.
هفته سلامت امسال از ۹ تا ۱۵ اردیبهشت با شعار "سلامت برای همه با پزشکی خانواده" گرامی داشته میشود.
نظر شما