تقویت زیرساخت های مرز رسمی برای خدمات رسانی به زائران در دستور کار قرار دارد 

قصرشیرین- ایرنا- رییس قرارگاه اربعین فراجا گفت: باید توان بیشتری برای خدمات رسانی به زائران اربعین در مرز خسروی بگذاریم و زیرساخت ها را تقویت و شرایط ورود و خروج زائران به صورت ۲۴ ساعته از این گذرگاه رسمی را فراهم کنیم.

به گزارش روز جمعه ایرنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار "محمد شرفی" در حاشیه بازدید از مرز خسروی افزود: مرز خسروی یکی از مرزهای حساس و مهم کشورمان است که هر ساله مورد استقبال جمع زیادی از زائران امام حسین (ع) قرار گرفته و آن ها با عبور از این مرز به زیارت عتبات عالیات مشرف می شوند.

وی اظهار کرد: با توجه به مذاکرات و رایزنی های صورت گرفته با طرف عراقی، امکان اینکه در ایام اربعین امسال مرز خسروی به صورت ۲۴ ساعته و شبانه روزی فعالیت کند، وجود دارد.

جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا گفت: مرز خسروی که به روی زائران اربعین گشوده شده با توجه به موقعیت مناسب و زیرساخت های لازم مورد توجه تعداد زیادی از زوار قرار می گیرد و آن ها از این مرز به کربلای معلی مشرف و یا به کشور باز می گردند.

سردار شرفی تصریح کرد: بر همین اساس رویکردی که به صورت جدی در دستور کار ستاد مدیریت اربعین کشور قرار دارد، شبانه روزی شدن فعالیت مرز خسروی در ایام اربعین است که در این راستا مذاکراتی با طرف عراقی هم انجام شده و آن ها نیز تا حدودی پذیرفته اند که این اتفاق در آیین اربعین امسال رخ دهد.

رییس قرارگاه اربعین فراجا یادآور شد: در همین راستا با پیگیری های فرمانده انتظامی کرمانشاه زمینی در نزدیکی پایانه مرزی خسروی برای انتظامی استان خریداری شده و قرار است ۲ سوله جهت اسکان نیروهای پلیس احداث شود.

سردار شرفی با بیان اینکه محوطه سازی، حصارکشی و دیوارکشی این زمین باید تا زمان برگزاری آیین اربعین امسال انجام شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه احتمال شبانه روزی شدن فعالیت مرز خسروی در اربعین امسال وجود دارد باید از هم اکنون تمهیدات و زیرساخت های لازم فراهم شود.

جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا همچنین تقویت زیرساخت های مرزهای مهران در ایلام، شلمچه و چذابه در خوزستان را هم مورد تاکید قرار داد و گفت: نواقصی در سال های اخیر وجود داشته که تلاش می کنیم برای اربعین امسال برطرف شوند.

وی در پایان با اشاره به مرزهای سیستان و بلوچستان، میرجاوه، باشماق کردستان و تمرچین آذربایجان غربی، خاطرنشان کرد: کار اعزام زائران از این مرزها تازه آغاز شده و تلاش می کنیم فعلا با سازه های موقت اعزام زائران را تداوم بخشیده و سپس به فکر تقویت آن ها و فراهم کردن شرایط بهتر برای عبور زائران از این مرزها نیز باشیم.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به حلب و سپس ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha