به گزارش خبرنگار ایرنا، جلیل اسلامی چهارشنبه در مراسم معارفه مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر اظهار کرد: دولت نگاه ویژه به اقتصاد دریامحور دارد و در حوزه شمال و جنوب از جمله خط ترانزیت شمال و حوزه سه جانبه بین ایران، هند و روسیه بنادر ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت دارند.
وی افزود:سازمان بنادر و دریانوردی با توجه به وظیفه حاکمیت دریایی و بندری از سالهای گذشته ظرفیتسازی مناسبی انجام داده و ظرفیت دریایی و بندری در کشور بیشتر ظرفیت تجاری است و هم کنون ۹۰درصد تجارت و صادرات و واردات کشور از طریق دریا است.
اسلامی گفت: ظرفیت تجاری کشور هر چقدر رشد پیدا کند هیچ مشکلی برای پاسخگویی در بخش حمل و نقل دریایی نخواهیم داشت و پروژههای توسعهای بسیار زیادی در شمال و جنوب در انجام است و وظیفه داشتیم در کنار ساخت بندر، تجهیزات ظرفیت و شرایط تسهیلگری تجارت را انجام دهیم.
وی افزود:در ماههای اخیر با توجه به شرایط روسیه، سازمان بنادر و کشترانی اعلام کرده هیچگونه مشکلی برای ارائه خدمات دریایی به کشتیها و شناورهای تجاری در شمال کشور وجود ندارد و بیش از ۳۰ میلیون تن ظرفیت بنادر شمال وجود دارد.
معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی کشور نگاه به بندر خرمشهر را تنها در بخش اقتصاد دریا ندانست و افزود:وظیفه توسعهای منطقهای و کمک به اقتصاد و اشتغال و نگاه به سایر صنایع و تسهیل در امر تجار و بازرگانی دریایی به صورت ویژه در خرمشهر دیده شده است و طرحهای توسعه بزرگی در این بندر پیشبینی شده و یا در حال اجرا است.
وی بیان داشت:بندر خرمشهر ظرفیت صادرات، واردات و ترانزیت کالا به کشورهای همسایه را دارد و رویکردی که باید بیشتر توجه شود کمک به همگرایی منطقهای، استانی و استانهای همجوار برای توسعه است.
وی به ادامه شناورسازی مغرقهها باقی مانده از هشت سال جنگ تحمیلی در اروندرود اشاره کرد و گفت:با منطقه آزاد اروند آماده همکاری برای توسعه و ایجاد کسب و کارهای بندر پایه هستیم .
امام جمعه خرمشهر: وظیفه بندر خرمشهر را جایگاه گذشته خود برسانیم
امام جمعه خرمشهر گفت: بندر خرمشهر جایگاه ویژهای در کشور دارد و همه وظیفه داریم با استفاده از همه ظرفیتها از آن برای ارتقا اقتصاد کشور استفاده و آن را به جایگاه گذشته خود برسانیم.
حجتالاسلام جواد عادلپور افزود:در نگاه اسلامی مسئولیت تکلیف است و فرق نگاه اسلام با دیگران به پست و مقام نسبت به مسئولیت در این است مسئولیت یک امانت است.
وی افزود:در سطح شهرستان وحدت و یکپارچگی و انسجام و هماهنگی خوبی شکل گرفته است و امیدواریم بندر خرمشهر با تسهیل صادرات و واردات باعث رونق اقتصادی و تولید در منطقه شود.
عادلپور توسعه روابط بندر بین ایران و کشورهای عراق و کویت را مورد تاکید قرار داد و گفت:نزدیک بودن خرمشهر به این بنادر یک ظرفیت صادراتی است که باید از آن استفاده کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان گفت:در بندر خرمشهر اهداف با چشم انداز بالندگی این بندر پیش بینی شده است که هم افزایی و تعاملات منطقهای قابل تحقق است.
بهروز آقایی افزود:تعامل با ارگانهای خرمشهر و منطقه آزاد اروند به عنوان تسهیلگر قوانین باعث رونق تجارت و کسب کار محلی خواهد شد.
وی توجه به گردشگری آبی با توجه به ظرفیتهای بندر خرمشهر را مورد تاکید قرار داد و افزود:در راستای مسئولیتهای اجتماعی بندر خرمشهر گام خوبی برداشته خواهد شد.
بندر خرمشهر با برخورداری از ۲۰ پست اسکله، ۲۳۰ هکتار وسعت، تجهیزات پیشرفته، قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد تجاری اروند، بهرهمندی از سیستم حمل و نقل چند وجهی و اتصال به کریدور بندرامام خمینی(ره) به عنوان سومین بندر آزاد کشور در حوزه خلیج فارس محسوب می شود.
این بندر با موقعیت راهبردی(استراتژیک) خود و نزدیک بودن به بازار کشورهای عراق و کویت یکی از مهمترین بنادر تجاری کشور در زمینه صادرات به کشورهای حاشیه خلیج فارس به شمار می آید.
نظر شما