احمد سرکوهی روز پنجشنبه در حاشیه دهمین جشنواره سراسری موسیقی «بهیت و حهیران» سردشت در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با توجه به عشق و علاقهام به موسیقی و رسم مهمانوازی مردم سردشت امسال شرقیترین تا غربیترین نقطه ایران را زمینی طی کردم.
وی اضافه کرد: تاکنون سه بار در جشنواره سراسری موسیقی «بهیت و حهیران» سردشت در بخش تک خوانی مقام شرکت کردهام.
این هنرمند اهل خراسان رضوی گفت: ۲ دوره قبل در بخش مقام، رتبه نخست را کسب کردم و این دوره هم تمام تلاش خود را برای ارایه یک اجرای خوب خواهم کرد.
وی با اشاره به این رویداد فرهنگی هنری نیز افزود: هنر موسیقی در این است زبان مشترکی بین اقوام مختلف است و اقوام را به هم پیوند می دهد.
به گزارش ایرنا، دهمین جشنواره سراسری موسیقی «بهیت و حهیران» به مدت ۲ روز ( ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت) به میزبانی سردشت در حال برگزار است و در این دوره ۱۳۶ اثر انفرادی و ۲۲ اثر گروهی از ۱۶ استان مختلف به دبیر خانه جشنواره ارسال شده است.
هیات داوران این جشنواره متشکل از «هوشنگ جاوید»، «ناصح بهرام بیگی» و «مهدی احمدی» از بین مجموع آثار این جشنواره ۷۸ اثر انفرادی و آثار ۹ گروه را به عنوان آثار برتر انتخاب کنند.
نخستین جشنواره «بهیت و حهیران» سردشت در منطقه غرب کشور، اسفند سال ۱۳۸۵ برگزار شد و تاکنون ۹ دوره جشنواره ملی موسیقی بیت و حیران در این شهرستان برگزار شده است.
جشنواره «بهیت و حهیران» در هر دوره با حضور هنرمندان استانهای مختلف کشور در ۲ بخش مسابقه و گروه نوازی برگزار میشود.
بخش مسابقه این جشنواره شامل تکخوانی (مقام، بیت، لاوک، حیران، هوره، بند، عاشیقی، آواهای محلی) و تک نوازی سازهای اصیل (زهی، بادی و کوبه ای نظیر نرمهنای، دف، شمشال، تنبک، توزله، قوپوز، بالابان، نقاره، کمانچه، سرنا، تنبور، دیوان، دوتار و چگور) بر اساس سنت موسیقیایی هر منطقه است.
بخش گروهنوازی نیز برای اجرای عمومی گروههای موسیقی به منظور اجرای نواهای سنتی، محلی و آیینی در مدت برگزاری این جشنواره پیش بینی شده است.
جشنواره موسیقی «بهیت و حهیران» سردشت در سال ۱۳۹۷ به عنوان اولین اثر معنوی و ناملموس حوزه فرهنگ و ارشاد در سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کشور به ثبت ملی رسید.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.
نظر شما