به گزارش ایرنا، اقدام اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان در دعوت از ۶ نسل معلم شهر بزنجان (باغشهری کوهستانی با ۱۴۲ کیلومتر فاصله با کرمان و دارای پیشینه تاریخی در شهرستان بافت) در آیین تجلیل از معلمان نمونه در دانشگاه فرهنگیان کرمان به نوعی به تصویر کشیدن اوج شکوه، اهمیت و جایگاه تعلیم و تربیت در دین مبین اسلام و جامعه فعلی ما بود که به زیبایی روایتگر مهر، محبت و اجر معلمان حتی بعد از گذر ۶ نسل شد.
دعوت از ۶ نسل معلمی که هرکدام به نوعی وامدار، شاکر و دستبوس اساتید خود بوده و هستند تابلویی زیبا از قدردانی شاگردان و البته جایگاه والای معلمی در قلب های مردان و زنان این مرزو بوم پیش چشم همگان با رنگ های زیبا و دل انگیزی بر بوم خاطر اهالی این دیار هویدا کرد.
"بهاره احمدی" مجری مراسم تجلیل از معلمان نمونه کرمان که بانویی خوش ذوق و خود نیز فرهنگی است بعد از اعلام اینکه قرار است در این نشست ۶ نسل معلم را دیدار کنیم از "جلال داوری" معلم کهنسال و پیشکسوت بزنجانی دعوت کرد تا به روی صحنه بیاید.
۶ صندلی کنار هم بالای سن چیده شده بود، استاد داوری در حالی که قدم های لرزانش هنوز با صلابت می نمودند از پله های سن بالا رفت و روی اولین صندلی نشست.
او که متولد ۱۳۱۵ است می گوید، در سال ۷۳ بعد از ۳۷ سال تلاش و کار بازنشست شده است.
مجری نفر بعدی یا بهتر بگویم نسل بعد را به صحنه فرا خواند؛ "حمدالله منظری توکلی". او نیز با آنکه محاسن و چین و چروک چهره اش گواهی بر بیش از ۶۰ دهه زیستن می دهد همچنان استوار و محکم پله های سن را بالا آمد و روی صندلی دوم نشست.
وی می گوید آقای داوری سال ۱۳۴۳ در بزنجان از توابع شهرستان بافت معلمش بوده و او که کلاس اول و دوم را نخوانده، وارد کلاس سومی که معلمش ایشان بود شده است.
منظری توکلی گفت: استاد داوری مرا به عنوان مبصر کلاس انتخاب کرد و به من اختیار تام داد. یادم می آید یک روز از زبان خود استاد این خاطره را شنیدم که می گفت، یادم می آید یک روز من سر کلاس بودم و بچه ها از منظری توکلی برای خروج اجازه می گرفتند.
وی نیز از عشایر بزنجان است و می گوید، سال ۱۳۵۰ وارد دانشسرای مقدماتی و معلم شده است. وی در سن ۱۵ سالگی جامه مقدس معلمی را بر تن کرده و اکنون به عنوان دکترای علوم تربیتی در دانشگاه مشغول به تدریس است.
نفر بعد مرد میانسالی است که همچو شیر ژیان و خوش سخن بالای سن آمد و "شیرعلی آبسالان" نام داشت. از آقای داروی به عنوان معلم دوران دبستان و از دکتر منظری توکلی به عنوان معلم دوران دبیرستانش یاد کرد.
وی نیز در عنفوان جوانی معلمی را پیشه خود قرار داده و قصد و نیتش تاثیرگذاری بر گوشه ای حتی اندک از این کره خاکی بوده است.
چهارمین معلمی که به صحنه فراخوانده شد، "رضا رضایی" مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بود وی نیز خود را شاگرد شیرعلی آبسالان معرفی کرد و به نشانه تکریم و ادب دست معلمش را بوسید.
اما بعد از رضایی "سجاد ابراهیم آبادی" و محمد عین افشاری" نیز به عنوان معلمانی تازه نفس که در سال های اخیر به حیطه معلمی پیوسته اند و قرار است سکان تعلیم و تربیت این مرز و بوم را از آن خود کنند به صحنه آمدند.
و اینچنین ۶ نسل تعلیم و تربیت آن هم در منطقه ای دور افتاده در حوالی شهرستان بافت، هفت آسمان تکریم را از آن خود کرد.
در این آیین نماینده ولی فقیه در استان و استاندار کرمان نیز که هر دو مدال افتخار معلمی را بر سینه دارند به بیان خاطراتی از زمان تحصیل و تدریس خود پرداختند. حجت الاسلام والمسلمین حسن علیدادی سلیمانی ضمن تبریک روز معلم گفت: به جرات می توان گفت که تمام زندگی استاد شهید مطهری صرف تعلیم و تربیت شد.
وی معلمی را شغل انبیا دانست و تصریح کرد: معلمان باید خود رشد کنند و موجبات رشد اخلاقی دانش آموزان را فراهم آورند.
محمدمهدی فداکار استاندار کرمان نیز در این آیین نقش معلمان را در توفیقات جوامع بی بدیل دانست و بزرگترین افتخارش را معلمی برشمرد.
نظر شما