۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۵:۰۰
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85101045
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازتاب سفر رئیس جمهور ایران به سوریه در خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس

نیویورک- ایرنا- خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در گزارشی درخصوص سفر آیت االله رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران به سوریه، امضای قراردادهای بلند مدت نفتی و تجاری تهران - دمشق را بازتاب داد.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: رئیسان جمهور ایران و سوریه روز چهارشنبه مجموعه‌ای از توافقنامه‌های همکاری بلندمدت در زمینه نفت و سایر بخش‌ها را برای تقویت روابط اقتصادی بین این دو کشور متحد امضا کردند.

در بخش‌هایی از این گزارش آمده است:

رئیس جمهور ایران در راس یک هیات بزرگ اقتصادی و سیاسی، پس از ورود به این کشور جنگ‌زده سوریه که نخستین سفر رئیس‌جمهور ایران به دمشق از سال ۲۰۱۰ بود، با بشار اسد همتای سوری خود دیدار کرد.

تهران از زمان شورش سال ۲۰۱۱ که به جنگ داخلی تمام عیار در سوریه تبدیل شد، حامی اصلی دولت اسد بوده و نقش مهمی در تبدیل جریان درگیری به نفع او داشته است.

ایران تعداد زیادی مستشار نظامی و هزاران مدافع مورد حمایت خود را از سراسر خاورمیانه به سوریه فرستاده تا در کنار اسد بجنگند. تهران همچنین یک راه نجات اقتصادی برای اسد بوده و انرژی و خطوط اعتباری به ارزش میلیاردها دلار به این کشور ارسال کرده است.

نیروهای دولت سوریه در سال‌های اخیر با کمک دو متحد اصلی خود یعنی روسیه و ایران توانسته‌اند کنترل بخش‌های زیادی از این کشور را به دست بگیرند.

به نظر می‌رسد با توجه به اینکه که دولت‌های عربی که زمانی از سقوط اسد حمایت می‌کردند و اکنون به آرامی در حال احیای روابط خود با دمشق هستند، ایران امیدوار است که از مزایای چندین دهه حمایت خود از رئیس‌جمهور سوریه از طریق سرمایه‌گذاری و استفاده از فرصت‌های اقتصادی برای کمک به اقتصاد خود بهره‌مند شود.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله رئیسی روز چهارشنبه به دعوت رسمی «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه در صدر هیاتی بلندپایه از مقامات سیاسی و اقتصادی به این کشور سفر کرد. این سفر، نخستین دیدار یک رئیس‌جمهور اسلامی ایران از سوریه از سال ۲۰۱۱ و زمان آغاز بحران در این کشور است.

آیت الله سیدابراهیم رئیسی و بشار اسد روسای جمهور ایران و سوریه ظهر امروز (۱۳ اردیبهشت ماه) به وقت محلی در کاخ ریاست جمهوری در دمشق با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.

روسای جمهور ایران و سوریه در نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه دو کشور با تاکید بر اینکه روابط تهران و دمشق، حتی در دوره‌های سخت و دشوار هم با وجود طوفان‌های شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده‌ است، تصریح کردند: تغییرات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بسیار، نتوانسته بر روابط برادرانه دو کشور تاثیر بگذارد.

رئیسی در نشست مشترک هیات‌های عالی‌رتبه ایران و سوریه که به ریاست وی و رئیس جمهور سوریه برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از پیروزی دولت و ملت سوریه و جبهه مقاومت در برابر تروریسم‌ و عبور از دوران سخت، گفت: تغییرات منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بسیار، نتوانسته بر روابط برادرانه دو کشور تاثیر بگذارد. روابط ایران و سوریه با خون شهدای عزیز ما به خصوص شهید حاج قاسم سلیمانی گره خورده‌ و این اسم رمز پایداری‌ و استحکام روابط دو کشور است.

رئیس جمهور ایران خاطرنشان‌ کرد: دولت و ملت سوریه دشواری‌ها و مشکلات بزرگی را پشت سر گذاشتند و امروز می‌توانیم بگوییم که شما این مشکلات را پشت سر گذاشتید و با وجود تهدیدها و تحریم‌هایی که علیه شما تحمیل شد، توانستید پیروز شوید. امروز حقانیت‌ جایگاه ایران و سوریه‌، انطباق این مسیر با عقلانیت‌ و مقاومت و ایستادگی کاملاً اثبات شده و جواب داده و کسانی که تا دیروز نسبت به موضع و جایگاه سیاسی و نظرات و دیدگاه‌های ایران درباره سوریه تردید داشتند، متقاعد شده‌اند که این موضع، به‌حق و عادلانه بوده است

«بشار اسد» رئیس جمهور سوریه نیز در این نشست، با قدردانی از مواضع و حمایت‌های جمهوری‌ اسلامی از دولت و ملت سوریه در روزهای سخت‌ و بحرانی این کشور گفت: دولت و ملت سوریه محبت‌ها و کمک‌های برادران ایرانی خود را فراموش نخواهند کرد.

رئیس جمهور سوریه خواستار نقش‌آفرینی بیشتر جمهوری اسلامی ایران در برقراری صلح و امنیت پایدار در این کشور و حضور مؤثر در بازسازی مناطق جنگ‌زده شد و تصریح کرد: روابط سوریه و ایران، روابط غنی و مملو از تجارب است؛ به این دلیل که حتی در دوره‌های سخت و دشوار هم با وجود طوفان‌های شدید سیاسی و امنیتی در منطقه خاورمیانه، روابط با ثبات و پایداری بوده‌ است.

در این دیدار، روسای جمهور ایران و سوریه با اشاره به امضای اسناد همکاری‌ بین دو کشور، بر اهمیت «برنامه جامع همکاری‌های راهبردی و بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه» در جهت تامین منافع دو ملت و سایر ملت‌های منطقه تاکید کردند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha