به گزارش خبرنگار ایرنا مهدی جعفری روز پنجشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران استان که به ریاست معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی برگزار شد افزود: برای مرحله دوم مقابله با این آفت در سال جاری به بیش از یک میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که برای تامین آن نیازمند مساعدت ستاد مدیریت بحران هستیم.
وی گفت: بر اثر خشکسالی های متوالی در سالهای اخیر و بروز آفتهای نوظهور خسارت زیادی به بخش کشاورزی وارد شده که یکی از آنها آفت زنگ جارویی زرشک است.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی هم در این نشست گفت: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر ۱۴۰۱) تاکنون ۷۷.۵ میلیمتر بارندگی در استان به ثبت رسیده که نسبت به بلندمدت ۲۸ درصد کاهش داشته است.
علیرضا خندانرو اظهار داشت: همچنین این حجم از بارندگی نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۴ درصد کاهش دارد.
وی افزود: بیشترین بارندگی در سال آبی جاری با ۱۱۶ میلیمتر در شهرستان قاینات و کمترین بارندگی با ۴۲ میلیمتر در شهرستان نهبندان به ثبت رسیده است.
مدیرکل هواشناسی خراسان جنوبی با بیان اینکه ۹۹.۵۶ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است گفت: تمامی شهرستانهای خراسان جنوبی درگیر خشکسالی هستند.
وی تصریح کرد: براساس پیشبینی فصلی مقدار بارندگیهای استان در اردیبهشت ماه نرمال خواهد بود و یکی دیگر از مشکلات خراسان جنوبی تغییر اقلیم و افزایش درجه هوا در چند سال اخیر است.
شهردار بیرجند نیز گفت: طرح پدافند غیرعامل شهر بیرجند توسط سازمان پدافند غیرعامل کشور تصویب شده و کل موضوعات پدافند غیرعامل بیرجند در سه کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
مهدی بهترین افزود: سایت آموزش آتش نشانی در پنج هزار مترمربع در دستور کار قرار دارد و تفاهمنامه این سایت با منطقه ویژه اقتصادی منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه ساخت سایت اسکان اضطراری و مدیریت بحران در بیرجند ضروری است عنوان کرد: نقشه این سایت آماده شده که درخواست ما این است درخصوص تامین اعتبار و زمین مورد نیاز، مساعدت لازم با شهرداری صورت گیرد.
همچنین مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی گفت: در زلزله سال گذشته ۸۰۰ واحد مسکونی در شهرستانهای بشرویه و طبس خسارت دید.
قاسم تنها افزود: سال گذشته برای بازسازی هر واحد شهری ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات ۶ درصد، ۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض، ۳۰ میلیون تومان تسهیلات معیشتی و ۱۵ میلیون تومان کمک معیشتی بلاعوض و برای بازسازی هر واحد روستایی نیز ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات، ۸۰ میلیون تومان کمک بلاعوض و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات معیشتی و ۱۵ میلیون تومان کمک بلاعوض معیشتی ابلاغ شد.
وی گفت: برای ساخت مسکن تمامی مراحل تشکیل پرونده و صدور پروانهها انجام شده است و مردم مناطق زلزلهزده باید هرچه سریعتر نسبت به تکمیل واحدهای خود اقدام کنند.
نظر شما