۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۸:۵۹
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85105781
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پایان نگرانی روستاییان گلستان با اهتمام دولت به راه‌اندازی مراکز جامع سلامت
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس- ایرنا- پرداخت هزینه مستمر رفت و آمد همراه با نگرانی بروز حوادث جاده‌ای برای حضور در نزدیکترین نقطه برخوردار از امکانات درمانی، دغدغه اهالی برخی روستاهای محروم گلستان به شمار می‌رود که به برکت اهتمام دولت سیزدهم در راه‌اندازی مراکز جامع سلامت و خانه‌های بهداشت، بساط این مشکلات در حال برچیده‌شدن است.

به گزارش ایرنا، خانواده‌های ساکن این روستاهای محروم که به طور عمده کشاورز و دامدار هستند هستند پیش از راه‌اندازی مرکز جامع سلامت همیشه نگران هزینه بالای کرایه ماشین و خطرات رفت و آمد بودند اما به همت مسوولان حوزه بهداشت و درمان گلستان و راه‌اندازی این گونه مرکز، تنها دلهره آن‌ها در زمان بیماری، فقط تر و خشک کردن مریض است.

کمال قره‌مشک غراوی دهیار روستای آق تُقه به خبرنگار ایرنا گفت: در خانه بهداشت روستا خدمات اولیه بهداشتی و مشاوره‌ها توسط بهورزان به اهالی داده می‌شود اما با راه اندازی مرکز جامع سلامت روستایی همراه با حضور یک پزشک عمومی در دولت سیزدهم نگرانی مردم برای دریافت سایر خدمات از جمله پزشکی، مامایی، تنظیم خانواده، واکسیناسیون و غربالگری نوزادان، غربالگری بیماری‌های فشارخون و دیابت، مشاوره و داروخانه کاهش یافت.

وی افزود: حوزه علمیه محمد رسول‌الله(ص) روستای آق‌تُقه قسمتی از ساختمان خود را برای راه‌اندازی مرکز جامع سلامت در اختیار حوزه بهداشت و درمان قرار داد و هم اینک بسیاری از تجهیزات و امکانات مورد نیاز در این مرکز مستقر است.

این دهیار مهمترین خواسته مردم این روستای حدود ۲ هزار نفره را راه‌اندازی آزمایشگاه و تامین داروهای ضروری داروخانه این مرکز دانست و گفت: مردم از خدمات دهی این مرکز بسیار راضی هستند اما همچنان رفت و آمدها به شهر مراوه‌تپه برای انجام آزمایش ادامه دارد که امیدواریم با همراهی دولت این مشکل هم حل شود.

قره‌مشک غراوی افزود: همچنین یک قطعه زمین ۲ هزار متر مربعی برای ساخت مرکز جامع سلامت در این روستا به حوزه بهداشت و درمان واگذار شده که امیدواریم هرچه زودتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.

پایان نگرانی روستاییان گلستان با اهتمام دولت به راه‌اندازی مراکز جامع سلامت
افتتاح مرکز جامع سلامت روستای سارجه‌کر گنبدکاووس در اردیبهشت ۱۴۰۱

امید اسدی دهیار سارجه‌کر بخش مرکزی گنبدکاووس به عنوان یکی دیگر از روستاهایی بهرمند از مرکز جامع سلامت روستایی در دولت سیزدهم با قدردانی از تلاش‌ دولتمردان برای بهبود وضعیت خدمات‌رسانی به مردم در حوزه بهداشت و درمان گفت: پیش از راه‌اندازی مرکز جامع سلامت مهمترین مشکل مردم این روستای ۳ هزار و ۵۰۰ نفری تردد در جاده گنبدکاووس - کلاله برای دریافت خدمات از مرکز جامع سلامت روستای ایمر محمدقلی آخوند بود.

وی افزود: به برکت نگاه عدالت محور دولتمردان شاهد خدمات‌دهی به اهالی چندین روستا در مرکز خدمات جامع سلامت سارجه‌کر هستیم و علاوه برآن سه خانه بهداشت هم در این روستا فعال است.

وی با اشاره به استیجاری بودن مکان فعلی مرکز جامع سلامت این روستا، بیان کرد: برای تامین زمین مشکلی نداریم فقط از مسوولان درخواست داریم اعتبار لازم برای احداث ساختمان را تامین کنند تا مردم نگرانی برای تعطیل شدن این مرکز را به دلیل استیجاری بودن محل نداشته باشند.

ساخت ۲۰ خانه بهداشت روستایی در گلستان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون ۲۸ واحد ارائه خدمات در حوزه بهداشت استان با بیش از ۴۴۲ میلیارد ریال اعتبار ساخته شده که ۲۰ مورد آن خانه‌ بهداشت روستایی است.

موسی‌الرضا شبیهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا راه اندازی هفت مرکز خدمات جامع سلامت روستایی شامل مراکز "آق تقه و چنارلی" در شهرستان مراوه‌تپه، "پیچک محله" در علی‌آبادکتول، "سارجه کر و آق بند" در گنبدکاووس، "سالیکنده" در کردکوی و "قره قاشلی" در بندرترکمن به همراه آغاز فعالیت یک پایگاه سلامت شهری در شهرستان گنبدکاووس را از دیگر خدمات حوزه بهداشت در دولت سیزدهم برشمرد.

وی افزود: در دولت سیزدهم ۹۴۶ میلیارد و ۱۴۴ میلیون ریال برای اجرای ۴۵ پروژه شامل مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی، خانه بهداشت، پایگاه سلامت و آزمایشگاه مرکزی در گلستان مصوب شد که تاکنون ۴۴۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال آن تخصیص یافته است.

پایان نگرانی روستاییان گلستان با اهتمام دولت به راه‌اندازی مراکز جامع سلامت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان گفت: در ۱۰۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۵۶ مرکز خدمات جامع سلامت شهری، ۱۲۷ پایگاه سلامت شهری و روستایی و ۵۹۱ خانه بهداشت به مردم استان گلستان خدمات حوزه سلامت ارائه می‌شود.

دکتر شبیهی افزود: در ۲ سال اخیر ۱۷۵ پزشک عمومی، ۳۱ پرستار و ۱۷۹ بهورز در مراکز بهداشت و جامع سلامت استان به‌کارگیری شدند.

وی تعداد پزشکان فعال در حوزه بهداشت گلستان را ۳۴۷ نفر اعلام کرد و گفت: ۲۶۴ نفر از آنان شاغل در مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۴۴ نفر شاغل در مراکز خدمات جامع سلامت شهری و ۳۸ نفر شاغل در حوزه‌های ستادی شهرستان‌ها و استان هستند.

خالی بودن نیمی از بیمارستان‌های دولتی از پزشکان متخصص و فوق تخصص

سعید گل‌فیروزی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان هم پیش از این چالش اصلی حوزه بهداشت و درمان استان را خالی بودن ۵۵ درصد ظرفیت بیمارستان‌های دولتی از پزشک متخصص و فوق‌تخصص اعلام کرد و گفت: عمده دلیل نبود متخصص و فوق‌تخصص در مراکز درمانی دولتی گلستان پایین بودن تعرفه‌های پزشکی و پرداختی‌های ماهانه به آنان به نسبت مراکز درمانی خصوصی است.

به اعتقاد کارشناسان حوزه بهداشت و درمان، شرایط کمبود پزشکان متخصص و فوق تخصص در مراکز دولتی و هزینه بالای مراجعه به مراکز بخش خصوصی باعث شده خیلی از ساکنان مناطق محروم به توصیه‌های درمانی پزشکان عمومی اکتفا کرده و در صورت تشدید بیماری پیگیر درمان تخصصی نشوند.

به گفته محمدمهدی زرگران معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان، هم اینک هزار و ۱۳۱ پزشک عمومی، ۵۱۰ دندانپزشک، ۸۰۱ پزشک متخصص و ۱۰۰ پزشک فوق تخصص در مراکز دولتی و خصوصی استان فعالیت دارند که نیاز است تعداد آنان برای ارتقای شاخص دسترسی به خدمات درمانی، افزایش یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha