به گزارش روز شنبه ایرنا، شبکه خبری فاکس نیوز در این باره گزارش داد: تصاویر ماهواره ای مبنی بر شناسایی تاسیسات جاسوسی چین در اعماق خاک کشور آرژانتین، نگرانی مقامات ارشد پنتاگون را سبب شده است.
لارا ریچاردسون نخستین رئیس ستاد فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه جنوبی آمریکا در این باره می گوید چین در آمریکای لاتین به فعالیت هایی بیش از حد تصور مبادرت ورزیده است.
وی در جریان نشست سالانه «سدونا» از اندیشکده آمریکایی «مک کین» مستقر در واشنگتن گفت که از ۳۱ کشور آمریکایی لاتین که در حوزه نظارتی و فرماندهی نظامی وی قرار دارد، تاکنون ۲۱ کشور، «ابتکار کمربند و راه» چین (China Belt Road Initiative) را به امضا رسانده که این توافق خرید تاسیسات بندری و دریایی و همچنین زمینی رصد ماهواره ای را شامل میشود.
ابتکار کمربند و جاده که پیش از این به عنوان «یک کمربند و یک جاده» شناخته میشد، یک طرح سرمایهگذاری در زیربناهای اقتصادی بیش از ۷۰ کشور جهان و سازمانهای بینالمللی و توسعهٔ دو مسیر تجاری «کمربند اقتصادی راه ابریشم» و «راه ابریشم دریایی» است که از موارد مهم در سیاست خارجی پکن به شمار می رود.
این رسانه تصویری آمریکایی در ادامه گزارش داد: چین در برخی از این کشورها همچنین تجهیزات و تاسیسات رصد ماهواره ای ایجاد کرده که در آینده و در صورت وقوع جنگ با آمریکا، در این بخش از جهان دست بالا را خواهد داشت.
۵۰ سفیر آمریکا در انتظار تصویب از سوی کنگره
فاکس نیوز گزارش داد: پکن تاکنون و از سال ۲۰۱۷ حدود ۴۷ توافق دو جانبه با دولت پاناما به امضا رسانده است؛ سالانه نیمی از کشتی های تجاری و باری آسیا از آبراهی در پاناما گذر می کنند. این درحالی است که آمریکا ۵ سال است که هیچ سفیری در این کشور ندارد؛ هم اکنون حدود ۵۰ سفیر آمریکا در انتظار تصویب محل ماموریت خود از سوی مجلس سنای آمریکا به سر می برند.
آمریکا غافل از حضور سیاسی در کشورهای جهان
ریچاردسون در این نشست با اذعان بر غفلت واشنگتن از حضور سیاسی در کشورهای جهان بویژه در حوزه آمریکای لاتین که حیاط خلوت آمریکا به شمار می رود، گفت: بطور مثال سه سال است که آمریکا سفیری در برزیل ندارد. زمانی که کشوری همچون چین متوجه می شود ما در چنین کشورهایی حضور سیاسی نداریم در مییابد که ما نسبت به این موضوع چندان جدی نیستیم و به این مساله اهمیتی نمی دهیم.
این گزارش می افزاید: هم اکنون شرکت های چینی حضور انحصاری در کشورهای آمریکا لاتین دارند و این در حالی است که کشورهایی همچون آرژانتین، بولیوی و شیلی دو سوم از ذخایر لیتیوم جهان که مورد نیاز باتری و تراشهسازی است را در اختیار دارند.
خوان کارلوس پینزون (Juan Carlos Pinzon) سفیر سابق کلمبیا در آمریکا در این نشست گفت: باید هشدار داد که واشنگتن کم ترین نفوذ سیاسی در منطقه آمریکای لاتین را در قیاس به دو قرن گذشته دارد.
نظر شما