۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۲۳:۳۰
کد خبرنگار: 2445
کد خبر: 85101895
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رایزنی و توافق عراق و سوریه برای احیای خط لوله نفتی کرکوک-بانیاس

تهران-ایرنا-«اثیر الغریری» وزیر بازرگانی عراق پنجشنبه شب از تلاش بی وقفه برای توسعه همکاری اقتصادی میان بغداد و دمشق و بویژه احیای خط لوله نفتی کرکوک- بانیاس خبر داد.

به گزارش ایرنا، الغریری در گفت وگوی اختصاصی به خبرگزاری اسپوتنیک از دیدار خود با وزیر نفت سوریه خبر داد و گفت که در این جلسه بر آغاز سرمایه گذاری در زمینه نفت و گاز در هر دو کشور بحث و تبادل نظر شد.

وی افزود که در این دیدار دو طرف تاکید کردند که این کار از طریق ارائه تسهیلات به شرکت‌های عراقی متمایل برای سرمایه گذاری در زمینه نفتی در سوریه انجام شود که این مسأله شامل تلاش برای راه اندازی دوباره خط نفتی کوکوک-بانیاس خواهد بود، طرحی که چاه‌های نفت عراق را به بنادر سوریه وصل می کند.

وزیر بازرگانی عراق راه اندازی دوباره فعالیت خط لوله نفتی کرکوک-بانیاس را برای سوریه حیاتی دانست و گفت که این مسأله می‌تواند بویژه پس از آن که چاه‌های نفت دولت دمشق خارج از کنترل آن است، بحران نفتی کنونی این کشور را حل کند.
الغریری همچنین اظهار کرد که این خط لوله نفتی برای عراق نیز دارای اهمیت استثنایی است.

وزیر بازرگانی عراق افزود که برآوردهای اولیه نشان می دهد که راه‌اندازی دوباره این خط لوله با توجه به این که در سال‌های اخیر در هر دو کشور آسیب زیادی دیده است، نیازمند عملیات تعمیر با هزینه‌های هنگفت است.

تأسیس خط لوله صادرات نفت عراق- سوریه یا همان کرکوک-بانیاس به سال ۱۹۵۲ بر می گردد که شرکت نفت انگلیس (بریتیش پترولیوم) پس از جنگ جهانی دوم ساخت.

این خط بصورت پیوسته از زمان تأسیس تا سال ۱۹۸۰ فعال بود، اما به علت جنگ تحمیلی عراق علیه ایران تا سال ۱۹۹۷ متوقف شد، این خط لوله بار دیگر تا سال ۲۰۰۳ به فعالیت خود ادامه داد و پس از حمله نظامی آمریکا به عراق بار دیگر متوقف شد.

هرچند که مدت ۱۳ سال از عدم فعالیت این خط لوله نفتی می گذرد اما این خط لوله برای هر دو کشور سوریه و عراق دارای اهمیت راهبردی است.

راه اندازی مجدد این خط لوله از هزینه نقل و صادرات نفت عراق خواهد کاست، چرا که راه میانبری است که میدان‌های نفتی شمال عراق را به دریای مدیترانه وصل می‌کند، میادینی که ذخایر نفتی آن ۱۳ میلیارد بشکه برآورد می شود و در واقع ۱۲ درصد از کل ذخایر نفتی عراق را شامل می شود.

این خط لوله همچنین به عراق این امکان را می دهد که به جای آن که نفت خود را در کشورهای دوردست پالایش کند، از پالایشگاه‌های نفت سوریه استفاده کند، امری که به عراق کمک خواهد کرد که تولید روزانه نفت خود را افزایش دهد،بویژه اینکه این خط لوله برای صادرات مقادیر زیاد نفت طراحی شده است.

علاوه بر این می تواند به عراق برای افزایش تولید نفت خود کمک کند، به خصوص این که بغداد تلاش می کند تا سال ۲۰۲۷ تولید نفت خود را به هشت میلیون بشکه در روز برساند.

این خط لوله برای سوریه نیز اهمیت زیادی دارد و کرکوک-بانیاس می تواند تأمین کننده فرآورده‌های نفتی این کشور باشد. همچنین که این خط لوله می تواند به منبعی برای تأمین انرژی دولت دمشق تبدیل شود و منافع زیادی را برای بنادر سوریه به ارمغان آورد و خود موجب رونق حرکت کشتیرانی و فعالیت اقتصادی در این بنادر شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha