۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۱۲
کد خبرنگار: 1031
کد خبر: 85105317
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شناسایی شهید اصفهانی در یادمان شهدای گمنام هُویزه

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۶:۱۲
کد خبر: 85105317
شناسایی شهید اصفهانی در یادمان شهدای گمنام هُویزه

اصفهان – ایرنا – کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح از شناسایی پیکر یک شهید اصفهانی در بین شهدای گمنام تفحص شده در یادمان شهدای هُویزه خبر داد.

به گزارش ایرنا، پایگاه خبری معراج شهدا، روز دوشنبه به نقل از فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد: همزمان با سالروز آزادسازی شهر هویزه در جریان عملیات بزرگ بیت‌المقدس، پیکرهای مطهر پنج شهید از هشت شهید گمنام مدفون در یادمان شهدای هویزه شناسایی شدند.

سردار سیدمحمد باقرزاده گفت: بر اساس تلاش‌های صورت گرفته از طریق تقاطع اطلاعات موجود در بانک اطلاعاتی کمیته جستجوی مفقودین در ستاد معراج شهدا و با اظهارت اخذ شده از آزادگان، مشخص شد پیکرهای مطهر شهدای عملیات نصر در محل یادمان شهدای هویزه دفن شده‌اند.

وی اسامی شهدای شناسایی شده را شامل شهید قنبر پویان فرزند ماشاالله اهل کازرون، شهید محمدرضا سیمچی فرزند حسین اهل تهران، شهید علا دانشمند فرزند عبدالصاحب اهل اصفهان، شهید حسین رضایی دستجردی فرزند علی اهل قزوین و شهید احمد رحیم‌پور فرزند مرتضی اهل شیراز اعلام کرد.

سردار سیدمحمد باقرزاده افزود: با توجه به گذشت زمان و نبود نمونه استخوانی برای شناسایی ژنتیکی شهدا، ردیف و شماره قبر این پنج شهید عزیز مشخص نیست ولی از نظر کمیته جستجوی مفقودین محرز است که پیکر این پنج شهید بصورت مُتعیَّن در بین هشت شهید گمنام مدفون در یادمان شهدای هویزه قرار دارند.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین خاطرنشان کرد: اطلاعات موجود حاکیست که این شهدا طی روزهای ۱۵ و ۱۶ دی سال ۵۹ در دشت هویزه، همراه با شهید سید حسین علم الهدی و دیگر حماسه‌سازان آن عملیات بزرگ به شهادت رسیده‌اند و یگان‌های مربوطه آنها هم مشخص است.

به گزارش ایرنا، شهرستان هویزه در استان خوزستان و غرب اهواز قرار دارد که یادگاری‌های زیادی از تاریخ و دوران جنگ تحمیلی را در دل خود جای داده است

هویزه در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب سوسنگرد و ۷۲ کیلومتری غرب شهر اهواز قرار دارد. این شهر نخستین بار در ششم مهر ۱۳۵۹ توسط نیروهای ارتش متجاوز صدام به محاصره درآمد اما این حمله، با مقاومت مردمی دفع شد. نیروهای دشمن سه ماه بعد، در دی سال ۱۳۵۹، دوباره به این شهر حمله کردند و پس از حماسه مقاومت و شهادت حسین علم‌الهدی و گروهی از دانشجویان پیرو خط امام، این شهر به مدت ۱۶ ماه در تصرف نیروهای عراقی بود که در طول این مدت، هویزه را با خاک یکسان کردند.

مرحله دوم عملیات بیت‌المقدس(آزادسازی خرمشهر)، شهر هویزه را از اسارت ارتش عراق درآورد و آزادی را به آن هدیه کرد. این عملیات، ساعت ۳۰ دقیقه بامداد دهم اردیبشهت ۱۳۶۱ توسط نیروهای سپاه و ارتش در جبهه جنوب و غرب رود کارون آغاز شد و در مرحله دوم نبرد، شهرهای هویزه و جُفیر و جاده اهواز ـ خرمشهر در روز هجدهم اردیبهشت با عقب‌نشینی دشمن از پادگان حمید آزاد شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha