اختصاص پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای لایروبی رودخانه بابلرود

ساری - ایرنا - مدیرکل شیلات مازندران به مشکلات پهلوگیری شناورهای کیلکاگیر ناشی از رسوب و گل و لای رودخانه بابلرود اشاره کرد و گفت :‌به منظور تداوم فعالیت جامعه صیادی ،امسال پنج میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار برای لایروبی این رودخانه تخصیص یافته است.

قاسم کریم زاده روز دوشنبه درگفت و گو با خبرنگار ایرنا به اهمیت رودخانه بابلرود در پهلو گیری ۳۷ فروند لنج صیادی کیلکاگیر و نقش مهم آن در تخلیه و بارگیری کیلکاماهیان صید شده از لحاظ تامین بخشی از پروتئین‌ جامعه، اشتغال و درآمد زایی و همچنین استقرار حدود ۱۰ فروند شناور های تفریحی _ توریستی اشاره کرد و افزود : این اعتبار از محل سازمان شیلات ایران اختصاص یافت و اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار برای عملیات لایروبی قرار داریم.

وی با بیان این که سال گذشته ۲میلیاردو ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار برای لایروبی رودخانه بابلرود هزینه شد، اظهار داشت :به دلیل پس روی آب دریا مشکلاتی در تردد و پهلوگیری شناورهای صیادی بوجود آمده که با پیگیری های اداره کل شیلات مازندران و مشارکت و حمایت خوب تشکل‌ها و نیز دستگاه‌های مختلف ازجمله فرمانداری، شورای شهر و شهرداری بابلسر با بکارگیری بارج و بیل مکانیکی و انجام لایروبی دهانه ورودی به بندر تا حدودی مشکلات بر طرف شد.

مدیر کل شیلات مازندران پیشرفت فیزیکی اسکله صیادی بندر بابلسر را ۹۳ درصد اعلام کرد ادامه داد:‌ مبلغ ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای بهسازی بندر صیادی بابلسر در سفر هیات محترم دولت به استان در سال ۱۴۰۰ به تصویب رسیده که تاکنون سه درصد آن تخصیص یافت.

وی با توضیح این نکته که از به دلیل تهدید خشکسالی بر امنیت غذایی مازندران طی یک دهه گذشته حدود سه متر پسروی آب دریای خزر را در منطقه اسکله بابلسر شاهد هستیم، گفت: مشکلات تردد و پهلو گیری شناورها، اختلال مهاجرت ماهیان رود کوچ و اختلال در پرورش ماهیان خاویاری در قفس سواحل دریای خزر از پیامدهای کم آبی در استان است.

مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به اهمیت ۲بندر صیادی بابلسر وامیرآباد در اقتصاد شیلاتی استان گفت:دراستان مازندران ۱۱۵ تشکل صیادی باجمعیتی بیش از پنج هزار نفر از طریق صید و صیادی در دریا امرار معاش دارند که از لحاظ تامین بخشی از پروتئین‌ مورد نیاز جامعه، اشتغال و درآمد زایی نقش مهمی دارند.

وی به کمبود آب و مشکلات پرورش ماهیان گرم آبی در مزارع و آب بندان های مازندران اشاره کرد و گفت:‌ استفاده از تجهیزات نوین با هدف بازچرخانی، تمیز نگهداشتن و کاهش مصرف آب ضروری است.

مازندران با توجه به در اختیار داشتن بیشترین ساحل جنوبی دریای خزر و وجود رودخانه‌های متعدد یکی از استان‌های پیشرو در آبزی‌پروری و فعالیت‌های شیلاتی است. سالانه حدود ۳۰ هزار تن انواع آبزیان تولید شده در این استان به سایر نقاط کشور و از یکسال گذشته تاکنون با برنامه‌های اصولی دولت سیزدهم و عالی‌ترین مقام اجرایی مازندران با وجود فشارهای خارجی و تحریم به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

همسایگی با دریای خزر در نوار ساحلی به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر و وجود ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در این استان با اشتغال حدود چهارهزار و ۲۰۰ نفر و همچنین فعالیت بیش از سه‌هزار و ۴۰۰ مزرعه آبزی‌پروری سبب شده که مازندران بیشترین سهم را در فعالیت‌های شیلاتی جنوب دریای خزر داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha