به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران عصر سهشنبه در نخستین روز از نمایشگاه اینوتکس (INOTEX ۲۰۲۳) ضمن شرکت در افتتاحیه نخستین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری (FINOTEX ۲۰۲۳)، از صندوق توسعه فناوریهای نوین بازدید و با ظرفیتهای این صندوق در ارائه خدمات مالی به زیست بوم نوآوری کشور آشنا شد.
عشقی با اشاره به اهمیت تامین مالی در حوزه نوآوری و فناوری گفت: تامین مالی زیست بوم فناوری همواره حلقه مفقوده ما در بازار سرمایه است.
وی تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار با ایجاد بستر تامین مالی جمعی در بازار سرمایه به دنبال رفع این دغدغه است.
عشقی ورود دانش بنیانها به بورس را اتفاقی مبارک ارزیابی کرد و در خصوص فعالیت صندوقهای جسورانه در بورس، افزود: قرار است با تمهیداتی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اندیشیده شده است، ترکیب این صندوقها اصلاح شود.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: با این اتفاق آنها میتوانند منابع خود را سرمایهگذاری کنند و همین امر زمینه ساز بهره وری بیشتر از این صندوق ها خواهد بود، ضمن این که شرایط برای افزایش تعداد آنها نیز بهتر خواهد شد.
عشقی در ادامه با تاکید بر ضرورت بررسی تخصصی ظرفیتهای صندوق توسعه فناوریهای نوین و تشریح کارگروه مشترک و کمیته کسب و کار سازمان بورس و اوراق بهادار، از تعامل بیشتر این سازمان با صندوق توسعه فناوریهای نوین به عنوان بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری کشور استقبال کرد.
لزوم همافزایی صندوقهای پژوهش و فناوری و نهادهای بورسی برای تامین مالی از بورس
سیدروح اله میرامینی مدیرعامل صندوق توسعه فناوری های نوین نیز در این نشست با تشریح فعالیت های این صندوق گفت: این صندوق عاملیت صندوق نوآوری برای اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان و فناور را دارد، همچنین هر آنچه که در بانک ها اعم از اعطای وام، تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری جسورانه، مشارکت مالی جمعی و سایر ابزارهای تامین مالی را بر اساس اساسنامه خود که مصوبه هیات وزیران است در اختیار دارد.
وی با اشاره به اینکه صندوق توسعه فناوری های نوین در انجام ماموریت خود به ارائه این خدمات بسنده نکرده است در خصوص سامانه های طراحی شده توسط این صندوق در حوزه فین تک و ارائه آن به سایر صندوق های پژوهش و فناوری در کشور اظهار داشت: صندوق توسعه فناوری های نوین با ایجاد ادبیات مشترک و ارتباط هر چه بهتر و موثرتر شرکت های فناور با نهادهای سرمایه گذار اقدام به طراحی و اجرای سامانه های متعدد اعم از سامانه جامع مدیریت و مکانیزاسیون کامل صندوق ها و نهادهای سرمایه گذاری، سامانه ارزیابی و اعتبارسنجی طرح ها و شرکت ها، سامانه فروش اقساطی کالا و خدمات، سامانه مدیریت وجوه تبصره ۱۸ دولت، سامانه تامین مالی جمعی کرده است و این صندوق توانسته است، این زیرساخت ها را به همراه تجربه اجرایی خود، به بیش ۴۰ صندوق پژوهش و فناوری کشور و برخی بانک های تخصصی منتقل کند.
مدیرعامل صندوق توسعه فناوری های نوین با اشاره به تفاهم نامه این صندوق با ۱۴ بانک برای ارزیابی تخصصی مشتریان حقوقی آنها افزود: آنچه همواره دغدغه بانک ها برای ارائه خدمات مالی به شرکت ها و به ویژه شرکت های حوزه فناوری بوده، مساله ریسک و عدم اطمینان از انجام تعهدات این شرکت ها است. این صندوق تلاش کرده است با ایجاد سامانه های تخصصی خلأ ناشی از ریسک بین شرکت های فناور و بانک ها را با ابزارهای استاندارد خود و اتصال آن به سامانه بانک ها و سایر مراجع قانونی پوشش دهد. به این ترتیب ریسک ارائه خدمات بانکی به منظور تامین مالی شرکت ها و ارائه خدماتی اعم از ضمانت نامه، تسهیلات، سرمایه گذاری و سایر ابزارهای نوین تامین مالی از روی سیستم بانکی برداشه شده است.
میرامینی با اشاره به ارائه تسهیلات حقوقی قرض الحسنه در تعامل صندوق توسعه فناوری های نوین و بانک مهر گفت: در این تعامل به هزار مشتری حقوقی این صندوق و بانک، با پذیرش مسئولیت ارزیابی و اعتبارسنجی توسط صندوق و ارائه خدمات مالی توسط بانک قرض الحسنه مهر ایران تسهیلات ارائه می شود که این مهم در مرحله اجراست.
مدیرعامل صندوق توسعه فناوری های نوین با اشاره به مجوزات بورسی ارائه شده برای ایجاد صندوق های جسورانه بورسی اظهار داشت: با وجود ارائه این مجوزها هنوز این صندوق ها نتوانسته اند فعالیت خود را در سطح کشور فراگیر کنند. چراکه با وجود قوت در بخش ارزیابی و مدیریت مالی، نیازمند بازویی برای ارزیابی و مدیریت ریسک هستند تا بتوانند در جایگاه خود در حوزه تامین مالی زیست بوم دانش بنیان و فناور قرار گیرند.
وی با تاکید بر پتانسیل صندوق توسعه فناوری های نوین برای ارائه این خدمت به زیست بوم خطرپذیر کشور تصریح کرد: این صندوق توانایی دارد با تکیه بر تجربه و توان تیم تخصصی خود، در نقش مدیر صندوق جسورانه یا PE عمل کند. ضمن اینکه هم اکنون تجربه و زیرساخت تامین مالی جمعی نیز در صندوق نهادینه شده است و می تواند به عنوان یکی از سکوهای دارای مجوز از فرابورس نیز فعالیت کند.
دوازدهمین نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری (INOTEX ۲۰۲۳) و نخستین رویداد بین المللی تامین مالی نوآوری و فناوری (FINOTEX۲۰۲۳) از ۱۹ تا ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در پارک فناوری پردیس در حال برگزاری است.
نظر شما