به گزارش ایرنا، علی دیانتی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگاران افزود: طبق پیش بینی ها، امسال میزان برداشت گل محمدی نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: ۳۹۹ هکتار از اراضی آذربایجان غربی زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۲۰۰ هکتار آن، بارور و مابقی به صورت نهال است.
سرپرست معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه سالانه ۹۰۰ هزار لیتر گلاب در استان استحصال میشود، اظهار کرد: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۷۵۰ تُن است.
دیانتی با بیان اینکه گل محمدی فرآوردههای بسیاری دارد، گفت: ۸۰ درصد گل های تر برای عرقگیری، و بقیه به صورت گلبرگ خشک برای تهیه گل قند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازه خوری و حدود پنج درصد به صورت غنچه خشک با اهدف صادراتی استفاده میشود.
به گفته وی، شهرستانهای ارومیه، مهاباد، خوی و پیرانشهر عمده نقاط کشت این گیاه هستند و میزان تولید برگ گل محمدی در هر هکتار، سه هزار و ۶۰۰ کیلوگرم است.
سرپرست معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی اضافه کرد: ارقام مورد استفاده برای کشت این محصول در سطح استان بیشتر گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز به صورت محدود برای کشت استفاده میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
دیانتی یادآور شد: گلاب یک گیاه دارویی است و رویکرد سازمان جهاد کشاورزی در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است.
به گزارش ایرنا، برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشت ماه شروع و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد ارقام گل محمدی موجود استان رقمهای مخصوص گلاب به منظور گلابکشی و رقم مربایی برای تهیه مربا و مارمالاد است.
گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و اسانس استحصال شده دارد.
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرم شدن هوا بایستی انجام و به مراکز خرید یا کارخانجات عرقگیری انتقال یابد؛ زیرا با گرم شدن هوا گلهای چیده شده پژمرده و فعالیتهای تخمیری در گلها که اغلب روی هم انبار و فشرده میشوند افزایش مییابد.
نظر شما