۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۱:۰۹
کد خبرنگار: 2492
کد خبر: 85109695
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

آمادگی ایران برای پذیرش دانشجوی خارجی

تهران - ایرنا - وزیر  بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی تبادل استاد و دانشجو با کشورهای دوست و همسایه و جذب پذیرش دانشجوی خارجی در کشور را دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، بهرام عین اللهی روز شنبه در جلسه هم‌اندیشی اعتبار بخشی آموزش پزشکی که با حضور رئیس فدراسیون جهانی آموزش پزشکی در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: سطح دانش و آموزش پزشکی ایران در منطقه منحصر به فرد است؛ به‌طوری‌که علاوه بر ارتقا و تربیت دانشجوی علوم پزشکی در داخل کشور با استقرار دانشگاه در کربلا آمادگی داریم با سایر کشورهای دوست و همسایه نیز تبادل استاد و دانشجو داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۶۵ هزار دانشجوی پزشک عمومی مشغول به تحصیل هستند، اظهار داشت: در همه استان‌ها، دانشگاه علوم پزشکی دایر است و سعی داریم پزشکی عمومی را برای نیازهای کشور بیشتر تربیت کنیم و حتی پذیرش دانشجوی خارجی نیز داشته باشیم.

وزیر بهداشت ادامه داد: زیرساخت‌های آموزش پزشکی به طور کامل در کشور فراهم شده است و سطح پزشکی قابل قبولی داریم؛ در بسیاری از شاخص‌های بهداشتی نیز در کشور موفق بودیم؛ به‌طوری‌که در ابتدای انقلاب امید به زندگی حدود ۵۵ سال بود و اکنون به بالای ۷۵ سال رسیده است همچنین مرگ و میر نوزادان و مادران باردار کاهش یافته و بیماری‌های واگیر نیز کنترل شده است. در زمینه حذف بیماری‌هایی همچون سرخجه و سرخک بومی از سوی سازمان جهانی بهداشت تقدیرنامه دریافت کردیم و فلج اطفال نیز ریشه کن شد و علاوه بر آن، در پیشگیری و درمان بیماری کرونا از موفق‌ترین کشورها هستیم.

به گفته عین اللهی، ایران با تولید ۶ واکسن علیه کرونا، تنها کشور تولیدکننده واکسن در منطقه است و تاکنون دستاوردهای خوبی داشته که نشان از ارتقای سطح آموزش پزشکی و درمان است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: ادغام آموزش و درمان در کشور باعث جهش رشد شده است و برای تامین کافی نیروی انسانی گام‌های خوبی برداشتیم؛ به عنوان مثال در بخش تربیت نیروی پرستار موفق بودیم و اکنون ۲۰۹ دانشکده پرستاری داریم و بسیاری از پرستاران از ما درخواست مجوز کار در مراکز درمانی دارند و حتی برخی از کشورهای همسایه نیز خواهان جذب پرستار از ایران هستند.

وی، خودکفایی کشور در تولید ۹۹ درصد داروهای مورد نیاز و ۴۰درصد تجهیزات پزشکی را از دیگر توانمندی‌ها برشمرد و حضور و فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در این دستاوردها را نقش آفرین دانست.

عین اللهی گفت: ضوابط اعتباربخشی بسیار بالا است. اکنون ۲۲ هزار استاد دانشگاه داریم که ۹ هزار نفر از آنها را زنان تشکیل می‌دهند و ۶۰ درصد دانشجویان پزشکی نیز بانوان هستند.

«ریکاردو لئون بورخس» رییس فدراسیون جهانی آموزش پزشکی نیز در این نشست گفت: ایران به اهمیت آموزش پزشکی بسیار توجه کرده است و می تواند یکی از کلیدی ترین اعضای فدراسیون جهانی آموزش پزشکی (WFME) در فرآیند اعتباربخشی باشد.

وی افزود: فرآیند اعتباربخشی آموزش پزشکی که از طرف این فدراسیون از سال ۲۰۱۹ در ایران آغاز شد، بسیار خوب پیش رفته و ایران در راه درستی در این زمینه قدم بر می دارد.

ریکاردو با بیان این که من و همکارانم از کیفیت آموزش پزشکی در ایران متحیر شدیم، اظهار کرد: فرآیند اعتباربخشی فدراسیون جهانی آموزش پزشکی (WFME) پس از پزشکی عمومی، برای دوره های تخصصی ایران نیز باید شروع شود.

وی با اشاره به تحصیل ۶۵ هزار دانشجوی پزشکی عمومی و ۲۲ هزار عضو هیئت‌علمی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی در ایران، گفت: دانشجویان واستادان زیادی در دانشگاه‌های ایران مشغول به مطالعه در حوزه علوم پزشکی هستند که نشان از توجه ایران به توسعه علوم پزشکی دارد.

رئیس فدراسیون جهانی آموزش پزشکی با بیان این که استانداردهای اعتباربخشی تغییر کرده و ایران توانسته مطابق با استانداردهای فدراسیون جهانی پیش ‌رود، ضمن ابراز خرسندی از سفر به ایران و تقدیر از فرهنگ والای ایرانیان، گفت: آنچه پیش از سفر به ایران شنیده بودم تحریف واقعیت ها بود. باید اذعان کنم ایران کشوری فوق العاده زیبا، با قدمت فرهنگی بالاست و مردم بسیار میهمان نوازی دارد.

براساس این گزارش، در این نشست سامانه هوشمند اعتبار بخشی در آموزش پزشکی رونمایی شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha