به گزارش ایرنا، ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت که بعید است در سال جاری جنگ در اوکراین پایان یابد، زیرا کی یف نمی تواند در این مدت به اهداف سیاسی خود برسد.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در گفتگو با فارن افرز توضیح داد: با این حال، من فکر می کنم که احتمال دستیابی هر یک از طرفین به اهداف سیاسی خود بسیار دشوار و بسیار چالش برانگیز خواهد بود. صادقانه بگویم، من فکر احتمال دستیابی به این اهداف در سال جاری محتمل نیست.
این مقام بلندپایه نظامی آمریکا در عین حال ادعا کرد: «اوکراینی ها در حال حاضر توانایی حمله به نیروهای روسیه را دارند. آنها می توانند عملیات تهاجمی انجام دهند».
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: آمریکا به دنبال جنگ با روسیه نیست، اما احتمال تشدید درگیری در اوکراین وجود دارد.
مارک میلی هشدار داد: احتمال تشدید تنش [با روسیه] بسیار واقعی است. وی همچنین گفت: آمریکا حداکثر تلاش خود را به کار خواهد بست تا مانع از ائتلاف نظامی راهبردی میان روسیه و چین شود.
پیش از این، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت: ما از تلاش مسوولانه هر کشوری برای پیشبرد صلح، تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین استقبال می کنیم. اما هر توافقنامه صلحی باید تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال اوکراین را در نظر بگیرد.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: روسیه هم اکنون در اوکراین شکست خورده است، به این معنا که آنها در ابتدا تلاش می کردند اوکراین را از نقشه حذف کنند، آن را به خاک روسیه اضافه کنند و وجود آن را به عنوان یک کشور مستقل از بین ببرند. این طرح شکست خورده و موفق نخواهد شد.
والری زالوژنی فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین و ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا دوشنبه شب در یک تماس تلفنی، درباره آخرین وضعیت میدان جنگ و فوریترین نیازهای تسلیحاتی اوکراین گفت وگو کردند.
به گزارش ایرنا به نقل از رسانههای اوکراینی، زالوژنی در توئیتر نوشت: من ژنرال میلی را از وضعیت کلی خط مقدم جنگ مطلع و بر لزوم افزایش قابلیتهای سیستم دفاع هوایی (اوکراین) تاکید کردم و با وی در مورد وضعیت نیروهای نظامی و پشتیبانی تسلیحاتی مورد نیاز ارتش اوکراین به بحث و تبادل نظر پرداختم.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است.
نظر شما