به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، حزب مخالفان دولت کاراکاس موسوم به اراده مردمی (Voluntad Popular) با صدور بیانیهای اعلام کرد: حزب اراده مردمی به اتفاق آرا تصمیم گرفته است تا با نامزد خود در انتخابات مقدماتی شرکت کند؛ پرچمدار ما برای این انتخابات مقدماتی، برادر ما فِردی سوپرلانو (Freddy Superlano) است.
این نهاد سیاسی در ماه مارس (اسفند)، خوان گوایدو را به عنوان نماینده خود در انتخابات مقدماتی اپوزیسیون در ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر)، معرفی کرد.
گوایدو در حالی از نمایندگی مخالفان کنار رفت که به تازگی اطمینان داده بود به دنبال پناهندگی سیاسی در ایالات متحده نیست و همچنین احتمال نامزدی برای انتخابات مقدماتی ریاست جمهوری آینده را رد نکرده بود.
خوان گوایدو که با حمایت حدود ۵۰ کشور از جمله آمریکا، زمانی به یکی از شناختهشدهترین چهرههای مخالف دولت ونزوئلا تبدیل شد، نه تنها نتوانست به شعارهای خود برای برکناری دولت مادورو دست یابد که با کاهش محبوبیت مواجه شد، تا جایی که همپیمانان او در داخل اپوزیسیون نیز او را کنار زدند.
گوایدو ۲۴ آوریل (چهارم اردیبهشت) وارد کلمبیا شد تا با هیاتهای خارجی که به منظور شرکت در اجلاس بینالمللی سازماندهیشده توسط دولت بوگوتا با هدف ترویج گفتوگو بین دولت نیکلاس مادورو رئیسجمهوری ونزوئلا و مخالفان سیاسی گرد هم آمده بودند، دیدار کند؛ وزارت امور خارجه کلمبیا سپس تصریح کرد که گوایدو برای شرکت در این اجلاس دعوت نشده است. شخص گوایدو سپس از سفر به ایالات متحده به دلیل «تهدید مستقیم» از سوی دولت مادورو خبر داد.
دیوسدادو کابِیو (Diosdado Cabello) مرد شماره دو حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا (PSUV) در واکنش به این خبر، خروج گوایدو از این کشور را اقدامی بزدلانه توصیف و اعلام کرد: واقعیت این است که این اتفاق در شرایطی رخ داده که او از هیچ حمایتی برخوردار نیست و باید راهی برای فرار پیدا کند.
مخالفان دولت ونزوئلا پیشتر انحلال دولت موقت خودخواندهای را که گوایدو از سال ۲۰۱۹ رهبری میکرد، تصویب کردند. حزب اپوزیسیون اراده مردمی (Voluntad Popular) سپس گوایدو را به عنوان نامزد خود برای انتخابات مقدماتی که توسط مخالفان در ۲۲ اکتبر (۳۰ مهر) و پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ برگزار میشود، معرفی کرد.
پروژه گوایدو در حالی از سوی مخالفان دولت کاراکاس با شکست مواجه شده است که در اواخر دوران دونالد ترامپ رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز میان بیشتر مقامهای آمریکایی نسبت به عملکرد گوایدو ناامیدیهای زیادی ایجاد شد به طوریکه بسیاری از کارشناسان بر این باور بودند که آمریکا همچون گذشته قصدی برای حمایت از گوایدو و اقداماتش ندارد و عملا طرح دولت ترامپ برای حمایت از گوایدو در راستای براندازی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری قانونی ونزوئلا شکست خورده است.
دولت جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا نیز اگر چه از زمان روی کارآمدن بر تداوم به رسمیت شناختن گوایدو همواره تاکید کرده است اما به نظر میرسد که این حمایت بیشتر ادعایی لفظی بوده و گوایدو عملا به مهره سوخته آمریکا در این کشور تبدیل شده است.
نظر شما