حمید قویدل روز جمعه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با تشریح اهداف و اقدامات جمعیت هلال احمر اظهار کرد: در جمعیت هلال احمر به عنوان یک جمعیت داوطلب آموزش داوطلبان و امدادگران در بالاترین سطح قرار دارد و این جمعیت به روزترین آموزشها را ارائه میکند.
وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر با تجربه ای حدود یکصد ساله امروز به درخت تنومندی تبدیل شده است، اظهار کرد: قبلا شعار هلال "احمر هر خانواده ایرانی یک امدادگر" بود اما امروز شعار ما این است که هر خانواده ایرانی باید یک گروه امدادی باشد به این معنی که سطح تابآوری تمامی خانواده های ایرانی افزایش یابد و نه تنها در حوادث طبیعی بلکه در تمامی حوزهها از جمله اجتماعی، فرهنگی و حوادث غیر طبیعی آمادگی لازم برای مقابله را داشته باشند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل جمعیت هلال احمر بعد از نیروهای نظامی قویترین سیستم مخابراتی را دارد و با سیستمهای ارتباطات رادیویی تمام کشور تحت پوشش میدهد. بسیاری از استانها از سیستم آنالوگ عبور کردند و ما هم به دنبال این هستیم این برنامه را در استان اردبیل اجرا کنیم.
وی اضافه کرد: در دنیا حدود ۴۲ نوع حادثه شناسایی شده است که از این تعداد در ایران ۳۲ مورد رخ میدهد و استان اردبیل هم از استانهایی است که در معرض انواع حوادث است به طوری که در همین هفتههای اخیر در یک منطقه استان شاهد بارش برف بودیم، در یک منطقه سیل جاری شد، در بخش دیگر خشکسالی حاکم شده است.
قویدل امدادرسانی جاده ای را بخش مهمی از امدادرسانی هلال احمر عنوان کرد و گفت: امداد رسانی در جاده ها با همکاری و هماهنگی اورژانس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس راه انجام می شود. شرایط امدادرسانی در جاده های استانمطلوب است در عین حال باید با اصلاح و تعریض مسیرها، اصلاح نقاط حادث خیز و البته تغییر رفتار ترافیکی حوادث و تلفات را در جادههای استان کاهش دهیم.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه ماموریت جمعیت هلال احمر تسکین آلام بشری فارغ از هر نژاد و آیینی هست، ما به عنوان یک استان مرزی باید آمادگی لازم را در این زمینه هم داشته باشیم.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل افزود: بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، در جریان درگیریهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان جمعیت هلال احمر ایران ۹ اردوگاه بزرگ در جمهوری آذربایجان دایر کرد که این اردوگاهها مدت زمان طولانی فعال بودند. در سال ۱۹۹۱ هم زلزله بزرگی در ارمنستان رخ داد ک تمام این کشور را تحت تاثیر قرار داد و جمعیت هلال احمر ایران در این حادثه هم وارد عمل شد.
قویدل گفت: در جریان زلزله خوی در استان آذربایجان غربی جمعیت هلال احمر استان اردبیل با استعداد ۱۳ تیم امدادرسانی به عنوان نخستین تیم امداد رسان در فیرورق این شهرستان حضور یافت و موثرترین امدادرسانی را ارائه کرد به طوری که جمعیت هلال احمر اردبیل تنها مرکزی بود که موفق شد کمکهای بین المللی هم برای زلزله زدگان خوی جمع آوری کند و این کمکها در قالب کاروانهایی به مردم آسیب دیده ارائه شد.
وی با تقدیر از همراهی مردم نوعدوست استان، اظهار کرد: مردم و خیرین استان اردبیل در مجموع بیش از ۴۰ میلیارد ریال نیز به صورت نقدی و غیرنقدی به زلزله زدگان خوی کمک کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل اضافه کرد: در زلزله ترکیه هم جمعیت هلال احمر استان اردبیل با استعداد ۲۵ امدادگر در قالب تیمهای تخصصی درمان اضطراری، آواربرداری و اسکان به همراه تیم آذربایجان شرقی به عنوان نخستین در شهر اصلاحیه این کشور مستقر شد.
درمان بیش از ۹ هزار مصدوم زلزله ترکیه/ خارج سازی ۶ نفر زنده از زیر آوار
قویدل افزود: تیم جستجو و نجات هلال احمر استان اردبیل به همراه یک سگ تجسس ۵ نفر را زنده از زیر آوار خارج کرد، علاوه بر این ۱۹ نفر از جان باختگان را از زیر آوار خارج کرد و در جریان امدادرسانی ۶ ساختمان به طور کامل آواربرداری شد.
تیم جستجو و نجات هلال احمر استان اردبیل به همراه یک سگ تجسس ۵ نفر را زنده از زیر آوار خارج کرد، علاوه بر این ۱۹ نفر از جان باختگان را از زیر آوار خارج کرد
وی یادآورشد: تیم درمان اضطراری جمعیت هلال احمر اردبیل در مدت حضور در شهر اصلاحیه ۹ هزار و ۲۵۷ نفر را درمان اضطراری کردند به طوری که پایان امدادرسانی در شهر اصلاحیه سه اکیپ درمان اضطراری جمعیت، روستاهای اطراف را تحت پوشش قرار دادند.
این مقام مسئول ادامه داد: بیش از ۱۴۰ کشور و سازمان نجات در زلزله ترکیه وارد عمل شدند که فرانچسکو روکا رئیس فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلالاحمر برای ایران پیام تقدیر و تشکر ارسال کرد. علاوه بر این نشان فداکاری ملی ترکیه به مدیر عامل جمعیت هلال احمر ایران تقدیم شد و عملکرد امدادگران ایران در زمینه دیپلماسی هم در تعمیق روابط دو ملت بسیار موثر بود.
همایش درس آموختههای زلزله ترکیه در اردبیل برگزار میشود
قویدل در ادامه از برنامه ریزی برای برگزاری همایش درس آموخته های زلزله ترکیه و سوریه در اردبیل خبر داد و گفت: در این همایش تیمهای امدادرسانی که در زلزله ترکیه و سوریه حضور داشتند، می تواند تجارب خود را بیان کنند که این امر خود میتواند در ارتقای دانش و کیفیت امدادرسانی در چنین حوادثی بسیار موثر باشد.
وی یادآورشد: در سال ۱۳۷۵ زلزله ای در استان اردبیل رخ داد که شهرهای نیر، سرعین و هیر را تخریب کرد. امروز اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده است این هم انگیزهای برای برگزاری این همایش در سطح بین المللی و به اشتراک گذاشتن تجارب اعضای جمعیت است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر همچنین به همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای، پلیس راه، اورژانس در جریان راهداری زمستانی و طرح نورزوی در استان اردبیل اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۰ امداد رسانی که برای هشت هزار و ۶۴۸ نفر بود. در جریان سفرهای نوروزی امسال به سه هزار و ۲۸۷ نفر امداد رسانی شد که رشد ۱۶۳ درصدی را نشان میدهد.
فاصله اعلام حادثه تا زمان حضور امدادگران در اردبیل پنج دقیقه است
وی در پاسخ به سوالی در خصوص فاصله زمان حضور امدادگران از زمان اعلام بروز حادثه اظهار کرد: بر اساس استاندارد بین المللی این فاصله در دنیا ۱۵ دقیقه است که میانگین این میزان در ایران هشت دقیقه و در اردبیل پنج دقیقه است.
قویدل یادآورشد: در ارزیابی این میزان باید وسعت استانها، فاصله و مسافت را مد نظر قرار داد. طبعا در استانهایی که مساحت بزرگتری دارند و فاصله زیاد است زمان رسیدن امدادگران بیشتر است. در عین حال لازمه تسریع در امدادرسانی این است که موقع بروز حادثه هموطنانی که حادثه را می بینند احساس مسئولیت کنند و با شماره ۱۱۲ هلال احمر، اورژانس که نیاز به سیم کارت هم ندارد، حادثه را اعلام کنند.
وی در پاسخ به سوالی درباره تجهیزات هلال احمر استان اردبیل اظهار کرد: آخرین خرید عمده تجهیزات امدادرسانی برای سال ۹۱ است بعد از آن به علت تحریمها مشکلاتی در تامین تجهیزات به وجود آمد. امسال فدارسیون جهانی صلیب سرخ و هلال احمر قول دادند ۳۰۰ دستگاه آمبولانس به هلال احمر ایران بدهند که سهم هر استان بر اساس میزان حوادث اقلیم و جاده و کوهستان خواهد بود. علاوه بر این یک هزار دستگاه خودرو نجات هم تا آخر سال برنامهریزی شده است.
۲ شعبه هلال احمر در اصلاندوز و انگوت راه اندازی میشود
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل در خصوص تعداد پایگاهها و شعب جمعیت هلال احمر در استان اردبیل هم گفت: در حال حاضر ۱۰ شعبه در سطح استان فعال است که پیگیر راه اندازی دو شعبه دیگر در انگوت و اصلاندوز هستیم که ابتدا به صورت نمایندگی فعال خواهند بود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص استفاده از بالگرد در هلال احمر استان اردبیل گفت: در این زمینه مشکل اساسی استان اردبیل نبود اشیانه است در حال حاضر آشیانه ای که در دست ساخت است ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
قویدل ادامه داد: در جریان سفر رئیس جمعیت هلال احمر به استان اردبیل مقرر شد مجتمع امدادی در قالب طرح دو ساله ایجاد شود که در این راستا امسال منابع خوبی به این مجتمع اختصاص یافت بعد از احداث آشیانه پیگیر تامین بالگرد خواهیم بود. الان هم در صورت نیاز به بالگرد از استانهای آذربایجان شرقی و گیلان به استان اعزام میشود.
رشد ۳۱۴ درصدی اعتبارات تملک دارایی هلال احمر اردبیل
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل از رشد ۳۱۴ درصدی اعتبارات تملک دارایی و اعتبارات عمرانی جمعیت هلال احمر در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: علاوه بر این در بخش آموزش هم رشد ۶۹ درصدی داشتیم و امروز در شرایطی هستیم که غیر از لجستیک خودرویی در زمینه تجهیزات انفرادی مشکلی نداریم.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص امدادرسانی در مناطق کوهستانی هم گفت: در این بخش متولی اصلی فدراسیون کوهنوردی است و ما در حوادثی که رخ می دهد با آنها همکاری می کنیم.در این زمینه دهه فجر سال گذشته پایگاه کوهستانی را در مشگین شهر فعال کردیم که به آخرین تجهیزات روز دنیا مجهز شده است اما این پایگاه باید گسترش یابد.
قویدل گفت: نکته مهم که مغفول مانده است ارائه آموزش های عمومی به شهروندان است انتظار می رود وقتی اعلام می شود شهروندان در مسیری تردد نکنند، حتما به این علائم و هشدارها توجه کنند.
الان پیگیر انعقاد تفاهم نامه ای با هیات کوهنوردی هستیم که بر اساس آن به کوهنوردان حرفه ای استان آموزش امداد و نجات بدهیم که در صضورت عملیاتی شدن می تواند کمک زیادی به فرایند امدادرسانی باشد.
در زمینه استفاده از پهباد هم در چند نقطه از کشور به صورت پایلوت اجرا می شود ما هم پیگیر این هستیم که طرح مطالعاتی اجرا شود تا کار به صورت دقیق و پخته اجرا شود در عین حال باید نتایج سایر مناطق را هم ببینیم و براساس آن عمل کنیم.
هلال احمر بیش از ۸۸ میلیارد ریال به بیماران نیازمند اردبیل کمک کرد
قویدل با بیان اینکه پارسال در مجموع ۸۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به بیماران نیازمند در نقاط مختلف این استان کمک شد، افزود: این در حالی است که میزان کمک های هلال احمر به بیماران نیازمند در سال ۱۴۰۰، ۴۲ میلیارد ریال بوده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل اضافه کرد: از این مقدار ۶۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به صورت بلاعوض به پنج هزار و ۲۵۷ بیمار نیازمند و ۲۳ میلیارد ریال نیز به صورت وام قرض الحسنه به ۵۶ بیمار نیازمند پرداخت شد.
وی بیان کرد: هم اکنون داروخانههای هلال احمر در شهرستان های اردبیل و خلخال فعال بوده و تلاش می شود امسال داروخانه هلال احمر در گرمی نیز راه اندازی شود.
او اضافه کرد: تلاش می شود تمامی داروهای مورد نیاز بیماران در داروخانه های هلال احمر تامین شود تا بیماران و نیازمندان به غیر از بیماری مشکل دیگری نداشته باشند.
وی ادامه داد: هلال احمر اردبیل ۲۲ کاروان سلامت به مناطق کمتر توسعه یافته و محروم استان اعزام و پزشکان عمومی و متخصص به روستاییان و نیازمندان خدمات پزشکی و درمانی ارائه کردند.
راه اندازی۲۴۰ خانه هلال در اردبیل
مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل با بیان اینکه تاکنون ۲۴۰ خانه هلال در مناطق مختلف این استان راهاندازی شده است، اظهار کرد: تلاش میشود با احصای نیازهای هر منطقه امسال نیز هر ماه در هر شهرستان استان در ۲ روستا خانه هلال راه اندازی شود.
وی بیان کرد: خانههای هلال در مناطق کم برخوردار و روستاهای دارای دهیار و با هدف آموزش روستاییان برای داشتن سرعت عمل در حوادث احتمالی و طبیعی توسط نیروهای آموزش دیده راهاندازی شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل گفت: در بخش جوانان هلال احمر استان ۲۳۰ کانون در قالب کانونهای جوانان، دانشجویی، طلاب، غنچههای هلال و طرح همتا فعالیت میکنند و تاکنون ۱۳ هزار و ۵۱۶ نفر در سامانه هلال احمر استان ثبتنام کردهاند.
قویدل افزود: پارسال در مجموع بیش از ۲۱ هزار نفر از جوانان این استان در رده سنی تا ۳۵ سال در دوره های آموزشی ارائه شده توسط این جمعیت شرکت کردند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اردبیل اضافه کرد: همچنین بیش از هفت هزار نفر بالای ۳۵ سال در این استان به صورت داوطلبانه عضو این جمعیت هستند.
قویدل ادامه داد: پارسال همچنین۶۰ دوره تخصصی برای هزار و ۴۸۹ نفر از نجاتگران برگزار شد و امسال ارائه برنامههای آموزشی تخصصی در حوزه آموزش و بازآموزی مربیان نیز مورد توجه قرار گرفته است.
وی گفت: اردبیل در جذب داوطلبان هلال احمر جزو استانهای برتر کشور است چرا که هرسال دهها هزار نفر در ردههای سنی مختلف به صورت داوطلبانه در انواع دوره های آموزشی ارائه شده توسط هلال احمر شرکت میکنند.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل از جمله ۱۰ استان کشور در زمینه فراوانی وقوع حوادث طبیعی به شمار میرود و هر از گاهی بروز حادثههایی مانند زمین لرزه، رانش زمین، سیل، خشکسالی، صاعقه، طوفان، سرمازدگی، برف سنگین، سرما و یخبندان شدید خسارت و تلفاتی برجای میگذارد.
این استان بیش از ۵۰ هزار امدادگر آموزشدیده برای بکارگیری در حوادث احتمالی غیرمترقبه دارد.
عنوان سازمان بین المللی که با هدف تخفیف آلام انسانی و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی بر طبق موافقتنامه ژنو در سال ۱۸۶۴ میلادی و در نتیجه تلاش ژن هنری دونان سوئیسی تشکیل شد، صلیب سرخ است.
پرچم سوئیس یک صلیب سفید با زمینه قرمز بود که با تغییر شکل آن یک صلیب قرمز با زمینه سفید (بر خلاف پرچم سوئیس) به عنوان پرچم این سازمان طراحی شد و آن را صلیب سرخ نامیدند. بدین ترتیب این علامت به عنوان نشان بینالمللی سازمان صلیب سرخ قرار گرفت که وظیفه آن کمکرسانی به قربانیان جنگ و حوادث طبیعی است.
اکثر کشورهای جهان عضو نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر هستند و این نهضت در کشورهای اسلامی (از جمله کشورهای عربی، ایران، افغانستان، پاکستان و ترکیه) هلال احمر نامیده میشود.
نظر شما