به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، «سید کمال خرازی» رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در دومین روز همایش هندسه نظم جدید جهانی در دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان اینکه ما در انتظار یک نظم نوین هم در منطقه و هم در سطح بینالمللی هستیم، گفت: اساساً نظم جدید در پی تغییر توازن قوا انجام میشود. هر کشوری که صاحب قدرت است در این تغییر توازن قوا تلاش میکند تا موقعیت خود را تثبیت و نقش بالاتری ایفا کند.
خرازی قدرت نظامی و دفاعی را یکی از منابع عظیم امنیت و استقلال کشورها دانست و گفت: کشورها با استفاده از این دو قدرت رشد و توسعه پیدا میکنند.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در احراز چنین قدرتی خونهای بسیار داده است. بعد از آن هم با توسعه صنایع دفاعی به خودکفایی رسیده و تجهیزاتی ساخته که هم از جهت قدرت و هم سرعت اعجابآور است. جمهوری اسلامی ایران قدرت را به دست آورده است اما در کنار این، انواع دیگر قدرت مثل اقتصادی، علمی و فناوری، سیاست خارجی، رسانهای و نرم هم وجود دارد که باید احراز شود تا کشوری بتواند در سطح بینالمللی ابراز وجود کند و منافع خود را تثبیت سازد.
رئیس شورای راهبردی وزارت خارجه با اشاره به اینکه اتحادیه جماهیر شوروی با وجود قدرت نظامی بالا نتوانست در رقابت با آمریکا در قدرت رسانهای و اقتصادی پیروز شود و نهایتاً فروپاشید، تصریح کرد: چین هم تا همین سالهای اخیر هیچ وقت تلاش نکرد در رقابت با قدرتهای دیگر به ویژه آمریکا ابراز وجود کند اما اخیراً شاهد هستیم چون قدرت نرم، علمی و فناوری و اقتصادی پیدا کرده، به رقابت و مقابله با آمریکا وارد شده و نه تنها قدرت سخت یافته که به قدرت نرم هم رسیده است.
وی تصریح کرد: چین قدرت پیدا کرده و قدرت نرم این کشور به جایی رسیده است که با «تیکتاک» به مصاف آمریکا رفته و آمریکا آن را تهدیدی برای خود تلقی میکند. کره شمالی هم یک حکومت نظامی دارد و از این نظر قدرتمند است اما از جهت اقتصادی، رسانهای و نرم نمیتواند در جهان ابراز وجود کند. ما باید قدرتهای خود را در زمینههایی جز نظامی و دفاعی هم بالا ببریم.
خرازی با اشاره به تجربه نصرت اللهی در انقلاب و جبهههای جنگ، انگیزه و پشتوانه ایران در کسب قدرت را الهی دانست و توضیح داد: پشتوانه حرکت ملت بزرگ ایران هم همین قدرت الهی است. اما اینکه چه ساختاری میتواند موجب کسب قدرت شود، در قانون اساسی ما مشخص شده و فرماندهی کل قوا که رهبری انقلاب باشد قدرت نظامی و دفاعی کشور را توسعه میدهد.
وی راهبردهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب به دولتها را در همین جهت دانست و تأکید کرد: باید در زمینههای دیگر قدرت هم بتوانیم مثل قدرت نظامی به نتایج مطلوب برسیم و حقانیت خود را ثابت کنیم.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با تأکید بر اینکه ما در منطقه خودمان خواستار همکاری هستیم، افزود: تا به حال رقابتهای زیادی در این منطقه وجود داشته و اغلب هم به دلیل دخالتهای بیگانگان بوده که به دنبال ایجاد اختلاف بین کشورها و کسب سود خود بودهاند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز یک بلوغی در منطقه در حال شکلگیری است که دست به دست هم دهیم و از اختلافات فاصله بگیریم و کنار هم کار کنیم تا بدون دخالت بیگانگان ساختارهایی در منطقه ایجاد کرد که منطقه به سمت توسعه، پیشرفت و ارتقای استقلال خود حرکت کند.
نظر شما